Tibatan cinta

499 cinta radikal Cinta ka Gusti nyaéta kabodoan. Sanés kuring anu nyebatkeun pernyataan ieu, tapi rasul Paulus. Dina seratna ka garéja di Korinta, Paul nyerat yén anjeunna henteu sumping pikeun nyayogikeun tanda pikeun urang Yahudi atanapi hikmah pikeun urang Yunani, tapi pikeun ngahutbah ngeunaan Yesus anu disalib. "Tapi kami ngahutbah Al Masih anu disalibkeun, mangrupikeun kalepatan ka urang Yahudi sareng kabodoan ka kapir" (1 Korinta 1,23).

Tina sudut pandang manusa, kaasih Gusti henteu asup akal. "Kanggo kecap salib nyaéta. Kanggo sababaraha jalma éta bodo, pikeun anu séjén seni modéren kabodoan pikeun jalma anu leungit » (1 Korinta 1,18). Pikeun jalma anu henteu terang yén kecap salib mangrupikeun kecap cinta Allah, éta bodo mun percaya yén Allah nyalametkeun urang ku maotna. Cinta Gusti saleresna sigana teu kahartos, absurd, bodo, jero pisan.

Tina kamulyaan dina kokotor

Bayangkeun yén anjeun hirup dina kasampurnaan anu lengkep. Anjeun mangrupikeun conto tina hiji sareng hubungan sareng Gusti. Kahirupan anjeun mangrupikeun ungkapan cinta, kabagjaan sareng perdamaian sareng anjeun milih sacara radikal ngarobahna.

Kuring nembé ngajelaskeun awal ciptaan, nalika Bapa, Putra, sareng Roh Suci hirup dina harmoni lengkep sareng ngahiji sareng anu sanésna. Éta mangrupikeun hiji pikiran, hiji tujuan, sareng hiji markisa, sareng ayana ayana dikedalkeun ku cinta, kabagjaan, sareng perdamaian.

Teras aranjeunna mutuskeun kanggo ngagedékeun komunitasna ku tiasa ngabagi saha aranjeunna sareng batur anu teu acan aya. Janten aranjeunna nyiptakeun kamanusaan sareng nyebatna putra-putra Gusti. Lalaki sareng awéwé, anjeun sareng kuring, sahingga urang tiasa hubungan sareng aranjeunna salamina. Nanging, aranjeunna nyiptakeun urang ku hiji peringatan. Aranjeunna henteu hoyong nangtoskeun kumaha urang kedah berperilaku supaya hirup dina hubungan sareng anjeunna, tapi hoyong kami milih hubungan ieu sareng aranjeunna pikeun diri urang sorangan. Éta sababna aranjeunna masihan kami kahoyong pikeun milih diri urang sorangan pikeun hubungan sareng aranjeunna. Kusabab aranjeunna masihan kami pilihan éta, aranjeunna terang yén seueur jalma bakal nyandak pilihan anu goréng. Janten aranjeunna ngadamel rencana. Henteu aya rencana B, ngan hiji rencana. Rencana ieu nyaéta Putra Allah bakal janten manusa sareng Putra Allah bakal maot salaku manusa dina kayu salib pikeun umat manusa. Kanggo kaseueuran jalma ieu kabodoan. Éta cinta anu radikal.

Abdi nembé nganjang ka hiji nagara di Asia dimana jalma-jalma nyembah ratusan déwa. Anu percanten nyéépkeun kahirupan pikeun mastikeun yén déwa-déwi ieu cocog. Aranjeunna narékahan pikeun ngajaga déwa-déwi ieu dina sumanget anu hadé supados henteu dilaknat. Aranjeunna nyéépkeun waktos hirupna kasieunan yén aranjeunna henteu cekap saé. Gagasan yén salah sahiji déwa aranjeunna bakal janten manusa sareng ngabantosan aranjeunna kusabab cinta mangrupikeun ideu anu bodo pikeun aranjeunna.

Tapi Gusti henteu nyangka éta mangrupakeun ide anu bodo. Kaputusanna didasarkeun kana kaasih, sabab anjeunna mikanyaah pisan ka urang yén anjeunna ninggali kamuliaanna sareng janten jalma dina umur ngora, lalaki Yahudi: "Sareng kecap janten daging sareng cicing diantara urang" (Yohanes 1,14). Sigana kalakuan Gusti sapertos kitu kabodoan. Éta cinta anu radikal.

Babaturan pikeun jalma dosa

Salaku manusa, Gusti cicing sareng pamayang sareng pemungut pajak, jalma biasa sareng anu diusir ti masarakat. Anjeunna nyéépkeun waktosna sareng jalma kusta, jalma kasurupan, sareng jalma dosa. Sarjana agama nyebut anjeunna bodo. Éta cinta anu radikal.

Dina bab kadalapan Injil Yohanes aya carita hiji awéwé anu katangkep selingkuh sareng dibawa ka payuneun Yesus. Para sarjana agama hoyong anu aranjeunna dibatu ku batu, tapi Yesus nyarios yén jalma anu polos kedah ngalungkeun batu anu munggaran. Golongan jalma anu kumpul pikeun tontonan éta ngaleungit sareng Yesus, hiji-hijina jalma anu leres-leres bébas tina kalepatan, ngawartosan yén anjeunna henteu nangtoskeun anjeunna sareng ngadesek supados henteu ngalakukeun dosa deui. Kalakuan ieu ngabobodo jalma réa. Éta cinta anu radikal.

Yesus dihibur di bumi ku jalma dosa. Sarjana agama nyarios yén bodo mun aya di méja sareng jalma-jalma anu salah kusabab éta moal murni sareng bersih. Dosa anjeun bakal mangaruhan anjeunna sareng anjeunna bakal janten sapertos dirina. Tapi cinta radikal bertentangan sareng pandangan ieu. Yesus, Putra Allah sareng Putra Manusa dina waktos anu sami, ngantepkeun anjeunna ditahan, disiksa sareng dipaehan supados urang tiasa diperbaharui ku getihna anu leungit, dihampura sareng nyandak kahirupan urang sauyunan sareng Gusti. Anjeunna nyandak sadaya rereged sareng kabodoan ka dirina sareng nyucikeun urang sateuacan Rama Surgawi. Éta cinta anu radikal.

Anjeunna dikubur sareng dibangkitkeun tina maot dina dinten katilu yén urang tiasa ngahampura, ngabaruan, sareng ngahiji sareng anjeunna, kahirupan anu pinuh ku rasa puas. Anjeunna nyarios ka murid-muridna: "Dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama sareng anjeun aya di diri kuring sareng kuring aya di anjeun." (Yohanes 14,20). Éta sigana mah pernyataan anu bodo, tapi éta cinta anu radikal, kahirupan anu radikal. Teras anjeunna angkat ka surga, sabab anjeunna mangrupikeun Gusti anu beunghar ku rahmat sareng anu mikanyaah ka urang ku kaasihna anu hébat, "kami ogé, anu maot dina dosa, dihirupkeun sareng Kristus - anjeun disimpen ku rahmat -; sareng anjeunna ngangkat kami sareng kami sareng netepkeun urang di surga ku Kristus Yesus » (Efesus 2,4: 6).

Nalika urang dosa - sateuacan urang ngagaduhan kasempetan pikeun mikawanoh sareng tobat tina dosa-dosa urang - Gusti nampi urang sareng mikanyaah ka urang.

Éta cinta anu radikal. Ngaliwatan Yesus, Putra Allah, urang bagian tina cinta ilahi. Gusti Rama parantos nempatkeun urang di sisi Yesus sareng ngajak urang janten bagian tina naon anu anjeunna lakukeun. Anjeunna ngadorong urang pikeun ngabagi cinta radikal ieu sareng kahirupan radikal anu dicandung ku Yesus sareng urang ngalangkungan anjeunna sareng jalma sanés. Rencana Allah kabobodo pikeun seueur jalma. Éta mangrupikeun rencana anu nunjukkeun cinta anu radikal.

Taat radikal

Kahirupan énggal dina tarjamahan (Kitab Suci) nyarios: ”Silihsatujuan ka anu sanés sakumaha anu parantos ditingalikeun ku Kristus. Sanaos anjeunna Gusti, anjeunna henteu nekenkeun hak-hak ketuhanan na. Anjeunna mundur sagala rupa; anjeunna nganggap jabatan budak leutik sareng lahir sareng diaku salaku manusa. Anjeunna ngarendahkeun diri sareng nurut kana maot, maot siga penjahat dina kayu salib. Kusabab kitu Gusti ngangkat anjeunna ka sawarga sareng masihan nami anu langkung luhur tibatan sadaya nami anu sanés. Sateuacan nami ieu tuur sadayana anu aya di langit sareng di bumi sareng di handapeun bumi kedah sujud. Sareng pikeun kamulyaan Gusti Allah Rama, sadayana bakal ngaku yén Isa Al Masih nyaéta Gusti » (Pilipus 2,5-11). Éta cinta anu radikal.

Conto hirup

Yesus pupus pikeun sadaya umat manusa kusabab cinta anu katingalina bodo. Anjeunna ngajak urang pikeun ngabagi cinta ieu anu sakapeung sigana henteu asup akal, tapi ngabantosan anu sanés pikeun ngartos kaasih Gusti. Abdi hoyong masihan ringkes conto cinta radikal ieu. Kami ngagaduhan réncang pendeta di Nepal: Deben Sam. Ampir unggal minggu saatos jasa, Deben angkat ka kampung, dimana aya klinik pikeun jalma miskin paling miskin di Kathmandu sareng dimana aranjeunna dirawat gratis. Deben parantos ngawangun proyek kebon caket pikeun jamaah sareng budak yatim sareng di dieu anjeunna nguarkeun Injil. Anyar-anyar ieu, Deben disergap dina jalan ka bumi, keok kalayan brutal, sareng dituduh nyangking harepan palsu ka masarakat di kampung. Anjeunna dituduh nyababkeun najis agama - cariosan na bodo pikeun jalma anu henteu terang warta salib.

Deben, anu parantos cageur tina serangan ieu, mikanyaah jalma ku cara anu radikal, ngawartosan aranjeunna ngeunaan cinta anu disebat ku Gusti ka urang pikeun dibagi ka sadaya jalma, bahkan ka musuh urang. Ku cara kieu urang masihan kahirupan urang sorangan pikeun kahirupan batur.

Ngabagikeun kabar hadé salib ogé kalebet ngiringan pangalaman yén kaasih Yesus Kristus ieu radikal sareng transformatif. Kristen dumasar kana cinta anu méré kahirupan ieu ti Yesus sareng pengikutna. Éta cinta anu bodo sareng sakapeung teu aya akal manusa. Mangrupikeun kaasih anu urang moal tiasa ngartos ku émutan, tapi ngan ukur ku haté. Éta cinta anu radikal.

Easter nyaéta ngeunaan kanyaah bapa pikeun sadaya anakna, bahkan anu henteu terang yén aranjeunna mangrupikeun putra-putra Gusti. Bapa masihan putrana nyalira. Putra nyerahkeun nyawana. Anjeunna pupus pikeun sadaya jalma. Anjeunna gugah pikeun sadaya jalma ti alam anu maot. Anjeunna bogoh ka sadayana - jalma anu terang anjeunna sareng jalma anu henteu acan terang ka anjeunna. Éta cinta anu radikal.

ku Rick Schallenberger


pdfTibatan cinta