HOPE pikeun sadayana


Asa kantun kapungkur

Aya paribasa, "Harepan maot anu terakhir!" Upami ieu papatah leres, maot mangrupikeun tungtung harepan. Dina khutbah dina Pentakosta, Petrus nyatakeun yén maot henteu tiasa nahan Yesus deui: "Gusti ngangkat (Yesus) anjeunna sareng ngabebaskeun anjeunna tina kasusah maot, sabab mustahil anjeunna dicekel ku maot" (Rasul-rasul). 2,24). Paul engké ngajelaskeun yén urang Kristen, sakumaha digambarkeun dina symbolism baptisan, teu ...

Yesus jeung jadian

Unggal taun urang ngagungkeun kabangkitan Yesus. Anjeunna Jurusalamet urang, Jurusalamet, Redeemer jeung Raja urang. Nalika urang ngagungkeun kabangkitan Yesus, urang ngingetkeun jangji kebangkitan urang sorangan. Kusabab urang ngahiji jeung Kristus dina iman, urang babagi dina hirupna, pupusna, jadian, jeung kamulyaan-Na. Ieu identitas urang dina Yesus Kristus. Kami parantos nampi Kristus salaku Jurusalamet sareng Jurusalamet urang, ku kituna hirup urang aya dina Anjeunna ...

Naha urang ngajarkeun sakabéhRé-rekonsiliasi?

Sababaraha urang alesan yén teologi tina Trinitas ngajarkeun universalisme, nyaéta panyangka yén sadaya jelema bakal disimpen. Kusabab henteu masalah naha anjeunna alus atanapi goréng, tobat atanapi henteu atanapi naha anjeunna nampi atanapi nampik Yesus. Janten teu aya naraka. Kuring gaduh dua kasusah ku cindekna ieu, anu mangrupikeun fallacy: Anu mimiti, kapercayaan dina Trinity henteu ngabutuhkeun anjeun ...

Kami mikaresep

Hal ieu hésé pisan pikeun kuring ngaku yén kuring kecanduan. Kuring geus ngabohong ka diri kuring sareng sakurilingeun sapanjang kahirupan kuring. Ku cara kieu, kuring mendakan seueur pecandu anu gumantung kana sababaraha hal sapertos alkohol, kokain, heroin, ganja, bako, Facebook sareng seueur ubar sanés. Untungna, hiji dinten kuring tiasa nyanghareupan kaleresan. Abdi kecanduan Abdi peryogi bantosan! Hasil tina kecanduan éta sadayana ...

Rum 10,1-15: Warta alus keur dulur

Paulus nyerat dina Roma: "Saderek-saderek, anu ku sim kuring dipiharep ku urang Israil sareng ngadoakeun aranjeunna ti Allah, supados aranjeunna disalametkeun" (Rum. 10,1 NGU). Tapi aya masalah: ”Maranéhna mah teu kurang sumanget pikeun Allah; Abdi tiasa nyaksian éta. Anu kakurangan aranjeunna nyaéta pangaweruh anu leres. Maranéhna teu ngarti kana naon kabeneran Allah jeung nyoba nangtung di payuneun Allah ngaliwatan kabeneran maranéhna sorangan....

Kurniaan Gusti pikeun umat manusa

Di dunya kulon, Natal mangrupikeun waktos dimana seueur jalma giliran masihan sareng nampi kado. Milih kado pikeun jalma anu dipikacinta sering masalah. Kaseueuran jalma resep kado anu sangat pribadi sareng khusus anu parantos dipilih kalayan ati-ati sareng kaasih atanapi didamel ku nyalira. Kitu ogé, Gusti henteu nyiapkeun kado na pikeun tukang manusa dina menit terakhir ...

Koin anu leungit

Dina Injil Lukas kami mendakan carita anu Yesus nyarioskeun kumaha kaayaanna nalika aya jalma anu hoyong pisan milarian anu anjeunna leungit. Éta carita ngeunaan koin anu leungit: "Atanapi upami awéwé aya sapuluh drachma sareng bakal kaleungitan hiji" Drachma mangrupikeun koin Yunani anu sakitar nilai tina denarius Romawi atanapi sakitar dua puluh franc. "Moal anjeunna nyaangan lampu sareng ngahurungkeun sadayana bumi tibalik dugi ...

Kasalametan nyaéta urusan Allah

Kuring naros sababaraha patarosan ka urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. "Naha anak anjeun kantos nurut ka anjeun?" Upami anjeun ngawaler enya, sapertos sadayana sepuh anu sanés, urang sumping ka patarosan anu kadua: "Naha anjeun kantos ngahukum murangkalih anjeun pikeun henteu patuh?" Sabaraha lami hukumanana? Pikeun nempatkeun éta langkung jelas: "Naha anjeun ngajelaskeun ka anak anjeun yén hukumanana moal mungkas?" Éta sora gélo, sanés? Kami anu lemah sareng…

Dibere nyaho ka Yesus

Sering ngobrol bakal kenal sareng kenal ka Yesus. Kumaha cara ieu, kumaha oge, sigana mah rada énggal sareng sesah. Ieu disababkeun khususna kanyataan yén urang henteu tiasa ningali anjeunna atanapi nyarios muka. Éta nyata. Tapi éta henteu katingali atanapi teu palpable. Urang ogé teu tiasa nguping sorana, sanaos dina kaayaan anu jarang. Teras kumaha urang tiasa ngartos kenal anjeunna? Akhir-akhir ieu langkung ti hiji ...

Naon kasalametan?

Naha kuring hirup Naha kahirupan kuring ngagaduhan hartosna? Naon anu lumangsung pikeun kuring nalika kuring maot? Pertanyaan aslina anu sadayana sigana panginten naros heula. Pertanyaan anu urang jawabkeun anjeun di dieu jawaban anu kedah nunjukkeun: Sumuhun, hirup gaduh arti; enya, aya kahirupan saatosna. Henteu aya anu langkung aman ti maot. Hiji poé, urang nampi berita anu dahsyat yén saurang anu dipikacinta parantos maot. Ujug-ujug éta ngingetkeun urang yén urang ogé kedah maot ...

Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina nunjukkeun yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés nguciwakeun aranjeunna. Kanyataanna nyaéta, sanésna, mustahil pikeun atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab anu percaya, teu ngayakinkeun ateis ngeunaan ayana Tuhan ...

Jesus Living!

Upami anjeun ngan ukur tiasa milih hiji petikan anu nyimpulkeun sadayana kahirupan Kristen anjeun, anu mana anu mana? Panginten kieu anu paling dicutat: "Janten Allah mikacinta dunya, yén anjeunna mikeun putrana ngan ukur putrana, supados sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng?" (Jn 3:16). Pilihan anu saé! Kanggo abdi, ayat di handap ieu mangrupikeun hal anu pangpentingna tina Alkitab parantos ngartos sacara lengkep: "Dina éta poé anjeun bakal…

Kumaha saur anjeun ngeunaan non-mukmin?

Kuring naroskeun patarosan anu penting pikeun anjeun: Kumaha anjeun pikir ngeunaan anu teu percanten? Sauran éta mangrupikeun pertanyaan anu kedah urang sadayana pikiran! Chuck Colson, pangadeg program Prison Fellowship sareng Breakpoint Radio program di Amérika Serikat, sakali ngawaler patarosan ieu kalayan analogi: Upami buta buta ngalangkungan suku anjeun atanapi tuang kopi panas dina baju anjeun, naha anjeun bakal ambek ka anjeunna? Anjeunna ngajawab anjeunna nyalira anu urang sigana mah henteu,

Nalika beungkeut batin ragrag

Tanah urang Gerasa aya di basisir wétan Laut Galilea. Waktu Yésus turun tina parahu, manéhna papanggih jeung saurang lalaki nu écés-écés teu ngawasa dirina sorangan. Anjeunna cicing di antara guha kuburan sareng batu nisan kuburan. Taya sahijieun kungsi bisa ngalilindeuk anjeunna. Taya sahijieun anu cukup kuat pikeun nungkulan anjeunna. Beurang-peuting ngajleng, ngajerit nyaring, nabrak diri ku batu. "Tapi nalika anjeunna ningali Yesus ti kajauhan, anjeunna lumpat sareng sujud di payuneun anjeunna ...
keunikan anak

Panggihan uniqueness Anjeun

Éta carita ngeunaan Wemmicks, hiji suku leutik boneka kai dijieun ku carver kai. Kagiatan utama Wemmicks nyaéta méré silih béntang pikeun kasuksésan, cleverness atawa kageulisan, atawa titik abu pikeun clumsiness na ugliness. Punchinello mangrupa salah sahiji bonéka kai anu sok ngan boga titik-titik kulawu. Punchinello ngajalanan kahirupan dina kasedihan dugi ka hiji dinten anjeunna pendak sareng Lucia, anu sanés bintang ...

Lasarus sareng jalma beunghar - carita teu percaya

Naha anjeun kantos nguping yén jalma-jalma anu maot salaku jalma-jalma kafir moal tiasa kahontal ku Gusti? Éta mangrupikeun ajaran anu kejem sareng merusak anu tiasa dibuktikeun ku hiji ayat dina perumpamaan jalma beunghar sareng Lazarus anu miskin. Tapi sapertos sadaya bagian Alkitab, pasemon ieu aya dina kontéks anu tangtu sareng ngan tiasa dipikahartos sacara leres dina kontéks ieu. Salawasna goréng pikeun ngagaduhan doktrin dina hiji ayat ...

Sare sareng teu putus asa?

Héran pisan heran Martin Luther dina surat ka réncang na Philip Melanchthon ngadorong anjeunna: Janten dosa sareng ngantosan dosa langkung kuat, tapi langkung kuat tibatan dosa nyaéta kapercayaan anjeun ka Kristus sareng girang Kristus yen anjeunna dosa. geus nungkulan maot sareng dunya. Dina glance kahiji, paménta sigana luar biasa. Pikeun ngartos peringatan Luther, urang kedah ngauntungan dina kontéks. Luther henteu hartosna dosa ...

Yesus sumping pikeun sadaya jalma

Ieu sering ngabantuan ningali taliti kana kitab suci. Yesus nyieun hiji pernyataan demonstrative impressive tur sagala-ngawengku salila paguneman jeung Nikodemus, ulama terkemuka jeung pangawasa urang Yahudi. "Kanggo Allah kacida mikaasih dunya, nepi ka masihan Putra Tunggal-Na, supaya sakur anu percaya ka Anjeunna ulah binasa, tapi meunang hirup langgeng" (Yoh. 3,16). Yesus jeung Nikodemus papanggih dina hiji footing sarua - ti guru nepi ka ...

Kapastian kasalametan

Paul ngabantah deui sareng deui di Rum yén urang ngahutang ka Kristus yén Gusti nganggap urang salaku wajar. Sanaos urang ngalakukeun dosa kadang-kadang, dosa-dosa éta diitung dina diri anu parantos disalib sareng Kristus. Dosa urang henteu kaitung ngalawan naon urang anu aya dina Kristus. Urang ngagaduhan tugas pikeun merjuangkeun dosa pikeun henteu disalametkeun, tapi kusabab urang parantos janten putra-putra Gusti. Dina bagian pamungkas tina Bab 8 ...

Kabéh jalma kaasup

Yesus geus risen! Urang ogé tiasa ngartos pikagumbiraeun murid-murid Yesus sareng para mukmin. Anjeunna gugah! Maot teu bisa nahan manéhna; kuburan kapaksa ngaleupaskeun manéhna. Langkung ti 2000 taun saatosna, urang tetep saling salam kalayan kecap-kecap anu sumanget ieu dina isuk Paskah. "Yesus geus gugah memang!" Kabangkitan Yesus nyababkeun gerakan anu terus dugi ka ayeuna - éta dimimitian ku sababaraha belasan lalaki sareng awéwé Yahudi anu…

Manusa ngagaduhan pilihan

Tina sudut pandang manusa, kakawasaan sareng kersa Gusti sering disalahkeun di dunya. Sering teuing jalma ngagunakeun kakawasaanna pikeun ngadominasi sareng maksakeun kahoyong ka batur. Pikeun sakumna umat manusa kakuatan salib mangrupikeun konsép anu anéh sareng bodo. Pamanggih sekuler ngeunaan kakawasaan tiasa gaduh pangaruh dimana-mana pikeun urang Kristen sareng ngakibatkeun salah tafsir tina tulisan suci sareng pesen Injil. "Ieu saé…

Hirup anu ditebus

Naon hartosna janten pengikut Yesus? Naon hartosna kanggo dibagi dina kahirupan anu ditebus anu Gusti maparin ka Yesus ku Roh Suci? Éta hartosna ngarah hirup Kristen anu asli anu leres ngaliwatan conto, ngalayanan henteu mandiri ka sasama manusa. Rasul Paulus langkung jauh: «Naha anjeun teu terang yén awak anjeun nyaéta kuil Roh Suci anu aya dina jeroeun anjeun sareng anjeun ngagaduhan ti Allah, sareng anjeun henteu ...

Injil - Berita Warta!

Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah - malah dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan. Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu hoyong dinten pengadilan sabab terang aranjeunna henteu murni ...

Injil - Déklarasi Allah cinta ka urang

Seueur umat Kristen anu henteu yakin sareng hariwang ngeunaan éta, naha Allah masih resep aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah yén Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang? Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​diri. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Aranjeunna sadar kagagalan, kasalahanna, ...