Kaagungan pangampunan Gusti

413 kamulyaan hampura Gusti

Sanaos pangapunten anu saé ku Gusti mangrupikeun salah sahiji matéri anu dipikaresep ku kuring, kuring kudu ngaku yén sesah malah nangkep kumaha nyata na. Ti mimiti, Gusti ngarencanakeun salaku hadiah na luhung, polah pangampura sareng rekonsiliasi ku putrana, klimaks anu pupus dina salib. Hasilna, urang henteu ngan dibebaskeun, urang disimpen deui - digabungkeun sareng harmoni sareng Gusti anu triasih asih urang.

Dina bukuna Pendesaran: The Person and Work of Christ, TF Torrance dijelaskeun kieu: "Urang kudu jaga tangan urang dina cangkem urang kumargi urang henteu mendakan kecap anu bahkan caket pisan kana hartos suci rekonsiliasi anu terbatas ». Anjeunna nyatakeun misteri pangampura Gusti salaku karya anu nyipta anu hadé - hiji karya anu murni sareng hebat sahingga urang henteu ngartos ngartos. Numutkeun Alkitab, kamulyaan hampura Gusti ditembongkeun ku sababaraha berkah anu aya hubunganana. Hayu urang masihan gambaran ringkes ngeunaan kado anugerah ieu.

1. Dosa-dosa urang dihampura ku pangampura

Butuh Yesus pupus dina salib kusabab dosa-dosa urang ngabantosan kami ngartos betapa seriusna Gusti ningali dosa sareng kumaha seriusna ogé urang kedah ningali dosa sareng kasalahan. Dosa urang ngaluarkeun kakuatan anu bakal ngancurkeun Putra Allah nyalira sareng ngancurkeun Trinitas upami tiasa. Dosa urang peryogi campur tangan Putra Allah pikeun malire jahat anu nyababkeun; anjeunna ngalakukeun kitu kalayan masihan nyawana pikeun urang. Salaku jalma-jalma mukmin, urang teu ningali pupusna Yesus pikeun panghampura ngan ukur salaku hiji hal anu "dipasihkeun" atanapi "leres" - éta ngakibatkeun kami sareng kamulyaan anu hina sareng jero sareng nyababkeun urang tina iman mimiti pikeun nganuhunkeun narima syukur sareng pamustunganana pikeun ibadah kalayan sakabeh kahirupan urang.

Kusabab korban Yesus, urang ngagaduhan pangampunan total. Ieu hartosna yén sadaya inpormasi tos dikusir ku hakim anu teu sopan sareng sampurna. Sagala salahna diakui sareng diatasi - musnah sareng dilakukeun pikeun kasalametan urang ku biaya Allah sorangan. Hayu urang henteu ngan ukur malire kanyataan ieu éndah. Hampura Gusti moal buta - sabalikna. Henteu aya anu dipandangkeun. Jahat dikutuk sareng dipiceun sareng urang disalametkeun tina akibat anu parah sareng nampi hirup anyar. Gusti terang unggal detil dosa sareng kumaha cilaka ciptaan anu saé. Anjeunna terang kumaha dosa menyakiti anjeun sareng jalma anu anjeun resep. Anjeunna ogé katingali saluareun ayeuna sareng ningali kumaha mangaruhan dosa sareng ngarugikeun generasi katilu sareng kaopat (sareng saluareun!). Anjeunna terang kakawasaan sareng jerona dosa; ku sabab anjeunna hoyong urang ngartos yén terasrasakeun kakawasaan sareng jerona hampura-Na.

Pangapunten ngamungkinkeun urang ngakuan sareng terang yén aya pangalaman langkung ti anu urang terang dina ayana samentawis ayeuna. Nuhun kana pangapunten Gusti, urang tiasa ngarepkeun masa depan anu mulya anu parantos disiapkeun ku Gusti. Anjeunna henteu ngijinkeun naon waé anu kajantenan anu henteu tiasa nebus, nganyahokeun sareng mulangkeun hasil karaméan na. Baheula teu gaduh kakuatan pikeun nangtukeun masa depan anu Allah parantos dibuka panto pikeun urang, berkat rekonsiliasi putrana anu tercinta.

2. Kami dirésponsasi deui ka Gusti kalayan ngahampura

Kami kenal sareng Gusti salaku Bapa ngalangkungan Putra Allah, adi urang pituin sareng Imam Agung. Yesus ngulinkeun urang ngiringan alamatna ka Allah, Bapa sareng naroskeun ka Abba. Ieu mangrupikeun ekspresi rahasia pikeun bapa atanapi bapa anu dipikacinta. Anjeunna bagikeun ka urang dalit hubungan na sareng bapa sareng ngajurung urang di sakuriling bapa, anu ku anjeunna nurut ka urang.

Pikeun ngirim kami ka familiarity ieu, Yesus ngutus Kami Roh Suci. Ngaliwatan Roh Suci, urang tiasa janten sadar asih Rama sareng ngawitan hirup salaku anak tercinta. Panulis surat ka Ibrani negeskeun kaunggulan karya Yesus dina hal ieu: «Kantor Yesus anu langkung luhur ti imam-imam tina perjanjian kuno, sabab perjanjianna, anu mediator ayeuna, langkung unggul pikeun anu lami kusabab diadegkeun kanggo jangji anu langkung saé ... kusabab kuring hoyong Alih ka kasalahan maranéhanana sareng kuring henteu hoyong émut deui dosana » (Ibrani 8,6.12).

3. Pati tiwas ngaliwatan pangapunten

Dina hiji wawancara pikeun program You'r Termasuk, Robert Walker, guruna TF Torrance, nunjukkeun yén bukti pangampura urang mangrupikeun karusakan dosa sareng maot, anu dikonfirmasi ku jadianana. Kebangkitanana mangrupikeun kagiatan anu pangkuatna. Éta henteu ngan kebangkitan jalma paéh. Mangrupikeun awal hiji ciptaan énggal - awal pembaharuan waktos sareng rohangan ... Kiamat nyaéta pangapunten. Sanés ngan ukur pangampura, éta pangapunten sabab dumasar kana dosa Alkitab sareng maot ngahiji. Kukituna, penghapusan dosa ogé hartosna ngaleungitkeun pati. Ieu giliran hartosna yén Allah ngahapus dosa ngalangkunganana. Aya anu kedah digedékeun pikeun nyandak dosa urang tina kuburan sahingga jadianana janten milik urang. Ku sabab kitu Paulus tiasa nyerat: "Tapi upami Al Masih teu gugah, anjeun tetep aya dina dosa anjeun." ... Kiamat mah lain ngan kebangkitan jalma maot; rada, ngagambarkeun awal restorasi sagala hal.

4. Pangapunten mulihkeun wholeness

Kalayan pamilihan kami pikeun kasalametan tina kantun filosofis umur-lami mungkas - Gusti ngintunkeun Dzat pikeun seueur sareng seueur anu kaserep dina hiji. Éta sababna rasul Paulus nyerat ka Timotius: «Pikeun aya Tuhan sareng panengah antawis Allah sareng manusa, nyaéta jalmi Yéhuwa anu Yesus, anu masihan dirina salaku panebus pikeun sadayana, salaku kasaksian na dina waktos anu leres. Kuring padamelan salaku da’wah sareng rasul ..., salaku guru bangsa kapir dina iman sareng bebeneran » (1 Timoteus 2,5:7 -).

Dina rencana Isa Gusti Allah pikeun Israil sareng sadayana umat manusa dicumponan. Anjeunna abdi hamba anu satia ka hiji Dewa, imam karajaan, hiji kanggo seueur, hiji kanggo sadayana! Yesus mangrupikeun hiji tujuan anu dituju kéngingkeun Gusti pikeun masihan rahmat pangampunan ka sadaya jalma anu kantos hirup parantos kacumponan. Gusti moal milih atanapi milih anu salah pikeun nolak seueur, tapi sapertos jalan ngalibetkeun anu seueur. Dina komunitas kasalametan Allah, pamilihan henteu hartosna kedah aya panolakan anu tersirat. Éta langkung pasualan anu nyatakeun ekslusif Yesus nyaéta ngan ukur ku anjeunna tiasa sadayana jalma diganjar sareng Allah. Punten perhatoskeun ayat-ayat di handap ieu tina kitab Kisah: "Teu aya kasalametan dina sanésna, sareng henteu aya nami sanés di handapeun langit anu dipasihkeun ka lalaki anu ku urang bakal disalametkeun" (Kisah 4,12). «Sareng bakal kajantenan: Saha waé anu nyebut ngaran Gusti bakal disimpen» (Kisah 2,21).

Hayu urang bagikeun warta anu saé

Saur anjeun anjeun sadayana satuju sareng kuring yén éta penting pisan pikeun sadayana urang nguping wartosna pangapunten Gusti. Sadaya jalma kedah terang yén aranjeunna digabungkeun ka Allah. Anjeun dipenta pikeun ngabales rekonsiliasi ieu, anu diumumkeun ku da'wah ku Roh Suci ngeunaan Firman Allah. Sadaya jalma kedah ngartos yén aranjeunna diulem nampi naon anu parantos dilakukeun ku Gusti. Aranjeunna ogé diulem pikeun milu dina padamelan ayeuna Gusti supados aranjeunna tiasa hirup dina kamampuan sareng hubungan sareng Gusti Allah dina Kristus. Sadaya jalma kedah ngalenyepan yén Yesus, sapertos Putra Gusti, janten manusa. Yesus nedunan rencana anu langgeng Allah. Anjeunna masihan urang cinta murni sareng henteu terbatas, ngancurkeun maot sareng hoyong urang sareng urang deui dina kahirupan anu abadi. Sakabéh umat manusa peryogi pesen Injil sabab, sakumaha TF Torrence nyatet, éta mangrupikeun rahasia anu "kedah kagum pisan kami langkung ti anu tiasa dijelaskeun".

Bungah yén dosa-dosa urang ditebus, yén Allah parantos pangapunten sareng leres-leres dipikacinta urang salamina.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfKaagungan pangampunan Gusti