Saha atawa naon anu Iblis?

024 wkg bs syetan

Malaikat diciptakeun roh-roh. Éta dilengkepan ku karep bébas. Malaikat-malaikat suci ngabdi ka Gusti salaku utusan sareng agén, ngabdi roh-roh pikeun jalma anu nampi kasalametan, sareng bakal ngiringan Al Masih dina mulihna. Malaikat anu henteu patuh disebut setan, roh jahat sareng jinising jahat (Ibrani 1,14:1,1; Wahyu 22,6: 25,31; 2: 2,4; Mateus 1,23:10,1; Peter; Markus; Mateus).

Iblis nyaéta malaikat nu murag, pamimpin kakuatan jahat di dunya roh. Dina Kitab Suci, anjeunna dibahas ku sababaraha cara: Iblis, musuh, jahat, rajapati, tukang bohong, maling, tukang ngagoda, tukang nonoman kami, naga, dewa dunya ieu, jsb. Anjeunna aya dina pemberontakan tetep ngalawan Allah. Kusabab pangaruh na, anjeunna sows konflik, khusiah sareng nurut di antara urang. Anjeunna parantos dielirikeun dina Al Masih, sareng pamaréntahanana sareng pangaribawa salaku Tuhan saalam dunya ieu bakal ditungtungan ku kembalan Yesus Kristus (Lukas 10,18:12,9; Wahyu 1: 5,8; 8,44 Petrus 1,6: 12; Yohanes 3,1:2; Ayub 12,10: 2-4,4; Zakharia 20,1: 3-2,14; Wahyu 1:3,8; Korinta; Wahyu; Ibrani; Yohanes).

Iblis teu ketuhanan

Alkitab ngajelaskeun yén ngan aya hiji Tuhan (Mal 2,10:4,6; Efesus) sareng anjeunna Bapa, Putra sareng Roh Suci (tingali Pelajaran No.5). Iblis teu gaduh ciri ciri dewa. Anjeunna henteu pangripta, anjeunna henteu terang, henteu terang, henteu pinuh ku kabeneran sareng kabeneran, sanes "ngan ukur perkasa, raja raja sareng gusti sadaya pangéran" (1 Timotius 6,15). Kitab Suci nunjukkeun yén Iblis mangrupikeun diantara malaikat anu diciptakeun dina kaayaan aslina. Malaikat diciptakeun roh-roh (Nehemia 9,6; Ibrani 1,13-14), dikurniakeun ku karep bébas.

Malaikat ngalaksanakeun paréntah Allah sareng langkung kuat tibatan manusa (Jabur 103,20: 2; 2,11 Petrus). Éta ogé dilaporkeun pikeun nangtayungan mukmin (Jabur 91,11) sareng muji Gusti (Lukas 2,13: 14-4; Wahyu, jsb).
Iblis, anu namina hartosna "musuh" sareng nami ogé syetan, tiasa nyababkeun katilu pihak malaikat dina pemberontakan ngalawan Allah (Wahyu 12,4). Sanaos murtad ieu, Allah ngumpulkeun "rébuan malaékat" di sabudeureun anjeunna (Ibrani 12,22). Sétan nyaéta malaikat anu "henteu ngajaga pangkat kahyangan maranéhna, tapi tetep tinggalna" (Yudas 6) sareng ngagabung Iblis. «Kusabab Allah henteu nyéépkeun bahkan malaikat anu ngalakukeun dosa, tapi nyorong aranjeunna kana naraka kalayan ranté gelap teras masrahkeun aranjeunna supados aranjeunna tiasa dicekel pengadilan» (2 Peter 2,4). Aktivitas iblis dibatesan ku ranté spiritual sareng métaforis ieu.

Tipe tipologi All Testament sapertos Yesaya 14 sareng Ezekiel 28 nunjukkeun yén Iblis mangrupikeun makhluk malaikat anu khusus, ngaduga yén éta mangrupikeun malaikat anu saé hirup sareng Gusti Allah. Iblis éta "teu sampurna" ti saprak anjeunna diciptakeun dugi ka kalepatan dipendem dina anjeunna, sareng anjeunna "pinuh hikmah sareng éndah saluareun massa" (Ezekiel 28,12: 15).

Tapi anjeunna janten "pinuh ku jahat", haténa tumbuh sombong kusabab kaindahan-Na, sareng kawicaksananna dirusak kusabab kamulyaan na. Anjeunna nyerah kasucian sareng kamampuan pikeun nutupan rahmat sareng janten "tontonan" anu dituju pikeun cilaka (Ezekiel 28,16: 19).

Iblis dirobih tina lampu koran cahaya (nami Lucifer di Yesaya 14,12 hartosna "Lampu Bringer") ka "kakuatan gelap" (Kolose 1,13; Epilé 2,2) nalika anjeunna mutuskeun yén status na salaku malaikat teu cekap anjeunna hoyong janten ilahi sapertos "Anu Mahal" (Yesaya 14,13: 14).

Bandingkeun éta pikeun réaksi malaikat Yohanes badé nyembah: "Tong ngalakukeunana!" (Wahyu 19,10). Malaikat henteu matak disembah sabab henteu Allah.

Kusabab masarakat parantos nyiptakeun brahala-brahala tina nilai-nilai négatip anu didukung ku Sétan, Kitab Suci nyauran anjeunna salaku "Tuhan dunya ieu" (2 Korinta 4,4), sareng "perkasa anu ngatur di udara" (Efesus 2,2), anu sumanget rusak urang ka mana waé (Efesus 2,2). Tapi Iblis henteu ilahi sareng teu dina tingkat spiritual anu sami sareng Allah.

Naon Iblis anu dilakukeun

«Iblis ngalakukeun dosa ti mimiti» (1 Yohanes 3,8). «Anjeunna parantos janten rajapati ti mimiti sareng henteu kaleresan; sabab kaleresan teu aya dina anjeunna. Nalika anjeunna nyarios palsu, anjeunna nyarioskeun ti sorangan; kusabab anjeunna tukang bohong sareng bapa bohong » (Yohanes 8,44). Kalayan bohong anjeunna nuduh ka mukmin "siang sareng wengi di hadapan Allah urang" (Roma 12,10).

Anjeunna jahat, sakumaha anjeunna ngagoda manusa kana duraka dina jaman Nuh: puisi sareng manah haténa ngan ukur jahat (Nomer 1:6,5).

Kahayangna mangrupikeun pangaruh jahatna ka anu beriman sareng bakal iman supaya ngajaga aranjeunna tina "terang terang Injil kamulyaan Kristus" (2 Korinta 4,4) supaya aranjeunna henteu nampi "bagian dina hakam ilahi" (2 Peter 1,4).

Pikeun tujuan ieu, anjeunna ngajurung umat Kristen ngalakukeun dosa sakumaha anjeunna manéh Kristus (Mateus 4,1: 11), sareng anjeunna nyasabkeun, sakumaha sareng Adam sareng Hawa, ngajaga aranjeunna "tina kesederhanaan ka arah Kristus" (2 Korinta 11,3). Pikeun ngahontal ieu, anjeunna kadang nyamar janten "malaikat cahaya" (2 Korinta 11,14), sareng pura-pura teu aya hal anu sanés.

Ngaliwatan godaan sareng ngalangkungan pangaruh masarakat dina kontrol na, Iblis nyoba ngiringan urang Kristen pikeun ngasingkeun diri tina Gusti. Saung pangimis anu misahkeun dirina / dirina tina diri / moal bébas ngalakukeun dosa ti Allah ku masihan ka alam manusa anu dosa, nuturkeun cara ngaruksak Iblis sareng nampi pangaruh palsu na (Mateus 4,1-10; 1 Yohanes 2,16-17; 3,8; 5,19; Epesus 2,2; Kolosa 1,21; 1 Petrus 5,8: 3,15; Yakobus).

Tapi penting pikeun émut yén Iblis sareng setan-setan, kalebet sadaya godaan setan, aya dina wewenang Gusti. Allah ngijinkeun kagiatan sapertos kitu karepna Gusti yén urang mukmin bébas (kersa bébas) ngadamel kaputusan spiritual (Ayub 16,6-12; Markus 1,27; Lukas 4,41; Kolosi 1,16-17; 1 Korinta 10,13; Lukas 22,42; 1 Korinta 14,32).

Kumaha mukminna ngabales Iblis?

Réspon Alkitabiah utama para Iblis sareng usaha-usaha pikeun ngarayu kami kana dosa nyaéta "nolak Iblis sahingga anjeunna bakal ngungsi tina anjeun" (Yakobus 4,7: 4,1; Mateus 10), sahingga masihan anjeunna "henteu aya ruang" atanapi kasempetan (Efesus 4,27).

Nolak Iblis kalebet doa panyalindungan, pasrah ka Allah dina nurut ka Al Masih, kusabab sadar sabaraha jahat anu pikaresepeun, meunangkeun kualitas spiritual (naon anu disauran Paulus dina ngagemkeun sagala sanjata Allah), kapercayaan ka Kristus anu ngurus urang liwat Roh Suci (Mateus 6,31; Yakobus 4,7; 2 Korinta 2,11; 10,4-5; Epesus 6,10-18; 2 Tesalonika 3,3). Nolak ogé hartosna waspada sacara ati-ati, "pikeun Iblis leumpang kira-kira singa singa ngagoréng sareng milari saha anu ngahakan" (1 Petrus 5,8:9 -).

Luhureun sadaya, urang percanten ka Kristus. Dina 2 Tesalonika 3,3 urang maca "yén PANGERAN anu satia; éta bakal nguatkeun anjeun sareng nangtayungan anjeun tina jahat ». Kami ngandelkeun kasatiaan Kristus ku "ngadeg kuat dina iman urang" sareng dina doa ngabobotkeun diri pikeun nyalurkeun kami tina jahat (Mateus 6,13).

Kristen kedah tetep dina Kristus (Yoh. 15,4) sarta ulah kalibet dina kagiatan Iblis. Anjeun kedah mikirkeun hal-hal anu terhormat, adil, murni, séhat, sareng gaduh reputasi anu saé (Pilipus 4,8) tapa tapi henteu ngajajah "jerona Iblis" (Wahyu 2,24).

Anu percanten ogé kedah nampi tanggung jawab pikeun nanggung tanggung jawab pikeun ngalakukeun dosa pribadi sareng henteu nyalahkeun Iblis. Sétan tiasa janten panémbalan jahat, tapi anjeunna sareng démon-dosanna sanés ngan ukur anu ngajaga jahat sabab lalaki sareng awéwé parantos nyiptakeun sareng ngusahakeun karep sorangan pikeun nyiptakeun kajahatan sorangan. Jalma, teu Iblis sareng setan-Na, tiasa nanggung dosa sorangan (Ezekiel 18,20; Yakobus 1,14-15).

Yesus parantos kéngingkeun

Kadang pandangan anu ditepikeun yen Gusti langkung ageung, Iblis anu langkung alit, sareng aranjeunna kumaha waé kacekel dina konflik langgeng. Gagasan ieu disebut dualisme.
Pintonan sapertos henteu saabian. Teu aya perjuangan anu kasohor pikeun kakuatan luhur tina kakawasaan gelap, anu dipimpin ku Iblis, sareng kakuatan-kakuatan anu alus, dipimpin ku Gusti. Iblis ngan ukur hiji makhluk anu diciptakeun, leres-leres bawahan ka Allah, sareng Gusti gaduh kawasa anu luhur dina sagala hal. Yesus meunang ngaliwatan sagala klaim Iblis. Ku percanten ka Kristus urang parantos ngagaduhan kameunangan, sareng Gusti gaduh daulat pikeun sagala hal (Kolosa 1,13:2,15; 1:5,4; 93,1 Yohanes 97,1; Jabur 1: 6,15; 19,6; Timoteus; Wahyu).

Ku alatan éta, urang Kristen henteu kudu terlalu paduli kana épektasi serangan Iblis ngalawan aranjeunna. Sanes malaikat atanapi kakuwasaan atanapi kakuatan "tiasa misahkeun urang tina cinta Allah anu aya dina Kristus Yesus" (Roma 8,38: 39).

Ti waktos ka waktos urang maca dina Injil sareng Kisah anu ka Yesus sareng murid-murid anu anjeunna khusus dikuatkeun pikeun ngusir setan ti jalma anu kaganggu fisik sareng / atanapi spiritual. Ieu ngagambarkeun kameunangan Kristus dina kakawasaan gelap. The motivasi kalebet duanana kagagas pikeun sangsara sareng kaaslian wewenang Kristus, Putra Allah. The diusir détan dihubungkeun sareng pengalihan kasabaran spiritual sareng / atanapi fisik, sanes patarosan spiritual ngaleungitkeun dosa pribadi sareng akibatna (Mateus 17,14-18; Markus 1,21-27; Markus 9,22; Lukas 8,26-29; Lukas 9,1; Rasul 16,1-18).

Iblis moal deui ngajantenkeun bumi ngageter, ngocok karajaan, ngajantenkeun dunya janten gurun, ngancurkeun kota, sareng jaga umat manusa dikonci dina hiji imah rohani (Yesaya 14,16: 17).

«Saha anu ngalakukeun dosa tina Iblis; sabab Iblis ngalakukeun dosa ti mimiti. Salaku tambahan, Putra Allah mucunghul pikeun ngancurkeun karya-karya iblis » (1 Yohanes 3,8). Ku ngabantosan pangantenan kana dosa, Iblis ngagaduhan kakuatan pikeun mingpin anjeunna pikeun maot spiritual, nyaéta, tebih ti Allah. Tapi Isa pangorbanan dirina "ku supaya maotna ku Anjeunna bakal nyandak kakawasaan ti jalma anu ngagaduhan kadali maot, nyaéta Iblis" (Ibrani 2,14).

Nalika balik Kristus, anjeunna bakal miceun pangaruh Iblis sareng démon-setanna, salian ti jalma anu gaduh pangaruh ka Iblis tanpa duka, kalayan ngalungkeun aranjeunna sakali deui ka Tasik Goena (2 Tesalonika 2,8: 20; Wahyu).

nutup

Iblis mangrupikeun malaikat anu milari ngarobih wasiat Allah sareng nyegah iman pikeun ngahontal poténsi spiritualna. Penting anu pangikut sadar kana alat-alat Iblis tanpa teuing prihatin sareng Iblis atanapi setan sahingga Iblis henteu ngamangpaatkeun urang (2 Korinta 2,11).

ku James Henderson