Anu pangheulana kedah terakhir!

439 anu pangheulana kedah terakhir Nalika urang maca Kitab Suci, urang bajoang ngartos sadayana anu disarioskeun ku Isa. Hiji pernyataan anu kajantenan deui tiasa dibaca dina Injil Mateus: "Tapi seueur anu pangheulana bakal terakhir sareng anu terakhir bakal anu munggaran" (Mateus 19,30).

Yesus tétéla ngusahakeun deui-waktos ngaganggu tatanan masarakat, ngaleungitkeun status quo sareng nyusun pernyataan kontroversial. Abad kahiji urang Yahudi di Palestina pohara akrab sareng Alkitab. Anu bakal murangkalih murid datang ti patepungan aranjeunna sareng Yesus, bingung sareng ambek. Kumaha bae kecap Yesus henteu cocog sareng maranehna. Kelenci waktu éta ogé dimangfaatkeun pikeun kabeungharanna, anu dianggap berkah ti Allah. Ieu mangrupikeun antara "mimiti" dina tangga sosial sareng agama.

Dina kasempetan anu sanés, Isa nyarios ka anu narosna: "Bakal aya tangis sareng gencel huntu lamun ningali Abraham, Ishak sareng Yakub sareng sadaya nabi dina Karajaan Allah, tapi nyorong diri! Sareng aranjeunna bakal sumping ti wétan sareng ti kulon, ti kalér sareng ti kidul, sareng calik dina méja di Karajaan Allah. Sareng ningal, aranjeunna pangahirna, bakal janten anu pangheulana; jeung maranehna anu pangheulana, bakal terakhir » (Lukas 13, 28-30 jagal Alkitab).

Mary, indung Yesus, diideuan ku Roh Suci, saur ka misan na Elisabeth: «Kalayan panangan anu kuat anjeunna nunjukkeun kakuatan; Anjeunna parantos sumebar ka sadayana dina angin, anu matak sombong sareng hombé. Anjeunna parantos ngarobih perkasa sareng ngangkat na » (Lukas 1,51-52 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Panginten aya petunjuk di dieu yén kareueus aya dina daptar dosa sareng yén Allah mangrupikeun kejahatan (Siloka 6,16: 19).

Dina abad kahiji Garéja, rasul Paulus mastikeun yén ieu sabalikna. Dina istilah sosial, politik sareng agama, Paulus mangrupikeun "kawéntar". Anjeunna mangrupikeun warga nagara Romawi sareng hak istimewa keturunan luar biasa. "Kuring disunatan dina kadalapan, ti urang Israil, ti suku Baniamin, urang Ibrani ti Ibrani, urang Farisi ku hukum" (Filipi 3,5).

Paul ditelepon nganggo jasa Kristus dina hiji waktu nalika rasul-rasul anu sanés parantos khotib. Anjeunna nyerat ka Koréa sareng kutipan nabi Yesaya: "Kuring hoyong ngancurkeun hikmah para wijaksana, sareng abdi nampik pamahaman anu wicaksana ... Tapi naon anu bodoh sateuacan dunya, Allah milih ku kituna anjeunna kedah éra wicaksana. ; sareng naon anu lemah di payun dunya, Gusti milih pikeun ngaleungitkeun naon anu kuat (1 Korinta 1,19:27 sareng).

Paulus nyarioskeun ka jalma anu sami yén Kristus anu dibangkitkeun muncul ka anjeunna "pamungkas salaku kalahiran anu teu leres" saatos anjeunna muncul ka Peter, 500 sadulur dina waktos anu sanés, teras Yakobus sareng sadaya rasul. Pitunjuk anu sanés? Naha bakal lemah sareng bodoh éra wicaksana sareng kuat?

Allah sering campur langsung dina kursus sajarah Israél sareng ngabalikeun urutan anu dipiharep. Esau mangrupikeun anu sulap, tapi Yakub ngawariskeun hakna. Ismael nyaéta putra pambajeng Abraham, tapi hakna kalahiran Ishak. Nalika Yakub ngaberkahan dua putrana Yosua, anjeunna nempatkeun leungeun dampel Epraim sareng sanes putra Manasye. Saul pangheulana Israil gagal nurut ka Gusti nalika anjeunna maréntah umat. Gusti milih Daud, salah sahiji putra Isai. David ngurus domba di luar kebon sareng kedah disauran kanggo nyandak bagian dina panebusan-Na. Salaku bungsu, anjeunna henteu dianggap calon anu pantes pikeun jabatan ieu. Di dieu ogé, "manusa saatos haté Gusti sorangan" dipilih sateuacan sadayana baraya anu langkung penting.

Yesus ngagaduhan seueur pisan perkawis guru hukum sareng urang Parisi. Ampir sakabéh Bab 23 tina Injil Mateus ngabahas aranjeunna. Aranjeunna mikaresep korsi anu pangsaéna dina pangibadah, aranjeunna girang dipapag dina pasar, lalaki disebut aranjeunna rabi. Aranjeunna ngalakukeun sadayana pikeun persetujuan umum. Parobihan signifikan nembé muncul. "Yerusalem, Yerusalem ... Seueur kali abdi badé ngumpul anak-anak anjeun babarengan, sapertos hayam hayam anu ngumpul anakna dina handapeun jangjangna; sareng anjeun teu daék! Imah anjeun kudu ditinggalkeun sepi » (Mateus 23,37: 38).

Naon hartosna: "Anjeunna parantos ngagulingkeun perkasa sareng ngangkat hina?" Naon waé berkah sareng hadiah anu kami nampi ti Allah, teu aya alesan pikeun bangga diri urang sorangan! Kareueus nandaan awal turunna Iblis sareng anu maot pikeun urang manusa. Pas anjeunna ngagaduhan genggeman urang, éta ngarobih perspektif sareng sikep urang.

Parisi urang Farisi anu midangukeun anjeunna nuduh Yesus ngusir setan kalayan nami Beelzebub, pangeran iblis. Yesus ngajadikeun pernyataan anu pikaresepeun: «Sareng saha anu nyarioskeun sabalikna ngalawan Putra Manusa bakal dihampura; tapi sing saha waé anu nyarioskeun ngalawan Roh Suci moal dihampura, moal aya ogé ieu atanapi di dunya ka hareup » (Mateus 12,32).

Ieu Sigana kaputusan ahir ngalawan Parisi. Aranjeunna parantos nyaksian seueur mukjijat. Aranjeunna ngancik jauh ka Yesus, sanaos anjeunna jujur ​​sareng mujijat. Minangka salah sahiji jenis Resort terakhir, aranjeunna naroskeun tanda pikeun. Naha éta dosa ngalawan Roh Suci? Naha masih aya pangampura pikeun aranjeunna? Sanaos sombong sareng haténa anu keras, anjeunna mikanyaah Yesus sareng hoyong anjeun uih deui.

Sakumaha biasa, aya éntitas. Nikodemus sumping ka Yesus dina wengi, hoyong ngartos langkung seueur, tapi sieun ka Sanhedrin, dewan tinggi (Yohanes 3,1). Anjeunna engké ngiringan Joseph Arimithea nalika anjeunna nempatkeun awak Yesus di kubur. Gamaliel ngingetkeun urang Parisi supaya teu ngalawan khutbah rasul (Kisah 5,34).

Kajadian ti karajaan?

Dina Wahyu 20,11 urang maca ngeunaan pengadilan saacanna Singgasana Bodas Bodas, sareng Yesus ngadili "sesa mayit". Bisa waé yén guru-guru Israil anu kawéntar ieu, anu "anu pangheulana" ti masarakatna dina waktos éta, akhirna Yesus, anu disalib aranjeunna, tiasa ningali saha anjeunna leres? Ieu mangrupikeun "tanda" anu langkung saé!

Dina waktos anu sami, aranjeunna nyalira henteu dipisahkeun ti karajaan. Aranjeunna ningali jalma ti wétan sareng ti kulon anu aranjeunna parantos kapandang handap. Jalma anu henteu ngagaduhan kauntungan anu terang Kitab Suci linggih dina acara hébat dina Karajaan Allah (Lukas 13,29). Naon anu tiasa langkung ngaraosan?

Aya "Bidang Tulang Mati" dina Ezekiel 37. Allah masihan nabi ka hiji visi anu pikasieuneun. Tulang garing ngumpulkeun ku "sora ribut" sareng janten jalma. Gusti nyarioskeun ka Nabi yén tulang ieu mangrupikeun sadayana kulawarga Israil (kaasup urang Parisi).

Saurna: «Anjeun anak manusa, tulang ieu mangrupikeun sakabeh kulawarga Israil. Ningali, ayeuna aranjeunna nyarios: Tulang kami musnah sareng harepan kami leungit sareng atosan deui sareng kami » (Ezekiel 37,11). Tapi Gusti Allah nyarios: "Tingali, kuring bakal muka kuburan anjeun, sareng Kami bakal ngaluarkeun anjeun, umat Kami, kaluar tina kuburan anjeun, sareng kuring bakal nyandak anjeun ka bumi Israil. Sareng anjeun bakal terang yén Kami Gusti nalika muka kuburan anjeun sareng ngaluarkeun anjeun, umat Kami, kaluar tina kuburan anjeun. Sareng kuring hoyong masihan napas ka anjeun yén anjeun kedah hirup deui, sareng kuring badé linggih di nagara anjeun, sareng anjeun kedah terang yén kuring Gusti » (Ezekiel 37,12: 14).

Naha naha Allah parantoskeun anu seueur anu pangheulana janten pangahirna sareng naha anu terakhir janten anu munggaran? Urang terang yén Gusti mikanyaah ka sadayana - anu pangahirna, sapertos anu terakhir, sareng dulur di antawisna. Anjeunna hoyong hubungan sareng urang sadayana. Hadiah kurnia tobat tiasa dipasihkeun ka anu nganut anu nampi nikmat Gusti anu sampurna sareng wasiat anu sampurna.

ku Hilary Jacobs


pdfAnu pangheulana kedah terakhir!