credo

007 kiridit Tekenan kana Yesus Kristus

Nilai-nilai urang mangrupikeun prinsip-prinsip dasar dimana urang ngawangun kahirupan spiritual sareng dimana urang nyanghareupan takdir anu umum di Garéja Jagat Dunya urang salaku anak-anakna Gusti ku iman iman ka Yesus Kristus.

Kami ngantebkeun ajaran Alkitabiah anu séhat

Kami komitmen kana pangajaran Alkitabiah anu séhat. Kami yakin yén doktrin penting agama Kristen mangrupikeun kana anu imanna diadegkeun, anu aya perjanjian anu lega dina pangalaman Garéja universal - sareng yén doktrin ieu parantos dikonfirmasi ku kasaksian Roh Suci. Kami yakin yén teu satuju dina masalah périferal dina Garéja Kristen, sanaos alami sareng teu bisa dilawan sareng ditampi ku biblically, henteu kedah nyababkeun pamisah dina badan Kristus.

Kami ngantebkeun idéntitas urang Kristen di Kristus

Salaku urang Kristen, kami parantos dibéré jatidiri anu anyar dina Yesus Kristus. Salaku prajuritna, babaturan, sareng dulur-dulur na, urang dilengkepan naon anu diperyogikeun pikeun mingpin perjuangan agama anu saé - kami gaduh anjeunna! Yesus jangji henteu pernah ninggalkeun atanapi kantun ka urang, sareng upami anjeunna hirup dina urang, urang moal ngantep anjeunna atanapi sanés.

Kami ngantebkeun kakawasaan Injil

Paul nulis: "Kanggo kuring henteu isin tina Injil; kusabab éta kakuatan Gusti anu ngaberkahan sadaya anu iman dina éta » (Roma 1,16). Jalma kéngingkeun asup ka Karajaan Allah ku ngabales manéh. Kami muka Karajaan Allah di Garéja Jagat Dunya. Jalma nampi Yesus Kristus salaku Gusti sareng Panebus. Aranjeunna tobat tina dosa-dosa, nunjukkeun kasatiaan sareng kasatiaan ka anjeunna sareng ngalaksanakeun karyana di dunya. Kalayan Paulus anu urang percaya kana Injil sareng henteu isin sabab éta mangrupikeun kakuatan Gusti pikeun nyalametkeun sadayana anu iman.

Kami ngantebkeun ngahormatan nami Kristus

Yesus, anu maot pikeun urang sareng mikacinta urang, ngauran urang pikeun ngahormatan anjeunna sareng kahirupan urang sadayana. Nyaho yén urang aman dina kanyaah-Na, urang mangrupikeun jalma anu wajib ngahormatan anjeunna dina sadaya hubungan urang, di bumi, di kulawarga sareng lingkungan urang, dina kaahlian sareng kamampuan, dina padamelan urang, waktos bébas kami, cara urang ngaluarkeun artos, waktos urang di garéja, sareng usaha urang. Naon waé kasempetan, tantangan atanapi krisis anu bakal urang lalui, urang teras komitmen pikeun mawa kamulyaan sareng kamulyaan ka Yesus Kristus.

Kami ngantebkeun patuh kana aturan Allah anu daulat di Garéja

Garéja kami disiksa sareng kaberkahan ku Bapa Surgawi urang anu dipikacinta. Anjeunna ngajurung kami tina kasalahan doktrin sareng misinterpretation tina Kitab Suci kana kabagjaan murni sareng kakuatan Injil. Dina kamampuan na, numutkeun jangji na, anjeunna henteu hilap kana karya cinta urang, bahkan dina kasampurnaan urang. Anjeunna ngajantenkeun pangalaman sateuacanna salaku garéja anu penting pikeun urang sabab éta bagian tina perjalanan pribadi urang ka iman anu lengkep dina Juru Salamet urang. Kalayan Paulus urang ayeuna tiasa ngucapkeun: "Leres, kuring masih nganggap sagala cilaka kana pangaweruh Kristus Al Masih, Gusti kawula. Sadaya ieu ngabahayakeun kuring demi anjeunna, sareng kuring nganggap éta rusak pikeun meunang Kristus. Dulur-dulur mah henteu acan nangtoskeun sorangan yén kuring parantos mendakan éta. Tapi hiji hal anu kuring nyarios: Kuring hilap naon anu tinggaleun sareng ngahontal naon anu aya di dinya sareng moro tujuan anu tos ditetepkeun, harga kameunangan tina nyauran Allah swarga dina Kristus Yesus » (Pilipus 3,8.13-14).

Kami ngantebkeun komitmen sareng mituhu kana sauran Gusti

Anggota Jemaat Dunya Ngeunaan dunya sacara tradisional didédikasikeun, hoyong ngalakukeun padamelan Gusti. Dina ngajantenkeun komunitas iman urang ka tobat, pembaharuan, sareng pembaharuan, Bapa Surgawi anu rahmat parantos ngagunakeun sikap ieu komitmen sareng mituhu kana karya Injil sareng nami Yesus. Kami yakin kana padamelan ayeuna sareng aktif tina Roh Suci ku nungtun sareng nguatkeun Nasrani pikeun hirup kahirupan ketuhanan dina kakawasaan jadian Yesus.

Kami nekenkeun ibadah langkung jero

Kusabab urang sadaya diciptakeun pikeun ngahargaan ka Gusti Allah, Gereja Jagat Dunya percaya kana ibadah dinamis sareng pujian anu bungah ka Gusti sareng Jurusalamet urang dumasar kana budaya
Mertimbangkeun sensitipitas sareng relevan. Kusabab anggota kami béda dina kasang tukang, rasa, sareng karesepna, urang narékahan ibadah ka Gusti ngaliwatan sababaraha gaya sareng kasempetan anu bermakna, ngagabungkeun tradisional sareng kontemporer dina cara anu ngahormatan nami Gusti urang.

Kami ngantebkeun doa

Komunitas urang iman percaya kana doa sareng ngalaksanakeun solat. Solat mangrupikeun bagian penting dina kahirupan Kristus sareng bagian penting ibadah ogé ibadah pribadi. Kami yakin yén doa ngabalukarkeun campur tangan Allah dina kahirupan urang.

ku Joseph Tkach