Naon ari kado anu saé?

496 anu mangrupakeun kado anu saé Rasul James nyerat dina suratna: «Sadaya kurnia anu saé sareng sagala kado anu sampurna tumurun ti luhur, ti bapak anu terang, sareng teu aya parobihan atanapi ngarobih cahaya sareng gelap» (Yakobus 1,17).

Nalika kuring ningal kado Gusti, kuring ningali yén Anjeunna mawa hirup. Cahaya, kamulyaan alam, sinar panonpoé emas, warna-warni sinar panonpoé anu langkung luhurna puncak salju, héjo subur tina leuweung, laut warna dina padang rumput anu pinuh ku kembang. Kuring ningali seueur hal-hal sanés anu sadayana ngan ukur urang kagum upami urang nyandak sababaraha waktos kanggo aranjeunna. Allah maparin sagala hal ieu kaayaanana, henteu paduli naon kapercayaan anjeun gaduh. Nu panginten, ateis, agnostik, anu teu percaya sareng anu mukmin anu sanés, aranjeunna sadayana tiasa mikaresep kado anu saé ieu. Allah ngadamel hujan kana jalma anu adil sareng zalim. Anjeunna masihan hadiah anu saé ieu ka sadayana.

Pikirkeun naon katrampilan anu luar biasa pikeun jalma, naha dina téknologi, konstruksi, olahraga, musik, literatur, seni - daptarna sajajalan. Gusti maparin kamampuan ka sadayana. Jalma sadaya asal-usul parantos kaberkahan. Dimana lain kamampuan ieu kamampuan, upami henteu ti Bapa Lampu, anu masihan sagala hadiah anu saé?

Di sisi sanés, aya seueur sangsara sareng duka di dunya. Jalma-jalma parantos digambar kana angin puyuh hate, karanjingan, kejam sareng hal-hal anu menderita sangsara. Anjeun ngan ukur kedah ningali dunya sareng orientasi pulitikna pikeun ningali kumaha seriusna. Urang tingali boh hadé sareng goréng di dunya sareng di alam manusa.

Naon anugrah hadiah anu Allah pasihan ka jalma-jalma mukmin anu nyumponan kahadéan sareng anu goréng di dunya ieu? Ieu mangrupikeun jalma-jalma anu diturutan James supados ngadorong aranjeunna salaku alesan anu paling istiméwa janten bagja nalika aranjeunna kedah ngémutan sagala jinis.

Kasalametan

Mimiti, Kecap Yesus nyatakeun yén saha waé anu percaya ka Putra Tunggal Putra anu disimpen. Disalametkeun tina naon? Anjeunna tiasa disimpen tina gajih dosa, nyaéta maot anu langgeng. Kitu ogé, Isa nyarioskeun ngeunaan petugas pajak anu nangtung di bait sareng nyabarkeun dada na nyarios: "Gusti, ampun ka kuring!" Kuring ngabejaan anjeun: Anjeunna justifiably turun ka imahna (Lukas 18,1314).

Kapastian pangampura

Hanjakalna, kusabab salahna urang, urang bajoang kana kahirupan kalayan kasalahan. Sababaraha nyobian menerkeun kasalahan maranéhanana, tapi tetep.

Aya seueur alesan kunaon kasalahan urang anu baheula henteu ninggalkeun urang nyalira. Éta sababna sababaraha urang angkat ka psikolog pikeun milari solusi. Teu aya naséhat manusa anu tiasa ngalakukeun naon anu ngamungkinkeun getih héd ku Yesus. Ngan ngalangkungan Yesus tiasa mastikeun yén sadayana dihampura, dina jaman baheula sareng ayeuna urang, bahkan di masa depan urang. Kami bébas ngan dina Kristus. Sakumaha Paulus nyarios, teu aya anu ngahukum pikeun jalma anu aya dina Kristus (Roma 8,1).

Salajengna, urang gaduh jaminan yén lamun urang ngalakukeun dosa deui sareng "ngaku dosa-dosa urang, anjeunna satia sareng adil, yén anjeunna bakal ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihan urang sadaya inpormasi" (1 Yohanes 1,9).

Roh Suci

Isa ogé nyarios yén Bapa Lampu sareng masihan Kado anu saé bakal masihan kami kado Roh Suci - langkung seueur ti kolot manusa anu tiasa dilakukeun pikeun urang. Anjeunna ngajamin murid-murid yén anjeunna bakal sasarengan, tapi jangji bapakna, sakumaha anu medali dina Yoel 3,1, parantos katuhuna, anu kajantenan dina Pentekosta. Roh Suci tumurun dina aranjeunna sareng parantos aya sareng sareng sadayana urang Kristen anu kantos iman.

Nalika urang nampi Kristus sareng nampi Roh Suci, kami henteu nampi sumanget kasieun, tapi sumanget kakuatan, kadeudeuh, sareng budi (2 Timotius 1,7). Kakuatan ieu ngamungkinkeun urang pikeun tahan serangan jahat, pikeun nolak anjeunna, janten anjeunna ngungsi ti kami.  

Asih

Galata 5,22: 23-1 ngajelaskeun buah anu dikandung ku Roh Suci dina urang. Aya salapan aspék buah ieu, dimimitian sareng dipasang dina kanyaah. Kusabab Allah anu munggaran dipikacinta ka urang, urang tiasa "mikasihkeun PANGERAN Allah urang sareng sadaya ati sareng tatangga urang salaku diri urang sorangan". Asih pisan penting yén Paulus nyerat watesan ngeunaan 13 Korinta sareng ngajelaskeun naon anu urang tiasa ngalangkungan éta. Anjeunna menyimpulkan yén aya tilu hal anu tetep - iman, harepan, sareng cinta, tapi cinta mangrupikeun hal nu paling hébat.

Rasa umum

Hal ieu ngamungkinkeun urang hirup salaku murangkalih pikeun Gusti anu hirup dina harepan kasalametan, kasalametan sareng hirup langgeng. Nalika kasusah hudang, urang tiasa janten lieur sareng leungiteun harepan, tapi upami urang nungguan Gusti, Anjeunna bakal ngalangkungan urang.

Saatos tujuh puluh taun anu saé dimana kuring sanggup ngajalankeun kahirupan anu berkah salaku urang Kristen anu komitmen, kuring tiasa satuju sareng kecap-kecap ti Raja Daud: "Anu bener kedah sangsara pisan, tapi Gusti ngabantosan anjeunna tina sagala hal ieu" (Jabur 34,20). Aya waktos nalika kuring henteu terang kumaha ngadoakeun, janten kuring kedah ngantosan sepi sareng nalika kuring katingali deui kuring tiasa ningali yén kuring henteu nyalira. Malah nalika kuring nanaroskeun ayana Tuhan, anjeunna sabar sabar ngabantosan kuring kaluar tina krisis sareng ngantepkeun kuring ningali supaya kuring tiasa ningali gedena kamulyaan sareng nyiptakeunana. Dina kaayaan sapertos kitu anjeunna parantos naros ka Ayub: "Kamana anjeun nalika ngadegkeun bumi?" (Ayub 38,4).

Tentrem

Isa ogé ngadawuh: «Kuring ninggalkeun katentreman anjeun, kuring masihan katentreman anjeun. [...] Hate anjeun henteu sieun tur henteu sieun » (Yohanes 14,27). Dina kaping pangotorna, éta masihan kami katenangan anu langkung tebih ku pamahaman.

Nya ngarepkeun

Anjeunna masihan urang hirup anu langgeng salaku hadiah anu pinunjul sareng harepan kabungahan aya sareng anjeunna salamina, dimana moal aya deui kasiksa sareng nyeri sareng dimana sadaya duka bakal musnah (Wahyu 21,4).

Kasalametan, pangapunten, perdamaian, harepan, cinta sareng raos umum ngan sababaraha sababaraha hadiah anu alus dijanjikeun ka anu beriman. Anjeun leres pisan. Yesus malah langkung nyata tibatan aranjeunna sadayana. Éta kasalametan urang, pangapunten, damai, harepan, cinta sareng akal umum urang - kado anu pangsaéna sareng paling sampurna anu asalna ti Bapa.

Jalma anu henteu percanten, naha atheis, agnostik atanapi mukmin anu sanés, ogé kedah resep kana kado anu hadé ieu. Ku nampi tawaran kasalametan ngaliwatan maot sareng kebangkitan Isa Al Masih sareng percanten yén Allah masihan aranjeunna Roh Suci, aranjeunna bakal ngalaman kahirupan anyar sareng hubungan ilahi sareng Allah triune anu mangrupikeun sadaya kado anu saé. Pilihanna mangrupikeun anjeun.

ku Eben D. Jacobs


pdfNaon ari kado anu saé?