media


Trumpets

557 poé tarompét Im September feiern die Juden den Neujahrstag «Rosch Haschana», was im Hebräischen «Kopf des Jahres» bedeutet. Zur Tradition der Juden gehört, dass sie ein Stück von einem Fischkopf essen, symbolisch für den Kopf des Jahres und sich gegenseitig mit «Leschana towa», was „Auf ein gutes Jahr!“ bedeutet, zu grüssen. Nach der Tradition besteht eine Verbindung des Festtages Rosch Haschana zum sechsten Tag der Schöpfungswoche, an dem Gott den Menschen schuf.
Dina téks Ibrani ngeunaan Imamat 3:23,24, dinten dirumuskeun salaku "Sikron Terua", anu hartosna "Hari Panginget sareng Gelembung Tangkal". Ieu sababna dinten festival ieu nyebat "Day sangkét" dina basa Jerman.

Seueur rabi anu ngajarkeun yén shofar kedah ditiupkeun ka Rosh Hashana sahenteuna 100 kali, kalebet séri 30 kali, pikeun nunjukkeun harepan datangna Kristus. Numutkeun sumber Yahudi, aya tilu jinis suara bip anu ditiup dinten éta:

  • Teki’a – Ein langer Dauerton als Symbol der Hoffnung in Gottes Stärke und als Lob, dass er der Gott (Israels) ist.
  • Shevarim - Tilu nada saluareun jarak pondok anu ngalambangkeun ngaungu sareng ngarenghik ngeunaan dosa sareng umat manusa murag.
  • Teru‘a – Neun schnelle, staccato-artige Töne (ähnlich dem Ton eines Weckers), um die gebrochenen Herzen derer zu präsentieren, die vor Gott gekommen sind.

Das alte Israel benutzte ursprünglich Widderhörner für ihre Posaunen. Diese wurden aber nach einiger Zeit, wie wir aus 4. Mose 10 erfahren, durch Posaunen (Trompeten) aus Silber ersetzt. Der Gebrauch von Posaunen wird 72 Mal im Alten Testament erwähnt.

Die Posaunen wurden geblasen, um bei Gefahr zu alarmieren, um das…

Maca deui ➜

Asa keur jaman tunanetra

482 ngarep pikeun buta Dina Injil Lukas, jalma buta ngagorowok di sakurilingna. Anjeunna hoyong narik perhatian Yésus sareng ngalaman berkah anu hébat. Di jalan ti Yérikho, anu begar buta Bartimaeus, putra Timaeus, linggih di sisi jalan. Anjeunna salah sahiji jalma anu kaleungitan harepan pikeun milarian artos. Aranjeunna gumantung kana kamurahan jalma séjén. Saur kuring seuseueurna bieu tiasa nempatkeun diri dina kaayaan ieu pikeun leres-leres ngartos kumaha rasana janten Bartimaeus sareng nyungkeun roti supados salamet?

Yesus ngalangkungan Yerikho sareng murid-muridna sareng balaréa. "Nalika Bartimaeus nguping éta, anjeunna naroskeun naon éta. Aranjeunna ngumumkeun ka anjeunna yén Yesus ti Nasaret anu ngaliwat. Anjeunna ngajerit: Yesus, anjeun putra Daud, karunya ka abdi! (tina Lk 18,36-38 LUT). Anjeunna langsung paham yén Yesus téh Al Masih. Simbolisme carita anu luar biasa. Lalaki éta ngantosan aya kajadian. Anjeunna buta sareng teu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun ngarobih kaayaan na. Nalika Yesus ngalangkungan kota-na, buta éta langsung terang yén anjeunna salaku Al Masih (Utusan Allah) anu tiasa nyageurkeun anjeunna tina lolongna. Janten anjeunna ngagorowok tarik pisan pikeun narik perhatian kana kaayaan anjeunna, saéngga jalma-jalma dina riungan nyarios ka anjeunna, "Jempé - liren ngagorowok!" Tapi perlawanan éta ngan ukur ngajantenkeun lalaki éta langkung pengkuh dina pamundutna diwangun. "Yesus liren teras nyarios: Telepon anjeunna! Aranjeunna nelepon lalaki buta sareng nyarios ka anjeunna: Kudu gumbira, bangun! Anjeunna nyauran anjeun! Maka anjeunna miceun jubahna, luncat, sareng sumping ka Yesus. Sareng Yesus ngajawab anjeunna sareng nyarios: Naon anu anjeun pikahoyong ...

Maca deui ➜