Kumaha saur anjeun tina kecap Allah?

512 naon anu anjeun pikirkeun perkawis dewa Nalika babaturan nyarioskeun aranjeunna ka Allah, naon anu aya dina pikiran? Naha anjeun mikir tokoh sepi dimana waé di sawarga? Naha anjeun ngabayangkeun saurang jalmi anu lewih nganggo janggot bodas sareng jubah bodas ngalir? Atanapi sutradara dina jas bisnis hideung, sapertos anu digambarkeun dina film “Bruce Maha Kawasa”? Atanapi gambaran George Burns salaku lalaki kolot dina kaos Hawai sareng sapatu ténis?

Sababaraha jalma yakin yén Gusti sacara aktip dina kahirupan maranéhna, sedengkeun anu sanés ngabayangkeun Gusti salaku jalan jauh sareng jauh, anu aya di luar tempat waé sareng ningali urang "ti kajauhan". Teras aya ideu dewa anu teu sabar anu ngan saukur salah sahiji urang, "sapertos urang asing dina beus anu badé milarian jalan," sapertos lagu ku Joan Osborne.

Pikir Alkitab ngagambarkeun Allah salaku hakim anu parantos masihan ganjaran ilahi sareng hukuman - kalolobaanana hukuman - ka sadayana dumasar kana kumaha anjeun cicing kana standar luhur anjeun hirup sampurna. Seueur umat Kristen mikirkeun ka Gusti ku cara kieu - Bapa-bapa anu parantos siap ngancurkeun ka sadayana dugi ka putra na anu anu bageur sareng welas asih pikeun masihan nyalira pikeun jalma anu sesat. Tapi éta écés sanes pandangan Alkitab ngeunaan Allah.

Kumaha Alkitab Ngawakilan Tuhan?

Alkitab nunjukeun kanyataan sakumaha Gusti ngalangkungan kacamata: "Kacamata Yesus Kristus". Numutkeun Alkitab, Isa Al Masih mangrupikeun hiji wahyu anu sampurna Bapa: «Yesus saurna ka anjeunna: Kuring parantos lami sareng anjeun, sareng anjeun teu kenal sareng anjeun, Pilipus? Saha waé ningali kuring ningali bapa. Teras kumaha anjeun nyarios: "Tunjukkeun ka kami bapa?" (Yohanes 14,9) Surat ka Ibrani dimimitian ku kecap-kecap: "Saatos Allah parantos nyarios sababaraha kali sareng ku seueur cara pikeun bapa-bapa ngalangkungan para nabi, dina sababaraha dinten terakhir anjeunna nyarios ka urang ngalangkungan putra anu anjeunna ditunjuk ka ahli waris ngeunaan sadayana anu ogé anjeunna ngadamel dunya. Anjeunna mangrupikeun cerminan kamulyaan sareng gambar hakekat-Na sareng ngalaksanakeun sagala hal kalayan kecap anu kawasa na parantos ngalereskeun pamurnian tina dosa sareng parantos calik dina panangan kamulyaan di tempat pangluhurna » (Ibrani 1,1: 3).

Upami anjeun hoyong terang sapertos Gusti, tingali Yesus. Injil Yohanes nyarioskeun ka urang yén Isa sareng Bapa mangrupikeun hiji. Upami Yesus lembut, sabar, sareng welas asih - sareng anjeunna - maka éta ogé Bapa. Sareng ogé Roh Suci - dikirim ku Bapa sareng Putra, anu ngaliwatan Rama sareng Putra ngabantosan di urang sareng ngabimbing urang kana sadaya bebeneran.

Gusti henteu pupus sareng teu berpisah, aya anu ningali urang ti kajauhan. Pangéran terus-terusan, inténsitas sareng gairah ngahubungkeun sareng ciptaan sareng makhlukna dina unggal moment. Kanggo anjeun, ieu hartosna Allah, Rama, Putra sareng Roh Suci nyebat anjeun kaluar tina cinta sareng mikacinta anjeun dina cara panebusan Allah sapanjang hirup anjeun. Anjeunna nungtun anjeun pikeun nungtun anjeun ka tujuan pamungkas, hirup abadi sareng anjeunna salaku salah sahiji anak anu dipikacinta.

Nalika urang ngabayangkeun Gusti ku cara Alkitabiah, urang kedah mikirkeun Yesus Kristus, anu mangrupakeun wahyu sampurna Bapa. Sadaya umat manusa - kalebet anjeun sareng kuring - ieu kalebet Yesus Kristus ngalangkungan beungkeut cinta sareng perdamaian anu abadi anu ngahubungkeun Yesus ka Bapa. Hayu urang diajar nampi bebeneran kalayan sumanget naon Gusti, salaku anak-Na dina Kristus, parantos ngajantenkeun urang.

ku Joseph Tkach


pdfKumaha saur anjeun tina kecap Allah?