SUMBANGAN


Naha Allah tetep bogoh ka anjeun?

Naha anjeun terang yén seueur urang Kristen hirup unggal dinten sareng henteu yakin yén Allah masih mikanyaah ka aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah anu Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang? Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​kalayan dirina. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Aranjeunna sadar gagalna, ...

Meungceun kembara

Urang lahir ngalahir deui. Éta boh sareng takdir kuring ngalaman parobahan pangsaéna dina kahirupan - anu spiritual. Gusti nyiptakeun urang supaya urang tiasa bagikeun alam-Na. Perjangjian Anyar nyarioskeun sifat-sifat ketuhanan ieu salaku solver anu ngasongkeun dosa na dosa manusa. Sareng urang sadayana peryogi panyucian spiritual ieu, sabab kasucian dosa pikeun saban jalma ...

Gusti Triune Kami: cinta hirup

Nalika ditaroskeun ngeunaan mahluk hirup pangkolotna, aya anu tiasa ningali kana tangkal pinus yuswa 10.000 taun Tasmania atanapi ka yakuwi 40.000 taun perenahna di dinya. Batur panginten langkung seueur 200.000 taun anu réh laut di basisir Kapuloan Balearic Spanyol. Salaku lami sakumaha pepelakan ieu tiasa, aya hiji hal anu langkung lami - sareng nyaéta Tuhan Abadi, anu diturunkeun dina Kitab Suci salaku hirup hirup. Ditampilkeun cinta ...

Naha Anjeun tiasa Percanten ka Roh Suci?

Salah sahiji sesepuh urang nembé nyarioskeun ka kuring yén alesan utama anjeunna dibaptis 20 taun ka pengker nyaéta kusabab anjeunna hoyong nampi kakawasaan Roh Suci ku kituna anjeunna tiasa ngatasi sagala dosa na. Maksudna mangrupikeun saé, tapi pangertianna rada cacad (tangtos, teu aya anu gaduh pamahaman anu sampurna, urang disalametkeun ku rahmat Allah, sanaos salahna urang). Roh Suci sanés barang anu ngan saukur urang "aktifkeun" ...

Kumaha maksadna kanggo diri urang di lebet Kristen?

Babasan anu kami parantos sadayana nguping sateuacan. Albert Schweitzer ngajelaskeun "aya dina Kristus" salaku misteri ajaran rasul Paulus. Sarta pamustunganana Schweitzer kedah terang. Salaku teolog anu terkenal, musisi sareng dokter misi penting, Alsatian mangrupikeun salah sahiji Jérman anu paling luar biasa dina abad ka-20. Dina taun 1952 anjeunna dilélér Hadiah Nobel. Dina bukuna The Mysticism of the Rasul Paul, diterbitkeun dina 1931, Schweitzer ngahapus ...

Mujijat tina kalahiran Yesus

"Naha anjeun tiasa maca éta?" Tanya wisatawan, nunjuk bintang pérak ageung kalayan tulisan Latin: "Hic de virgine Maria Jesus Christ natus est." "Kuring bakal nyobian," kuring némbalan sareng nyobian narjamahkeun. ngaluarkeun kakuatan pinuh ku basa Latin ceking kuring: "Ieu dimana Yesus lahir ti Virgin Mary." "Nya, kumaha saur anjeun?" tanya lalaki éta. "Naha anjeun pikir kitu?" Éta kunjungan munggaran kuring ka Suci ...

Sajarah Jeremy

Jeremy lahir sareng awak anu séhat, pikiran anu alon, sareng panyakit kronis, teu cageur, anu laun-laun maéhan nyababkeun umur ngora na. Tapi, sepuhna parantos nyobian ngorbankeun hirup anu normal-gancang dugi ka anjeunna ngiringan ka sakola pribadi. Dina umur 12, Jeremy ngan ukur aya di kelas kadua. Guruna, Doris Miller, sering putus asa sareng anjeunna. Anjeunna slid on na ...

Yesus: Program kasalametan anu sampurna

Nuju akhir Injilna, koméntar anu pikaresepeun ku rasul John tiasa dibaca: "Yesus damel seueur tanda sanés sateuacan murid-murid anu henteu ditulis dina buku ieu ... Tapi upami salah kedah ditulis hiji-hiji. , dunya teu tiasa nangkep buku-buku anu kedah diserat "(Jn 20,30:21,25;). Dumasar koméntar ieu, sareng ngémutan bédana antara opat Injil, ...

Percanten ka gusti

Iman ngan saukur hartosna "kapercayaan". Urang tiasa pinuh percanten ka Yesus pikeun kasalametan urang. Perjanjian Anyar jelas nyarios yén urang moal diyakinkeun ku naon waé anu tiasa urang laksanakeun, tapi ngan ukur ku percanten ka Kristus, Putra Allah. Rosul Paulus nyerat: "Janten ayeuna urang percanten yén manusa kedah janten jalma soleh tanpa karya hukum, ku ngan ukur iman" (Rum 3,28). Kasalametan henteu gumantung ka urang sadayana ...

Teuing saé janten leres

Kaseueuran umat Kristen henteu percanten kana Injil - aranjeunna ngémutan kasalametan ngan ukur tiasa dihontal upami aya kéngingkeun ngalangkungan iman sareng kahirupan anu sampurna. "Anjeun henteu ngagaduhan nanaon dina kahirupan." "Upami éta saé teuing saé pikeun leres, maka éta sigana sanés leres." Kanyataan kahirupan anu dipikanyaho ieu sababaraha kali dipasang dina unggal urang liwat pangalaman pribadi. Tapi pesen Kristen nyaéta ngalawan. The ...

Dilahirkeun paeh

Iman Kristen nyatakeun pesen yén Putra Allah janten daging dina tempat anu parantos ditangtukeun dina waktos sareng cicing di antawis urang manusa. Yesus pisan luar biasa dina kapribadian anu malah ditaroskeun ka manusa salaku manusa. Nanging, Alkitab ngantebkeun deui-teras anjeunna leres-leres Gusti Allah daging - lahir tina hiji awéwé - manusa, maka sajaba ti dosa urang, anjeunna sapertos urang dina unggal hal (Yoh 1,14:4,4; Gal.; Phil ...

Kunaon Isa kedah maot?

Pelayanan Yesus luar biasa ngahasilkeun buah. Anjeunna ngajar sareng nyageurkeun rébuan. Éta katarik audién ageung sareng tiasa ngagaduhan pangaruh anu langkung lega. Anjeunna tiasa nyageurkeun rébuan deui upami anjeunna angkat ka urang Yahudi sareng sanés urang Yahudi anu cicing di daérah sanés. Tapi Yesus ngantepkeun pagawéanana nepi ka akhir ngadadak. Anjeunna tiasa nyingkahan ditahan, tapi milih maot tibatan da'wah ...

Lapar di jero urang

"Sadayana ningal anjeun diarepkeun sareng anjeun masihan éta dahareun dina waktos anu leres. Anjeun muka leungeun anjeun sareng eusian makhluk anjeun ... ”(Jabur 145, 15-16 HFA). Sakapeung kuring ngarasa lapar ngajerit dimana waé di jero kuring. Dina pikiran kuring nyobian teu malire anjeunna sareng ngeureunkeun anjeunna bari. Tapi ujug-ujug anjeunna datang deui terang. Kuring nyarioskeun tina kahayang, kahayang anu aya dina jeroeun urang langkung ngartos kana jerona, ceurik ...

Identitas di Kristus

Kalolobaan jalma leuwih 50 bakal nginget Nikita Khrushchev. Anjeunna karakter anu warni, ribut anu, salaku pamimpin tilas Uni Soviét, ngabantingkeun sapatu dina podium nalika anjeunna nyarios ka Majelis Umum PBB. Anjeunna ogé ogé terang pikeun panjelasan yén manusa munggaran di awang-awang, kosmonaut Rusia Yuri Gagarin "terbang di angkasa tapi ningal aya dewa aya". Pikeun Gagarin nyalira ...

Roh Suci

Roh Suci ngagaduhan sipat-sipat Gusti, disaruakeun sareng Gusti, sareng ngalakukeun hal-hal anu ngan ukur Gusti anu ngalakukeun. Saperti Gusti, Roh Suci suci - suci pisan éta sami dosa pikeun nyiksa Roh Suci sapertos Putra Allah (Ibrani 10,29:12,32). Pitenah, pitenah ngalawan Roh Suci mangrupikeun dosa anu teu tiasa dihampura (Mt). Ieu ngandung harti yén roh suci ku alam sareng, henteu sapertos candi, parantos disucikeun kasucian ...

Kurnia Allah - teuing anu saé janten leres?

Sora alus teuing anu leres, janten paribasa anu kawéntar dimimitian sareng anjeun terang yén éta sanés henteu karasa. Nanging, upami nuju ka rahmat Allah, saleresna leres-leres. Tapi, sawaréh jalma-jalma mendesak yén rahmat henteu tiasa kitu sareng ngadamel hukum pikeun nyegah naon anu aranjeunna ningal salaku lisénsi pikeun ngalakukeun dosa. Usaha ikhlas tapi sesat mangrupikeun bentuk legalisme anu masihan jalma kakuatan ngarobah rahmat ...

Allah dina kotak

Naha anjeun kantos panginten anjeun ngartos sadayana sareng engké sadar yén anjeun henteu gaduh ide? Sabaraha proyék anu nyobaan éta nyalira nuturkeun adage lami Upami sadayana sanés damel, baca petunjukna? Kuring malah ngagaduhan masalah saatos parantos maca petunjuk na. Kadang kuring maca tiap léngkah-léngkahna, lakukeun sakumaha anu kuring paham sareng ngamimitian deui kusabab kuring henteu ngalakukeun leres ...

Pangaweruh Yesus Kristus

Seueur jalma terang nami Yesus sareng terang ngeunaan kahirupanna. Aranjeunna ngarayakeun kalahiran sareng miéling pupusna. Tapi kanyaho ngeunaan Putra Allah langkung jero. Henteu lami sateuacan pupusna, Yesus ngado'a pikeun pengikutna pikeun terang ieu: "Tapi ieu kahirupan anu langgeng, anu aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng anu anjeun parantos ngutus, Yesus Kristus" (Jn 17,3). Paul nyerat hal-hal ieu ngeunaan élmu Kristus: "Tapi naon pikeun kuring ...

Ngan datang sakumaha anjeun!

Billy Graham sering nganggo ungkapan pikeun mendorong jalma pikeun nampi panebusan anu urang gaduh dina Yesus: Saur anjeunna, "Ngan datang salaku anjeun!" Témutan éta panginget yén Gusti ningali sadayana: pangsaéna sareng awon kami sareng anjeunna tetep bogoh ka urang. Telepon "ngan datangna sakumaha anjeun" mangrupikeun cerminan tina kecap rasul Paulus: "Kusabab Kristus pupus pikeun urang dina waktu éta urang masih lemah. Muhun ...

Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina nunjukkeun yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés nguciwakeun aranjeunna. Kanyataanna nyaéta, sanésna, mustahil pikeun atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab anu percaya, teu ngayakinkeun ateis ngeunaan ayana Tuhan ...

Pangalaman sareng Allah

"Ngan datang, anjeun ogé!" Témutan éta panginget yén Gusti ningali sadayana: pangsaéna jeung nu panghadéna, tapi urang tetep mikanyaah ka urang. Nelepon datang sapertos anjeun mangrupikeun cerminan kecap-kecap rasul Paulus di Roma: "Kusabab Kristus maot pikeun urang dina waktos urang tetep lemah. Ayeuna mah boro aya anu mati demi hiji; panginten demi kabiasaan anjeunna wani pisan hirupna. Tapi Allah nunjukkeun nyaah ka ...

Ngan ukur hiji jalan?

Jalma-jalma kadang nyinggung dina ajaran Kristen yén kasalametan ngan ukur tiasa ngalangkungan Yesus Kristus. Dina masarakat pluralistik kami, kasabaran diperkirakeun, leres, sareng konsep kabébasan agama (anu ngamungkinkeun sadaya agama) sakapeung salah kapinter dina cara anu sadaya ageman anu leres-leres leres. Sadaya jalan nuju ka Allah anu sami, aya anu garapan, saolah-olah sadayana angkat sareng ti ...

Allah ...

Upami anjeun tiasa naroskeun ka Allah patarosan; dimana éta? Panginten anu "gedé": numutkeun anjeun ngartikeun ngeunaan? Naha jalma kedah sangsara? Atanapi "alit", tapi mendesak: Naon anu terjadi ka anjing abdi anu kabur ti kuring nalika kuring sapuluh? Kumaha upami kuring ngagaduhan kawin budak leutik kuring? Naha Gusti ngajantenkeun langit jadi biru? Atanapi anjeun badé naros ka anjeunna, "Saha anjeun?" atanapi "naon anjeun?" atanapi "Naon anu anjeun hoyong ...

Mangsa nu bakal datang

Henteu aya anu ngajual ogé nubuat. Nya leres. A garéja atanapi misi mungkin gaduh teologi bodo, pamimpin anu anéh, sareng aturan anu salah, tapi aranjeunna gaduh sababaraha peta dunya, gunting, sareng tumpukan koran, sareng pendakwah anu tiasa nalar nganyatakeun dirina, maka. jigana jelema bakal ngirim émbér artos ka aranjeunna. Jalma sieun teu kanyahoan sareng éta terang ...