Tambang Raja Suleman (bagian 20)

Randa manula angkat ka supermarkét lokalna. Ieu henteu aya anu khusus sabab anjeunna seueur balanja di ditu, tapi dinten ieu moal sapertos dulur anu sanés. Nalika anjeunna nyorong gorobag balanja di lorong-lorong, saurang genté anu diasah janten nyayogikeun, ngoyagkeun leungeunna sareng ucap: "Gening! Anjeun meunang. Aranjeunna mangrupikeun customer kaéndu sareng éta naha maranéhna meunang sarébu euro! » The awéwé heubeul saeutik pisan senang. »Leres» anjeunna nyarios: »sareng upami anjeun hoyong ningkatkeun kauntungan anjeun, anjeun ngan ukur kedah masihan kuring 1400 € - pikeun pangolahan waragad - sareng kauntungan anjeun bakal nambahan € 100.000.» Naon hadiah! Nini umur 70 taun teu hoyong sono kasempetan anu saé ieu sareng nyarios: "Kuring henteu gaduh artos anu seueur artos kuring, tapi kuring gancang tiasa mulih sareng kéngingkeun". 'Tapi éta seueur artos. Naha anjeun bakal kapikiran lamun kuring ngiringan anjeun ka apartemen anjeun pikeun mastikeun aya anu kajantenan? » Gusti naros.

Anjeunna nyangka sakedap, tapi teras satuju - saurna, anjeunna urang Kristen sareng Gusti Allah moal ngantepkeun naon-naon anu goréng. Lalaki ogé pisan hormat sareng kabiasaan anu alus, anu anjeunna resep. Aranjeunna balik deui ka apartemenna, tapi tétéla yén anjeunna teu kagungan artos anu cukup di bumi. "Naha urang henteu angkat ka bank anjeun sareng mundur artos?" Anjeunna nawarkeun. "Mobil abdi nembé di juru, moal lami." Anjeunna satuju. Mundur artos tina bank sareng masihan ka Pangéran. »Gening! Pasihan abdi sakedap Abdi badé angkat pamariksaan ti mobil. » Pasti kuring henteu kedah nyarioskeun ka sésa carita anjeun.

Kieu carita nyata - nona kolot nyaéta indung kuring. Anjeun geleng-geleng sirah ku kaheranan. Kumaha cara dirina janten gampang ditarik? Unggal-unggal kuring nyarioskeun carita ieu, aya jalma anu ogé ngagaduhan pangalaman anu sami.

Sagala bentuk sareng ukuran

Kaseueuran urang kantos nampi email, pesen téks atanapi sauran telepon pikeun ngucapkeun salamet pikeun kami unggul. Sadaya anu kedah urang laksanakeun pikeun ngahasilkeun kauntungan nyaéta ngababarkeun inpormasi kartu kiridit kami. Usaha sapertos anu ngabéréskeun dina sagala bentuk, warna sareng ukuran. Nalika kuring nyerat kecap-kecap ieu, iklan TV nawiskeun diet mujijat anu ngajanjikeun burih datar dina sababaraha dinten. Pendeta mendorong garéjana ngadahar jukut supados langkung caket ka Allah sareng sakelompok Nasrani sakali deui nyiapkeun kanggo mulang Kristus.

Teras aya email ranté: "Upami anjeun nganteurkeun email ieu ka lima urang dina salami lima menit ka hareup, hirup anjeun bakal langsung dikayaan jadi lima cara." atanapi "Upami anjeun teu langsung ngirimkeun email ieu ka sapuluh urang, anjeun bakal kabeungharan salami sapuluh taun."

Naha jalma-jalma murag korban kana pemotong sapertos kitu? Kumaha cara urang janten langkung dihukum? Salomon ngabantosan urang di Siloka 14,15: »Jalma anu teu dipikanyaho tetep percaya kana sagala; tapi jelema anu palinter ngurusna leumpangna. » Teu kahartos gaduh hubungan sareng kumaha urang ngadeukeutan kaayaan khusus sareng kahirupan sacara umum.

Urang tiasa percanten pisan. Urang tiasa kagum ku penampilan masarakat. Urang tiasa jujur ​​pisan sareng percanten yén batur jujur ​​sareng urang. Tarjamahan naskah Alkitab nyebatkeun sapertos kieu: "Tong janten bodo sareng percanten kana sadaya anu anjeun nguping, janten pinter sareng terang kamana anjeun badé". Maka aya Nasrani anu percaya yén upami aranjeunna ngan ukur percantenan ka Allah sagala hal anu panghadéna. Iman bageur, tapi percaya ka jalma anu salah tiasa janten musibah.

Kuring nembe ningal poster di luar hiji garéja anu nyarios:
"Yesus sumping pikeun ngaleungitkeun dosa-dosa urang, sanés pikiran urang." Jalma wijaksana pikir. Yesus nyalira ngadawuh, "sareng anjeun kedah bogoh ka Gusti anjeun, kalayan ati anjeun, kalayan sumanget anjeun, kalayan sagala pikiran anjeun sareng sadaya kakuatan anjeun" (Markus 12,30).

Candak waktos anjeun

Aya faktor-faktor sanés anu kedah dipertimbangkeun: Kapastian kaleuleuwihan dina kamampuan ngartos, hakim, sareng tangtos karanjingan ogé ngagaduhan peran anu ageung. Kadang urang mukmin gampang nyandak kaputusan ruam sareng henteu mikir ngeunaan akibat. "Kasép telat minggu payun. Lajeng jalma-jalma sanés bakal ngagaduhan, sanaos kuring miharep pisan. »Ngarencanakeun jalma anu sibuk nyandak seueur; tapi upami anjeun gancang teuing, anjeun bakal kakurangan » (Siloka 21,5).

Sakumaha seueur perkawinan sesah dimulai ku pasangan anu nyorong jalma sanés nikah langkung gancang ti anu dipikahoyong? Henteu gampang ditingali ngeunaan solusi Suleman nyaéta basajan: cokot waktos ningalna sareng pikir langkung sateuacan nyandak kaputusan:

  • Pikirkeun hal-hal sateuacan anjeun ngalakukeun. Teuing jalma anu percanten kana ide-sora anu logis salaku ide-ide anu kaluar.
  • Naroskeun patarosan. Naroskeun patarosan anu dibawah dasarna sareng ngabantosan anjeun ngartos.
  • Neangan bantosan. "Dimana teu aya naséhat anu bijaksana, jalma-jalma musnah; tapi dimana aya seueur penasihat, bantosan tiasa dipanggihan » (Siloka 11,14).

Kaputusan penting henteu gampang. Aya salawasna aspék anu jero anu disumputkeun handapeun permukaan anu kedah kapendak sareng dipertimbangkeun. Urang peryogi jalma sanés anu ngadukung urang ku pangalaman, kaahlian sareng pitulung praktis.

ku Gordon Green


pdf Pertambangan Raja Salomo (Bagian 20)