Kalayan kasabaran ka jalan

408 kalawan kasabaran Urang sadayana terang paribasa "kasabaran mangrupikeun kabiasaan". Sanaos henteu aya dina Alkitab, Alkitab gaduh seueur anu nyebatkeun ngeunaan kasabaran. Paul nyauran éta buah Roh Suci (Galata 5,22). Anjeunna ogé nyorong urang janten sabar dina marabahaya (Rum 12,12), sabar nungguan naon anu urang henteu gaduh (Roma 8,25) Sabar sabar dina silih pikanyaah (Efesus 4,2) jeung teu bosen ngalakukeun kahadéan, sabab lamun urang sabar ogé kami bakal manen (Galata 6,9). Alkitab ogé ngadorong urang pikeun "ngantosan di Gusti" (Jabur 27,14), tapi hanjakalna sabar anu nungguan ieu diartos ku sababaraha urang salaku antosan pasip.

Salah sahiji pendeta régional urang ngahadiran konperénsi dimana pamimpin garéja ngawaler kana diskusi ngeunaan pembaharuan atanapi misi sapertos kieu: "Kami terang kami kedah ngalakukeun ieu ka hareup, tapi ayeuna urang ngantosan Gusti." Kuring yakin yén pamingpin ieu percaya yén aranjeunna sabar kalayan ngantosan ka Allah nunjukkeun aranjeunna kumaha kaanggo manca. Aya sababaraha jama’ah anu langkung-langkung ngantosan tanda ti Pangéran pikeun ngarobah dinten-dinten atanapi ibadah pikeun ngajantenkeun langkung cocog pikeun para manten anyar. Pendeta daérah nyarioskeun ka kuring yén hal anu terakhir anjeunna naroskeun ka tangga éta: "Naon anu anjeun parantos nunggu Gusti?" Teras anjeunna ngajelaskeun ka aranjeunna yén Allah sigana ngantosan aranjeunna nyandak bagian dina damel anu parantos aktip. Nalika anjeunna réngsé, "amin" tiasa kadenge ti sababaraha sisi.

Upami urang gaduh pilihan sesah kanggo dilakukeun, urang sadayana bakal nampi tanda ti Tuhan yén urang tiasa nunjukkeun ka batur - hiji anu nyarioskeun ka kami dimana badé angkat, kumaha sareng iraha ngamimitian. Ieu sanes cara biasana Gusti dianggo sareng urang. Gantina, anjeunna ngan ukur ngucapkeun "tuturkeun kuring" sareng ngadorong urang nyandak léngkah ka hareup tanpa paham kana detil. Urang kedah émut yén rasul-rasul Isa sakapeung ngalaman kasusah ngartos dimana Mesias ngajantenkeun aranjeunna sateuacan na sareng Pentekosta. Nanging, sanaos Yesus mangrupikeun guru sareng pamimpin anu sampurna, aranjeunna henteu murid sareng murid anu sampurna. Urang ogé sering kasusah ngartos naon anu dicarioskeun sareng Yesus dimana Anjeunna nuju urang - kadang urang sieun teraskeun sabab sieun urang bakal gagal. Sieun ieu sering nyababkeun urang kana henteu kaseueuran, dimana urang teraskeun sami sareng kasabaran - sareng "ngantosan Gusti".

Urang kedah henteu sieun kasalahan urang atanapi kakurangan kajelasan ngeunaan jalur payun. Sanaos murid-murid anu pangheulana Yesus ngadamel seueur kasalahan, Gusti tetep masihan aranjeunna kasempetan énggal ngiringan karyana - nuturkeun anjeunna dimana waé anjeunna ngalaksanakeun aranjeunna, sanaos anu dimaksud nyaéta nyieun koréksi di sapanjang jalan. Yesus dianggo dina cara anu sami dinten ayeuna sareng ngingetkeun yén unggal "kasuksésan" anu urang alami bakal janten hasil tina hasil-na sanes milik kami.

Urang kedah henteu prihatin upami urang henteu ngartos ngartos niat Tuhan. Dina jaman anu teu kateupastian, urang kedah sabar, sareng dina sababaraha kasus ieu hartosna urang kedah ngantosan campur tangan Allah sateuacan urang tiasa nyandak léngkah anu salajengna. Naon waé kaayaan, urang téh sok murid-murid Yesus anu ditelepon ngadangu sareng nuturkeun anjeunna. Dina perjalanan ieu, urang kedah émut yén palatihan kami sanés ngan ukur doa sareng maca Kitab Suci. Aplikasi praktis nyandak bagian anu ageung - urang maju dina harepan sareng iman (dibarengan ku doa sareng Firman), sanaos teu jelas mana timbalna Pangéran.

Gusti kersa garéja na janten sehat supados tiasa ngahasilkeun kamekaran. Anjeunna hoyong urang ngiringan jabatanana ka dunya, nyandak léngkah anu diarahkeun ku Injil pikeun ngalayanan di imah kami. Lamun urang ngalakukeun éta, urang bakal ngalakukeun kasalahan. Dina sababaraha kasus, usaha urang pikeun ngabagikeun Injil ka urang asing moal ngagaduhan harepan-pikeun sukses. Tapi urang bakal diajar tina kasalahan. Saperti dina Garéja Perjanjian Anyar, Gusti urang tiasa nganggo anu lepat nalika urang dipercayakeun sareng tobat upami diperyogikeun. Anjeunna bakal nguatkeun sareng ngamekarkeun urang sareng ngawangun urang janten sapertos gambar Kristus. Kalayan pamahaman ieu, urang moal ningali kakurangan hasilna langsung salaku kagagalan. Dina waktuna sareng cara na, Gusti tiasa sareng bakal ngusahakeun usaha urang pikeun ngahasilkeun, khususna nalika usaha ieu diarahkeun ka arah urang ka Yesus ku hirup sareng ngabagi warta anu saé. Buah-buahan anu munggaran anu urang tingali bakal mangaruhan kana kahirupan urang sorangan.

"Kasuksésan" anu nyata dina misi sareng jasa ngan ukur tina hiji cara: ngalangkungan kasatiaan ka Yesus, diiring ku doa sareng kecap alkitab, anu ngabimbing Roh Suci kana kabeneran. Marilah urang jaga yén urang moal diajar langsung bebeneran ieu sareng henteuna urang tiasa ngalambatkeun urang. Kuring heran naha éta henteu kenging kusabab sieun kabeneran. Yesus parantos sababaraha kali ngumumkeun pupusna sareng jadianana ka murid-muridna, sareng kadang-kadang sieun kabeneran ieu ngalumpuhkeun kamampuan pikeun meta. Ieu sering dina kasus ayeuna.

Nalika urang nyarios ngeunaan kaitan kami dina pendekatan Yesus ka urang asing, urang gancang ngaréaksi réaksi kasieun. Nanging, urang henteu kedah sieun, sabab "saha anu aya di anjeun langkung ageung tibatan anu aya di dunya" (1 Yohanes 4,4). Sieun kasieun urang ngaleungitkeun kapercayaan urang ka Yesus sareng firman-Na. Iman saleresna janten musuh kasieun. Éta naha Yesus ngadawuh: "Tong sieun, percanten ngan ukur!" (Markus 5,36).

Upami urang aktip dina ngiringan misi sareng Yesus dina iman, urang henteu nyalira. Pangéran sadaya ciptaan aya sareng urang, sapertos Yesus anu lami pisan di gunung di Galilea (Mateus 28,16) jangji ka murid-murid. Teu lami sateuacan anjeunna naek ka kahyangan, anjeunna masihan aranjeunna petunjuk, anu umumna disebut salaku tatanan mubaligh: «Sareng Yesus sumping, teras nyarios ka aranjeunna: Sadaya kawenangan di sawarga sareng di bumi parantos parantos kaasih. Ku sabab kitu angkat sareng ngadamel murid sadaya bangsa: ngabaptis aranjeunna atas nami Bapa sareng Putra sareng Roh Suci sareng ngajar aranjeunna pikeun ngajaga sadaya anu paréntah ku anjeun. Sareng ningali, kuring sareng anjeun unggal dinten dugi ka tungtung dunya » (Mateus 28,18: 20).

Hayu urang perhatosan ayat-ayat akhir di dieu. Yesus dimimitian ku nyarios yén anjeunna ngagaduhan "sadayana wewenang di sawarga sareng di bumi", teras atos nganggo kecap-kecap di handap ieu ku jaminan: "Abdi sareng anjeun unggal dinten". Pernyataan ieu kedah janten sumber kanyamanan anu saé, amanah, sareng kabébasan anu hébat dina anu parantos disarioskeun ku Yesus: ngadamel sakumna bangsa. Urang ngalakukeun ieu kalayan terus terang - sadar yén urang milu kana padamelan hiji anu ngagaduhan kakuatan sareng wewenang. Sareng urang ngalakukeun kalayan yakin sabab kami terang yén anjeunna salawasna sareng urang. Kalayan pikiran ieu - tibatan jalma anu ningali kasabaran sapertos ngantosan - urang sabar sabar ka Gusti bari aktip ngiringan karyana, anu ngajantenkeun urang murid-murid urang di bumi kami. Ku cara kieu urang bakal ngiringan naon anu urang tiasa ngajelaskeun kalayan sabar. Yesus paréntah urang ngalaksanakeun ieu kusabab ieu jalan -na - jalan kasatiaan anu ngahasilkeun buah karajaan anu Maha Kawasa. Ku kituna hayu urang damel sareng kasabaran.

ku Joseph Tkach


pdfKalayan kasabaran ka jalan