HOPE pikeun sadayana


Hirup anu ditebus

Naon hartosna janten pengikut Yesus? Naon hartosna kanggo dibagi dina kahirupan anu ditebus anu Gusti maparin ka Yesus ku Roh Suci? Éta hartosna ngarah hirup Kristen anu asli anu leres ngaliwatan conto, ngalayanan henteu mandiri ka sasama manusa. Rasul Paulus langkung jauh: «Naha anjeun teu terang yén awak anjeun nyaéta kuil Roh Suci anu aya dina jeroeun anjeun sareng anjeun ngagaduhan ti Allah, sareng anjeun henteu ...

Naon kasalametan?

Naha kuring hirup Naha kahirupan kuring ngagaduhan hartosna? Naon anu lumangsung pikeun kuring nalika kuring maot? Pertanyaan aslina anu sadayana sigana panginten naros heula. Pertanyaan anu urang jawabkeun anjeun di dieu jawaban anu kedah nunjukkeun: Sumuhun, hirup gaduh arti; enya, aya kahirupan saatosna. Henteu aya anu langkung aman ti maot. Hiji poé, urang nampi berita anu dahsyat yén saurang anu dipikacinta parantos maot. Ujug-ujug éta ngingetkeun urang yén urang ogé kedah maot ...

Rum 10,1: 15: Berita hadé pikeun sadayana

Paul nyerat di urang Rum: "Dulur-dulur anu dipikacinta, anu kuring sapinuhna ngarepkeun urang Israil sareng ngadoa pikeun aranjeunna ti Gusti nyaéta aranjeunna bakal disalametkeun" (Rom 10,1). Tapi aya masalah: "Kusabab aranjeunna henteu kakurangan sumanget pikeun tujuan Allah; Abdi tiasa nyakseni kana éta hal. Anu aranjeunna kakurangan nyaéta élmu anu leres. Aranjeunna henteu sadar naon anu leresna Gusti Allah sareng nyobian nangtung di payuneun Gusti ngalangkungan kabeneran sorangan. ...

Yesus sumping pikeun sadaya jalma

Éta sering ngabantosan pikeun ningali sacara ati kana tulisan suci. Yesus ngadamel pernyataan anu démo sareng sadayana aya dina paguneman sareng Nicodemus, sarjana terkemuka sareng penguasa urang Yahudi. "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén anjeunna masihan Putra tunggal-Na, anu sadayana anu percanten ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng" (Yn 3,16). Yesus sareng Nicodemus patepung dina tingkatan anu sami - ti guru dugi ka ...

Kami mikaresep

Hal ieu hésé pisan pikeun kuring ngaku yén kuring kecanduan. Kuring geus ngabohong ka diri kuring sareng sakurilingeun sapanjang kahirupan kuring. Ku cara kieu, kuring mendakan seueur pecandu anu gumantung kana sababaraha hal sapertos alkohol, kokain, heroin, ganja, bako, Facebook sareng seueur ubar sanés. Untungna, hiji dinten kuring tiasa nyanghareupan kaleresan. Abdi kecanduan Abdi peryogi bantosan! Hasil tina kecanduan éta sadayana ...

Naha urang ngajarkeun sakabéhRé-rekonsiliasi?

Sababaraha urang alesan yén teologi tina Trinitas ngajarkeun universalisme, nyaéta panyangka yén sadaya jelema bakal disimpen. Kusabab henteu masalah naha anjeunna alus atanapi goréng, tobat atanapi henteu atanapi naha anjeunna nampi atanapi nampik Yesus. Janten teu aya naraka. Kuring gaduh dua kasusah ku cindekna ieu, anu mangrupikeun fallacy: Anu mimiti, kapercayaan dina Trinity henteu ngabutuhkeun anjeun ...

Asa kantun kapungkur

Paribasa hiji nyarios: "Harepan maot kapungkur!" Upami paribasa ieu nyarioskeun bebeneran, tilar dunya bakal prak -arep. Dina khutbah dina Pentekosta, Petrus ngajelaskeun yén Yesus henteu tiasa tahan deui dugi ka maot: "Gusti ngasongkeun anjeunna (Yesus) sareng ngabebaskeun anjeunna tina nyeri, sabab mustahil anjeunna dicekel ku maot" , 2,24). Paulus engké ngajelaskeun yén, sakumaha anu dipidangkeun dina perlambangan baptis, urang Kristen henteu ...

Lasarus sareng jalma beunghar - carita teu percaya

Naha anjeun kantos nguping yén jalma-jalma anu maot salaku jalma-jalma kafir moal tiasa kahontal ku Gusti? Éta mangrupikeun ajaran anu kejem sareng merusak anu tiasa dibuktikeun ku hiji ayat dina perumpamaan jalma beunghar sareng Lazarus anu miskin. Tapi sapertos sadaya bagian Alkitab, pasemon ieu aya dina kontéks anu tangtu sareng ngan tiasa dipikahartos sacara leres dina kontéks ieu. Salawasna goréng pikeun ngagaduhan doktrin dina hiji ayat ...

Sare sareng teu putus asa?

Héran pisan heran Martin Luther dina surat ka réncang na Philip Melanchthon ngadorong anjeunna: Janten dosa sareng ngantosan dosa langkung kuat, tapi langkung kuat tibatan dosa nyaéta kapercayaan anjeun ka Kristus sareng girang Kristus yen anjeunna dosa. geus nungkulan maot sareng dunya. Dina glance kahiji, paménta sigana luar biasa. Pikeun ngartos peringatan Luther, urang kedah ngauntungan dina kontéks. Luther henteu hartosna dosa ...

Manusa ngagaduhan pilihan

Tina sudut pandang manusa, kakawasaan sareng kersa Gusti sering disalahkeun di dunya. Sering teuing jalma ngagunakeun kakawasaanna pikeun ngadominasi sareng maksakeun kahoyong ka batur. Pikeun sakumna umat manusa kakuatan salib mangrupikeun konsép anu anéh sareng bodo. Pamanggih sekuler ngeunaan kakawasaan tiasa gaduh pangaruh dimana-mana pikeun urang Kristen sareng ngakibatkeun salah tafsir tina tulisan suci sareng pesen Injil. "Ieu saé…

Koin anu leungit

Im Lukasevangelium finden wir eine Geschichte, in der Jesus davon spricht, wie es ist, wenn jemand etwas verzweifelt sucht, was er verloren hat. Es ist die Erzählung von der verlorenen Münze:«Oder nehmt einmal an, eine Frau hätte zehn Drachmen und würde eine verlieren» Die Drachme war eine griechische Münze, die etwa dem Wert des römischen Denars oder etwa zwanzig Franken entsprach. «Würde sie nicht eine Lampe anzünden und das ganze Haus auf den Kopf stellen, bis…

Injil - Déklarasi Allah cinta ka urang

Seueur umat Kristen anu henteu yakin sareng hariwang ngeunaan éta, naha Allah masih resep aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah yén Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang? Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​diri. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Aranjeunna sadar kagagalan, kasalahanna, ...

Jesus Living!

Upami anjeun ngan ukur tiasa milih hiji petikan anu nyimpulkeun sadayana kahirupan Kristen anjeun, anu mana anu mana? Panginten kieu anu paling dicutat: "Janten Allah mikacinta dunya, yén anjeunna mikeun putrana ngan ukur putrana, supados sadayana anu iman ka Anjeunna teu leungit, tapi gaduh hirup anu langgeng?" (Jn 3:16). Pilihan anu saé! Kanggo abdi, ayat di handap ieu mangrupikeun hal anu pangpentingna tina Alkitab parantos ngartos sacara lengkep: "Dina éta poé anjeun bakal…

Dibere nyaho ka Yesus

Sering ngobrol bakal kenal sareng kenal ka Yesus. Kumaha cara ieu, kumaha oge, sigana mah rada énggal sareng sesah. Ieu disababkeun khususna kanyataan yén urang henteu tiasa ningali anjeunna atanapi nyarios muka. Éta nyata. Tapi éta henteu katingali atanapi teu palpable. Urang ogé teu tiasa nguping sorana, sanaos dina kaayaan anu jarang. Teras kumaha urang tiasa ngartos kenal anjeunna? Akhir-akhir ieu langkung ti hiji ...

Kasalametan nyaéta urusan Allah

Kuring naros sababaraha patarosan ka urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. "Naha anak anjeun kantos nurut ka anjeun?" Upami anjeun ngawaler enya, sapertos sadayana sepuh anu sanés, urang sumping ka patarosan anu kadua: "Naha anjeun kantos ngahukum murangkalih anjeun pikeun henteu patuh?" Sabaraha lami hukumanana? Pikeun nempatkeun éta langkung jelas: "Naha anjeun ngajelaskeun ka anak anjeun yén hukumanana moal mungkas?" Éta sora gélo, sanés? Kami anu lemah sareng…

Kurniaan Gusti pikeun umat manusa

Di dunya kulon, Natal mangrupikeun waktos dimana seueur jalma giliran masihan sareng nampi kado. Milih kado pikeun jalma anu dipikacinta sering masalah. Kaseueuran jalma resep kado anu sangat pribadi sareng khusus anu parantos dipilih kalayan ati-ati sareng kaasih atanapi didamel ku nyalira. Kitu ogé, Gusti henteu nyiapkeun kado na pikeun tukang manusa dina menit terakhir ...

Kaagungan pangampunan Gusti

Sedengkeun pangampura Gusti anu saé mangrupikeun salah sahiji mata pelajaran anu paling dipikaresep ku kuring, kuring kedah ngaku yén sesah bahkan pikeun ngamimitian ngartos kumaha kanyataanna. Gusti ngarancang aranjeunna ti mimiti salaku kado anu loma-Na, kalakuan anu dipikacinta pisan mésér pangampunan sareng badami ngalangkungan Putra-Na, anu nyababkeun maotna dina kayu salib. Hasilna, urang henteu ngan ukur dibebaskeun, urang disimpen deui - "dibawa harmoni" sareng kaasih urang ...

Naha Allah tetep bogoh ka anjeun?

Naha anjeun terang yén seueur urang Kristen hirup unggal dinten sareng henteu yakin yén Allah masih mikanyaah ka aranjeunna? Aranjeunna merhatikeun yén Allah tiasa nampik aranjeunna, sareng langkung parah anu Anjeunna parantos nampik aranjeunna. Panginten anjeun sami kasieun. Naha anjeun pikir Kristen hariwang? Jawabanana ngan saukur yén aranjeunna jujur ​​kalayan dirina. Aranjeunna terang yén aranjeunna dosa. Aranjeunna sadar gagalna, ...

Kumaha saur anjeun ngeunaan non-mukmin?

Kuring naroskeun patarosan anu penting pikeun anjeun: Kumaha anjeun pikir ngeunaan anu teu percanten? Sauran éta mangrupikeun pertanyaan anu kedah urang sadayana pikiran! Chuck Colson, pangadeg program Prison Fellowship sareng Breakpoint Radio program di Amérika Serikat, sakali ngawaler patarosan ieu kalayan analogi: Upami buta buta ngalangkungan suku anjeun atanapi tuang kopi panas dina baju anjeun, naha anjeun bakal ambek ka anjeunna? Anjeunna ngajawab anjeunna nyalira anu urang sigana mah henteu,

Gusti ogé mikanyaah ka ateis

Unggal waktos diskusi iman aya di palayan, abdi heran naha katingalna para mukmin karasa di karugian. Para mukmin katingalina nunjukkeun yén atheis ogé ngagaduhan bukti éta kajaba para mukmin suksés nguciwakeun aranjeunna. Kanyataanna nyaéta, sanésna, mustahil pikeun atheis ngabuktikeun yén Tuhan teu aya. Ngan kusabab anu percaya, teu ngayakinkeun ateis ngeunaan ayana Tuhan ...

Injil - Berita Warta!

Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah - malah dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan. Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu hoyong dinten pengadilan sabab terang aranjeunna henteu murni ...