HARI DARI


Pikeun minuhan hukum

"Ieu rahmat leres upami anjeun disimpen. Anjeun nyalira henteu tiasa ngalakukeun nanaon tapi nampi kalayan yakin naon anu masihan Gusti. Anjeun teu acan hasilna ku ngalakukeun nanaon; sabab Gusti henteu hoyong ka saha waé tiasa ningali ka dirina sorangan sateuacanna ”(Efesus 2,8-9 GN). Paul nulis: "Asih teu ngarugikeun ka batur; janten ayeuna cinta hukum dilaksanakeun »(Rom 13,10 Zurich Alkitab). Éta pikaresepeun yén kami ti ...

Lapar di jero urang

"Sadayana ningal anjeun diarepkeun sareng anjeun masihan éta dahareun dina waktos anu leres. Anjeun muka leungeun anjeun sareng eusian makhluk anjeun ... ”(Jabur 145, 15-16 HFA). Sakapeung kuring ngarasa lapar ngajerit dimana waé di jero kuring. Dina pikiran kuring nyobian teu malire anjeunna sareng ngeureunkeun anjeunna bari. Tapi ujug-ujug anjeunna datang deui terang. Kuring nyarioskeun tina kahayang, kahayang anu aya dina jeroeun urang langkung ngartos kana jerona, ceurik ...

Mediator nyaeta pesen

«Sakali-kali, bahkan sateuacan waktos urang, Gusti nyarios ka karuhun urang ku sababaraha cara anu béda ngalangkungan para nabi. Tapi ayeuna, dina waktos terakhir ieu, Gusti nyarios ka urang ngalangkungan Putra-Na. Ngaliwatan anjeunna Gusti nyiptakeun langit sareng bumi, sareng anjeunna ogé ngajantenkeun anjeunna warisan pikeun sagala hal. Kaagungan Ilahi tina Bapana ditingalikeun dina Putra, sabab anjeunna sapinuhna mangrupakeun gambar Allah ”(Ibrani 1,1: 3 HFA). Élmuwan sosial nganggo kecap sapertos ...

Naon anu dinyatakeun ku Gusti mangaruhan pisan

Ieu sih rahmat leres upami anjeun disimpen. Anjeun nyalira henteu tiasa ngalakukeun nanaon tapi nampi kalayan yakin naon anu masihan Gusti. Anjeun teu acan hasilna ku ngalakukeun nanaon; pikeun Alloh henteu kersa ka saha waé tiasa ngandelkeun kasuksésan nyalira di payuneun anjeunna (Efesus 2,8-9 GN). Saé pisan nalika urang Kristen diajar ngartos kurnia! Pangertian ieu nyandak tekanan sareng setrés anu sering urang pasang dina diri urang sorangan. Ayeuna damel urang ...

Turunan Ibrahim

Garéja na awak anjeunna sareng anjeunna cicing di dinya sareng sadayana kasampurnaan. Anjeunna anu ngeusi sadayana sareng dulur kalayan ayana (Epesus 1:23). Taun ka tukang urang émut jalma anu mayar korban anu paling hébat dina perang pikeun mastikeun kasalametan urang salaku nagara. Émut nyaéta saé. Kanyataanna, sigana salah sahiji kecap karesepna Gusti sabab ngagunakeun éta sering. Anjeunna terus ngingetkeun urang kana waspada kana akar urang sareng ...

Abdi gé bakal balik sareng cicing salilana!

"Memang leres kuring indit sareng nyiapkeun tempat pikeun anjeun, tapi ogé leres yén kuring uih deui sareng nyandak anjeun ka kuring dimana anjeun ayana (Yohanes 14,3). Naha anjeun kantos ngagaduhan kahayang anu jero pikeun anu badé sumping pas? Sadaya Nasrani, bahkan jalma-jalma dina abad kahiji, nyangka wangsulna Kristus, tapi dina dinten-dinten éta sareng dina yuswa éta aranjeunna nyarioskeun dina doa Aramaik anu sederhana: "Maranatha", anu hartosna ...

Ditulis dina leungeun-Na

"Kuring terus nahan anjeunna dina panangan. Tapi umat Israil henteu sadar yén sagala anu saé anu aranjeunna datang tina kuring ”(Hosea 11: 3 HFA). Nalika ngotéktak kasus alat kuring, abdi nyumput bungkus roko kuno, sigana ti taun 60an. Hal ieu dipotong kabuka supados daérah panggedéna tiasa diciptakeun. Aya gambar panyambung tilu titik sareng petunjuk kumaha kawatna. Saha ...

Xmas - Christmas

"Kukituna, sadulur-sadulur suci, anu bagian salami nyauran surga, tingali rasul sareng Imam Agung anu urang ngaku, Yesus Kristus" (Ibrani 3: 1). Kaseueuran jalma nampi yén Natal parantos janten festival, festival komérsial - sanaos Yesus biasana biasana hilap. Tekenan disimpen dina dahareun, anggur, hadiah sareng perayaan; tapi naon anu dirayakeun? Salaku urang Kristen, urang kedah mikir ngeunaan naha Gusti na nyaéta ...

Cara hese

"Kusabab anjeunna nyalira nyarios:" Kuring pasti henteu hoyong tarik leungeun kuring ti anjeun sareng pasti henteu badé ninggalkeun anjeun "(Heb. 13, 5 ZUB). Naon anu urang pigawé upami urang henteu tiasa ningali cara urang? Éta sigana moal mungkin pikeun ngaliwat hirup tanpa prihatin sareng masalah anu di bawa ku hirup. Sakapeung ieu hésé ditanggung. Kahirupan, sigana, samentawis henteu adil. Naha éta kitu? Kami hoyong terang éta. Anu seueur anu teu disangka-sangka ...

Naha neneda, nalika ku Allah terang sagalana?

"Nalika sholat anjeun, anjeun kedah henteu ngahiji sareng kecap-kecap kosong sapertos bangsa-bangsa anu teu kenal sareng Gusti. Aranjeunna pikir bakal kadenge upami aranjeunna nyarioskeun seueur kecap. Entong ngalakukeunana sapertos aranjeunna, sabab bapak anjeun terang naon anu anjeun butuhkeun, sareng leres sateuacan anjeun naroskeun anjeunna "(Mt 6,7-8 NGÜ). Aya anu sakali naros, "Naha kuring kedah ngado'a ka Gusti nalika anjeunna terang sadayana?" Yesus ngadamel penjelasan di luhur minangka pangenalan pikeun Doa Gusti. Gusti terang sadayana. Sumangetna ka mana waé...

Kristus domba Paska urang

"Kusabab Domba Paska urang parantos dibantai pikeun urang: Kristus" (1 Kol. 5,7: 4000). Kami henteu hoyong henteu sono kana acara hébat anu lumangsung di Mesir ampir 2 taun ka pengker nalika Allah ngabebaskeun Israel tina perbudakan. Sapuluh bala, anu dijelaskeun dina Keluaran, kedah ngocorkeun kedegasan Firaun, sombong, sareng ketahanan sombong ka Gusti. Paskah éta mangrupikeun bala terakhir sareng ahir ...

Kebon jeung deserts

"Tapi aya hiji kebon di tempat anu disalib anjeunna sareng kreta énggal di kebon di mana teu kantos parantos dipasang" Yohanes 19:41. Seueur tina waktos penting dina sajarah Alkitabiah lumangsung di lokasi-lokasi anu sigana ngagambarkeun sifat-sifat kajadian. Waktu munggaran anu munggaran dilaksanakeun di hiji kebon anu éndah tempat Allah parantos nempatkeun Adam sareng Hawa. Tangtosna, Taman Eden memang istimewa kumargi Gusti Allah ...