Agama ngeunaan ateisme Anyar

356 agama atheisme anyar Dina basa Inggris, garis "Wanita, sakumaha kuring mikir, muji [basa Inggris kuno: protés] teuing" dikutip tina Shakespeare's Hamlet, anu ngajelaskeun batur anu nyoba ngayakinkeun batur ngeunaan hiji hal anu henteu leres. Hukuman ieu mangrupikeun ka pikiran nalika kuring nguping ti ateis anu protés yén atheisme mangrupikeun agama. Sababaraha atheis ngabuktikeun protésna ku silabistik ieu di handap:

  • Upami atheisme mangrupikeun agama, maka "sirah botak" warnana rambut. Sanaos ieu ampir disada jero, ngan hiji pernyataan palsu dibandingkeun sareng kategori anu teu pantes. Sirah gundul teu aya hubunganana sareng warna rambut. Pasti, teu aya warna rambut anu jelas dina sirah gundul, tapi kusabab atheisme teu kahartos ku sababaraha cara, éta leres-leres ngagaduhan warna sapertos agama-agama sanés, sanaos unik; éta sami sareng Kristen. Ogé, kuring henteu kantos mendakan jalmi anu botak anu henteu aya warna rambut. Upami aya anu teu gaduh rambut dina sirahna, anjeun moal tiasa ngagambarkeun upami teu aya warna rambut.
  • Upami atheisme mangrupikeun agama, kaséhatan mangrupikeun panyakit. Sakumaha anu kuring nyarios, ieu bakal disada kawas suku kata anu leres dina waktos anu mimiti, tapi éta sanés-sanés pikeun omongan anu ambigu, nyaéta deui ngeunaan ngabandingkeun pernyataan palsu sareng kategori anu henteu pantes, anu sacara logis salah. Kuring ogé kedah nyarios yén panilitian parantos nunjukkeun yén kapercayaan ka Allah aya hubungan anu sanés ngan ukur laporan perbaikan kaséhatan méntal pikeun mukmin, tapi ogé pikeun ningkat kasehatan fisik dibandingkeun sareng anu teu percaya. Nyatana, ampir 350 studi kasehatan fisik sareng 850 kajian kaséhatan méntal anu nalungtik komponén religius sareng spiritual manggih yén pangaruh agama sareng spiritualitas dipangaruhan sareng pamulihan langkung saé.
  • Upami atheisme mangrupikeun agama, maka pantang nyaéta posisi séksual. Deui, ngayakeun dua pernyataan ngalawan silih ngabuktikeun nanaon sama sekali. Anjeun tiasa neraskeun sareng ngempelkeun pernyataan omong kosong anyar. Penyajian kasalahan logis teu aya anu terangeun naon anu leres-leres leres.

Pangadilan tinggi Amérika (Mahkamah Agung) paréntah maréntah leuwih ti hiji kasus anu atheisme kedah diperlakukeun siga agama handapeun hukum (sapertos mangrupikeun kapercayaan anu dilindungi dina tara sareng agama sanés). Atheis percaya yén teu aya dewa. Ditingali ku cara kieu, éta mangrupikeun kapercayaan ngeunaan déwa sareng anu ngalélakeun anjeunna salaku agama, sapertos Budha anu disebut agama.

Aya tilu konsep agama ngeunaan Tuhan: monotéis (Yudaisme, Kristen, Islam), politeistik (Hindu, Mormonisme) sareng anu henteu-téologis (Budha, ateisme). Kategori kaopat tiasa diwanohkeun pikeun atheisme sareng didadarkeun salaku anti téorisme. Dina hiji tulisan anu muncul dina The Christian Post, Mike Dobbins nunjukeun kumaha ateisme agama. Ieu di handap aya kutip (tina Atheisme salaku Agama: Pengenalan total anjeunna Dunya Anu Leutik Dipahami ku Iman [dt: Atheisme salaku Agama: Pengantar Kepercayaan Kaayaan Anu Dipahami di Dunia]):

wkg mb 356 atheisme Pikeun atheis, hurup 'A' mangrupikeun simbol suci anu nangtung pikeun atheisme. Aya tilu simbol utama 'A' dina ateisme. Lambang 'A' dikepung ku bunderan sareng diciptakeun taun 2007 ku Atheist Alliance International. Bunder ieu nyatakeun pikeun ngahijikeun persatuan atheis sareng ngahijikeun sadayana simbol ateis séjén. Henteu
ngan simbol ieu anu ngalambangkeun atheisme. Aya perlambangan agama ateis anu ngan ukur dipikanyaho ka jelema anu nyababkeun atanapi connoisseurs atheisme.

Dina Natal di 2013, seueur atheis ngajelaskeun kumaha suci simbol 'A' pikeun aranjeunna. Di kampung halaman kuring di Chicago, menorah Hanukkah diidinan di tempat umum dina usum usum perayaan (Candlesticks pikeun Festival Lampu Yahudi) sareng nyetél ranjang Natal. Janten atheis nungtut supaya aranjeunna ogé tiasa nyetél simbol agama maranéhna; ku cara kieu pamaréntahan ogé tiasa nyingkahan masihan gambaran yén éta bakal ngarawat ageman sacara béda. Yayasan Merdika Ti Agama milih perancah sareng simbol 'A' raksasa, luhureun 2,5 méter, sareng tanda neon beureum ku éta katingali ku sadayana. Ateis teu kaétah muji 'A' ka tempatna ku tempat ibadah haji. Di dinya aranjeunna nyandak gambar diri sareng warna beureum 'A'. Seueur diantara aranjeunna, kuring yakin, bakal nyimpen poto-poto minangka oléh-oléh khusus. Tapi beureum gedé A henteu cekap pikeun aranjeunna. Éta ogé negeskeun yén aranjeunna tiasa nunjukkeun kapercayaan ateis ku cara nempatkeun tanda sareng prasasti ieu di handap ieu: «Teu aya dewa, teu aya sétan, teu aya malaékat, teu aya swarga atanapi naraka. Aya ngan dunya alam urang. Agama lain ngan ukur dongéng sareng goib anu ngadegkeun manah sareng ngalambatkeun pikiran. »

Blog Atheis Debunking (Tulisan internét Amérika ngeunaan ateis anu teu mirip) [2] ngandung daptar mangpaat pikeun pandangan ateis konci anu jelas nunjukkeun eusi kaagamaan maranéhna.

Di handap ieu mangrupikeun versi anu disingkat tina daptar:

  • Ateis gaduh pandangan dunya sorangan. Materialisme (pandangan yén ngan ukur aya hiji dunya dunya) nyaéta gelas anu ningali atheis dunya. Luar tina dipikiran sacara terbuka, aranjeunna ukur tiasa ngandelkeun fakta-fakta anu kabuktian; aranjeunna ngartos sadayana kanyataan sacara ekslusif ti pandangan dunya anu materialistic pisan.
  • Atheis gaduh ortodoksi sorangan. Orthodoxy mangrupikeun kompilasi kapercayaan normatif anu diadopsi hiji komunitas agama. Ngan sapertos aya Kristen Orthodoxy, aya ogé anu atheis. Pondokna, sadaya anu aya tiasa dijelaskeun salaku hasil tina évolusi anu teu dihaja, teu kakendalian sareng henteu aya artos. Sakur anu ngaku kabeneran ditolak salami éta henteu tahan verifikasi ilmiah sareng konfirmasi empiris.
  • Atheis gaduh jinis murtad sorangan Merek (renegade). Murtolongan ngalambangkeun panolak kapercayaan saacanna. Antony Flew (1923-2010, filsuf Inggris) mangrupikeun salah saurang atheis anu kasohor di dunya mangtaun-taun. Teras anjeunna teu tiasa dipercaya: anjeunna ngarobih pikiran. Anjeun tiasa ngabayangkeun naon réaksi tina «terbuka, teu toleran» gerakan anyar-ateis. Flew difitnah. Richard Dawkins dituduh Flew ngeunaan "robihna haté" - istilah anu henteu biasa pikeun murtad. Ku pangakuan sorangan, Flew parantos nyingkir ti "kapercayaan" aranjeunna sareng parantos janten jinis padamuan.
  • Atheis gaduh nabi sorangan: Nietzsche, Russell, Feuerbach, Lenin sareng Marx.
  • Atheis gaduh messiah nyalira: Charles Darwin, anu aya dina pandangan aranjeunna, ngadorong stake penting dina haté anu terasna ku masihan panjelasan komprehensif yén hirup teu pernah butuh ka Gusti salaku asal usul atanapi penjelasan. Daniel Dennett malah nyerat buku ngeunaan éta kalayan tujuan netepkeun kapercayaan agama salaku pamekaran évolusi.
  • Atheis gaduh da'wah sareng penginjil masing-masing: Dawkins, Dennett, Harris sareng Hitchens (Aranjeunna mangrupikeun opat wawakil anu paling kawéntar gerakan gerakan ateis anyar).
  • Atheis nyaéta mukmin. Sanaos aranjeunna nyolok iman dina tulisanana (Buku Harris 'dijudulan: End of Iman) Atheisme mangrupikeun inisiatif berbasis iman. Kusabab wujudna Gusti henteu tiasa dibuktikeun atanapi ditolak, nolak ka Gusti ngabutuhkeun kapercayaan dina élmu ilmiah sorangan tina pamikiran sareng pamikiran rasional. Dina ngembangkeun ateisme, teu aya penjelasan pikeun patarosan "Naha semesta anu teratur, tiasa katebak sareng tiasa diukur?" Ateisme teu gaduh penjelasan rasional pikeun naha aya waé sapertos pamikiran rasional. Anjeunna teu aya penjelasan pikeun patarosan anjeunna ngarep-arep moal ditaroskeun, sapertos "Naha urang boga kapercayaan diri? Naon anu ngajantenkeun urang mikir? Dimana akal universal anu bener sareng salahna asalna? Kumaha carana urang tiasa terang yén teu aya hirup saatos pupus? Kumaha carana urang yakin yén teu aya diluar dunya bahan? Kumaha carana urang terang yén ngan ukur aya anu tiasa kabuktian ku métode ilmiah-empiris anu kawéntar? Atheis ngajelaskeun hal-hal anu teu jelas pikeun kapercayaan - aranjeunna nyangka hal-hal tanpa dasar anu rasional atanapi émpiris.

Kontras kana bantahan atheis, kanyataan sistem konférénsiina dumasar kana inisiatif anu didasarkeun ku iman sareng prakték sareng kapercayaan sapertos agama-agama sanés. Éta ironis yén atheis anu keukeuh yén atheisme sanés ageman sareng nyegat agama-agama sanésna malah nyiptakeun tanda-tanda ageung dina persaingan sareng agama-agama sanés.

Kuring parantos nambihan yén sababaraha urang Kristen dasarna nyieun kasalahan anu sami nalika aranjeunna ngalaksanakeun agama-agama anu sanés (komo ngeunaan bentuk Kristen anu sanés). Salaku urang Kristen, urang henteu kedah mopohokeun yén iman urang sanés ngan ukur agama anu ditegesi sareng dibela. Sabalikna, Kristen mangrupikeun hubungan hirup sareng Triune Allah: Bapa, Putra sareng Roh Suci. Nelepon urang salaku urang Kristen sanéskeun ngalaksanakeun sistem kapercayaan sanés di dunya, tapi janten dina padamelan Allah terus-terusan damelna (2 Korinta 5,18: 21) - ku mawa warta hadé (Injil) ngumumkeun yén jalma-jalma parantos dihapunten, yén aranjeunna ditebus sareng dipikacinta ku Allah anu nyiar hubungan amanah (Iman) anu ngabutuhkeun harepan sareng kanyaah sareng sadayana jalma.

Abdi bungah yén otentik Kristen henteu agama tapi hubungan.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfAgama ngeunaan ateisme Anyar