Kaseueuran taya Gusti

jumlahna dewa taya wates Kumaha tiasa kumaha hirup hirup urang Kristen di dunya ieu? Abdi hoyong narik perhatian anjeun kana bagian tina doa yén salah sahiji hamba abdi anu hébat, nyaéta Rasul Paulus, ngado'a pikeun garéja leutik di tempat anu disebut Epesus.

Epesus mangrupikeun kota anu ageung sareng sejahtera di Asia Minor sareng mangrupikeun markas Déwi Diana sareng ibadahna. Ku sabab kitu, Epesus tempat anu parah pisan kanggo pengikut Yesus. Doa endahna na luhur pikeun garéja leutik ieu, dikepung ku ibadah pagan, kacatet dina surat ka urang Epesus. «Doa kuring nyaéta Kristus hirup di anjeun ngaliwatan iman. Anjeun kudu pageuh dina kaasih-Na; anjeun kedah ngawangun kana aranjeunna. Kusabab ngan ukur ku cara kieu anjeun tiasa ngalaman pinuh ku asih-Na sareng sadaya urang Kristen anu sanés. Leres, kuring neneda yén anjeun ngartos cinta ieu langkung seueur deui, anu urang henteu kantos ngartos dina pikiran urang. Maka anjeun bakal beuki seueur ngeusi sagala kakayaan hirup anu tiasa dipanggihan sareng Gusti » (Efesus 3,17: 19 ngarep pikeun sadayana).

Hayu urang mertimbangkeun dimensi cinta Allah dina unit anu béda-béda: Mimiti panjangna cinta Allah siap - euweuh watesna! «Ku sabab éta, anjeunna ogé tiasa ngaberkahan salamina liwat anjeunna (Yesus) sumping ka Allah; sabab anjeunna hirup salamina sareng naroskeun anjeunna » (Ibrani 7,25).

Salajengna, lebar kanyaah Allah ditingalikeun: «Sareng anjeunna nyalira (Yesus) nyaéta rekonsiliasi pikeun dosa-dosa urang, henteu ngan ukur pikeun urang, tapi ogé pikeun jalma-jalma sadunya » (1 Yohanes 2,2).

Ayeuna jerona: "Kanggo anjeun terang rahmat Gusti Yesus Kristus urang: Sanaos anjeunna beunghar, anjeunna janten goréngan pikeun anjeun, ku anjeun janten beunghar kamiskinan na" (2 Korinta 8,9).

Naon tingkat cinta ieu? "Tapi Allah, anu beunghar rahmat, demi cinta hébat-Na, sareng saha Anjeunna dipikacinta urang, ogé ngajantenkeun urang anu maot dina dosa hirup sareng Kristus - ku rahmat anjeun disimpen -; sarta anjeunna ngangkat kami sareng nempatkeun kami ka surga ka Kristus Yesus » (Efesus 2,4: 6).

Ieu mangrupikeun kamurahan luar biasa cinta Allah pikeun sadayana sareng ngeusi kakuatan tina cinta anu hirup dina unggal juru kahirupan urang sareng urang sadayana tiasa nyingkirkeun keterbatasan urang: "Tapi dina yén urang ngatasi jauh ku anu dipikacinta ku urang" (Roma 8,37).

Anjeun jadi dipikacinta anu anjeun terang naon léngkah anjeun bakal dikuatkeun pikeun nuturkeun Yesus!

ku Cliff Neill