Rum 10,1: 15: Berita hadé pikeun sadayana

437 warta alus pikeun sadayana Paul nyerat dina Surat ka Romawi: "Saudara sareng sadulur, naon anu kuring sakarepna ngaharepkeun urang Israil sareng naroskeun ti Allah pikeun aranjeunna nyaéta yén aranjeunna disimpen" (Rum 10,1 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Tapi aya masalah: «Kusabab aranjeunna henteu kakurangan kasabaran pikeun sabab Allah; Abdi tiasa ngabuktoskeun kana éta. Naon anu aranjeunna kurangna nyaéta kanyaho anu leres. Aranjeunna teu acan terang naon kabeneran Allah sareng nyobian salamet sateuacan Gusti ngalangkungan kaadilan sorangan. Éta langkung berontak ngalawan kaadilan Allah tinimbang ngirimkeunana » (Roma 10,2-3 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Urang Israil anu Paulus terang kana karep sorangan (ku ngajaga hukum) soleh di payuneun Gusti.

«Kusabab kalayan Kristus tujuanana ngeunaan hukumna dihontal: sadayana anu iman ka Anjeunna nyatakeun kaadilan. Cara kaadilan téh sami pikeun urang Yahudi sareng non-Yahudi » (Rum 10,4 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Anjeun moal tiasa ngahontal kabeneran Allah ku ningkatkeun diri anjeun. Alloh masihan anjeun kaadilan.

Urang sadaya cicing dina undang-undang dina waktos. Nalika kuring budak lalaki, kuring cicing dina hukum indung kuring. Salah sahiji aturanna, saatos maén di buruan, nyaéta nyandak sapatu kuring sateuacan asup apartemen. Kuring kedah ngabersihan sapatu taneuh anu beurat di cai dina teras.

Yesus ngabersihkeun kokotor

Pangéran teu aya bedana. Anjeunna henteu kéngingkeun kokotor tina dosa urang disebarkeun ka bumina. Masalahna, urang teu boga cara pikeun ngabersihan diri sareng urang moal tiasa lebet dugi ka bersih. Allah ngan ukur ngantunkeun jalma-jalma ka bumi anu suci, henteu cacad. Teu aya anu tiasa ngahontal kesucian ieu ngalangkungan sorangan.

Jadi Yesus kedah kaluar ti bumina ka ngabersihan urang. Ngan anjeunna anu tiasa ngabersihan kami. Upami anjeun sibuk nyingkah kokotor anjeun nyalira, anjeun tiasa ngabersihan diri dugi ka dinten terakhir, éta moal cekap lebet ka bumi. Nanging, upami anjeun percanten naon anu disarioskeun ku Yesus sabab Anjeunna parantos ngabersihkeun anjeun, anjeun tiasa ngalebetkeun imah Allah sareng calik dina méja anjeunna kanggo tuangeun.

Ayat 5-15 di Rum 10 nyarioskeun kanyataan ieu: Teu mustahil terang Gusti kajaba dosa dicabut. Nyaho ngeunaan Allah moal tiasa ngahapus dosa urang.

Pikeun ngadukung titik ieu dina Rum 10,5: 8-5, Paulus kutipan Ulangan 30,11: 12: «Tong ngucapkeun dina haté anjeun: Saha anu hoyong angkat ka surga? - saolah-olah hoyong lungsur Kristus turun ti dinya ». Konon salaku manusa tiasa milarian sareng mendakan Gusti. Kanyataanna, Gusti sumping ka urang sareng mendakan urang.

Sabda Allah anu langgeng sumping ka urang salaku Allah sareng manusa, Putraning Allah, Yesus Kristus kaluar tina daging sareng getih. Urang moal mendakan anjeunna di surga. Dina kabebasan ketuhanan, anjeunna mutuskeun pikeun sumping ka urang. Yesus nyalametkeun urang ku ngeusian tina palanggaran dosa sareng ngabuka jalan pikeun urang sumping ka imah Allah.

Hal ieu menimbulkeun pertanyaan: naha anjeun yakin naon anu diperkirakeun Gusti? Naha anjeun pikir Yesus parantos mendakan anjeun sareng parantos nyeusuh najis anjeun janten anjeun tiasa asup ka bumi na ayeuna? Upami anjeun teu percanten ka éta, anjeun di luar bumi Gusti sareng moal tiasa asup.

Paulus nyarios dina Roma 10,9: 13 Tarjamahan Anyar Genevan: «Upami anjeun ngaku kalayan sungut anjeun yén Yesus nyaéta Gusti sareng percanten ku haté anjeun, yén Gusti dibangkitkeun anjeunna tina maot, anjeun bakal disalametkeun. Kusabab anjeun dinyatakeun séhat lamun percaya sareng haté anjeun; hiji disimpen upami aya anu ngaku "iman" sareng sungutna hiji. Éta naha Kitab Suci nyarios: "Saha waé anu percanten ka Anjeunna bakal disimpen tina karusakan" (Yesaya 28,16). Ob jemand Jude oder Nichtjude ist, macht dabei keinen Unterschied: Alle haben denselben Herrn, und er lässt alle an seinem Reichtum teilhaben, die ihn «im Gebet» anrufen. «Wer des Herrn Namen anrufen wird, der soll errettet werden» (Joel 3,5).

Éta kanyataanana: Allah neundeun ciptaan-Na ngaliwatan Yesus Kristus. Anjeunna ngumbah dosa-dosa sareng ngabersihan urang ngaliwatan kurban-Na tanpa pitulung sareng paménta. Upami urang percanten ka Yesus sareng ngaku yén anjeunna Gusti, urang parantos hirup dina kanyataan ieu.

Conto perbudakan

Dina 1 Januari 1863, Présidén Abraham Lincoln nandatanganan Proklamasi Emansipasi. Aturan anu nerapkeun ieu nyarios yén sadaya budak di sadaya nagara pemberontakan ngalawan pamaréntah AS ayeuna bébas. Warta ngeunaan kabébasan ieu henteu ngahontal budak Galveston, Texas dugi ka tanggal 19 Juni 1865. Pikeun dua sareng satengah taun, budak-budak ieu henteu sadar kana kabébasan sareng henteu ngalaman kanyataan dugi prajurit Angkatan Darat AS nyarioskeun ka aranjeunna.

Yesus anu Juru Salamet urang

Pangakuan urang henteu nyalametkeun urang, tapi Isa ogé Juru Salamet urang. Urang moal tiasa mewajibkeun Allah pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun urang. Karya-karya anu hadé urang henteu tiasa ngalakukeun dosa. Henteu janten masalah naon waé kagiatan éta. Naha éta ngeunaan nurut aturan - sapertos ngajaga dinten suci atanapi ngahindarkeun alkohol - atanapi naha éta padamelan nyarios "Kuring yakin". Paulus nyarioskeun sacara teu leres: "Kitu deui: ku rahmat Allah anjeun disimpen, ku sabab iman anjeun. Anjeun moal ngahutang kasalametan ka anjeun sorangan; teu, éta kurnia Allah » (Epesus 2,8 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Bahkan iman mangrupikeun anugrah ti Allah!

Gusti henteu nyangka pangakuan

Éta mantuan pikeun ngarti bédana antara hiji kontrak sareng pangakuan. Kontrak mangrupikeun perjanjian hukum anu tempat tukeur lumangsung. Masing-masing partéy diwajibkeun tukeur pikeun hal anu sanés. Lamun urang ngagaduhan kontrak sareng Gusti Allah, komitmen urang ka Yesus wajib urang nyalametkeun diri. Tapi urang henteu tiasa mewajibkeun Gusti pikeun bertindak atas nama urang. Ni'mat anu Al Masih anu, dina kabébasan ilahi, mutuskeun turun ka urang.

Dina pengadilan kabuka, hiji jalma ngaku yén kanyataan éta euweuh. Jahatna tiasa nyarios: «Kuring ngaku yén kuring salempang barang-barang. Anjeunna nampi kanyataan dina hirupna. Kitu ogé, pengikut Yesus nyarios: «Kuring ngaku kuring kudu disimpen atawa Yesus disimpen kuring.

Disebut kabébasan

Anu dibutuhkeun ku budak di Texas dina taun 1865 sanes kontrak kanggo mésér kabébasan. Aranjeunna kedah terang sareng ngaku yén aranjeunna parantos gratis. Kabebasan anjeun parantos ngadeg. Présidén Lincoln sanggup ngabebaskeun anjeunna sareng anjeunna ngaluarkeun anjeunna dina pembuangan. Allah kagungan hak pikeun nyalametkeun urang sareng anjeunna disimpen urang dina kahirupan putrana. Anu diperyogikeun budak-budak di Texas nyaéta ngadangu kabébasan, yakin éta, sareng hirup anu sasuai. Budak batur kedah batur sumping sareng ngawartosan aranjeunna gratis.

Éta mangrupikeun pesen Paulus di Rum 10:14 Tarjamahan Anyar Genevan: «Ayeuna éta waé: Anjeun ngan ukur tiasa nyebut PANGERAN upami anjeun percanten ka anjeunna. Anjeun ngan ukur tiasa percanten ka anjeunna upami anjeun parantos nguping Anjeunna. Anjeun ngan ukur tiasa ngadangu ti anjeunna upami aya anu aya anu ngawartosan pesen anjeunna ».

Naha anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha rasana pikeun budak-budak éta nyetak katun dina panas 40-derajat Texas dina dinten Juni sareng ngupingkeun warta kabébasan aranjeunna? Anjeun ngalaman dinten paling éndah dina kahirupan anjeun! Dina Rum 10,15 Paul ngadugikeun tina Yesaya: "Sakumaha éndah suku jalma-jalma anu mawa warta alus" (Yesaya 52,7).

Naon peran urang?

Naon peran urang dina rencana kasalametan Allah? Kami utusan kabungahan sareng mawa warta kabébasan pikeun jalma anu teu acan kantos nguping kabébasan. Urang teu tiasa nyimpen jalma tunggal. Kami utusan, jangkar wartos anu saé sareng ngadatangkeun wartosna: "Yesus parantos ngalaksanakeun sagala rupa, anjeun bébas"!

Urang Israil Paulus terang kana warta anu saé. Aranjeunna henteu percanten kana kecap Paulus nyangking aranjeunna. Naha anjeun percanten kana ngabebaskeun tina perbudakan anjeun sareng cicing dina kabébasan anyar?

ku Jonathan Stepp


pdfRum 10,1: 15: Berita hadé pikeun sadayana