Pangalusna sadaya kado

565 anu pangsaéna tina sagala kado Éta mangrupikeun kawinan anu paling rumit taun éta sareng bapak jutawan panganten awewe henteu kéngingkeun naon waé pikeun ngajantenkeun putrina anu cikalna mangrupikeun acara anu henteu hilap. Jalma anu paling penting di kota éta dina daptar tamu, sareng daptar kado sareng uleman dikirim ka sadaya tamu. Dina dinten anu ageung, para tamu sumping ku ratusan anu nganteurkeun hadiahna. Panganten lalaki, sanés, teu beunghar atanapi sanés kulawarga jegud. Paduli kanyataan yén bapa beunghar pisan, tamu-tamu nyandak kado anu éksklusif pisan, anu utamina dianggo ngagem bapak panganten pameget.

Nalika pasangan panginten kana apartemen alitna, aranjeunna mimiti ngabongkar kado pikeun milari tamu anu masihan naon. Sanaos aya sakedik ruangan di apartemenna pikeun nampi sadaya kado, aya hiji hadir anu panganten badé ngabongkar - hadirna ti bapakna. Saatos ngabongkar sadaya kotak gedé, anjeunna sadar yén teu aya hadiah anu saé anu ti bapakna. Di antara bungkusan anu langkung alit nyaéta kado dibungkus kertas bungkus coklat sareng nalika anjeunna mukakeunana, anjeunna sadar yén aya Kitab Suci anu alit. Saur lebet saurna: "Ka putri tercinta sareng menantu urang pikeun pernikahan ibu sareng bapak". Di handap ieu aya dua petikan tina Alkitab: Mateus 6,31: 33–7 sareng Mateus 9: 11–XNUMX.

Pangantén éta kuciwa pisan. Kumaha sepuhna sepuhna tiasa masihan Alkitab? Kekecewaan ieu diteruskeun pikeun sababaraha taun ka hareup sareng diteruskeun sanajan saatos bapakna. Sababaraha taun saatosna, dina dinten anjeunna pupus, anjeunna ningali Alkitab anu sepuhna parantos ngasihkeun anjeunna pikeun kawinan na nyandak éta tina rak buku dimana anjeunna kantos bohong ti saprak éta. Anjeunna muka halaman kahiji sareng maca: «Pikeun putri anu dipikacinta sareng menantu urang pikeun kawinan. Ti indung sareng bapak ». Anjeunna mutuskeun pikeun maca petikan ieu di Mateus 6 sareng nalika anjeunna ngabuka Alkitab, anjeunna mendakan cek kalayan namina sareng sajuta francs anu patut. Teras anjeunna maca petikan ti Alkitab: "Anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan éta sareng ucapkeun: Naon anu bakal urang tuang? Naon anu bakal urang inum Naon anu bakal urang pakéan? Bangsa-bangsa anu ngusahakeun sadayana ieu. Kusabab Rama sawarga anjeun terang yén anjeun peryogi sadayana ieu. Upami anjeun milari Karajaan Allah sareng kaadilan-Na heula, éta sadayana bakal tumiba ka anjeun » (Mateus 6: 31-33). Teras anjeunna gentos halaman sareng maca ayat di handap ieu: "Saha diantara anjeun lalaki anu nawiskeun batu ka putrana nalika anjeunna naros roti? Atanapi upami anjeunna naroskeun ka lauk, nawiskeun oray? Upami anjeun, anu goréng, masih tiasa masihan anak anjeun hadiah anu saé, langkung-langkung langkung Bapa anjeun Bapa masihan hal anu hadé pikeun anu naros ka anjeunna » (Mateus 7,9: 11). Anjeunna mimiti nangis ngambek. Kumaha anjeunna tiasa salah ngartos bapakna? Anjeunna mikanyaah pisan ka anjeunna, tapi anjeunna henteu ngan ukur ngartos - tragedi naon waé!

Kado anu langkung saé pisan

Dina sababaraha minggu dunya bakal ngagungkeun Natal deui. Seueur anu prihatin ngeunaan hadiah anu mana anu mésér pikeun anggota kulawarga. Seueur anu pada mikir-mikir hadiah naon anu bakal ditampi di taun ieu. Hanjakalna, ngan sababaraha anu terang acara Natal anu aranjeunna parantos lami nampi. Alesan aranjeunna henteu hoyong terang ngeunaan kado ieu kusabab éta budak anu diapered dina ranjang orok. Ngan sapertos panganten kawinan dianggap kertas coklat sareng Alkitabna teu aya gunana, maka seueur ogé jalma teu malire kana hadiah anu dipasihkeun ku Gusti urang liwat Yesus Kristus. Alkitab ngimpunkeun kieu: "Hatur nuhun ka Gusti pikeun putrana - hadiah anu saé anu henteu tiasa dipasihkeun kana kecap-kecap!" (2 Korinta 9,15 Alkitab Kahirupan Anyar).

Malah upami sepuh anjeun masihan kado anu hadé pikeun Natal ieu, anjeun parantos masihan dosa. Sumuhun, anjeun bakal maot! Sateuacan anjeun nyalahkeun kolotna anjeun, ngarti yén kolotna nampi dosa ti kolotna, anu gilirannana narima deui ti karuhunna sareng pamustunganana tina Adam, bapa umat manusa.

Nanging, aya warta saé - éta bahkan warta hébat! Malaikat mawa warta ieu ka Schäfern 2000 taun ka tukang: «Kuring mawa warta anu hadé pikeun sadayana! Juru Salamet - leres, Al Masih Gusti Gusti - lahir wengi ayeuna di Betania, kota Daud » (Lukas 2,11: 12–XNUMX Alkitab Kahirupan Anyar). Injil Mateus ogé nyarioskeun ngeunaan ngimpi yén Yusup kagungan: "Anjeunna, Maria, bakal ngalahirkeun lalaki. Anjeun kedah masihan nami anjeunna Yesus, sabab anjeunna bakal nyalametkeun umat-Na tina sagala dosa » (Mateus 1,21).

Anjeun kedah ulah nempatkeun anu paling penting tina sagala hadiah kumisan. Dina Kristus, kahirupan sareng kalahiranna tiasa jalan pikeun datangna anu kadua. Nalika anjeunna balik deui, «Anjeunna bakal ngusap sadayana lawon nya sareng moal aya maotna sareng teu aya duka, henteu nangis sareng teu aya nyeri. Kusabab dunya munggaran sareng sadaya bencana na parantos salilana » (Wahyu 21,4)

Dina Natal ieu, janten wijaksana salaku lalaki wijaksana ti Wétan ngabuka Alkitab anjeun sareng milari pesen anu sagala anu parobihan tina hadiah anu dipasihkeun ku Gusti. Narima hadiah ieu, Isa, pikeun Natal! Anjeun ogé tiasa masihan majalah ieu jauh salaku hadiah Natal na meureun janten pangpentingna tina sagala hadiah anu anjeun kantos masihan jauh. Maka panarima tiasa kenal sareng Yesus Kristus, kusabab bungkusan ieu mangrupikeun harta anu pangsaéna!

ku Takalani Musekwa