Ngalaman kabébasan anu nyata

561 ngalaman kabébasan anu saé Dina titik henteu aya sajarah dunya barat menikmati taraf kahirupan anu luhur anu diémutan ku masarakat ayeuna. Urang hirup dina téknologi anu langkung maju sahingga urang tiasa ngontak sareng anu dipikacinta di sakumna dunya kalayan nganggo smartphone. Urang tiasa gaduh kontak langsung sareng anggota kulawarga atanapi babaturan sawaktos-waktos nganggo telepon, email, WhatsApp, Facebook bahkan liwat telepon.

Bayangkeun kumaha anjeun bakal ngarasa upami sadayana prestasi teknis ieu dicandak sareng anjeun kedah cicing waé dina sél leutik anu sanés tanpa hubungan sareng dunya luar? Ieu mah kasus kalawan tahanan anu dikonci dina sél panjara. Di Amérika Serikat, aya anu disebut penjara Supermax anu tos dikembangkeun khusus pikeun para penjahat anu paling bahaya, dimana tahanan dibeungitkeun dina kurungan tunggal. Aranjeunna nganggo 23 jam dina sél sareng nyéépkeun sajam di luar. Malahan di luar, padamelan ieu sapertos ngalih di kandang ageung pikeun ngambekan hawa seger. Naon anu anjeun bakal nyarios upami anjeun mendakan yén umat manusa aya di panjara sapertos na teu aya jalan kaluar?

Penahanan ieu teu aya dina awak fisik, tapi aya dina pikiran. Pikiran urang geus dikonci sareng aksés ka pangaweruh sareng hubungan sareng Anu Nyipta leres parantos ditolak. Sanaos sadaya sistem kapercayaan urang, adat, tradisi sareng pengetahuan sekuler, kami tetep ditahan. Téknologi tiasa nempatkeun urang langkung jero kana kurungan tunggal. Urang teu boga jalan pikeun ngabebaskeun diri urang sorangan. Sanaos kami dilibetkeun di masarakat, penahanan ieu nyababkeun urang kakurangan tina katiisan mental sareng setrés. Urang ngan ukur tiasa lolos tina panjara urang upami aya muka konci mental sareng ngabebaskeun tawanan kami tina dosa. Aya ngan hiji jalma anu gaduh konci pikeun konci ieu anu ngahalangan jalan urang kana kabébasan - Isa Al Masih.

Ngan hubungan sareng Yesus Kristus tiasa ngajantenkeun jalan pikeun urang ngalaman sareng ngahontal tujuan urang dina kahirupan. Dina Injil Lukas urang maca ngeunaan waktos Yesus ngiringan ibadah sareng ngumumkeun yén anjeunna parantos nyumponan ramalan kuno ngeunaan Mesias anu bakal datang (Yesaya 61,1: 2). Yesus nyatakeun nyalira janten salah sahiji anu dikirim ka dudungkeun anu rusak, ngabebaskeun tahanan, ngabuka panon buta buta, sareng ngabebaskeun anu ditindas tina penindas-penegakna: "Roh TUHAN aya dina kuring sabab anjeunna parebutan kuring sarta dikirimkeun pikeun ngajarkeun Injil ka jalma-jalma miskin, ngawartosan ka tahanan anu aranjeunna kedah bébas sareng buta ningali sareng ngabebaskeun butut kana kabébasan sareng ngawartosan taun rahmat TUHAN » (Lukas 4,18-19). Isa nyarioskeun ka dirina sorangan: "Anjeunna jalan, kabeneran sareng kahirupan" (Yohanes 14,6).

Kabebasan anu leres henteu asalna tina kabeungharan, kakuatan, status sareng Kinérja. Pambébasan asalna nalika pikiran urang dibuka kana tujuan nyata ayana urang. Nalika bebeneran ieu diturunkeun sareng direalisasikeun di lebet jiwa urang, urang merasa kabébasan anu sajati. "Maka saur Yesus ka urang Yahudi anu percanten ka Anjeunna: Upami anjeun bakal nimukeun kecap-Ku, saleresna anjeun bakal janten murid kuring sareng anjeun bakal terang kaleresan, sareng kabeneran bakal ngalaan anjeun" (Yohanes 8,31: 32).

Naon anu dibébaskeun tina nalika urang merasakan kabébasan anu leres? Kami dibébaskeun tina akibat tina dosa. Dosa ngakibatkeun maot anu abadi. Kalayan dosa urang ogé nanggung beban kasalahan. Kamanusaan milarian cara anu béda pikeun janten bébas tina kasalahan dosa anu nyababkeun haté urang. Henteu paduli kumaha euyeub sareng hak istimewa anjeun, kekayaan dina haté anjeun tetep. Hadiran garéja mingguan, ziarah, amal, sareng amal amal sareng dukungan tiasa masihan lega samentawis, tapi kakosongan. Éta téh getih Kristus tumpukan dina salib, pupusna sareng kebangkitan Yesus anu ngabebaskeun urang tina gajih dosa. «Anjeunna (Yesus) urang gaduh panebusan ngalangkungan getih-Na, pangapunten tina dosa, numutkeun kana kurniaan-Na, anu parantos masihan kami kaicalan dina sagala hikmah sareng prudence » (Efesus 1,7: 8).

Ieu mangrupikeun rahmat anu anjeun tampi nalika nampi Yesus Kristus salaku Gusti pribadi, Jurusalamet sareng Jurusalamet anjeun. Sadayana kalepatan anjeun dihampura. Beban sareng kasaimbangan anu anjeun bawa ngaleungit sareng anjeun ngawitan ngarobih, dirobih kahirupan ku hubungan langsung sareng caket sareng panyipta anjeun sareng Allah. Yesus muka panto ka anjeun tina panjara spiritual anjeun. Panto pikeun kabébasan anjeun kantos dibuka. Anjeun dibébaskeun tina kahayang egois anjeun anu nyiksa kasangsaraan sareng anjeun. Seueur anu emosi emosional pikeun kahayang egois. Nalika anjeun nampi Yesus Kristus, transformasi lumangsung dina haté anjeun nyaéta ngeunaan prioritas anjeun pikeun ngabagéakeun Gusti.

"Janten ulah ngantep dosa mrentah dina awak fana anjeun, sareng ulah nurut kana kahayang na. Ogé, ulah masihan anggota awak anjeun pikeun ngalakukeun dosa salaku senjata teu adil, tapi masrahkeun diri ka Allah sapertos jalma anu tiwas sareng ayeuna hirup, sareng anggota awak anjeun salaku senjata kaadilan. Kusabab dosa moal pamarentah ka anjeun, sabab anjeun henteu handapeun hukum, tapi dina kaayaan rahmat » (Roma 6,12: 14).

Urang ngawitan ngartos naon kahirupan anu minuhan nyaéta nalika Gusti janten museurkeun jiwa sareng jiwa urang hoyong Yesus janten réncang sareng pendamping konstan. Kami nampi hikmah sareng kajelasan anu saluareun pamikiran manusa. Urang mimitian ningali barang-barang ti sudut pandang gaib anu saasih pisan. Gaya hirup dimimitian dimana urang henteu deui budak-budak mikahayang, karanjingan, iri, hate, najis, sareng kecanduan anu nyababkeun kasangsaraan anu teu jelas. Aya ogé lega tina beban, kasieun, hariwang, rasa teu aman jeung panipuan.
Hayu Yesus muka konci panto panjara anjeun ayeuna. Anjeunna mayar harga kasalametan anjeun kalayan getih-Na. Datang sareng milari kahirupan anu paremasan dina Yesus. Narima anjeunna salaku Gusti anjeun, Juru Salamet sareng Juru Salamet sareng ngalaman kabébasan anu leres.

ku Devaraj Ramoo