Iman - tingali kawih

533 percaya ningali anu teu katingali Masih aya sababaraha minggu dugi ka urang ngagungkeun pupusna sareng dihirupkeun ku Yesus. Dua hal kajantenan nalika Yesus pupus sareng dihirupkeun deui. Anu kahiji nyaéta urang maot sareng anjeunna. Sareng anu kadua nyaéta kami digedékeun sareng anjeunna.

Rosul Paulus nyarioskeun kieu: "Upami anjeun ayeuna parantos diangkat sareng Kristus, milari anu di luhur, dimana Kristus aya, linggih di sisi katuhu Allah. Milarian anu di luhur, sanés anu aya di bumi. Pikeun anjeun maot sareng kahirupan anjeun disumputkeun sareng Kristus di Allah. Tapi nalika Kristus, kahirupan anjeun, parantos kaungkap, anjeun ogé bakal diturunkeun sareng anjeunna dina kamulyaan " (Kolose 3,1: 4).

Nalika Kristus pupus di kayu salib pikeun dosa-dosa urang, sadaya umat manusa, kaasup anjeun sareng kuring, pupus di dinya dina hartos spiritual. Kristus pupus salaku wakil urang, ngagentos urang. Tapi sanés ngan ukur salaku gaganti urang, anjeunna pupus sareng gugah tina maot salaku wakil [wakil] urang. Ieu ngandung hartos yén nalika anjeunna pupus sareng dihirupkeun, urang maot sareng anjeunna sareng dibangkitkeun sareng anjeunna. Éta ngandung hartos yén Bapa ngabagéakeun urang dumasar kana saha kami anu aya di Kristus Putra-Na anu dipikacinta. Yesus ngagambarkeun urang sateuacan Rama dina sagala hal anu urang lakukeun supaya sanés urang deui anu ngalakukeun éta, tapi Kristus di urang. Dina Yesus urang dileupaskeun tina kakuatan dosa sareng hukumanana. Sareng di Yesus urang gaduh kahirupan anyar di anjeunna sareng Rama ngaliwatan Roh Suci. Alkitab nyebut ieu lahir deui atanapi ti luhur. Kami lahir ti luhur ngalangkungan kakawasaan Roh Suci pikeun hirup pinuh dina dimensi spiritual anu anyar.

Numutkeun ka ayat anu urang baca sareng sababaraha ayat sanés, urang cicing sareng Kristus di karajaan sawarga. Anu lami kuring maot sareng kuring anu anyar hirup. Anjeun ayeuna mangrupikeun ciptaan anyar dina Kristus. Kabeneran anu matak janten ciptaan anyar di Kristus nyaéta urang ayeuna dikenal sareng anjeunna sareng anjeunna sareng urang. Urang kedah pernah ningali diri urang misah, sajauh tina Kristus. Hirup urang disumputkeun sareng Al Masih di Allah. Kami diidentifikasi sareng Kristus ngalangkungan. Hirup urang aya di anjeunna. Anjeunna hirup urang. Kami hiji sareng anjeunna. Urang hirup di jerona. Kami henteu ngan ukur pangeusi bumi; urang ogé pangeusi sawarga. Abdi resep ngajelaskeun éta hirup di dua zona waktos - zona waktos sawarga, fisik sareng langgeng, sawarga. Gampang nyarios ieu. Éta hésé ningali aranjeunna. Tapi éta leres bahkan nalika urang merjuangkeun sadaya masalah sadidinten anu urang pendakan.

Paul ngadesek urang ulah ningali anu katingali tapi konsentrasi kana hal-hal anu henteu katingali: «Éta sababna urang ulah capé; tapi sanajan lalaki luar urang buruk, jalma batinna diperbarui ti dinten ka dinten. Pikeun kasulitan urang, anu temporal sareng ringan, nyiptakeun kamuliaan anu langgeng sareng beurat pikeun urang anu henteu ningali anu katingali tapi anu henteu katingali. Kusabab naon anu katingali temporal; tapi anu henteu katingali nyaéta abadi » (2 Korinta 4,16: 18).

Éta pisan intina. Éta inti tina kayakinan. Nalika anjeun ningali kanyataan anyar ieu ngeunaan saha anjeun aya dina Kristus, éta bakal ngarobah sadaya pamikiran anjeun, kalebet naon anu anjeun alami dina ayeuna. Nalika anjeun mendakan Yesus cicing di diri anjeun, éta bakal ngajadikeun dunya béda kumaha anjeun sanggup nyanghareupan urusan kahirupan ayeuna ieu.

ku Joseph Tkach