Khutbah


Naha Kristus di mana Kristus ditulis?

Kuring parantos hoream tuang daging babi mangtaun-taun. Abdi ngagaleuh "sosis daging sapi" di pasar swalayan. Aya anu nyarios ka kuring: "Aya daging babi dina sosis daging sapi ieu!" Boro-boro kuring percaya. Dina cetak leutik, Nanging, éta dina warna hideung bodas. "Der Kassensturz" (acara TV Swiss) parantos diuji sosis daging sapi sareng nyerat: Sopéal Veal kasohor pisan di barbecue. Tapi henteu unggal sosis anu katingalina sapertos sosis daging sapi ...

Kahirupan dituang Kristus

Dinten ieu kuring hoyong ngadorong anjeun pikeun ngupingkeun paréntah anu Paulus masihan ka Garéja Filipina. Anjeunna ngajak anjeun ngalakukeun hiji hal sareng kuring bakal nunjukkeun ka anjeun naon ieu sareng naroskeun anjeun mutuskeun pikeun ngalakukeun anu sami. Yesus lengkep Gusti sareng lengkep manusa. Ayat sanés anu nyarios ngeunaan leungitna ketuhanan tiasa dipendakan di Pilipus. «Kusabab pikiran ieu aya dina anjeun, anu ogé aya dina Kristus Yesus, anu, nalika anjeunna aya ...

Hirup pikeun Gusti atanapi di Yesus

Kuring naros ka diri nyalira ngeunaan khutbah ayeuna: "Naha kuring hirup pikeun Gusti atanapi ka Yesus?" Jawaban kana kecap ieu parantos ngarobih kahirupan kuring sareng éta ogé tiasa ngarobah hirup anjeun. Éta mangrupikeun patarosan naha kuring nyobian hirup lengkep hukum pikeun Gusti atanapi naha kuring nampi kurnia tanpa syarat Gusti salaku kado anu teu pantes ti Yesus. Sacara jelas, - Kuring cicing di, sareng sareng ku Isa. Mustahil pikeun nutupan sagala aspek rahmat dina hutbah anu hiji ieu ...

Kasalametan pikeun sakabéh jalma

Seueur taun ka tukang kuring nguping pesen pikeun anu mimiti, anu parantos ngahibur kuring sababaraha kali saprak harita. Abdi tetep ngémutan hal éta pesen anu penting pisan tina Alkitab. Suratna nyaéta yén Gusti bakal nyalametkeun sadaya umat manusa. Gusti parantos nyiapkeun cara dimana sadaya jalma tiasa ngahontal kasalametan. Anjeunna ayeuna ngalaksanakeun rencana na. Hayu heula urang milarian jalan kasalametan babarengan dina Firman Allah..

Alesanna, panangtayungan Allah

Dinten ayeuna, di Natal, urang ngurus "waja Allah" dina surat ka urang Epesus. Anjeun bakal kaget kumaha ieu gaduh hubungan sareng Yesus, Juru Salamet urang. Paul nyerat serat ieu di panjara di Roma. Anjeunna sadar kalemahan na sareng nempatkeun sagala kapercayaan ka Yesus. “Anu pamungkas, janten kuat dina Gusti sareng dina kakuatan-Na. Narik baju senjata Allah ku anjeun tiasa nangtung narajang serangan Iblis ”…

Panon abdi tos katingalkeun kasalametan anjeun

Moto tina Street Parade dinten ayeuna di Zurich nyaéta: "Tari pikeun kabébasan". Dina halaman wéb kagiatan urang maca: "The Street Parade mangrupikeun démo pikeun cinta, perdamaian, kabébasan sareng toleransi. Kalayan motto Street Parade "Dance for Freedom", panitia nempatkeun kabébasan heula ". Kahayang pikeun cinta, perdamaian sareng kabébasan kantos janten perhatian umat manusa. Hanjakalna urang hirup di dunya anu persis ...

Candak terjun

Pasemon Yesus anu kasohor: Dua jalma angkat ka kuil pikeun sholat. Salah sahijina nyaéta urang Farisi, sedengkeun anu séjén tukang pajeg (Lukas 18,9.14). Dinten ayeuna, dua rébu taun saatos Yesus nyarioskeun perumpamaan ieu, urang tiasa jadi ngagoda pikeun unggeuk kalayan teu terang sareng saurna, "Pasti, urang Parisi, conto kaadilan diri sareng munafik!" Nah ... tapi hayu urang ngantepkeun penilaian ieu kumisan cobi bayangkeun kumaha perumpamaan dina Yesus ...

Buta buta

Isuk ieu kuring nangtung di hareupeun eunteung sareng naroskeun patarosan: kaca spion, kaca spion dina témbok, saha anu paling geulis di sadayana nagara? Maka eunteung saurna ka kuring: Naha anjeun kersa nyungkeun? Kuring naroskeun patarosan: «Naha anjeun percanten kana anu anjeun tingali atanapi anjeun percanten ambek? Dinten ayeuna urang caket pisan kana iman. Kuring hoyong ngajelaskeun hiji kanyataan: Gusti aya hirup, anjeunna euweuh, percaya atanapi henteu! Alloh henteu ngandelkeun iman anjeun ...

Perhateun urang wajar

"Kuring ayeuna ngadesek ka anjeun, dulur-dulur, ngalangkungan rahmat Gusti yén anjeun nawiskeun awak anjeun salaku korban anu hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti. Hayu ieu janten ibadah anjeun anu wajar "(Rum 12,1). Éta anu janten pokok tina hutbah ieu. Anjeun leres-leres merhatoskeun yén hiji kecap teu aya. Salian ti ibadah anu wajar, ibadah urang mangrupikeun ibadah anu logis. Kecap ieu asalna tina basa Yunani "logiken". Damel pikeun ngahargaan ka Gusti nyaéta ...

Naon kabebasan anu?

Kami nembé nganjang ka putri sareng kulawargana. Teras kuring maca kalimat dina hiji tulisan: "Kabébasan sanés henteuna kendat, tapi kamampuan ngalakukeun tanpa ku cinta ka tatangga" (Factum 4/09/49). Kabébasan langkung seueur tibatan henteuna kendala! Kami parantos nguping sababaraha hutbah ngeunaan kabébasan, atanapi diajar topik ieu nyalira. Pikeun kuring, tapi, anu istiméwa ngeunaan pernyataan ieu nyaéta kabébasan digabungkeun sareng panolakan ...

Alesan pikeun harepan

Prajanjian Lama mangrupikeun carita ngeunaan frustasi. Dimimitian ku wahyu yén jalma diciptakeun dina gambar Allah. Tapi éta henteu lami sateuacan urang ngalakukeun dosa sareng diusir kaluar surga. Tapi kalayan kecap pangadilan sumping kecap jangji - saur Allah ka Iblis yén salah sahiji turunan Hawa bakal naksir sirahna (Kajadian 1). Anu ngabébaskeun datang. Eva sigana ngarepkeun ...

Idéntitas anyar kuring

Festival bermakna Pentakosta ngingetkeun urang yén garéja Kristen munggaran disegel ku Roh Suci. Roh Suci masihan ka jalma-jalma anu percanten ti harita sareng kami idéntitas anu leres-leres anyar. Kuring ngobrolkeun identitas anyar ieu dinten ayeuna. Sababaraha urang naros ka dirina: Naha kuring tiasa ngupingkeun sora Gusti, sora Yesus, atanapi kasaksian tina Roh Suci? Kami mendakan jawaban dina Rum: «Kusabab anjeun teu ngagaduhan jawaban ...