SUMBANGAN


Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Iraha waé aya diskusi ngeunaan iman, kuring heran naha jalma mukmin sigana ngarasa disadvantaged. Kaum mukmin sigana nganggap yén atheis kumaha waé parantos meunang dalil iwal jalma mukmin tiasa ngabantah éta. Kanyataan yén atheis, di sisi séjén, manggihan teu mungkin pikeun ngabuktikeun yén Allah teu aya. Ngan kusabab mukmin teu bisa ngayakinkeun atheis ngeunaan ayana Allah, jadi ...
bejakeun ka aranjeunna yen anjeun bogoh ka aranjeunna

Ngabejaan aranjeunna anjeun bogoh aranjeunna!

Sabaraha urang sawawa inget kolot urang ngabejaan urang sabaraha maranéhna bogoh ka urang? Naha urang ogé nguping sareng ningali kumaha reueus aranjeunna ka urang, ka anak-anakna? Seueur kolot anu asih nyarioskeun hal anu sami ka budakna nalika aranjeunna dewasa. Sababaraha urang boga kolot anu ngan dikedalkeun pikiran sapertos sanggeus barudak maranéhanana geus dewasa sarta datang ka didatangan aranjeunna. Sedih, tapi sajumlah ageung dewasa ...

Pangaweruh Yesus Kristus

Loba jalma nyaho ngaran Yesus jeung nyaho hal ngeunaan hirupna. Aranjeunna ngagungkeun kalahiran sareng miéling pupusna. Tapi pangaweruh ngeunaan Putra Allah jauh leuwih jero. Teu lila saacan pupusna, Yésus ngadoa sangkan murid-muridna nyaho kieu: "Ieu hirup langgeng, nya éta nyaho ka Anjeun, hiji-hijina Allah sajati, jeung nu diutus ku Anjeun, Yesus Kristus" (Yoh 1).7,3). Paul nulis kieu ngeunaan pangaweruh Kristus: "Tapi naon kauntungan pikeun kuring nya éta ...

Tilu sacara unison

Tilu dina Oneness Dimana Alkitab nyebutkeun "Allah" teu hartosna hiji mahluk tunggal, dina harti "lalaki heubeul jeung janggot bodas panjang," anu disebut Allah. Dina Kitab Suci, Allah anu nyiptakeun urang diakuan salaku ngahijikeun tilu jalma anu béda atawa "béda", nyaéta, Bapa, Putra, jeung Roh Suci. Bapa sanés putra sareng putra sanés bapa. Roh Suci sanes Bapa atanapi Putra. Aranjeunna ngagaduhan…

Allah - hiji bubuka

Pikeun urang salaku urang Kristen, kapercayaan anu paling dasar nyaéta yén Allah aya. Ku "Allah" - tanpa artikel, tanpa rinci salajengna - kami hartosna Allah Alkitab. Roh anu saé sareng kuat anu nyiptakeun sagala hal, anu paduli ka urang, anu paduli kana naon anu urang laksanakeun, anu ngalaksanakeun sareng dina kahirupan urang, nawiskeun urang kalanggengan kahadéan. Dina totalitas-Na, Allah teu bisa kaharti ku manusa. Tapi urang tiasa ngamimitian: urang ...

Gusti moal eureun mikacinta urang!

Naha Sadérék terang yén kalolobaan jalma anu percanten ka Allah sesah percanten yén Allah nyaah ka aranjeunna? Manusa gampang ngabayangkeun Allah sabagé Nu Nyipta jeung Hakim, tapi hésé pisan ngabayangkeun Allah sabagé Anu mikanyaah jeung mikanyaah ka maranéhna. Tapi kabeneran aya nu infinitely asih, kreatif jeung sampurna Allah urang teu nyiptakeun nanaon anu bertentangan jeung dirina, nu oposisi kana dirina. Sadayana Gusti nyiptakeun...

Pikeun minuhan hukum

"Éta sabenerna rahmat murni yén anjeun disimpen. Teu aya anu tiasa anjeun lakukeun pikeun diri anjeun kecuali percanten kana naon anu dipasihkeun ku Gusti. Anjeun teu pantes ku ngalakukeun nanaon; sabab Allah henteu hoyong saha waé tiasa ningali kana prestasi-Na sateuacan anjeunna ”(Epesus 2,8-9 GN). Paul wrote: "Cinta teu ngarugikeun ka tatangga; jadi cinta teh minuhan hukum ”(Rom. 13,10 Zurich Alkitab). Éta pikaresepeun yén urang sacara alami…

Dibere nyaho ka Yesus

Aya sering ngobrol ngeunaan dibere nyaho Yesus. Sanajan kitu, kumaha carana buka ngeunaan eta sigana bit nebulous jeung hésé. Ieu hususna kusabab urang teu tiasa ningali anjeunna atanapi ngobrol sareng anjeunna padeukeut. anjeunna nyata Tapi teu katempo atawa touchable. Urang ogé teu bisa ngadéngé sora na, iwal meureun dina kasempetan langka. Janten kumaha urang tiasa kenal sareng anjeunna? Anyar-anyar ieu, langkung ti hiji sumber gaduh…

Dilahirkeun paeh

Iman Kristen ngumumkeun pesen yén dina waktosna Putra Allah janten daging dina tempat anu parantos ditangtukeun sareng cicing di antara urang manusa. Yesus mangrupikeun kapribadian anu luar biasa, bahkan aya anu naroskeun yén anjeunna manusa. Sanajan kitu, Kitab Suci sababaraha kali nekenkeun yen Allah dina daging - dilahirkeun ti hiji awéwé - sabenerna mangrupa manusa, nyaeta, sajaba ti sinfulness urang, anjeunna kawas urang dina sagala hal (Joh. 1,14; Gal 4,4; Phil 2,7; Ibrani

Kunaon Isa kedah maot?

Palayanan Yesus luar biasa hasilna. Anjeunna ngajar sareng nyageurkeun rébuan. Éta narik panongton anu ageung sareng tiasa gaduh dampak anu langkung ageung. Manéhna bisa nyageurkeun rébuan deui lamun manéhna indit ka urang Yahudi jeung non-Yahudi anu cicing di bagian séjén nagara. Tapi, Yésus ngijinkeun palayananna dibatalkeun. Anjeunna tiasa ngahindari ditewak, tapi anjeunna milih maot tibatan neraskeun da'wahna ...

Saha Éta Yesus?

Naha Yesus manusa atanapi Gusti? timana asalna Injil Yohanes masihan urang jawaban kana patarosan ieu. Yohanes kagolong kana bunderan jero murid-murid anu diidinan pikeun nyaksian transfigurasi Yesus di gunung anu luhur sareng nampi rasa Karajaan Allah dina visi (Mt 1).7,1). Nepi ka harita, kamulyaan Yesus geus dijilbab ku awak manusa normal. Éta ogé Yohanes anu pangheulana murid-murid anu percaya kana kebangkitan Kristus....

The jadian sareng balikna Yesus Kristus

Dina Kisah Para Rasul 1,9 Kami dicaritakeun, "Sareng anjeunna nyarios kieu, anjeunna dicandak ka tetempoan, sareng awan ngajauhan anjeunna ti payuneun aranjeunna." Abdi hoyong naroskeun patarosan anu sederhana dina waktos ieu: naha? Naha Yesus dibawa kabur ku cara kieu? Tapi saencan urang nepi ka éta, hayu urang baca tilu ayat salajengna: "Sareng aranjeunna ningali anjeunna naék ka sawarga, tingali, aya dua lalaki anu nangtung sareng aranjeunna nganggo jubah bodas. Ceuk maranehna, Urang Galilea, naon...

Kurnia Allah - teuing anu saé janten leres?

Éta saé teuing janten leres, ieu kumaha paribasa anu terkenal dimimitian sareng anjeun terang yén éta henteu mungkin. Sanajan kitu, lamun datang ka rahmat Allah, eta memang bener. Masih, sababaraha urang keukeuh yén rahmat teu bisa jadi kitu, sarta balik ka hukum pikeun nyingkahan naon maranéhna ningali salaku lisénsi pikeun dosa. Usaha anu tulus tapi sesat aranjeunna mangrupikeun bentuk legalisme anu ngarampas jalma tina kakuatan transformatif rahmat anu ...

Mélodi tripel

Salila studi sarjana kuring, abdi nyandak kursus nu urang dipenta pikeun muhasabah Allah Tritunggal. Lamun datang ka ngajelaskeun Trinity ogé katelah Trinity atawa Trinity Suci, urang datang nepi ngalawan wates urang. Salila sababaraha abad, rupa-rupa jalma nyoba ngajelaskeun misteri sentral ieu iman Kristen urang. Di Irlandia, St Patrick nganggo samanggi tilu daun pikeun ngajelaskeun kumaha Gusti…

Ngan ukur hiji jalan?

Jalma-jalma kadang ngaganggu kana ajaran Kristen yén kasalametan ngalangkungan Yesus Kristus nyalira. Di masarakat urang anu pluralistik, toleransi diarep-arep, malah ditungtut, sarta konsép kabébasan beragama (ngawenangkeun sakabéh agama) kadang salah interpretasi hartina kumaha bae age sakabeh agama sarua bener. Sadaya jalan nuju ka Gusti anu sami, aya anu ngaku, saolah-olah aranjeunna parantos ngalangkungan sadayana sareng tina tujuanana ...

Sajarah Jeremy

Jeremy dilahirkeun ku awak cacad, pikiran laun, sarta kronis, kasakit terminal nu geus lalaunan killing sakabéh umur ngora na. Sanajan kitu, kolotna diusahakeun masihan anjeunna hirup normal saloba mungkin sahingga dikirim anjeunna ka sakola swasta. Dina yuswa 12 taun, Jeremy ngan di kelas dua. Guruna, Doris Miller, sering putus asa sareng anjeunna. Manéhna pindah kana korsi jeung...

Diadegkeun dina rahmat

Naha sadaya jalan nuju ka Gusti? Sababaraha yakin yén sakabéh agama mangrupakeun variasi dina téma sarua - ngalakukeun ieu atawa éta sarta balik ka sawarga. Dina glance kahiji sigana kitu. Hindu ngajangjikeun persatuan anu percaya sareng Allah anu henteu pribadi. Ngahontal Nirvana merlukeun karya alus salila loba rebirths. Budha, anu ogé ngajangjikeun nirwana, nungtut opat bebeneran mulia sareng jalur dalapan kali ngalangkungan seueur ...

Allah ...

Upami anjeun tiasa naroskeun patarosan ka Gusti; nu mana éta? Panginten "badag": numutkeun definisi anjeun ngeunaan mahluk? Naha jalma kudu sangsara? Atawa anu leutik tapi urgent: Naon anu kajantenan ka anjing kuring anu kabur ti kuring nalika kuring sapuluh taun? Kumaha lamun kuring geus nikah sweetheart budak leutik kuring? Naha Allah ngajadikeun langit biru? Tapi meureun anjeun ngan ukur hoyong naroskeun ka anjeunna: Saha anjeun? atanapi Naon anjeun? atawa hayang naon? Jawaban…

Allah the Potter

Émut nalika Gusti masihan perhatian Yermia ka piringan tukang potter (Yer. 1 Nov.8,2-6)? Allah ngagunakeun gambar tukang potter jeung liat pikeun ngajarkeun urang hiji palajaran kuat. Pesen anu sami nganggo gambar tukang kebon sareng liat aya dina Yesaya 45,9 jeung 64,7 kitu ogé dina Romawi 9,20-21. Salah sahiji cangkir karesep kuring, anu kuring sering dianggo nginum tea di kantor, aya gambar kulawarga kuring. Nalika kuring ningali aranjeunna, ...

Ngan datang sakumaha anjeun!

Billy Graham sering ngagunakeun frasa pikeun ngadorong jalma-jalma pikeun nampi kasalametan anu aya dina Yesus: Anjeunna nyarios, "Datang sakumaha anjeun!" Ieu panginget yén Allah ningali sadayana: anu pangsaéna sareng anu paling awon sareng anjeunna tetep mikanyaah urang. Panggero pikeun ”datang sakumaha anu aya” téh ngagambarkeun kekecapan rasul Paulus, ”Samentawis urang masih lemah, Kristus pupus pikeun urang teu satia. Ayeuna boro maot ...

Naha Anjeun tiasa Percanten ka Roh Suci?

Salah saurang sesepuh urang nembé nyarios yén alesan utama anjeunna dibaptis 20 taun ka pengker nyaéta anjeunna hoyong nampi kakawasaan Roh Suci supados anjeunna tiasa ngatasi sagala dosana. Niatna alus, tapi pangartina rada cacad (tangtu teu aya nu boga pangarti nu sampurna, urang disalametkeun ku rahmat Allah sanajan salah paham). Roh Suci sanes hal anu urang ngan ukur tiasa "ngahurungkeun" ...

Mujijat tina kalahiran Yesus

"Dupi anjeun tiasa maca ieu?" wisatawan nanya ka kuring, nunjuk ka béntang pérak badag kalayan tulisan dina basa Latin: "Hic de virgine Maria Jesus Christ natus est." "Kuring bakal coba," kuring ngawaler, nyobian tarjamahan, ngagunakeun. kakuatan pinuh ku Latin meager kuring, "Ieu tempat Yesus dilahirkeun ti Virgin Mary." "Muhun, kumaha saur anjeun?" Tanya lalaki éta. "Naha anjeun percanten éta?" Éta mangrupikeun kunjungan munggaran kuring ka Tanah Suci sareng…

Rahmat pikeun sadaya

Nalika dina poé duka, dina 14. Dina 2001 Séptémber , nalika jalma-jalma ngumpul di gereja-gereja di Amérika Serikat sareng nagara-nagara sanés, aranjeunna ngadangukeun kecap-kecap anu pikaresepeun, dorongan, harepan. Sanajan kitu, sabalikna mun niat maranéhna pikeun mawa harepan ka bangsa grieving, sajumlah pamingpin gereja Kristen konservatif geus inadvertently nyebarkeun pesen nu ngalarti putus asa, discouragement jeung sieun. Nyaéta pikeun jalma anu kaleungitan jalma anu dipikacinta dina serangan ...

Isa ngadawuh, Kami bebeneran

Naha anjeun kantos kedah ngajelaskeun batur anu anjeun kenal sareng berjuang pikeun milarian kecap anu leres? Eta geus kajadian ka kuring jeung kuring nyaho eta geus kajadian ka batur ogé. Urang sadayana gaduh babaturan atanapi kenalan anu hese dijelaskeun ku kecap. Yesus teu boga masalah jeung éta. Anjeunna salawasna jelas tur tepat, sanajan datang ka ngajawab patarosan "Saha anjeun?" Aya hiji bagian anu kuring resep pisan dimana dina Injil Yohanes ...