Anak anu sesah

sesah anak Mangtaun-taun ka tukang kuring diajar psikologi anak salaku bagian tina ijazah asuhan kuring. Dina hiji kajian, barudak anu kaganggu ku rupa-rupa masalah dianggap kumaha ngubaranana. Dina waktos éta, aranjeunna dikenal salaku "barudak sesah". Dinten istilah ieu henteu deui ditarima di dunya guru sareng psikolog.

Dina doa kuring sering ngaliwat perbuatan sareng pikiran kuring salah sareng mendakan anu peryogi hapunten ka panyipta kuring. Nalika kuring nembe frustasi sareng diri ku doa, kuring nyauran ka Bapa Surgawi: "Abdi mangrupikeun anak anu sesah!" Kuring ningali sorangan salaku jalma anu sok titajong sareng ragrag mental. Naha Gusti ningali kuring kitu? «Pikeun PANGERAN Allah anjeun aya sareng anjeun, Jurusalamet anu kuat. Anjeunna bakal bagja perkawis anjeun sareng ramah ka anjeun, anjeunna bakal ngahampura anjeun dina asih sareng anjeun bakal bagja ku anjeun kalayan sorak » (Zephaniah 3,17).

Gusti tetep teguh sareng teu robih. Upami anjeunna marah ka kuring, kuring bérés pikeun. Éta mangrupikeun anu kuring pantes, tapi naha éta anu karasa ku Gusti pikeun kuring? Juru Mazmur nyarios: "Hatur nuhun ka Allah swarga, sabab kahadéanna salamina" (Jabur 136,26). Urang kedah ngucap sukur ka Gusti, anu nyiptakeun cinta anu teras-terasan. Anjeunna hates dosa urang. Dina kanyaah sareng rahmat anu teu terbatas, Allah masihan urang, «sesah» anak-Na, pangampura sareng panebusan: «Diantarana urang sadaya sakali hirup kahirupan urang dina kahayang daging urang sareng ngalaksanakeun wasiat daging sareng alesan sareng mangrupikeun barudak murka ku alam ogé sareng anu sanés. Tapi Allah, anu beunghar rahmat, ku kanyaah hébat sareng saha anu dipikacinta anjeunna, ogé nyababkeun urang anu maot dina dosa hirup sareng Kristus - anjeun disalametkeun ku rahmat - sareng anjeunna ngangkat kami sareng anjeunna sareng bareng di surga di surga Yesus Kristus » (Efesus 2,4: 6).

Gusti ngagaduhan rencana anu saé pikeun anjeun: "Kusabab kuring terang pisan naon anu kuring pikahoyong ngeunaan anjeun, saur Pangéran: Pikiran perdamaian sareng sanés kasangsaraan, yén kuring masihan anjeun masa depan sareng harepan" (Yeremia 29,11).

Masalah anjeun sareng kaayaan dimana anjeun mendakan nyalira tiasa sesah, tapi henteu anjeun sapertos jalmi.

ku Irene Wilson