Berkah Yesus

093 berkah Isa

Seringna nalika kuring indit kuring dipenta pikeun biantara di jasa gereja Grace Communion International, konperénsi, sareng rapat dewan. Sakapeung kuring ogé dipenta pikeun masihan berkah pamungkas. Kuring teras sering uih deui kana berkah Harun, anu anjeunna pasihkeun ka urang Israil (dina sataun saatos aranjeunna hiber ti Mesir sareng jauh sateuacan lebet ka Tanah Perjangjian) di gurun. Dina waktos éta, Gusti ngajar urang Israil kumaha ngajaga hukum. Jalma-jalma teu stabil jeung rada pasif (Barina ogé, aranjeunna parantos janten budak salami kahirupan aranjeunna!). Éta panginten panginten: ”Gusti ngantunkeun kami kaluar ti Mesir ngalangkungan Laut Beureum sareng masihan hukum-hukum pikeun kami. Tapi ayeuna urang didieu, masih ngulampreng di gurun pasir. Naon salajengna? " Tapi Allah henteu ngajawab ku nyingkabkeun aranjeunna ka aranjeunna sacara rinci rencana-Na pikeun aranjeunna. Sabalikna, anjeunna ngadorong aranjeunna pikeun ningali ka anjeunna kalayan iman:

Sareng PANGERAN nyarios ka Musa, saurna, Kocapkeun ka Harun sareng putra-putrana, pokna, Ieu anu kedah anjeun carios ka urang Israil nalika anjeun mberkahi aranjeunna: Gusti ngaberkahan anjeun sareng ngajaga anjeun; Gusti ngajantenkeun raray na ka anjeun sareng janten marahmay ka anjeun; Gusti angkat-Na nyanghareupan anjeun sareng masihan anjeun katengtreman (Nomer 4:6,22).

Abdi tiasa ningali Harun nangtung di payuneun barudak anu dipikacinta ku Allah kalayan panangan na manteng sareng ucapkeun berkah ieu. Hormat pisan upami anjeunna nyungkeun berkah Gusti ka aranjeunna. Sakumaha kuring yakin anjeun terang, Harun mangrupikeun imam besar mimiti kaom Lewi:

Tapi Harun ditetepkeun pikeun nyucikeun naon anu paling suci, anjeunna sareng putra-putrana pikeun salami waktos, ngorbankeun korban di payuneun Gusti, sareng ngabdi sareng ngaberkahan anjeunna dina nami Gusti salami waktos (1. Kr. 23,13).

Pangaosan berkah mangrupikeun kalakuan pujian anu paling takwa, dina kontén anu Allah dipasihkeun ka umatna pikeun dorongan - di dieu nalika éksodo ti Mesir ka Tanah Perjangjian. Berkah imamat ieu nyebat nami Gusti sareng berkah yén umatna hirup dina jaminan rahmat sareng kurnia Gusti.

Sanaos berkah ieu pangheulana dipasihan ka jalma anu capé sareng pundung dina perjalanan ngalangkungan gurun, kuring ogé tiasa ningali rujukanana ka kami ayeuna. Aya kalan-kalan nalika, karaos sapertos urang ngulampreng teu kabiruyungan, urang ogé katingali teu pasti ka hareup. Maka urang peryogi kecap-kecap dorongan anu ngingetan yén Gusti parantos mberkahi urang sareng terus nyebarkeun panangan-Na nyalindung ka urang. Urang kedah ngingetan nyalira yén anjeunna ngajantenkeun wajahna ka urang, marahmay ka urang sareng masihan katengtreman-Na. Luhureun sadaya, kumaha oge, urang henteu kedah hilap yén kusabab kaasih anjeunna ngutus Putra-Na Isa Al Masih - imam agung hébat sareng terakhir anu dirina minuhan berkah Harun.

Minggu Suci (disebut ogé Minggu Gairah) dimimitian kira-kira saminggu ku Minggu Minggu (émut ka Éntri anu meunang kameunangan ka Yerusalem), dituturkeun ku Kemis Maundy (dina émut-éram Pérsual Pangakhirna), Jumaah Wilujeng (dinten pangéling-ngéling éta, anu nunjukkeun urang kahadéan Gusti ditingalikeun ka kami, anu diturunkeun dina pangurbanan tina sadaya pangorbanan) sareng Sabtu Suci (émut ka penguburan Yesus). Teras sumping dinten kadalapan - Easter Sunday, dimana urang ngagungkeun kabangkitan imam agung hébat kami Yesus, Putra Allah (Ibrani 4,14). Waktos taun ieu ngingetkeun urang pisan yén urang salamina berkah "kalayan sagala berkah spiritual di surga ngaliwatan Kristus" (Ef. 1,3).

Leres, urang sadayana ngalaman jaman teu pasti. Tapi urang tiasa istirahat gampang terang kumaha éndahna Allah parantos mberkahan urang ku Kristus. Asma Allah nyiapkeun jalan pikeun dunya sapertos walungan anu ngalir kuat, cai na ngalir tina sumberna dugi ka jauh ka nagara. Sanaos urang henteu ningali persiapan ieu saageung pinuh, urang hormat sadar naon anu sabenerna diturunkeun ka kami. Gusti leres-leres ngaberkahan urang. Minggu Suci mangrupikeun peringatan anu jelas ngeunaan ieu.

Nalika urang Israil ngadangu berkat imam Harun sareng henteu diragukeun dirasa ku aranjeunna, aranjeunna henteu lami deui mopohokeun janji-janji Allah. Ieu sabagean kusabab watesan, bahkan kalemahan, tina imamat manusa. Malah pandita anu panghadéna sareng satia di Israél ngan ukur fana. Tapi Gusti ngantosan ku anu langkung saé (pandita luhur anu langkung saé). Surat ka urang Ibrani ngingetkeun urang yén Yesus, anu salamina hirup, mangrupikeun pandita luhur urang permanén:

Ku sabab kitu anjeunna ogé tiasa nyalametkeun salamina jalma-jalma anu sumping ka Allah ngalangkungan anjeunna, sabab anjeunna salawasna hirup anu jumeneng pikeun aranjeunna. Imam Agung sapertos kitu ogé pantes pikeun urang: jalma anu suci, polos sareng najis, dipisahkeun sareng jalma dosa sareng langkung luhur tibatan langit [...] (Ibr. 7, 25-26; Zurich Bible).

Gambar Harun nyebarkeun pananganna ka Israil dina berkah nuduhkeun urang ka imam agung anu langkung ageung, nyaéta Yesus Kristus. Berkah anu dipasihkeun ku Yesus ka umat Allah jauh langkung jauh tibatan berkah Harun (éta langkung komprehensif, langkung kuat sareng langkung pribadi):

Kuring bakal nempatkeun hukum-hukum kuring dina pikiranana sareng nyeratna dina haténa sareng kuring bakal janten Allahna sareng aranjeunna bakal janten umat kuring. Sareng moal aya anu ngajar sasama wargi na sareng teu aya lanceukna kalayan kecap: Kenalkeun Gusti! Kusabab sadayana bakal terang kuring, ti anu pangleutikna dugi ka anu panggedéna. Kusabab Abdi hoyong nungkulan kalakuan teu adil aranjeunna kalayan rahmat sareng teu émut deui dosa-dosa aranjeunna (Ibr. 8,10: 12; Zurich Bible).

Yesus, Putra Gusti, nyarioskeun berkah pangampunan anu bakal ngahijikeun urang sareng Gusti sareng mulangkeun hubungan urang anu rusak sareng anjeunna. Mangrupikeun berkah anu bakal nyandak parobihan dina diri urang anu bakal ngahontal jero haté sareng pikiran urang. Éta angkat urang dugi ka kasatiaan anu paling raket sareng silaturahmi sareng Nu Kawasa. Ngaliwatan Putra Allah, adi urang, urang terang Gusti salaku Rama urang. Ngaliwatan Roh Suci-Na urang janten barudak anu dipikacinta.

Nalika kuring mikir ngeunaan Minggu Suci, alesan anu sanés janten émutan naha berkah ieu penting pisan pikeun kami. Nalika Yesus pupus dina kayu salib, pananganna diulur. Hirupna anu mulia, dipasihkeun pikeun pangorbanan pikeun urang, mangrupikeun berkah, berkah anu langgeng pikeun dunya. Yesus nyungkeun Rama pikeun ngahampura urang dina sagala dosa urang, maka anjeunna pupus supados urang hirup.

Saatos dihirupkeun deui sareng teu lami sateuacan naék, Yesus masihan berkah anu sanés:
Sareng anjeunna ngaluarkeun aranjeunna dugi ka Betania, teras angkat ka luhur, sareng ngaberkahan aranjeunna; sareng ieu kajantenan, nalika anjeunna ngaberkahan aranjeunna, anjeunna pisah ti aranjeunna sareng naék ka sawarga. Tapi aranjeunna nyembah anjeunna sareng mulih ka Yerusalem kalayan bungah pisan (Lukas 24,50-52).

Intina, Yesus nyarios ka murid-muridna, boh baheula sareng ayeuna: "Kuring sorangan mikeun berkah ka anjeun sareng ngajaga anjeun, abdi ngajantenkeun rai abdi ka anjeun sareng kuring marahmay ka anjeun; Abdi angkat rai ka anjeun sareng masihan perdamaian. "

Muga-muga urang tetep hirup dina berkah Gusti sareng Jurusalamet urang, naon waé kateupastian anu urang tiasa pendakan.

Kuring nyambut anjeun sareng pandangan satia ka Yesus,

Joseph Tkach
Presiden GRACE KOMUNITAS INTERNATIONAL


pdfBerkah Yesus