Gusti aya ukur sareng kami

508 dewa aya sareng urang Musim Natal ngan ukur di tinggaleun urang. Jiga halimun, sagala tanda Natal bakal ngaleungit di koran urang, dina TV, dina windows toko, di jalan sareng di imah.

Anjeun panginten ngadangu paribasa: "Natal ukur lumangsung sakali sataun". Carita Natal mangrupikeun warta anu saé ti hiji Déwi anu henteu ngan datangna kalana, sapertos anu dilakukeun ka urang Israil. Éta mangrupikeun carita ngeunaan Immanuel, "Gusti sareng urang" - anu sok aya.

Nalika badai kahirupan tumurun ti urang tina sagala sisi, hese sadar yén Tuhan aya sareng urang. Urang mungkin gaduh rarasaan yen Gusti angon, sapertos éta nalika Yesus aya dina parahu sareng murid-muridna: «Sareng anjeunna parantos di kapal sareng murid-muridna ngiringan Anjeunna. Tur tingal, aya badai anu gedé dina danau, parahu éta ogé katutupan ku ombak. Tapi anjeunna saré. Jeung maranéhna datang ka anjeunna, ngahudangkeun anjeunna sareng saurna: Gusti, bantosan kami, kami bakal binasa! » (Mateus 8,23: 25).

Dina waktu kalahiran Yesus diprediksi, éta kaayaan anu ribut. Yerusalem diserang: "Diumumkeun ka kulawarga Daud: Orang Siria parantos dikunjara di Epraim. Teras manah sareng manah na jalma-jalma oyag sapertos tatangkalan di leuweung anu oyag sateuacan angin [badai] » (Yesaya 7,2). Gusti sadar kana kasieun hébat Raja Ahas sareng umat na di. Jadi anjeunna ngutus Yésaya pikeun nyarios ka raja henteu sieun, sabab satruna moal gagal. Karep kalolobaanana urang dina kaayaan sapertos kitu, Raja Ahas henteu percanten. Gusti ngutus nabi Yesaya deui kalayan pesen anu sanés: "Ménta tanda ti Pangéran Allah anjeun [ngabuktikeun yén kuring bakal ngancurkeun musuh anjeun sakumaha anu dijanjikeun] yén éta ka handap atanapi ka ditu!" (Yesaya 7,10: 11). Sang Prabu ngarasa isin pikeun nguji dewa anjeunna ku naroskeun tanda. Éta sababna naha Gusti nyarios ngalangkungan Yesaya: "Ku sabab kitu PANGERAN nyalira bakal masihan tanda anjeun: Kieu, hiji parawan anu hamil sareng bakal ngalahirkeun putra, anu anjeunna bakal nyauran Immanuel" (Yesaya 7,14). Pikeun ngabuktikeun yén anjeunna bakal ngabebaskeun aranjeunna, maka Gusti masihan tanda Kabangsaan, anu bakal disebat Immanuel.

Carita Natal kedah ngingetan unggal dinten yén Gusti Allah sareng urang. Bahkan upami kaayaan kasebut suram, bahkan upami anjeun kaleungitan padamelan anjeun, sanaos jalma anu dipikacinta parantos maot, sanaos anjeun gagal dina kursus anjeun, sanaos pasangan anjeun parantos ngantepkeun anjeun - Tuhan sareng anjeun!

Henteu janten masalah kumaha maot kaayaan anjeun, Gusti cicing dina anjeun sareng Anjeunna mawa kahirupan kana kaayaan paéh anjeun. "Naha anjeun percaya kitu"? Ngan sateuacan panyalindungan Yesus sareng wangsul ka sawarga, murid-muridna janten prihatin pisan sabab anjeunna moal aya deui sareng aranjeunna. Isa ngadawuh ka aranjeunna:

«Tapi ku sabab kuring parantos ngomong, haté anjeun pinuh ku hanjelu. Tapi kuring nyaritakeun kaleresan: éta hadé pikeun anjeun dileungitkeun. Kusabab upami henteu angkat, comforter moal sumping ka anjeun. Tapi upami abdi angkat, sim kuring bakal ngirim ka anjeun » (Yohanes 16,6 -8). Ieu comforter nyaéta Roh Suci anu aya dina anjeun. "Upami sumanget jalma anu ngangkat Yesus ti nu maot ayeuna tinggal di anjeun, anjeunna anu ngangkat Kristus ti nu maot ogé bakal ngalaksanakeun mayitil anjeun pikeun hirup ngalangkungan roh-Na anu aya dina anjeun" (Roma 8,11).

Gusti aya sareng anjeun sadaya waktos. Muga anjeun ngalaman ayana Yesus ayeuna sareng salamina!

ku Takalani Musekwa


pdfGusti aya ukur sareng kami