Dina waktos anu katuhu dina tempat katuhu

501 dina tempat anu pas dina waktos anu pas Dina rapat akuisisi pelanggan di salah sahiji toko kami, hiji padamel ngawartosan stratégi na: "Anjeun kedah aya di tempat anu pas dina waktos anu pas." Teu sangka strategi ieu pastina bakal leres. Nanging, langkung gampang nyarios tibatan réngsé. Kuring kantos ka tempat anu pas dina waktos anu pas sababaraha kali - contona, nalika kuring jalan-jalan di pantai di Australia sareng mendakan sakumpulan jalma anu nembé ningali lauk paus. Ngan sababaraha dinten sateuacanna kuring kantos ningali manuk langka, Hans anu seuri. Naha anjeun moal resep janten tempat anu pas dina waktos anu pas? Kadang-kadang kajadianana teu dihaja, lain kali éta jawaban kana solat. Éta mangrupikeun hal anu urang henteu tiasa ngarencanakeun atanapi ngendalikeun.

Nalika kami aya di tempat anu pas dina waktos anu pas, sababaraha urang nunjukkeun kana rasi bintang sareng anu sanés ngan saukur nyebut éta nasib. Anu percanten resep nyebat kaayaan sapertos kitu "campur tangan Gusti dina kahirupan urang" kusabab aranjeunna yakin yén Gusti parantos kalibet dina kaayaan éta. Campur tangan Gusti tiasa kaayaan naon waé anu katingalina ngahijikeun jalma atanapi kaayaan pikeun kahadéan. "Kami terang, kumaha oge, yén sagala rupa ngalayanan anu pangsaéna pikeun jalma anu cinta ka Gusti, jalma-jalma anu disebat numutkeun naséhat-Na" (Roma 8,28). Ayat anu leres kieu sareng sakapeung salah paham henteu hartosna yén sadaya anu kajadian dina kahirupan urang dipimpin sareng dikawasa ku Gusti. Tapi, anjeunna nyorong urang milari anu pangsaéna bahkan dina waktos susah sareng kaayaan tragis.

Nalika Yesus pupus dina kayu salib, pengikutna ogé panasaran kumaha pangalaman horor ieu tiasa ngajantenkeun hal anu saé. Sababaraha muridna angkat deui ka kahirupan baheula sareng damel salaku pamayang sabab parantos pasrah nyimpulkeun yén maot dina kayu salib hartosna akhir Yesus sareng misi na. Salami tilu dinten éta antara maot dina kayu salib sareng kabangkitan, sadaya pangharepan siga leungit. Tapi sakumaha murid-murid mendakan engké sareng urang ogé terang ayeuna, henteu aya anu leungit ku kayu salib, tapi sadayana dicandak. Pikeun Yesus, maot dina kayu salib sanés tungtungna, tapi ngan ukur awal. Tangtosna, Gusti parantos ngarencanakeun ti mimiti yén hiji hal anu saé bakal kaluar tina kaayaan anu sigana teu mungkin ieu. Éta sanés ngan ukur kacilakaan atanapi campur tangan Gusti; éta rencana Gusti ti mimiti. Sadayana sajarah manusa ngarah ka titik balik ieu. Anjeunna mangrupikeun titik pusat dina rencana cinta sareng kasalametan Gusti anu hébat.

Yesus aya di tempat anu pas dina waktos anu pas sareng ku sabab kitu urang salawasna pas dimana ayana. Kami persis dimana Gusti hoyong urang ayana. Dina sareng ngalangkungan anjeunna urang aman dipasang dina Rama, Putra sareng Roh Suci. Dipikacinta sareng ditebus ku kakuatan anu sami sareng anu diangkat ku Isa ti nu maraot. Kami henteu kedah hariwang naha kahirupan urang sia naon-naon sareng aya bedana di bumi. Henteu paduli kumaha kaayaan asa di sakuriling urang sigana, urang tiasa yakin yén sadayana bakal hasil pikeun anu pangsaéna sabab Gusti mikanyaah ka urang.

Sakumaha awéwé sareng murid-murid asa putus asa salami tilu dinten poék ieu, urang ogé kadang-kadang ngaleungitkeun asa ngeunaan kahirupan urang sorangan atanapi kahirupan batur kusabab sigana moal aya anu katingali. Tapi Gusti bakal ngeringkeun unggal cimata sareng masihan kami tungtung senang anu urang ngarepkeun. Sadaya ieu kajantenan sabab Yesus aya di tempat anu pas dina waktos anu pas.

nurutkeun Tammy Tkach


pdfDina waktos anu katuhu dina tempat katuhu