Cahaya na caang

lampu anu bersinar Dina usum tiis urang perhatikeun kumaha gelap awal sareng wengi langkung lami. Gelap mangrupikeun simbol pikeun kajadian dunya anu suram, gelap spiritual atanapi anu jahat.

Peuting angon angon para domba di sawah anu caket di Bétlété nalika ujug-ujug aranjeunna dikurilingan ku kacaangan anu caang: "Sareng malaikat Pangéran sumping ka aranjeunna, sareng kajelasan Gusti ngageliling di aranjeunna; jeung maranéhna pisan sieun » (Lukas 2,9).

Anjeunna nyarioskeun kabagjaan anu hadé anu kedah sumping ka aranjeunna sareng sadayana jalma, "kanggo dinten ieu Jurusalamet anu ngalahirkeun Kristus". Pangon-pangurus angkat ka ditu, ningal Maria sareng Josef, murangkalih anu dibungkus popok, muji sareng muji ka Gusti, sareng ngumumkeun naon anu aranjeunna uninga sareng diperhatoskeun.

Ieu mangrupikeun kabagjaan anu hébat anu malaikat ngumumkeun ka angon-angon, jalma anu gampang dipinggirkan di sawah. Ieu nyebarkeun warta anu saé dimana-mana. Tapi carita janji éta henteu acan réngsé.
Nalika Isa engké nyarios ka jalma-jalma, saurna ka aranjeunna: «Abdi mangrupikeun cahaya dunya. Saha waé anu nuturkeun kuring moal leumpang dina gelap, tapi bakal gaduh lampu hirup » (Yohanes 8,12).

Dina carita nyiptakeun, kecap Alkitab ngungkabkeun ka anjeun yén Pangripta misahkeun cahaya ti gelap. Ku sabab éta, éta moal matak kaget anjeun, tapi matak kaget yén Isa nyalira aya cahaya anu misahkeun anjeun ti gelap. Upami anjeun nuturkeun Yesus sareng percaya kana kecap-Na, anjeun henteu leumpang dina gelap spiritual, tapi gaduh lampu kahirupan. Kalayan kecap sanésna, upami terang kahirupan cicing di anjeun, anjeun hiji sareng Yesus sareng Yesus bersinar ngaliwatan anjeun. Ngan sakumaha Bapa aya sareng Yesus, anjeun ogé sareng Anjeunna.

Yesus masihan anjeun amanat anu jelas: «Anjeun terang dunya. Janten lampu anjeun bersinar di hareupeun jalma, supados aranjeunna tiasa ningalikeun karya anjeun sareng muji Bapa Surgawi anjeun » (Mateus 5,14:16 sareng).

Upami Yesus hirup dina anjeun, anjeunna ngahirupkeun awak anjeun pikeun sasama manusa. Salaku lampu anu terang, éta bersinar di gelap dunya ieu sareng nikmat sadayana anu katarik kana lampu anu leres.
Kuring ajak anjeun ngantepkeun sinar anjeun terang terang Taun Anyar ieu.

ku Toni Püntener