FUTURE


Ngawangkeun angka

Injil hartosna "warta alus". Mangtaun-taun injil henteu janten warta anu saé pikeun kuring sabab kuring diajarkeun pikeun seueur kahirupan kuring yén urang hirup dina dinten-dinten akhir. Kuring yakin yén "akhir dunya" bakal datang sababaraha taun, tapi upami kuring ngalakukeun tindakan anu sasuai, kuring bakal luput tina Kasangsaraan Ageung. Pandangan dunya sapertos kieu tiasa matak pikabitaeun, sahingga urang biasana ningali sagala rupa anu aya di dunya ...

Jang naon naon

«Pengadilan bakal sumping! Putusanana bakal datang! Tobat ayeuna atanapi anjeun bakal asup naraka ». Sugan anjeun kantos nguping kecap sapertos kitu atanapi kecap anu sami tina jeritan para penginjil. Maksad na nyaéta: Ngiringan ngadangukeun kana komitmen ka Yesus ku kasieun. Kecap sapertos kitu pulas Injil. Sugan ieu teu pati jauh tina gambar "pengadilan anu abadi", dimana seueur urang Kristen percanten kalayan pikasieuneun mangabad-abad ...

Lasarus sareng jalma beunghar - carita teu percaya

Naha anjeun kantos nguping yén jalma-jalma anu maot salaku jalma-jalma kafir moal tiasa kahontal ku Gusti? Éta mangrupikeun ajaran anu kejem sareng merusak anu tiasa dibuktikeun ku hiji ayat dina perumpamaan jalma beunghar sareng Lazarus anu miskin. Tapi sapertos sadaya bagian Alkitab, pasemon ieu aya dina kontéks anu tangtu sareng ngan tiasa dipikahartos sacara leres dina kontéks ieu. Salawasna goréng pikeun ngagaduhan doktrin dina hiji ayat ...

Sareng awak naon anu paéhna tiasa diliwatan?

Éta harepan pikeun sadaya urang Kristen yén jalma-jalma anu iman bakal dihirupkeun deui kana kahirupan abadi dina penampilan Kristus. Henteu anéh, nalika rasul Paulus ngadéngé yén sababaraha anggota Garéja Korinta parantos nampik kiamat, anjeunna sacara kuat nolak kakurangan pamahaman na dina Surat ka-1 na ka Korinta, bab 15. Mimiti, Paul ngulang deui pesen Injil anu aranjeunna ogé ngaku: Al Masih nyaéta ...

Aya hiji hukuman anu langgeng?

Naha anjeun kantos ngagaduhan alesan pikeun ngahukum anak anu henteu patuh? Naha anjeun kantos nyatakeun yén hukumanana moal pernah tungtungna? Kuring ngagaduhan sababaraha patarosan pikeun urang sadayana anu ngagaduhan murangkalih. Ayeuna mangrupikeun patarosan anu kahiji: Naha anak anjeun kantos henteu patuh? Sakali, cokot sakedik mikir upami anjeun teu yakin. Oke, upami anjeun parantos ngawaler enya sapertos sadaya kolotna anu sanés, ayeuna urang sumping ka patarosan anu kadua: ...

Wawasan kalanggengan

Éta ngingetan kuring ngeunaan adegan tina pilem fiksi sains nalika kuring ngadangu ngeunaan papanggihan hiji planét sapertos Bumi anu disebut Proxima Centauri. Ieu aya dina hiji orbit bintang tetep beureum Proxima Centauri. Nanging, teu mungkin urang bakal mendakan kahirupan luar bumi di dinya (kalayan jarak 40 triliun kilométer!). Nanging, jalma bakal teras-terasan naros naha aya kahirupan sapertos manusa di luar ...

Pengajaran Suka

"Doktrin Pengangkatan" anu dipromosikeun ku sababaraha urang Kristen nganyahokeun naon anu lumangsung ka Garéja saatosna Yesus - "Kadatangan Kadua," sapertos biasana disebat. Doktrin nyebatkeun yén jalma-jalma anu iman ngalaman sapertos naékna; yén aranjeunna bakal ditarik sareng pendak sareng Kristus sawaktos waktosna balik dina kamuliaan. Anu Mukmin Rapture hakekat nganggo hiji petikan salaku buktina: «Kusabab kami nyaritakeun yén ku ...

Urang hirup di sawatara poé panungtungan?

Anjeun terang injil mangrupikeun berita anu saé. Tapi naha anjeun leres-leres nganggap éta mangrupikeun warta anu saé? Sapertos seueur pisan anjeun, kuring parantos diajarkeun salami kahirupan kuring yén urang hirup dina dinten-dinten akhir. Ieu masihan kuring pandangan dunya anu melong hal-hal tina sudut pandang yén tungtung dunya sakumaha urang terang ayeuna bakal datang dina sababaraha taun pondok. Tapi lamun kalakuanana sasuai kuring bakal ...

Milenium kahiji

Milénum mangrupikeun waktos waktos anu dijelaskeun dina Kitab Wahyu nalika syahid Kristen bakal maréntah sareng Isa Al Masih. Saatos alafasna, nalika Kristus ngasongkeun sadaya musuh sareng kaserahkeun kana sagala hal, anjeunna bakal masrahkeun karajaan ka Allah Rama sareng bumi sareng bumi bakal rélasi. Sababaraha tradisi Kristen sacara harfiah napsirkeun milénium salaku sarébu taun sateuacanna atanapi nuturkeun Kristus;

Naha aya anu nubuat?

Bakal aya waé anu ngaku-ngaku janten nabi atanapi anu yakin yén aranjeunna tiasa ngitung tanggal kunjungna Yesus. Abdi nembé ningali rekening rabi anu cenah tiasa ngaitkeun nubuat Nostradamus sareng Taurat. Jalma sanésna ngaramal yén Yesus bakal sumping deui dina Pentakosta 2019. Seueur anu resep nubuat nyobian ngaitkeun berita anu beredar sareng alkitabiah ...

Naon anu ceuk Matius 24 ngeunaan "akhir"

Pikeun ngahindarkeun salah tafsir, penting pikeun ningali Mateus 24 dina kontéks anu langkung ageung tina bab-bab sateuacanna. Anjeun panginten reuwas terang yén prasejarah Mateus 24 dimimitian paling akhir dina bab 16, ayat 21. Di dinya nyatakeun kasimpulanana: "Ti saprak éta Yesus mimiti nunjukkeun ka murid-Na kumaha anjeunna angkat ka Yerusalem sareng kedah sangsara pisan ti kokolot sareng imam-imam agung sareng ahli Torét ...

Gambaran ka sawarga

Upami urang ngartos yén urang hirup, ninun sareng anu aya dina Al Masih, dina anu nuju nyiptakeun sagala hal sareng nyalametkeun sagala hal sareng anu dipikacinta ka urang tanpa syarat (Kisah Para Rasul 12,32; Kol. 1,19-20; Yohanes 3,16- 17), urang sadayana tiasa nyingkirkeun kasieun sareng hariwang ngeunaan "dimana urang nangtung sareng Gusti Allah" sareng mimiti leres-leres beristirahat dina kapastian cinta-Na sareng kakuatan kakuatan dina kahirupan urang. Injilna mangrupikeun warta anu saé, sareng saé éta sanés sawaréh, ...

Murka Gusti

Dina Kitab Suci aya tulisan: "Allah cinta" (1 Yoh. 4,8). Anjeunna ngagaduhan kaputusan pikeun ngalakukeun kahadéan ku ngabdi sareng mikanyaah ka jalma. Tapi Alkitab ogé nunjuk kana murka Allah. Tapi kumaha jalma anu murni murni ogé aya hubunganana sareng amarah? Cinta sareng amarah henteu saling éksklusif. Kusabab kitu urang tiasa ngarepkeun yén cinta, kahoyong damel anu saé ogé kalebet amarah atanapi tahan kana naon-naon anu matak cilaka sareng cilaka. Gusti ...

The jadian sareng balikna Yesus Kristus

Dina Kisah 1,9 urang disarioskeun: "Sareng nalika anjeunna nyarios kitu, anjeunna ngajemput sareng méga nyandak anjeunna ngajauhan panonna." Abdi badé naroskeun patarosan anu sederhana dina waktos ieu: Naha? Naha Yesus dicandak ku cara kieu? Tapi sateuacan urang dugi ka éta, urang maca tilu ayat salajengna: "Sareng aranjeunna ningal anjeunna nuju ka surga, lah, aya dua lalaki nganggo baju bodas sareng aranjeunna. Saur aranjeunna: Anjeun lalaki tina ...

Anu tungtungna téh awal nu anyar

Upami teu aya pikahareupeun, nyerat Paulus, éta bakal bodo mun percanten ka Al Masih (1 Kor. 15,19). Nubuat mangrupikeun bagian anu penting sareng ngadorong pisan tina iman Kristen. Nubuat Alkitab nyarioskeun ka urang hal anu diarep-arep pisan. Urang tiasa narik seueur kakuatan sareng kawani ti anjeunna upami urang konsentrasi kana pesen konci na, sanés kana detil anu tiasa didebat. Hartosna sareng tujuan ramalan Nubuat sanés mangrupikeun tujuan nyalira - éta nyatakeun ...

Iraha Yesus bakal sumping deui?

Wünschen Sie sich, dass Jesus bald zurückkehren wird? Erhoffen Sie sich das Ende des Elends und der Bosheit, die wir um uns herum sehen und Gott eine Zeit einläuten wird, wie Jesaja sie prophezeite: «Man wird weder Bosheit noch Schaden tun auf meinem ganzen heiligen Berge; denn das Land ist voll Erkenntnis des Herrn wie Wasser das Meer bedeckt?» (Jes 11,9). Die Autoren des Neuen Testaments lebten in Erwartung des zweiten Kommens Jesu, damit er sie aus der…

Eusi anu diutus pangadilan anu langgeng;

Dina ahir umur, Gusti bakal ngumpul sakalian anu hirup sareng anu paéh sateuacan tahta swarga Kristus pikeun pangadilan. Anu soleh bakal nampi kamulyaan langgeng, pamiuhanna kaesok di kolam renang anu murub. Dina Kristus PANGERAN ngajadikeun rahmat sareng sakadar panyayuran pikeun sadayana, kalebet jalma anu katingalina henteu percanten kana manéh. (Mateus 25,31: 32-24,15; Kisah 5,28:29; Yohanes 20,11: 15-1; Wahyu 2,3: 6-2; 3,9 Timotius; Petrus; ...

Mangsa nu bakal datang

Henteu aya anu ngajual ogé nubuat. Nya leres. A garéja atanapi misi mungkin gaduh teologi bodo, pamimpin anu anéh, sareng aturan anu salah, tapi aranjeunna gaduh sababaraha peta dunya, gunting, sareng tumpukan koran, sareng pendakwah anu tiasa nalar nganyatakeun dirina, maka. jigana jelema bakal ngirim émbér artos ka aranjeunna. Jalma sieun teu kanyahoan sareng éta terang ...

Paméréan datangna Pangéran

Naon saur anjeun mangrupikeun kajadian anu paling hébat anu tiasa kajantenan di panggung dunya? Perang dunya séjén? Kapendak ubar pikeun panyakit dahsyat? Damai dunya, sakali sareng sadayana? Mungkin kontak sareng intél luar bumi? Pikeun jutaan urang Kristen waleran kana patarosan ieu saderhana: kajadian anu pang hébatna anu bakal kantos kajadian nyaéta kadatangan kadua Yesus Kristus. Pesen sentral tina Alkitab Sakabeh ...

Nu kadua anu kedalur sareng Kristus

Sakumaha anu dijanjikeun, Yesus Kristus bakal mulang ka bumi pikeun nangtoskeun sareng ngalaksanakeun sagala bangsa di Karajaan Allah. Datangna anu kadua dina kakuatan sareng kamulyaan bakal katingali. Acara ieu ngamimitian kebangkitan sareng pahala para wali. (Yohanes 14,3; Wahyu 1,7; Mateus 24,30; 1 Tesalonika 4,15:17 - 22,12; Wahyu) Bakal Kristus balik deui? Kumaha saur anjeun janten acara panggedéna anu tiasa kajantenan di panggung dunya? ...

Dua banét

Die häufigste Beschreibung des Himmels, auf einer Wolke zu sitzen, ein Nachthemd zu tragen und auf einer Harfe zu spielen, hat wenig damit zu tun, wie die Heilige Schrift den Himmel beschreibt. Im Gegensatz dazu beschreibt die Bibel den Himmel als ein grosses Fest, wie ein Bild im Super-Grossformat. Es gibt wohlschmeckendes Essen und guten Wein in grossartiger Gesellschaft. Es ist der grösste Hochzeitsempfang aller Zeiten und feiert die Hochzeit Christi mit seiner…

Rahmat pikeun sadaya

Nalika jalma kumpul di gereja di peuntas Amérika Amérika sareng nagara anu dina duka, 14 September 2001, aranjeunna sumping ngadangu kecap kanyamanan, dorongan, sareng harepan. Nanging, sajumlah pamingpin garéja Kristen konservatif - ngalawan maksud aranjeunna pikeun ngaharepkeun bangsa ka nu ngenes - henteu ngahaja nyebarkeun pesen anu ngaleungitkeun rasa kuciwa, teu marudah, sareng kasieun. Nyaéta, pikeun jalma anu deukeut kana serangan ...

Abdi gé bakal balik sareng cicing salilana!

"Memang leres kuring indit sareng nyiapkeun tempat pikeun anjeun, tapi ogé leres yén kuring uih deui sareng nyandak anjeun ka kuring dimana anjeun ayana (Yohanes 14,3). Naha anjeun kantos ngagaduhan kahayang anu jero pikeun anu badé sumping pas? Sadaya Nasrani, bahkan jalma-jalma dina abad kahiji, nyangka wangsulna Kristus, tapi dina dinten-dinten éta sareng dina yuswa éta aranjeunna nyarioskeun dina doa Aramaik anu sederhana: "Maranatha", anu hartosna ...

Sieun pangadilan panungtungan?

Upami urang ngartos yén urang hirup, ninun sareng aya dina Kristus (Kisah Para Rasul 17,28), dina Salah anu nyiptakeun sagala hal sareng nyalametkeun sagala hal sareng anu mikanyaah ka urang tanpa syarat, urang sadayana tiasa sieun sareng hariwang di mana kami aya Nangtung, nempatkeunkeun, sareng ngawitan leres-leres istirahat dina kahirupan urang uninga cinta-Na sareng kakuatan kakuatan. Injilna mangrupikeun warta anu saé. Kanyataanna, éta henteu ngan ukur pikeun sababaraha urang, tapi pikeun sadayana ...