Kristus hirup di anjeun!

517 Kristus di anjeun Kebangkitan Yesus Kristus mangrupakeun restorasi kahirupan. Kumaha kaayaan Yesus anu disimpen deui mangaruhan kana kahirupan sapopoé? Dina surat ka Kolosal, Paul ngungkabkeun rusiah anu tiasa ngambekan kahirupan anyar ka anjeun: «Anjeun parantos diajar naon anu disumputkeun tina anjeun ti mimiti dunya, saé naon anu disumputkeun tina sadayana umat manusa: rusiah anu ayeuna parantos diungkabkeun ka sadaya Nasrani . Ieu mangrupikeun mukjijat anu teu dipikahartos ku Gusti pikeun sadaya jalma di bumi. Anjeun anu kagungan Gusti tiasa ngartos kana rahasia ieu. Berbunyi: Kristus cicing di anjeun! Sareng sareng éta anjeun gaduh harepan anu teguh anu masihan Gusti pikeun ngabagi kamulyaan na » (Kolose 1,26: 27 ngarep pikeun sadayana).

Peran panutan

Kumaha Yesus ngalaman hubungan sareng ramana nalika anjeunna cicing di bumi ieu? «Kanggo ti anjeunna sareng liwat anjeunna sareng anjeunna mangrupikeun sagala hal» (Rum 11,36)! Anu pas pisan hubungan antara putra salaku Dewa-manusa sareng ramana sapertos Gusti. Ti bapa, ngalangkungan bapak, ka pun bapa! "Éta sababna saur Kristus ka Gusti nalika sumping ka dunya: Anjeun henteu daék pangorbanan sareng hadiah sanés. Tapi anjeun masihan awak kuring; anjeunna kedah janten korban. Anjeun teu resep korban bakar sareng korban dosa. Kusabab éta kuring nyarios: Kuring datang pikeun minuhan karsa anjeun, Allah abdi. Ieu anu kuring parantos nyarios dina Kitab Suci » (Ibrani 10,5: 7 ngarepkeun sadayana). Yesus sacara tanpa syarat nyiptakeun nyawana nyayogikeun ka Gusti Allah supaya sagala anu ditulis ku anjeunna dina Perjanjian Old tiasa réngsé ku anjeunna salaku jalma. Naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun nawiskeun nyawana salaku korban hirup? Naha anjeunna tiasa ngalakukeun ieu nyalira? Saur Yesus, "Naha anjeun henteu nyangka bapa sareng bapa di kuring? Kecap-kecap anu ku kuring nyarioskeun ka anjeun, henteu nyarios tina diri kuring, tapi Bapa anu tetep di kuring henteu damel na » (Yohanes 14,10). Kahijian aya dina Bapa sareng Bapa anu aya dina anjeunna ngamungkinkeun Yesus nawiskeun nyawana salaku korban hirup.

Gagasan idéal

Dinten anu anjeun nampi Yesus salaku Juruwasa anjeun, Juru Salamet sareng Jurusalamet, Yesus ngawangun wujud anjeun. Anjeun sareng sadaya jalma di bumi ieu tiasa gaduh kahirupan abadi liwat Yesus. Naha Yesus maot pikeun sadayana? "Yesus janten pupus kanggo sadaya, supados jalma anu hirup di dinya ti ayeuna henteu hirup sorangan, tapi anu maot pikeun aranjeunna sareng digedékeun" (2 Korinta 5,15).

Salami Yesus nginepan anjeun ngalangkungan Roh Suci, anjeun ngan ukur ngagaduhan hiji panggero, hiji tujuan sareng hiji tujuan: ngajantenkeun kahirupan anjeun sareng sadayana kapribadian anjeun ka Yesus tanpa larangan sareng tanpa syarat. Yesus ngamimitian pusaka na.

Naha anjeun kedah ngantepkeun Yesus nyandak anjeun lengkep? "Ayeuna kuring ngajak pisan, sadulur-dulur, ngalangkungan rahmat ti Gusti anu anjeun masihan awak anjeun salaku korban anu hirup, suci sareng nikmat ka Gusti. Éta mangrupikeun ibadah anu wijaksana anjeun » (Roma 12,1).

Sakurbanna leres ka Gusti mangrupikeun jawaban anjeun ka Gusti. Kurban sapertos artos parobahan dina sakabéh gaya hirup anjeun. «Entong nempatkeun diri anjeun dina tara sareng dunya ieu, tapi robih diri ku ngomean pikiran ku anjeun supados anjeun tiasa nguji naon kersaning Gusti, nyaéta naon anu saé sareng pikaresepeun sareng sampurna» (Roma 12,2). Yakobus nyerat dina hurupna: "Sakumaha awak paéh henteu aya roh, éta ogé iman tanpa jalan." (Yakobus 2,26). Roh di dieu hartosna napas. Awak anu tanpa napas téh paéh. Awak anu hirup ngarénghap sareng iman hirup hirup. Naon anu hadé? Saur Yesus: "Ieu padamelan Gusti anu percanten ka Anjeunna anu dikirimkeun" (Yohanes 6,29). Karya saé anu dianggo anu asalna dina iman Kristus anu cicing di anjeun sareng ditepikeun ngalangkungan anjeun. Saur Paulus: "Kuring cicing, tapi ayeuna henteu kuring, tapi Kristus hirup di kuring" (Galata 2,20). Ngan sakumaha Yesus hirup ngahiji sareng Allah Rama nalika anjeunna di bumi, anjeun ogé kedah hirup dina hubungan anu gaul sareng Isa!

Masalahna

Kanggo kuring, idéal henteu salawasna leres di unggal daérah hirup kuring. Henteu sadaya padamelan abdi gaduh asal tina iman ka Yesus anu aya dina kuring. Kami mendakan alesan sareng cukang lantaran dina carita penciptaan.

Allah nyiptakeun jalma pikeun mikaresep aranjeunna sareng ngungkabkeun cinta ngaliwatan aranjeunna sareng ngalangkungan aranjeunna. Dina kanyaah anjeunna nempatkeun Adam sareng Hawa di Taman Eden sareng masihan aranjeunna kadali kebon sareng sadaya anu aya di dinya. Aranjeunna cicing hubungan caket sareng pribadi sareng Allah di surga. Aranjeunna terang henteu "alus sareng goréng" sabab mimiti dipercaya sareng percanten ka Allah. Adam sareng Hawa teras percanten ngabohong oray pikeun nyumponan kahirupan dina diri sorangan. Kusabab muragna, aranjeunna diusir ka bumi. Aksés ka "Tangkal Kahirupan" (éta Yesus) aranjeunna ditolak. Sanaos aranjeunna hirup dina fisik, aranjeunna maot spiritual, aranjeunna parantos ngantepkeun persatuan sareng Gusti kedah mutuskeun pikeun diri leres naon anu salah.

Gusti parantos ditangtukeun yén berkah sareng kutukan diwariskeun ti generasi ka turunan. Paul ngakuan hutang turunan ieu sareng nyerat dina surat ka Roma: "Ku sabab éta, saolah-olah ku manusa (Adam) dosa parantos dugi ka dunya sareng maotna ku dosa, maot parantos ngagaduhan ka sadaya jalma sabab aranjeunna parantos dosa » (Roma 5,12).

Kuring ngawariskeun kahayang pikeun ngawujudkeun diri sareng hirup tina diri kuring sorangan ti kolot kahiji. Dina kahirupan ku komuni sareng Gusti urang nampi cinta, kaamanan, pangakuan sareng katampi. Tanpa hubungan pribadi sareng caket sareng Yesus sareng henteuna Roh Suci, kaseueuran timbul sareng ngabalukarkeun gumantungna.

Kuring ngeusi kalemahan jero kuring sareng sagala rupa kecanduan. Pikeun lila dina kahirupan Kristen kuring, kuring percaya yén Roh Suci mangrupikeun kakuatan. Kuring ngagunakeun kakuatan ieu sareng cobian pikeun malire kecanduan atanapi ngalaksanakeun kahirupan anu suci. Pokus ieu anu teras-terasan dina diri kuring, kuring hoyong nangkep kecanduan sareng kahayang kuring sorangan. Ieu gelut sareng niat anu saé teu aya gunana.

Kenali cinta Kristus

Naon hartosna janten dieusi Roh sareng Gusti? Dina surat ka Efesus kuring ngartos terang. «Anu Rama masihan kakuatan anjeun saatos kamulyaan-Na kamulyaan, ku dikuatkeun ku roh na di jero batin, yén Kristus hirup dina haté anjeun ku iman. Sareng anjeun garut cinta sareng didirikeun ku anjeun supados tiasa ngartos sareng sadaya umat suci naon lebar sareng panjang sareng jangkungna sareng jerona ogé, anjeun ogé tiasa mikacinta cinta Kristus anu ngalangkepan sadaya ilmu ku kituna anjeun tiasa dicumponan dugi ka anjeun parantos ngahontal kasampurnaan Gusti » (Efesus 3,17: 19).

Pertanyaan kuring nyaéta: Naon anu kuring butuhkeun pikeun Roh Suci? Ngartos cinta Kristus! Naon hasilna tina kanyaho ieu ngeunaan cinta Kristus anu langkung seueur sadaya ilmu? Ku terang kaasih Kristus anu luar biasa, kuring nampi kasampurnaan Gusti, ngalangkungan Yesus anu hirup dina kuring!

Kahirupan Yesus

Kebangkitan Yesus Kristus penting pisan pikeun unggal Kristen, memang kanggo unggal jalma. Anu kajantenan deui teras gaduh dampak anu ageung pikeun kahirupan kuring ayeuna. "Kusabab upami urang disampurnakeun ka Allah ku maotna putrana nalika urang masih kabujeng, langkung-langkung kami bakal disalametkeun ku hirupna saatos urang ayeuna direncanakeun" (Roma 5,10). Fakta anu pangpentingna nyaéta kieu: ngalangkungan pangorbanan Yesus Kristus, kuring karep deui ka Allah Rama. Anu kadua anu kuring parantos lami henteu kéngingkeun nyaéta: Anjeunna ngahirupkeun kuring dina kahirupan na.

Saur Isa: "Tapi kuring sumping ka hirup aranjeunna - hirup dina pinuh" (Yohanes 10,10 tina Tarjamahan Anyar Geneva). Jalma anu butuh hirup? Ngan ukur jalma anu paéh butuh hirup. «Anjeun kalangkung paéh kana kaleresan sareng dosa anjeun» (Efesus 2,1). Ti sudut pandang gusti, masalah teu ngan ukur urang anu dosa sareng peryogi pangampura. Masalah urang langkung ageung, urang maot sareng peryogi kahirupan Yesus Kristus.

Hirup di surga

Naha anjeun sieun anjeun moal tiasa deui janten saha anjeun kusabab anjeun masihan hirup tanpa sarat sareng tanpa watesan ka Yesus? Sateuacan sateuacan anjeunna sangsara sareng pupus, Yesus nyarios ka murid-muridna yén anjeunna moal ngantepkeun aranjeunna yatim piatu: "Bakal aya sababaraha lami sateuacan dunya moal ningali deui kuring. Tapi anjeun ningali kuring, sabab kuring hirup sareng anjeun ogé kedah hirup. Dina dinten anu éta anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama kuring sareng anjeun di kuring sareng Abdi di anjeun » (Yohanes 14,20).

Salaku Yesus hirup dina anjeun sareng dianggo ngaliwatan anjeun, anjeun hirup Yesus sareng dianggo ngaliwatan anjeun! Aranjeunna hirup sareng Gusti dina komuni sareng solidaritas, sakumaha Paulus ngakuan: "Kusabab urang hirup, ninun sareng anu aya di Anjeunna" (Kisah 17,28). Timeralisasi diri dina diri bohong.

Teu lami sateuacan pupusna, Yesus ngajelaskeun minuhan kaayaan sawarga: "Salaku anjeun Rama, aya di kuring sareng kuring di anjeun, aranjeunna ogé kedah di urang, supados dunya tiasa percanten yén anjeun parantos ngintun kuring" (Yohanes 17,21). Janten hiji sareng Gusti Rama, Yesus sareng ngalangkungan Roh Suci mangrupikeun kahirupan nyata. Yesus teh jalan, kabeneran sareng kahirupan!

Kusabab kuring sadar ieu, kuring parantos nyangking sadaya masalah, kecanduan sareng sadaya kalemahan kuring ka Yesus sareng nyarios: «Abdi henteu tiasa ngalakukeun éta, kuring henteu tiasa ngaleungitkeun ieu tina kahirupan kuring nyalira. Dina ngahiji sareng anjeun Yesus sareng ngalangkungan anjeun kuring tiasa ngatasi kecanduan abdi. Abdi hoyong anjeun ngagentos tempatna sareng kuring nyuhungkeun anjeun pikeun méréskeun hutang katurunan kamerdékaan dina kahirupan kuring.

Ayat utama huruf Kolosus "Kristus dina anjeun, harepan kamulyaan", (Kolosa 1,27) nyarios kieu ngeunaan anjeun: Upami anjeun, anu maca, parantos dirobih ka Gusti, Gusti parantos nyiptakeun kalahiran anu anyar di anjeun. Aranjeunna nampi kahirupan anu énggal, kahirupan Yesus Kristus. Haténa tina batu diganti ku haténa anu hirup (Ezekiel 11,19). Yesus hirup di anjeun ngalangkungan Roh sareng anjeun hirup, ninun sareng aya dina Yesus Kristus. Perpaduan sareng Allah mangrupikeun kahirupan anu bakal salamina!

Alhamdulilah sakali deui pikeun kanyataan yén anjeunna hirup dina anjeun sareng anjeun tiasa ngantepkeun anjeunna nedunan anjeun. Atuh ka syukur anjeun, kanyataan penting ieu ngalakukeun bentuk manéh anjeun!

ku Pablo Nauer