Mesin némbalan

608 ngajawab telepon Nalika kuring mimiti nyandak ubar pikeun panyakit kulit hampang, kuring dicaritakeun yén tilu kaluar tina sapuluh pasién henteu ngabales narkoba. Abdi henteu kantos ngira yén nginum obat tiasa dicandak nganggo harepan sareng miharep janten salah sahiji tujuh untung. Kuring bakal resep dokter henteu pernah terangkeun ka kuring sabab nyusahkeun kuring yén kuring tiasa miceunan waktos sareng artos sareng résiko efek samping anu pikaresepeun. Di tungtung bulan kapayunna perawatan kuring, saur dokter bari seuri: anjeun mangrupikeun réspon! Dina ubar, ngagunakeun réspon (Responden) nunjukkeun jalma sabar anu ngaréspon obat sapertos anu diharapkeun. Éta digarap, kuring lega sareng senang ngeunaan éta.

Prinsip interaksi ubar sareng pasien ogé tiasa diterapkeun dina hubungan urang sareng sasama manusa. Upami salaki kuring henteu ngajawab patarosan kuring sareng terus maca dina koran na, éta sapertos obat anu henteu memicu réaksi.
Prinsip sabab sareng akibatna ogé katingali ku Pangéran anu Nyipta sareng ciptaana. Interaksina, tindakan bulak balik ka manusa sareng umat manusa, diturunkeun ku sababaraha cara dina Perjanjian Lama. Jalma sering diréaksikeun ku kasieun, sakapeung kalayan nurutkeun sareng kalolobaanana nurut. Gusti ngungkabkeun diri ka jalmi Yesus dina Prajanjian Anyar. Pimpinan agama ngawaler kalayan henteu percaya sareng hoyong dibunuh anjeunna kusabab anjeunna ngancem statusna.

Kumaha kedahna Tuhan ngabales réaksi ieu? Sateuacan dunya diadegkeun, Allah parantos nyiapkeun rencana kasalametan pikeun urang manusa. Anjeunna mikanyaah urang nalika urang dosa sareng musuh. Anjeunna ngahontal kami sanajan urang henteu hoyong dihontal. Asihna teu sarat sareng teu pernah eureun.
Rasul Paulus nunjukkeun cinta ka Allah, anu nganut sareng urang. Saur Isa: "Ieu perintah abdi anu anjeun saling bogoh ka kuring sakumaha kuring bogoh ka anjeun" (Yohanes 15,12). Kumaha urang kedah ngaréaksikeun cinta anu sampurna ieu?

Kami ngagaduhan pilihan kumaha urang hoyong meta pikeun Roh Suci unggal dinten atanapi henteu. Masalahna, sakapeung urang ngaréspon alus sareng sakapeung urang henteu. Tapi lamun ngeunaan hubungan urang sareng Gusti, urang moal pernah hilap nanaon - Isa mangrupikeun réspon anu sampurna. Anjeunna ngajawab sanajan jawaban urang lemah. Janten Paulus nyerat: «Pikeun nembongkeun kabeneran anu aya sateuacan Allah, anu asalna tina iman kana iman; sakumaha anu ditulis: soleh bakal hirup ku iman » (Roma 1,17).

Iman mangrupikeun réaksi kaasih Gusti, nyaéta jalma, Yesus Kristus. «Maka Allah meniru salaku anak anu tercinta sareng leumpang diasih sapertos Kristus dipikacinta urang sareng masihan diri kanggo urang salaku kado sareng pangorbanan, Gusti ka bau anu pikaresepeun» (Efesus 5,1: 2).
Isa mangrupikeun "ubar" anu urang bawa pikeun ngatasi masalah dosa. Anjeunna parantos ngayakeun sadaya jalma sareng Allah ngaluarkeun getih sareng maotna. Kukituna, anjeun teu kedah naroskeun ka diri anjeun naha anjeun salah sahiji tilu atanapi tujuh anu henteu ngajawab, tapi anjeun tiasa mastikeun yén dina Yesus sadaya jalma anu ngaréspon.

nurutkeun Tammy Tkach