Kahijian dina ragam

208 kersatuan dina ragam Bulan Sejarah Hideung dilaksanakeun di Amérika Serikat unggal Pébruari (Bulan Kabudayaan sareng Sejarah Warga Afro-Amérika) ngagungkeun. Salila waktos ieu, urang ngagungkeun seueur prestasi anu parantos ngirangan Amerika Amerika pikeun kesejahteraan bangsa urang. Kami ogé méréskeun sangsara cross-generational, tina perbudakan, séhat rasis ka rasisme lumangsung. Bulan ieu kuring sadar yén aya sajarah di Garéja anu sering teu kaliren - peran penting anu garéja Amérika Afrika awal maénkeun dina ayana iman Kristen.

Kami parantos ngagaduhan ibadah Amérika Afrika saprak mimiti pisan Amérika Serikat! Paroki Amérika Afrika munggaran kaping ti 1758, sateuacan Perang Sipil. Gereja-gereja awal ieu muncul dina kaayaan perbudakan anu goréng. Pamilik budak teu curiga tina naon waé anu dikelompokeun diantara budak; tapi sanaos dianiaya pikasieuneun, seueur mendakan komunitas kakuatan, harepan, sareng restorasi diantara ajaran Injil.

Bagéan lain warisan anu sugih anu dimekarkeun tina kateguhan iman dina kaayaan perbudakan nyaéta Injil. Sakumaha anu tiasa didangu tina seueur spiritual kuno, umat Kristen anu dibobol mendakan idéntifikasi anu kuat dina carita Nabi Musa anu ngajukeun umat Israil ka luar Mesir pikeun nyangking aranjeunna ka Tanah Jangji. Afrika-Amerika ieu dikuatkeun ku kanyataan yén umat Allah anu dipilih ogé ngalambatkeunana sareng yén Allah ngajurung aranjeunna kabébasan salaku komunitas iman. Para penganut ieu terang mimitina naon anu dialaman ku bangsa Israil sareng ngarepkeun harepan panebus langgeng di alloh anu sami.

Gereja Amérika Afrika terus janten tempat perayaan Kristen sareng komunitas dugi ka ayeuna. Pimpinan Kristen Afrika-Amérika parantos janten payuneun gerakan hak-hak sipil sareng neraskeun ngabela parobihan ageung dumasar kana prinsip Kristen. Sanaos urang sering ngagungkeun jasa tina individu dina Bulan Sejarah Hideung, éta sasarengan pikeun nginget kado anu hébat ieu paroki kedah dipayunkeun pikeun waktos anu lami. Nalika gereja-gereja Afrika Amérika anu awal teras ngawariskeun ibadah, padamelan pastoral, sareng komunitas, aranjeunna parantos lami ti saprak janten bagian tina tradisi iman anu langkung ageung dina agama Kristen anu masangkeun deui ka pengikut Kristus munggaran.

Salah sahiji anu pangheulana saatosna kabangkitan Yesus - bahkan sateuacan rasul Paulus! - nyaéta eunusi Étiopia. Laporan éta dina Bab 8 ngeunaan Rasul. Hiji "malaikat Pangéran" ngajak Pilipus turun ka jalan anu sepi ka Gaza. Di dinya anjeunna tepang saurang lalaki anu kuat ti Étiopia anu ngayakeun kalungguhan anu luhur di pengadilan ratu. Lalaki éta parantos nyobian kana petikan dina kitab Yesaya nalika Pilipus ngadeukeutan anjeunna dina arahan Roh Suci sareng janten paguneman sareng anjeunna. Anjeunna "dimimitian ku kecap Injil ieu sareng ngawartosan Injil Yesus ka anjeunna" (Ayat 35). Teu lami saatosna, eunuch dibaptis sareng «terus jalan kalayan senang» (Luther 1984).

Ulama nganggap laporan ieu gambar éndah kumaha Injil nyebar ka tungtung dunya. Ieu ogé nunjukkeun komitmen awal sareng jelas yén jalma-jalma ti sababaraha etnik, bangsa, budaya sareng latar anu sami-sami ditampi di Karajaan Kristus. Sanaos teu pasti dibuktikeun, sawaréh tradisi Kristen awal nunjukkeun sumebarna Injil Yesus ka eunuch Étiop di buana Afrika.

Abdi resep diajar sajarah sareng macem-macem sajarah ibadah Kristen di jagat ieu kusabab ngingetkeun abdi ngeunaan warisan anu sugih sareng variatif. Kami di GCI ogé bagian tina tradisi anu lumangsung ieu. Grace Komunion Internasional pedah pisan tina kersatuan sareng kabagjaan dianggotaan kaanggotaan urang. Urang ngagaduhan gereja di sakumna dunya sareng ngalaman ngajentul, diangkat ku dunya, tumiba di dunya. Dina ngan ukur sababaraha taun, urang parantos nampi 5.000 anggota anyar sareng 200 jemaah énggal, kalebet seueur gereja di buana Afrika! Éman pisan kumaha jalma-jalma anu gaduh étnis, identitas nasional sareng pangalaman kahirupan tiasa ngahiji dina nyembah ka Allah anu sami. Éta bener-bener nguatkeun gareja upami kami nilaenan kana hadiah béda sareng kamekaran sajarah dina awak Kristus. Gusti kami anu nyauran urang pikeun ngarobih halangan sareng nyiptakeun kamanusaan dina jeroeun Garéja dumasar kana kahirupan anyar urang Yesus Kristus.

Kalayan syukur pikeun dukungan dulur kuring sareng Kristus,

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfKahijian dina ragam