Asa keur jaman tunanetra

482 ngarep pikeun buta Dina Injil Lukas, jalma buta ngagorowok di sakurilingna. Anjeunna hoyong narik perhatian Yésus sareng ngalaman berkah anu hébat. Di jalan ti Yérikho, anu begar buta Bartimaeus, putra Timaeus, linggih di sisi jalan. Anjeunna salah sahiji jalma anu kaleungitan harepan pikeun milarian artos. Aranjeunna gumantung kana kamurahan jalma séjén. Saur kuring seuseueurna bieu tiasa nempatkeun diri dina kaayaan ieu pikeun leres-leres ngartos kumaha rasana janten Bartimaeus sareng nyungkeun roti supados salamet?

Yesus ngaliwat ka Yérikho sareng murid-murid sareng réngking ageung. "Nalika ngadangukeun Bartimaeus aranjeunna, anjeunna ditaliti naon éta. Aranjeunna ngumumkeun ka Yesus yén Yesus tina Nasaret bakal kapungkur. Anjeunna ngajerit: Yesus, bin David, welas asih ka kuring »! (tina Lukas 18,36-38). Anjeunna langsung ngarti yén Yesus éta Mésias. Eusi simbolis tina carita anu luar biasa. Lalaki nungguan hiji kajadian. Anjeunna buta sareng teu aya anu tiasa dilakukeun pikeun ngarobih kaayaan dirina. Nalika Yesus ngalangkungan kota-Na, jalmi buta langsung ngenal anjeunna salaku Mesias (Rosululloh Alloh) anu tiasa ngabantosan anjeunna tina buta na. Janten anjeunna ngajerit tarik pisan pikeun narik perhatian kana nasibna, dugi ka balaréa dina riungan anu nyarios ka anjeunna, "Kudu tenang - lirén ngajerit!" Tapi résistansi éta ngajadikeun manusa keukeuh kana pamundutna. "Yesus lirén sareng saurna: Nyauran anjeunna ka dieu! Aranjeunna ngagero lalaki buta sareng saurna: Kudu percanten, bangun! Anjeunna Telepon anjeun! Tuluy anjeunna lempeng jasna, ucul teras sumping ka Yesus. Sareng Yesus ngawaler anjeunna sareng saurna, "Naon anu anjeun badé ku abdi pikeun anjeun? Abdi buta na saur anjeunna: Rabbuni (master kuring) anu kuring bakal ningali. Isa ngadangu anjeunna: Peré, iman anjeun parantos ngabantosan anjeun. Sareng anjeunna ningali sareng ngiringan anjeunna dina jalan » (Tandaan 10,49-52).

Naha anjeun dina kaayaan anu sami sareng Bartimaeus? Naha anjeun sadar yén anjeun henteu bener-bener ningal sorangan, anjeun peryogi pitulung? Anjeun tiasa ngadangu pesen jalma sanésna "Tetep tenang - Yesus sibuk pisan pikeun nganyahokeun anjeun". Pesan sareng réaksi murid sareng pengikut Yesus kedahna: "Habakkuk ngan ukur wani, gugah! Anjeunna nyauran anjeun! Kuring mawa anjeun ka Anjeunna! »

Anjeun parantos mendakan kahirupan nyata anu dipilari, "Yesus, tuan anjeun!" Yesus henteu ngan ukur masihan buta Bartimaeus, tapi ogé rahmat sareng rahmat ka anjeun. Anjeunna ngadangu ngajerit anjeun sareng masihan anjeun tampilan anyar pikeun ngartos saha anjeun.

Bartimaeus mangrupikeun conto anu ngagentos panerusna. Anjeunna sadar panginten henteu nyalira, percanten ka Yesus salaku jalmi anu tiasa masihan rahmat Allah, sareng ngiringan anjeunna janten murid sanés anjeunna tiasa terang.

ku Cliff Neill


pdfAsa keur jaman tunanetra