Boga hirup langgeng

601 ngagaduhan hirup langgeng Dina hiji dinten cinyusu anu saé, Yesus parantos nyarios ka masarakat sakitar Laut Galilea sareng nyageurkeun seueur jalma anu gering. Nuju sore saur Isa ka Pilipus, salah sahiji muridna, "Dimana urang ngagaleuh roti supaya tiasa didahar?" (Yohanes 6,5). Aranjeunna teu ngagaduhan cekap pikeun masihan dulur sakedik roti. Hiji anak ngagaduhan lima roti sa'ir sareng dua lauk, tapi kamana ieu didieu kirang langkung 5000 lalaki sareng ogé pikeun istri sareng barudakna.

Yesus maréntahkeun jalma-jalma pikeun berkhemah di jukut di grup. Anjeunna nyandak roti, melong ka langit, hatur nuhun ka Anjeunna sareng masihan ka murid-murid. Ieu nembalan roti sareng lauk kanggo jalma-jalma. Kanaékan anu kajantenan kajantenan ku distribusi jajanan. Nalika aranjeunna pinuh, murid-murid ngempelkeun langkung seueur roti ti aranjeunna mimiti.

Jalma reuwas nalika ningali tanda ieu sareng nyarios: "Ieu saestuna nabi anu bakal sumping ka dunya" (Yohanes 6,14). Yesus weruh yén maranéhna rék ngajantenkeun anjeunna janten raja sareng mundur waé. Isuk isuk urang mendakan Yesus sareng mendakan anjeunna di sisi basisir danau di Kapernaum. Yesus dituduh aranjeunna henteu milarian anjeunna sabab tina mujijat éta, tapi kusabab aranjeunna parantos tuang cukup sareng lauk sareng parantos cekap cukup. Tapi, Yesus henteu ngan ukur masihan jalma. Anjeunna masihan aranjeunna mertimbangkeun: «Daripada ngan ukur hariwang kana kadaharan transitory, narékahan pikeun tuangeun anu salami sareng nyangking hirup anu abadi. Putra Manusa bakal masihan ieu nutrisi sabab Allah Rama parantos mastikeun anjeunna salaku wawakil otoritas » (Yohanes 6,27 Tarjamahan Anyar Jenéwa).

Jalma-jalma naros ka anjeunna naon anu kedah aranjeunna laksanakeun pikeun Gusti? Anjeunna ngawaler ka aranjeunna: "Karya-karya Allah anu anjeun percanten ka Anjeunna anu dikirim" (Yohanes 6,29).

Naon Gusti hoyong nyarioskeun ka anjeun ku carita ieu? Bagja bagja masihan anjeun iman anu leres-leres ka Yesus, Rosululloh. Éta artosna anjeun satuju sareng Yesus yén Anjeunna hoyong masihan anjeun hirup langgeng. Upami anjeun ngiringan Yesus salaku tuangeun anu leres sareng getihna salaku inuman anu leres, salaku panginget pangapunten tina kalepatan anjeun, anjeun bakal nampi hirup anu langgeng. Yesus sacara pribadi nyarioskeun ka anjeun yén anjeunna roti roti sareng anjeun moal kantos lapar sareng henteu haus deui. «Saha waé anu percaya ieu ngagaduhan hirup langgeng» (Yohanes 6,47).

Kusabab naha kuring resep masihan roti ka kahirupan pikeun ngalambangkeun pikiran ieu ayeuna. Dina bogoh Yesus

Toni Püntener