Datang, Gusti Yesus

449 dugi ka mister jesus Kahirupan di dunya ieu ngeusi kami perhatian anu hébat. Aya masalah dimana-mana, janten ubar, ngalangkungan imigrasi ti jalma-jalma anu anéh atanapi akibat perselisihan politik. Aya ogé kamiskinan, panyakit teu cageur sareng pemanasan global. Aya pornografi anak, perdagangan manusa sareng tumindak kekerasan sawenang. Proliferasi senjata nuklir, perang sareng serangan téroris hariwang. Teu sigana aya solusi pikeun ieu, dugi ka Yesus balik deui pas. Teu heran, teras, yén urang Kristen panjang sareng ngadoa anu kadua Yesus sumping: "Hayu, Yesus, datang!"

Nasrani percanten kana janji Gusti Yesus sareng ngarepkeun ramalan ieu bakal diciptakeun. Tafsiran nubuat Alkitabiah janten masalah anu rumit kumargi aranjeunna parantos dilaksanakeun dina cara anu henteu diperkirakeun. Malah nabi-nabi henteu terang. Salaku conto, aranjeunna teu ngagaduhan pamanggih kumaha Al Masih bakal lahir salaku orok sareng tiasa janten manusa sareng Gusti (1 Petrus 1,10:12 -). Kumaha kudu Yesus salaku Gusti sareng Jurusalamet urang menderita sareng maot pikeun dosa urang sareng tetep janten Gusti? Ngan upami éta leres-leres kajantenan anjeun parantos paham. Tapi sanaos imam pendidik, guru agama sareng urang Parisi teu ngartos. Gantina narima Yesus kalayan leungeun kabuka, aranjeunna milarian maéhan anjeunna.

Éta matak pikaresepeun pikeun ngaduga kumaha ramalan-ramalan éta bakal kabeneran di hareup. Nanging pinning kasalametan urang kana katerangan ieu sanés wijaksana atanapi henteu bijaksana, khususna henteu hubungan sareng tungtungna. Taun saatos taun, para nabi anu nyatakeun diri ngaduga tanggal khusus pikeun balik Kristus, tapi sajauh aranjeunna sadayana salah. Naha éta kitu? Kusabab Alkitab parantos nyarioskeun yén urang teu tiasa terang waktos, jam, atanapi dinten pikeun hal ieu (Kisah 1,7: 24,36; Mateus 13,32; Mk). Hiji ngadangukeun diantara urang Kristen: «Kaayaan di dunya beuki parah! Pasti urang parantos tinggal di sababaraha dinten ayeuna. Pamikiran ieu parantos sareng Kristen mangabad-abad. Sadaya aranjeunna karasa kawas éta hirup dina sababaraha dinten katukang - sareng ahéngna, aranjeunna leres. "Dinten terakhir" dimimitian ku kalahiran Yesus. Éta naha Kristen tos cicing di jaman ahir saprak Yesus mimiti sumping. Nalika Paulus nyarios ka Timoteus yén "masa-masa bad bakal datang dina sababaraha dinten terakhir" (2 Timotéus 3,1), anjeunna henteu nyarios waktos atanapi dinten khusus dina waktosna. Paul nambihan yén jalma-jalma bakal resep pisan kana diri dina sababaraha dinten ayeuna sareng bakal rewog, pangperangan, fitnah, henteu resep, teu maaf, sareng saterusna. Teras anjeunna ngingetkeun: "Hindarkeun jalma sapertos kitu" (2 Timoteus 3,2:5 -). Jelas pasti aya jalma-jalma siga kitu balik harita. Naha lain Paulus bakal ngalatih garéja ngajauhan aranjeunna? Dina Mateus 24,6: 7 kami disarioskeun yén bangsa-bangsa bakal naek ngalawan saurang deui anu bakal aya seueur perang. Ieu henteu énggal. Iraha kantos aya waktos teu aya perang di dunya? Jaman ayeuna parah goréng jeung éta parah, teu langkung saé. Urang heran kumaha goréngna sateuacan Kristus balik. Abdi henteu terang.

Paulus nyerat: "Tapi ku jalma-jalma jahat sareng fraudsters, beuki lila na parah" (2 Timotius 3,13). Salaku goréng sapertos na, Paul terus: "Tapi tetep sareng naon anu tos diajar sareng naon anu dipercayakeun ka anjeun" (2 Timotius 3,14).

Dina basa sanés, teu aya masalah kumaha goréngna, urang kedah terus percaya ka Kristus. Urang kedah ngalakukeun naon anu urang diajar sareng diajar tina Kitab Suci ngalangkungan Roh Suci. Di satengahing wangsit alkitab, Allah sok masihan jalma henteu sieun. "Tong sieun!" (Daniel 10,12.19). Hal-hal anu goréng bakal kajantenan, tapi Gusti ngawasa kabeh. Saur Isa: "Kuring parantos nyarios ka anjeun ku supados anjeun ngagaduhan katentreman di abdi. Anjeun sieun di dunya; tapi kudu percanten, kuring parantos ngatasi dunya » (Yohanes 16,33).

Aya dua cara pikeun ningal kecap-kecap "Datang, Yesus, datang". Hiji nyarioskeun karep pikeun balik Kristus. Anu kadua, panyembahan doa kami, dina kitab Wahyu "Amin, enya, datang, Gusti Yesus!" (Wahyu 22,20).

«Kuring ngandelkeun haté ka anjeun sareng nyandak susun kuring. Bantosan kuring ngenalkeun anjeun anu langkung saé. Pasihan abdi perdamaian anjeun di dunya anu kacau ».

Hayu urang nyandak langkung seueur waktos pikeun hirup dina hubungan pribadi sareng Kristus! Teras urang henteu kedah hariwang ngeunaan tungtung dunya.

ku Barbara Dahlgren


pdfDatang, Gusti Yesus