Karajaan Allah (Bagian 2)

Ieu mangrupikeun bagian kadua tina séri 2-épis ku Gary Deddo dina topik penting tapi sering salah paham ngeunaan Karajaan Allah. Dina épisode anu terakhir, urang terangkeun pentingna Yesus penting salaku raja anu pang luhur raja sareng pangéran anu unggul. Dina tulisan ieu urang bakal nungkulan kasusah ngartos kumaha Karajaan Allah hadir di dieu sareng ayeuna.

Ayana Karajaan Allah aya dina dua tahapan

Wahyu Alkitabiah nyayogikeun dua aspék anu sesah pikeun direncanakeun: yén Karajaan Allah tos hadir tapi ogé di hareup. Sarjana Alkitab sareng teolog sering nyandak salah sahiji aranjeunna sareng dipasihan beurat khusus pikeun salah sahiji ti dua aspék. Tapi salami 50 taun kapengker kapayun parantos aya kasepakatan sacara lega ngeunaan kumaha anu paling leres pikeun ngartos dua pandangan ieu. Surat kabar éta aya hubunganana sareng saha Isa.

Putraning Allah dilahirkeun ku karnal ku Virgin Mary sakitar 2000 taun ka pengker, dibagikeun dina ayana manusa urang sareng cicing di dunya dosa urang salami 33 taun. Ku anggapan sipat manusa urang ti saprak lahirna dugi ka pupusna 1 sareng ieu digabungkeun sareng anjeunna, anjeunna ngaliwat pupus kami nepi ka kabangkitan na, teras fisik naek ka surga saatos sababaraha dinten dimana anjeunna muncul ka lalaki; nyaéta, anjeunna tetep caket sareng umat manusa, ngan ukur uih deui ka ayana ramana sareng komuni anu sampurna sareng anjeunna. Hasilna, sanajan anjeunna tetep ngiringan sipat manusa anu mulia, anjeunna henteu deui sapertos anjeunna sateuacan naékna. Dina cara, anjeunna henteu deui di Bumi. Salaku comforter anu sanés, anjeunna ngutus Roh Suci janten sareng urang, tapi salaku lembaga anu mandiri, anjeunna henteu deui hadir pikeun urang sapertos sateuacan. Tapi, anjeunna parantos janji uih.

Intina karajaan Allah tiasa ditingali sajajar sareng ieu. Éta memang "caket" sareng épéktip dina waktos dines Yesus di dunya. Éta caket pisan sareng tangible yén éta nungtut réspon langsung, sakumaha ogé Yesus nyalira nungtut réspon ti urang dina bentuk iman ka anjeunna. Nanging, nalika anjeunna ngajar ka kami, kakawasaanana henteu acan mimiti dimungkinkeun. Éta henteu acan janten kanyataan sacara gembleng. Sareng éta bakal aya dina balikna Kristus (sering disebut "kadatangan kadua na").

Iman ka Karajaan Allah janten hubunganana kaitan kalayan ngaharepkeunana. Ayeuna parantos aya dina Yesus sareng tetep kitu ku Roh Suci. Tapi kasampurnaan keneh anu bakal datang. Ieu sering diungkabkeun nalika dikucapkeun yén Karajaan Allah parantos aya, tapi henteu acan kasampurnaan. Karya George Ladd sacara saksama nalungtik nunjukeun pandangan ieu tina sudut pandang seueur Nasrani anu taat, sahenteuna dina dunya anu nyarios basa Inggris.

Karajaan Allah sareng Dua abad

Numutkeun pamahaman Alkitab, aya bedana anu jelas antara dua kali, dua umur atanapi jaman: jaman "jaman dunya jahat" ayeuna sareng anu disebut "waktos dunya datang". Di dieu sareng ayeuna urang hirup dina "waktos dunya jahat" ayeuna. Kami hirup dina harepan éta »waktos dunya datang, tapi urang henteu acan ngalaman. Sacara alkitabiah, urang masih hirup dina jaman jahat ayeuna - nyaéta dina waktos anu samentawis. Tulisan suci anu jelas-jelas ngadukung pandangan ieu nyaéta sapertos kieu (Kacuali mun teu dinyatakeun, kutipan Alkitab di handap ieu asalna tina Kitab Zurich.):

  • Anjeunna ngantepkeun kakuatan ieu dianggo ka Kristus nalika anjeunna ngahirupkeun anjeunna ti nu maraot sareng nempatkeun anjeunna di sawarga di belah katuhu na: luhur di luhur unggal rézim, unggal kakawasaan, otoritas sareng aturan sareng luhur unggal nami, henteu ngan ukur dina ieu tapi ogé waktos dunya anu bakal datang disebut » (Efesus 1,20: 21).
  • "Rahmat ka anjeun sareng perdamaian ti Gusti Allah Rama urang sareng Gusti Yesus Kristus, anu nyerah diri demi dosa-dosa urang, dina raraga ngaluarkeun urang tina waktos dunya anu jahat ayeuna numutkeun kahoyong Gusti Rama urang" (Galata 1,3-4).
  • «Saéstuna kuring nyarios ka anjeun: Teu aya anu tinggaleun bumi atanapi pamajikan, dulur-dulur, kolot atanapi budak demi Karajaan Allah, anu henteu nampi nanaon anu langkung berharga (parantos) dina temporalitas ieu, sareng di dunya anu bakal datang waktos hirup langgeng » (Lukas 18,29: 30; bibli-Bible).
  • "Ieu bakal kumaha di akhir dunya: malaikat bakal kaluar sareng misahkeun jalma-jalma jahat ti antara jalma-jalma séhat" (Mateus 13,49; balaréa Alkitab).
  • "[Sababaraha parantos] ngicap firman Allah anu saé sareng kakuatan dunya anu bakal datang" (Ibrani 6,5).

Pamahaman ambigu ngeunaan umur atanapi jaman ieu hanjakalna teu jelas dikedalkeun ku kanyataan yén kecap Yunani pikeun "umur" (aion) ditarjamahkeun ku sababaraha cara, sapertos "Kalanggengan", "Dunya", "Salawasna", sareng "Jaman baheula". Tarjamahan ieu ngabandingkeun waktos sareng waktos anu henteu aya tungtungna, atanapi karajaan duniawi ieu sareng anu bakal diturunkeun di langit. Sedengkeun bédana temporal atanapi spatial ieu parantos aya dina pamikiran umur atanapi jaman anu béda-béda, éta khususna nekenkeun perbandingan anu langkung jauh tina cara hirup anu béda sacara kualitatip ayeuna sareng ka hareup.

Dina sababaraha tarjamahan urang maca yén siki anu tumuh dina taneuh anu tangtu diasupan dina pucukna ku "hariwang dunya ieu" (Markus 4,19). Tapi kumargi aion Yunani aya dina téks aslina, urang ogé kedah nganggo hartos "dilelepkeun ku karesahan ku waktos dunya jahat ayeuna ieu". Ogé di Rum 12,2, dimana urang maca yén urang henteu hoyong akur sareng skéma "dunya" ieu, ieu ogé kedah dipikaharti ku cara anu urang henteu kedah sami sareng "waktos dunya" ayeuna.

Kecap-kecap anu dijantenkeun "hirup langgeng" ogé nunjukkeun kahirupan dina waktos anu bakal datang. Ieu janten jelas dina Injil Lukas 18,29: 30 sakumaha dikutip di luhur. Hirup abadi "salawasna salami", tapi éta masalah langkung seueur tibatan lilana, anu langkung lami dibandingkeun sareng jaman jahat ayeuna ieu! Mangrupikeun kahirupan anu kagolong kana jaman atanapi jaman anu béda-béda pisan. Bédana henteu ngan ukur dina waktos anu pondok dibandingkeun sareng umur anu henteu panjang, tapi antara kahirupan anu masih dicirian ku kabiasaan dosa - jahat, dosa sareng pati - dina waktos sareng kahirupan urang ayeuna dina waktos anu bakal datang, dimana sadaya tilas tina jahat bakal ditebus. Dina waktos anu bakal datang bakal aya surga anyar sareng bumi anyar anu bakal nyambungkeun hubungan anu anyar. Éta bakal cara lengkep sareng kualitas hirup, cara hirup Gusti.

Karajaan Allah pamustunganana bertepatan sareng waktos dunya anu bakal datang, nyaéta hirup abadi sareng pulihna Kristus. Dugi ka anjeunna wangsul, urang cicing dina waktos dunya jahat anu ayeuna sareng mugia ngantosan ka hareup. Urang tetep hirup dina dunya anu dosa dimana, sanaos kebangkitan sareng naékna Kristus, euweuh anu sampurna, sadayana suboptimal.

Héran pisan, sanaos urang tetep hirup dina waktos-waktos anu jahat ayeuna, berkat rahmat Allah, urang tiasa sawaréh ngalaman Karajaan Allah. Cara anu aya ayeuna di dieu sareng ayeuna sateuacan detasmen jaman jahat ayeuna.

Anu bertentangan sareng sadaya praduga, karajaan masa depan Gusti Allah parantos ngejat ka ayeuna tanpa Kiamat Tukang sareng akhir waktos ieu. Karajaan Allah ngaluarkeun bayangan na di dieu sareng ayeuna. Kami meunang rasa nya. Sababaraha berkah nya anu datang ka urang di dieu sareng ayeuna. Sareng urang tiasa ngiringan di dieu sareng ayeuna ku ngajaga ukhuwah sareng Kristus, bahkan upami kami masih napel dina waktos ieu. Ieu tiasa dilakukeun sabab Putra Allah sumping ka dunya ieu, ngalaksanakeun misi na, sareng ngutus urang Roh Suci najan anjeunna henteu parantos deui. Kami ayeuna mikaresep buah munggaran dina kakuasaan na. Tapi saacan mulang Kristus, éta bakal janten periode interim (atanapi "jeda waktos akhir", sakumaha biasa disebat TF Torrance), dimana usaha nyalametkeun Gusti Allah bakal tetep diwujudkeun salami waktos ieu.

Ngawangun kana kosa kecap tina Kitab Suci, Murid Alkitab sareng ahli teologi parantos ngagunakeun rupa-rupa kecap pikeun ngajelaskeun kaayaan rumit ieu. Seueur, nuturkeun George Ladd, parantos ngutarakeun hal kontroversial ieu ku nyatakeun yén Kapamimpinan Gusti parantos kajantenan di Yesus, tapi éta moal lumangsung dugi ka anjeunna mulih. Karajaan Allah parantos aya, tapi éta henteu acan sadar sepenuhnya. Dinamis ieu ogé tiasa dikedalkeun ku cara karajaan Allah parantos dikenalkeun, tapi urang ngantosan parantosan na. Pandangan ieu kadang disebat "eschatology ayeuna". Berkat kurnia Gusti, waktos payun parantos ngalih kana waktos ayeuna.

Ieu gaduh pangaruh yén sadayana kabeneran sareng kanyataan naon anu parantos dilakukeun ku Kristus ayeuna sacara dasarna kabeungkeut tina wawasan, sabab urang masih kénéh hirup dina kaayaan anu disababkeun ku Guguran. Di dunya jahat anu ayeuna, pamaréntahan Kristus parantos leres, tapi anu disembunyikeun. Kapayunna, Karajaan Allah bakal dilaksanakeun sapinuhna kusabab sagala akibat anu bakal tumiba bakal dibatalkeun. Balukar lengkep karya Kristus teras bakal diturunkeun dina sadaya kamulyaan di mana waé. 2 Béda anu dilakukeun didieu aya antara Karajaan Allah anu disumputkeun na teu acan direalisasikeun pinuh ku Karajaan Allah sareng henteu antara nyata ayeuna sareng anu luar biasa.

Roh Suci sareng Dua Abad

Pandangan ieu ngeunaan Karajaan Allah sami sareng anu diturunkeun dina Kitab Suci ngeunaan jalma sareng padamelan Roh Suci. Yesus jangji datangna Roh Suci sareng ngutus anjeunna bareng jeung Bapa supados sareng urang. Anjeunna ngambekan Roh Suci ka murid-murid, sareng dina Pentekosta diturunkeun dina para mukmin anu dirakit. Roh Suci masihan kakuatan garéja Kristen awal pikeun leres-leres mere kasaksian kana karya Kristus sareng salajengna ngaktifkeun batur milari jalan kana Karajaan Kristus. Anjeunna ngutus umat-umat Allah ka dunya pikeun ngawartosan Injil Putra Allah. Kami bagian tina misi Roh Suci. Nanging, kami henteu acan sadar pisan sareng-mugi anu bakal sapoe bakal janten pasualan. Paul nerangkeun yén dunya pangalaman jaman ayeuna ngan ukur awal. Anjeunna nganggo gambar sateuacanna, janji atanapi deposit (arrabon) nepikeun ideu anu saatos pra-kiriman anu janten kaamanan pikeun pangiriman lengkep (2 Korinta 1,22:5,5;). Gambar tina hiji pusaka anu dianggo sapanjang Perjangjian Anyar ogé ngajelaskeun yén urang ayeuna dibéré hiji hal di dieu sareng ayeuna urang pasti bakal langkung ageung di hareup. Maca kecap Paulus:

«Dina anjeunna [Al Masih] kami ogé parantos diangkat janten ahli waris, anu kami ditetepkeun pikeun ngalaksanakeun tujuan anjeunna anu damel sadayana numutkeun naséhat kahoyongna [...] anu mangrupikeun jaminan tina warisan urang, pikeun panebusan urang, yén hartana bakal muji kamuliaan na [...] Sareng ngantepkeun anjeunna masihan anjeun panon anu terangeun haté, ku kituna anjeun terang naon anu dipiharep anjeun disebat ku anjeunna, kumaha beungharna kamuliaan pusaka na pikeun para wali » (Efesus 1,11:14,18;).

Paul ogé ngamangpaatkeun gambar numutkeun anu ayeuna urang ngan ukur dipasihan "buah munggaran" tina Roh Suci, tapi henteu sadayana lengkepna. Kami ayeuna ngan ukur ningali awal panén sareng henteu sadayana kado na (Roma 8,23). Kiasan alkitabi penting anu sanésna nyaéta "resep" kana kado ka hareup (Ibrani 6,4: 5). Dina hurup kahijina, Peter ngumpulkeun seueur teka-teki na teras nyerat ngeunaan anu diyakinkeun ku Roh Suci:

«Puji sukur ka Allah, Rama Pangéran urang Yesus Kristus, anu, numutkeun ka rahmat-Na anu hébat, parantos ngalahirkeun deui urang kana harepan hirup ku dibangkitkeun ku Isa Al Masih tina maot, warisan anu teu abadi sareng teu beresih sareng teu kalis anu dilestarikan di sawarga pikeun anjeun, anjeun anu ku kakawasaan Gusti dijaga ngalangkungan iman kana kasalametan, anu siap diturunkeun dina waktos pamungkas » (1. Pt 1,3-5).

Salaku urang ayeuna ningal Roh Suci, éta penting pisan pikeun urang, upami urang henteu acan sadar pisan. Nalika urang ayeuna ngalaman hasil karyana, nunjukkeun ka pamekaran anu langkung ageung anu bakal hiji dinten kajantenan. Persepsi urang ayeuna ngeunaan anjeunna ngadamel harepan anu moal kuciwa.

Ieu waktos dunya jahat ayeuna

Kanyataan yén urang ayeuna cicing dina anu diantisipasi waktos dunya jahat nyaéta panyumputan penting. Karya duniawi Kristus, sanaos saatos réngsé, henteu pati kasapihan sabalikna sareng akibat tina Ragrag dina waktos ieu atanapi jaman. Janten urang henteu kedah nyangka aranjeunna musnah dugi ka Yesus mulang. Kasaksian yén Prajanjian Anyar ngeunaan hubungan alam terus-terusan tina kosmos (kalebet umat manusa) teu tiasa langkung haunting. Dina doa imamna anu luhur, anu ku urang baca dina Injil Yohanes 17, Yesus ngadoa yén urang moal meunang dibebaskeun tina kaayaan urang ayeuna, sanaos anjeunna terang yén urang kedah sangsara sangsara, panolakan sareng panyiksa dina waktos ayeuna. Dina Khutbah na di Gunung, anjeunna nunjukkeun yén urang henteu nampi sadaya kado anugrah Karajaan Allah pikeun urang di dieu sareng ayeuna, sareng lapar sareng haus kaadilan urang teu acan parantos puas. Malahan, urang bakal ngalaman kasusah anu nunjukkeun anjeunna. Anjeunna ogé nerangkeun jelas yén rindu urang bakal kawujud, tapi ngan ukur dina waktos anu bakal datang.

Rosul Paulus negeskeun yén diri urang sejati henteu ditepikeun salaku buku terbuka, tapi "disumputkeun sareng Kristus di Gusti" (Kolose 3,3). Anjeunna ngécéskeun yén urang mangrupikeun kapal earthen anu mawa kamulyaan ayana Kristus di jeroeun aranjeunna, tapi henteu acan wangsit dina kamulyaan na (2 Korinta 4,7), tapi ngan ukur hiji dinten (Kolose 3,4). Paulus nunjukkeun yén "hakékat dunya ieu musna" (Kor 7,31; cf. 1 Yohanes 2,8; 17) yén anjeunna tacan ngahontal tujuan utami. Panulis surat ka urang Ibrani sanggup-siap ngayakeun yén sajauh henteu sadayana tunduk ka Kristus sareng anu sanés (Ibrani 2,8: 9), sanaos Kristus parantos ngatasi dunya (Yohanes 16,33).

Dina seratna ka garéja di Roma, Paul ngajelaskeun kumaha sadaya ciptaan "ngaherang sareng kasieunan" sareng kumaha "urang sorangan, anu ngagaduhan Roh salaku kado tiheula, ngaheruk dina jero diri sareng hoyong putra, panebusan urang Awak » (Roma 8,22: 23). Sanaos Kristus parantos ngalaksanakeun pagawéan dunya, mahluk urang ayeuna henteu acan nunjukkeun kasampurnaan pamaréntahan anu unggul. Kami tetep napel dina waktos jahat anu ayeuna. Karajaan Allah hadir, tapi henteu acan kasampurnaan. Dina masalah anu bakal datang, urang bakal ningali sifat harepan urang pikeun nyampeurkeun Karajaan Allah anu bakal datang sareng pemenuhan pinuh ku janji-janji Alkitab.

ku Gary Deddo


1 Dina Ibrani 2,16:8,9 urang mendakan istilah Yunani epilambanetai, anu paling hadé diterangkeun salaku "nampi" sareng sanés "pitulung" atanapi "prihatin". Sa Ibrani, dimana kecap anu sami dianggo pikeun Gusti ngabébaskeun Israél tina genggaman perbudakan Mesir.

2 Kecap Yunani anu dianggo pikeun ieu dina sakabéh Perjanjian Anyar anu ditekenkeun deui ku namina buku terakhir na nyaéta kiamat. Éta tiasa ku «wahyu»,
"Wahyu" sareng "Datang" ditarjamahkeun.


pdf Karajaan Allah (Bagian 2)