Kalahiran Virgin Yesus

422 ngalahirkeun parawan Yesus, Putra langgeng Allah, janten manusa. Tanpa kajantenan ieu, teu tiasa aya Kristen anu leres. Rasul Yohanes nyarioskeun ieu ku cara kieu: Anjeun kedah ngémutan roh Allah ku ieu: Unggal roh anu ngaku yén Yesus Kristus sumping kana daging ieu ti Allah; sareng unggal roh anu henteu ngaku Yesus henteu ti Allah. Sareng nyaéta roh Dajjal anu anjeun parantos nguping sumping, sareng parantos aya di dunya (1 Yohanes 4,2: 3).

Kalahiran parawan Yesus ngécéskeun yén Putra Allah janten manusa pinuh nalika tetep aya anjeunna - Putra anu langgeng. Kanyataan yén indung Yesus, Mary, parawan mangrupikeun tanda yén dirina moal bakal hamil ngalangkungan inisiatif atanapi partisipasi manusa. Konsep ekstrasital dina rahim Maryam ngalangkungan padamelan Roh Suci, anu nyambungkeun sifat-sifat manusa Maryam sareng sipat Ilahi Putra Allah. Putrana Allah ku kitu nungtun sadaya wujud manusa: ti lahir dugi ka maot, nepi ka kebangkitan sareng naékna sareng ayeuna hirup salamina dina umat manusa anu Maha Suci.

Aya jalma anu nguasaan kapercayaan yén kalahiran Yesus mujijat ka Gusti. Skeptics ieu nyababkeun catetan Alkitabiah sareng kapercayaan kami di dinya. Kuring milarian bantahanna rada teu parah, sabab nalika aranjeunna nganggap kalahiran parawan janten imposibilitas, aranjeunna ngajantenkeun vérsi kalahiran parawan sorangan dina dua klaim dasar:

1. Anjeun ngaku yén alam semesta diciptakeun tina dirina sorangan, tina henteu aya gunana. Maksudna mah, urang gaduh hak nyauran keajaiban, bahkan upami nyarios yén éta sumping tanpa tujuan sareng tanpa tujuan. Upami urang caketkeun kana sababaraha tatanana, éta écés yén éta lamunan. Kaayaanna ditetepkeun ogé sapertos turunna kuantum di rohangan kosong, gelembung kosmis atanapi akumulasi anu teu kaétang saalam dunya. Dina basa sanés, anggoana tina istilah teu aya anu nyasabkeun sabab teu aya anu ngeusi hiji hal - hal ti hiji alam asal kami!

2. Aranjeunna ngaku yén kahirupan diciptakeun tina teu hirup. Kanggo kuring, klaim ieu langkung seueur "jarak jauh" tibatan kapercayaan yén Yesus lahir tina parawan. Najan kanyataan ilmiah anu kabuktian yén kahirupan ngan asalna tina kahirupan, sababaraha sukses dina percanten yén kahirupan asalna tina sup primordial anu teu hirup. Sanaos para ilmuwan sareng matematikawan nunjukkeunkeun imposibilitas kajadian sapertos kitu, sababaraha urang langkung gampang percanten ka mujijat anu aya artina ti dina kaajaiban anu leres ngeunaan kalahiran parawan Yesus.

Sanaos skeptis ngawakilan modél dirina ngalahirkeun parawan, aranjeunna nganggap éta pertandingan anu adil pikeun memperlekehkeun agama Nasrani sabab percaya ka kalahiran parawan Yesus, anu peryogi mukjizat ti hiji gusti pribadi anu mereskeun sadaya ciptaan. Naha henteu kedah disangka yén jalma anu ningali nitis sapertos anu teu mungkin atanapi teu tiasa nerapkeun dua standar anu béda?

Kitab Suci ngajarkeun yén kalahiran parawan mangrupikeun tanda kaajaiban ti Allah (Yes. 7,14), anu dirancang pikeun tujuanana. Panggunaan deui anu judulna "Putraning Allah" negeskeun yén Al Masih téh tina hiji awéwé (sareng tanpa aya hubungan lalaki) dikandung sareng lahir ku kakuatan Gusti. Rasul Petrus negeskeun yén ieu leres pisan kajantenan: sabab kami henteu ngiringan dongéng anu rumit nalika kami ngartoskeun kakuatan sareng kedatangan Gusti Yesus Kristus; tapi urang geus ningali kamulyaan na pikeun diri urang sorangan (2. Petr. 1,16).

Kasaksian rasul Petrus nyayogikeun jelas, akurat refutation sadaya klaim yén akun tina nitis, kaasup lahir parawan Yesus, nyaéta mitos atanapi legenda. Kanyataan kalahiran parawan nyaksian yén mujijat idéal gaib ku panyiptakeun ilah pribadi sorangan, ciptaan pribadi. Kalahiran Kristus alami sareng normal dina unggal jalan, kalebet sadayana periode kakandungan manusa dina rahim Mary. Dina raraga Yesus ngabebaskeun unggal aspék ayana manusa, anjeunna kedah ngempelkeun sadaya, ngatasi sagala kalemahan sareng regenerasi umat manusa ti mimiti nepi ka ahir. Demi supaya Gusti pikeun nyageurkeun kaburukan anu parantos dibawa antara anjeunna sareng jalma-jalma, Gusti kedah ngabatalkeun nyalira naon anu parantos dilakukeun ku umat manusa.

Supados Gusti karekun sareng urang, Anjeunna kedah sumping nyalira, ngungkabkeun nyalira, ngurus diri, teras ngajantenkeun urang ka dirina, dimimitian tina akar nyata ayana manusa. Sareng éta pisan anu diperkirakeun ku Allah dina jalma anu Maha Murangkalih Gusti. Nalika tetep pinuh ku Gusti, anjeunna janten lengkep salah sahiji urang, supaya dina Anjeunna sareng ngalangkungan anjeunna tiasa gaduh hubungan sareng komuni sareng Bapa, dina Anak, ngalangkungan Roh Suci. Panulis surat ka Ibrani nuduhkeun kabeneran pikasieuneun ieu dina kecap-kecap di handap ieu:

Kusabab anak-anak ayeuna daging sareng getih, anjeunna ogé nampi sami, sahingga ku maotna anjeunna bakal nyandak kakawasaan kaluar tina jalma anu ngagaduhan kadali maot, nyaéta Iblis, sareng bakal ngabebaskeun anjeunna kusabab sieun maot sapanjang hirupna Kedah janten abdi. Kusabab anjeunna henteu ngurus malaikat, tapi anjeunna ngurus putra Abraham. Ku sabab kitu anjeunna kedah janten sapertos barudakna dina sagala hal anu janten anjeunna janten welas asih sareng pendeta anu satia di payuneun Gusti pikeun ngalereskeun dosa-dosa umat (Ibrani 2,14-17).

Nalika anjeunna mimiti sumping, Putra Allah sacara harfiah janten Immanuel dina jalmi Yesus tina Nasaret (Gusti sareng urang, Mateus 1,23). Kalahirna parawan Yesus nyaéta wartos Gusti Allah yén anjeunna bakal ngalereskeun sadayana dina kahirupan manusa ti mimiti dugi ka ahir. Dina datangna anu kadua, anu masih keneh bakal datang, Yesus bakal ngalahkeun sareng eleh sagala piala ku cara ngeureunkeun sadaya nyeri sareng maot. Rasul Yohanes nyarioskeun kieu: Sareng saha anu calik dina tahta nyarios: Lah, kuring ngalakukeun manéh (Pdt 21,5).

Kuring ningali sawawa lalaki ceurik anu tos ningali kalahiran anakna. Sakapeung urang leres nyarios "kaelok babar". Mugi anjeun ningali kalahiran Yesus salaku mujijat ngeunaan kalahiran anu bener "ngajadikeun sagalana anyar".

Hayu urang ngagungkeun kaajaiban ngeunaan kalahiran Yesus babarengan.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfKalahiran Virgin Yesus