Karajaan Allah (Bagian 3)

Sajauh ieu, dina séri ieu kami parantos nyawang cara-cara Yesus janten puseur ka Karajaan Allah sareng kumaha anjeunna hadir dina waktos na. Dina bagian ieu urang bakal ningali kumaha ieu mangrupikeun sumber anu harepan pikeun jalma-jalma anu beriman.

Hayu urang ningali kecap-kecap anu ngadorong Paul di Surat ka Romawi:
Kusabab kuring yakin yén waktos ieu penderitaan henteu kaétang kamulyaan anu bakal diturunkeun ka urang. [...] Lahirna tunduk kana kasadaran - tanpa wasiatna, tapi ngalangkungan anu ngirimkeun - tapi kalayan harepan; pikeun nyiptakeun teuing bakal bébas tina perbudakan anu teu kabébasan pikeun kabébasan anu saé pikeun barudak Allah. [...] Kusabab urang disimpen, tapi harepan. Tapi harepan anu katingali sanés harepan; sabab kumaha anjeun ngarepkeun naon anu anjeun tingali? Tapi upami urang ngarepkeun naon anu urang teu tingali, urang ngadagoan sabar (Roma 8:18; 20-21; 24-25).

Di mana waé, Johannes nyerat ieu:
Kalayan Hormat, urang parantos janten anak Allah, tapi naon anu bakal urang tacan aya wangsit. Tapi urang terang yén upami janten katingalina, urang bakal sapertos anjeunna; sabab urang bakal ningali anjeunna sapertos anjeunna. Sareng saha anu ngagaduhan anu sapertos kitu di Anjeunna ngabersihan dirina, sakumaha anjeunna murni (1 Yohanes 3: 2-3).

Talatah ngeunaan Karajaan Allah mangrupikeun pesen harapan; boh dina segi diri urang sareng ciptaan Gusti sacara gembleng. Untungna, nyeri, penderita, sareng horor anu urang bakal lalali di dunya ayeuna anu jahat ieu bakal lekasan. Jahat moal gaduh masa depan di Karajaan Allah (Wahyu 21, 4). Yesus Kristus nyalira henteu ngan ukur nangtung pikeun kecap anu munggaran, tapi ogé anu terakhir. Atanapi sakumaha anu urang nyarioskeun kolongsi: Anjeunna ngagaduhan kecap anu terakhir. Ku kituna urang henteu kedah hariwang kumaha sagalana bakal mungkas. Kami terang éta. Urang tiasa ngawangun kana éta. Allah bakal nempatkeun sagala hal anu saé, sareng sadaya jalma anu siap nampi kurnia kalayan hina bakal terang ngeunaan éta sareng bakal ngalaman waé. Salaku anu urang nyarios, sadayana di handapeun hiji hateup. Langit jeung bumi anyar bakal mawa Yesus Kristus salaku Maha Nyipta, Gusti sareng Panebus. Tujuan asal Gusti bakal dilaksanakeun. Kamulyaan-na bakal ngeusi sakabeh jagat ku terang-Na, hirupna, asih-Na jeung kabecikan sampurna.

Sareng urang bakal diyakinkeun atanapi mendakan anu leres sareng henteu dibohongan pikeun ngawangun kana harepan sareng hirup éta. Urang parantos parantos manéh parantos nguntungkeun tina ieu ku ngirip kahirupan urang di pangarep-arep dina kameunangan Kristus tina sagala jahat sareng dina kakawasaanna pikeun ngalakukeun deui. Upami urang ngalaksanakeun kasampurnaan, dirojong ku harepan datang ka Karajaan anu henteu waras, ieu mangaruhan kahirupan urang sapopoé, pribadi ogé étos sosial urang. Éta mangaruhan kumaha urang nungkulan kasusah, godaan, penderitaan, sareng kasusah dumasar kana harepan urang ka Gusti anu hirup. Harepan urang bakal nginspirasi urang pikeun nyapu batur, supaya aranjeunna ogé tiasa ngaharepkeun harepan anu henteu balik deui ka kami, tapi kana padamel Gusti sorangan. Janten Injil Yesus henteu ngan ukur pesen anu cenah, tapi wahyu ngeunaan saha anjeunna sareng naon anu parantos dilaksanakeun sareng urang tiasa ngarepkeun parantosan tina pamaréntahanana, karajaan-Na, minuhan takdirna. Injil lengkep ngalangkungan acuan pikeun mulang anu teu tiasa dipénta sareng Yesus parantosan karajaan na.

Harepan, tapi henteu aya anu katebak

Nanging, harepan sapertos Karajaan Allah anu bakal datang henteu nunjukkeun yén kami tiasa ngaduga jalan ka jalan anu aman sareng sampurna. Kumaha Pangéran mangaruhan dunya ieu waktos anu ngadeukeutan akhirna kalolobaanna teu bisa diprediksi. Ieu kusabab hikmah ti Nu Maha Kawasa langkung tebih ti urang. Upami anjeunna resep ngalakukeun hiji hal tina rahmat hébat na, naon wae, éta peryogi sadayana waktos sareng rohangan kana akun. Kami henteu tiasa ngartos ieu. Pangéran teu tiasa ngajelaskeun éta pikeun urang sanaos anjeunna hoyong. Tapi éta ogé leres yén urang henteu peryogi panjelasan anu langkung seueur anu dibuktikeun dina kecap sareng perbuatan Yesus Kristus. Anjeunna tetep sami - kamari, ayeuna sareng salamina (Ibrani 13, 8).

Gusti tiasa dianggo dina waktos anu sami sakumaha anu kaungkap dina sipat Yesus. Ningali deui, hiji dinten urang bakal terang ieu sacara jelas. Sagala hal anu Maha Kawasa konsisten sareng naon anu ku urang uninga sareng tingali perkawis hirup bumi Yesus. Kami bakal ningali deui hiji dinten sareng ucapkeun: Oh enya, ayeuna kuring tiasa ningali yén triune Gusti, nalika anjeunna ngalakukeun ieu atanapi anu, ngalakukeun naon anu dilakukeun. Laku lampah teu jelas nembongkeun tulisan leungeun Yesus dina sagala rupa. Abdi kedah terang. Abdi kedah ditebak. Abdi kedah ditebak. Ieu khas pisan Yesus; éta ngajalajikeun sadayana tina maot nepi ka kebangkitan sareng naékna.

Malah dina kahirupan bumi kadudukan Yesus, naon anu Anjeunna biasa dilakukeun sareng nyebatkeun henteu biasa anu aya dina urusan anjeunna. Hésé para murid tetep sasarengan. Sanaos kami dipasihan pengadilan retrospektif, pamaréntahan Yesus masih keneh dijalankeun, janten ulasan kami henteu ngijinkeun rencana payun urang (sareng urang henteu kedah waé). Tapi urang tiasa mastikeun yén Allah, numutkeun hakekatna, salaku Allah anu triépat, bakal cocog sareng karakter na cinta suci.

Éta ogé saé pikeun dicatet yén kajahatan henteu lengkep diprediksi, capricious, sareng henteu nuturkeun aturan naon waé. Éta sahenteuna sahenteuna sabagian anu ngabentukna. Sareng pangalaman urang, anu urang aya dina jaman duniawi ieu, anu caket akhir na, ngagaduhan sipat anu sami, dugi ka jahat dicirikeun ku kelestarian anu tangtu. Tapi Gusti ngatasi bahaya anu kacau sareng capricious tina kejahatan sareng pamustunganana nempatkeun éta dina jasa-anjeunna - salaku jenis pagawé paksaan. Pikeun Anu Maha Kawasa ngan ukur ngamungkinkeun naon anu tiasa diséépkeun pikeun panebusan, sabab pamustunganana sareng nyiptakeun langit anyar sareng bumi anyar, berkat kakuatan kabangkitan Al Masih ngungkulan maot, sadayana bakal tunduk kana kakawasaanana.

Harepan urang dumasar kana hakekatna Gusti, kana kahadean anu anjeunna ngudag, sareng henteu tiasa pikeun ngaduga kumaha sareng iraha anjeunna bakal meta. Kasalametan anu nyalira pisan Kristus, ngajantenkeun kameunangan, anu masihan jalma anu iman ka Karajaan Allah anu bakal datang sareng ngarepkeun éta, kasabaran, kasabaran sareng kasabaran, gandeng ku katengtreman. Tungtungna henteu gampang, sareng éta henteu aya dina panangan urang. Anu dijaga siap pikeun urang di Kristus, janten urang henteu kedah hariwang dina jaman ayeuna caket ieu. Leres, urang sakapeung sedih, tapi sanés tanpa harepan. Leres, urang sakapeung menderita, tapi dina harepan anu ngarepkeun yén Gusti Nu Maha Kawasa bakal ngawasa sagala rupa sareng moal aya kajadian anu henteu tiasa dihampura. Dasarna, kasalametan parantos tiasa dialaman dina bentuk sareng karya Yesus Kristus. Sakabéh lawon bakal disapu (Wahyu 7:17; 21, 4).

Karajaan mangrupikeun kurnia sareng karya Gusti

Upami urang maca Perjanjian Anyar sareng sajajar sareng éta, Perjanjian Old anu ngarah ka éta, janten jelas yén karajaan Allah milikna, kado sareng pencapaian na - sanés milik urang! Ibrahim ngantosan kota anu pembina sareng tukang nyaéta Gusti (Ibrani 11, 10). Mimiti sareng paling penting, éta milik Putra Gusti anu ngajelma, langgeng. Yesus nganggap aranjeunna salaku karajaan kuring (Yohanes 18:36). Anjeunna nyarioskeun ieu salaku karyana, prestasina. Anjeunna mawa ngeunaan; anjeunna ngajaga éta. Nalika anjeunna balik deui, anjeunna bakal ngalengkepan padamelan kasalametan pikeun sapinuhna. Kumaha carana tiasa sanés, nalika anjeunna raja sareng padamelanana masihan karajaan inti, hartos, kanyataanna! Karajaan mangrupikeun padamelan Gusti sareng kurnia pikeun manusa. Sacara alamiah, kado ngan ukur tiasa ditampi. Anu nampi moal tiasa ngahasilkeun atanapi ngahasilkeun éta. Janten naon bagian urang? Malah pilihan kecap ieu sigana rada wani. Kami henteu ngagaduhan bagian pikeun leres-leres ngajantenkeun karajaan Allah janten kanyataan. Tapi memang dipasihkeun ka urang; urang ngémutan karajaanna sareng, bahkan ayeuna, nalika urang hirup ngarepkeun kasampurnaanna, urang ngalaman sababaraha buah tina kakawasaan Al Masih. Nanging, dimana-mana dina Perjanjian Anyar henteu nyatakeun yén urang ngawangun karajaan, nyiptakeunana atanapi ngaluarkeunana. Hanjakalna, kekecapan sapertos kitu beuki populér di sababaraha kalangan iman Kristen. Salah tafsir sapertos kitu matak hariwang nyasabkeun. Karajaan Allah sanés anu urang lakukeun. Urang henteu ngabantosan Anu Maha Kawasa pikeun ngawujudkeun karajaanna anu sampurna sakedik-sakedik. Sanés urang anu, kumaha oge, nempatkeun harepan na kana jalan atanapi ngadamel impian na jadi kanyataan!

Upami anjeun ngajantenkeun jalma-jalma ngalaksanakeun hal pikeun Gusti Allah ku nunjukkeun ka aranjeunna yén anjeunna gumantung ka urang, maka motivasi sapertos kitu biasana béak saatos waktos anu pondok sareng sering nyababkeun kabeurangan atanapi kuciwa. Tapi aspék anu paling ngarusak sareng bahaya sapertos ngagambarkeun Kristus sareng karajaanna nyaéta yén éta sacara lengkep ngabalikeun hubungan Allah sareng urang. Nu Maha Kawasa ku sabab kitu katémbong gumantung ka urang. Implikasi yén anjeunna moal tiasa langkung satia tibatan kami teras aya résonasi di tukang. Kami janten palaku utama dina ngawujudkeun cita-cita Gusti. Anjeunna teras ngan saukur ngajadikeun karajaanna dimungkinkeun teras ngabantosan urang saderusna sareng sajauh usaha urang nyalira ngamungkinkeun janten. Numutkeun ka karikatur ieu, teu aya kadaulatan nyata atanapi rahmat ka Gusti. Éta ngan ukur tiasa nyababkeun damel kabeneran anu méré inspirasi kana kareueus atanapi kuciwa atanapi bahkan nyingkahan iman Kristen.

Karajaan Allah moal pernah digambarkeun salaku proyék manusa, henteu paduli naon motivasi atanapi kapercayaan étis anu tiasa mendorong jalma pikeun ngalakukeunana. Pendekatan anu salah sapertos kieu ngabingungkeun sipat hubungan sareng Gusti sareng misrepréséntasi gedéna karya Kristus anu parantos dilaksanakeun. Kusabab upami Gusti moal tiasa langkung satia tibatan urang, leres-leres henteu aya anéhun panebus. Urang moal tiasa janten mundur kana bentuk nyalametkeun diri; sabab henteu aya harepan di dinya.

ti Dr. Gary Deddo


pdf Karajaan Allah (Bagian 3)