(K) balik deui ka anu normal

Nalika kuring nyandak hiasan Natal, ngepak éta sareng nempatkeun éta deui di tempatna anu lami, kuring ka kuring sorangan yén kuring tungtungna tiasa balik normal. Naon waé normalitas éta. Sakali aya anu ngawartosan yén normalitas éta ngan ukur fungsi tina mesin pengering sareng kuring curiga yén seueur jalma yakin ieu leres.

Naha urang kedah balik deui ka normal saatos Natal? Naha urang tiasa balik kana jalan ka saha urang saatos urang ngalaman Yésus? Lahirna némpél urang ku kaagungan yén Gusti janten salah sahiji urang, saatos nyerah kamuliaan sareng tempatna sareng Rama pikeun hirup salaku lalaki sapertos urang. Anjeunna tuang, nginum teras bobo (Filipi 2). Anjeunna ngadamel dirina orok rentan, teu berdaya anu ngandelkeun kolotna pikeun ngantunkeun anjeunna salami budak.

Salila mentri anjeunna, anjeunna masihan kami sakedik ngeunaan kakuatan anu anjeunna gunakeun pikeun nyageurkeun jalma-jalma, nenangkeun laut anu badai, tuangeun balaréa, sareng bahkan ngahudangkeun anu maot. Anjeunna ogé nunjukkeun urang sisi anu pikasieuneun sareng asih ku ngubaran jalma anu ditolak ku masarakat kalayan amal.

Kami keuna ku éta nalika urang leumpang dina jalan sangsara, anu anjeunna wani sareng percanten ka ramana dugi ka nasibna, maot dina kayu salib. Kuring ceurik nalika kuring mikirkeun perawatan asih ka indungna sareng do'a pikeun pangapunten pikeun jalma-jalma anu tanggung jawab pikeun maotna. Anjeunna ngirimkeun Roh Suci pikeun ngadorong, ngabantosan sareng mere ilham urang salamina. Anjeunna henteu ngantepkeun urang nyalira sareng kami terhibur sareng nguatkeun unggal dinten ku ayana na. Yesus nyauran urang siga urang, tapi anjeunna henteu hoyong urang tetep sapertos kitu. Salah sahiji padamelan Roh Suci nyaéta ngajantenkeun urang janten ciptaan anyar. Beda sareng saha urang sateuacan urang diperbaharui ku anjeunna. Dina 2 Korinta 5,17 nyatakeun: "Maka, upami aya anu aya di Kristus, anjeunna mangrupakeun mahluk anyar; anu lami parantos kalangkung, tingali, anu anyar parantos sumping. "

Urang tiasa - sareng seueur jalmi anu sami - teraskeun mikir sareng hirup sapertos kieu saatos nguping caritaan Yesus ku kahirupan anu masihan harepan. Nalika urang ngalakukeun ieu, urang tiasa nolak aksés anjeunna kana bagian anu paling caket tina haté urang, sapertos urang tiasa tetep kenalan, sobat, atanapi bahkan pasangan anu jauh tina pikiran sareng perasaan anu paling jero urang. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun meungpeuk Roh Suci sareng ngajauhkeun anjeunna ti kajauhan. Anjeunna bakal ngantep éta kajantenan tibatan maksakeun dirina ka urang.

Tapi naséhat Paulus dina Rum 12,2 nyaéta yén urang ngantep anjeunna ngarobih urang ngaliwatan pembaruan pikiran urang. Ieu ngan ukur tiasa kajantenan upami urang masihan kahirupan urang ka Gusti: urang bobo, tuang, bade damel, kahirupan urang sapopoe. Narima naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang nyaéta anu pangsaéna pikeun urang pikeun anjeunna. Upami urang perhatosan ka anjeunna, urang bakal robih ti jero ka jero. Henteu sapertos masarakat di sakuriling urang anu nyobian deui-deui pikeun narik kami turun ka tingkat teu asak, tapi Gusti ngaluarkeun anu pangsaéna di urang sareng ngembangkeun kadewasaan dina diri urang.

Upami urang ngantep Al Masih ngarobih kahirupan urang, urang bakal kalakuanana sapertos Pétrus sareng Yohanes anu ngagumkeun pamingpin, kokolot, sarjana Yérusalém sareng masarakat. Jalma-jalma saderhana ieu janten pembela iman anu berani sareng berdaulat sabab éta satu sareng Yesus dina sumanget (Kisah 4). Pikeun aranjeunna sareng pikeun urang, sakali urang kontak sareng rahmat-Na, urang moal tiasa balik deui ka normal.

nurutkeun Tammy Tkach


pdf(K) balik deui ka anu normal