Naon kitu husus ngeunaan Yesus?

Sababaraha dinten ka pengker, nalika kuring nyetir ka imah ti padamelan, kuring ningali iklan di jalan promosikeun éditorial koran ayeuna. Poster na maca: "Mandela nyaéta Yesus". Mimitina pernyataan ieu ngareuwaskeun kuring. Kumaha carana saha waé anu tiasa nyarios sapertos kitu! Mandela jalma anu istiméwa, tapi naha anjeun tiasa ngabandingkeun atanapi nyaruakeun anjeunna sareng Yesus? Nanging, poster ieu ngagaduhan kuring mikir. Salain ti Mandela, seueur jalma istiméwa anu hirup di bumi ieu. Dina 100 taun ka pengker nyalira aya jalma sapertos Mahatma Gandhi, Martin Luther King Jr sareng Nelson Mandela, anu, sapertos Yesus, ngalaman kateuadilan, ngatasi halangan-halangan anu sigana teu tiasa diungkulan sareng bahkan ngahontal kamashuran internasional. Masing-masingna sangsara ku jalanna masing-masing. Aranjeunna keok, ditahan, diancam sareng diintimidasi, bahkan dibunuh. Dina kasus Gandhi sareng Martin Luther King Jr, duanana mayar hirupna nyalira. Janten naon anu ngajantenkeun Yesus istimewa? Naha langkung ti dua milyar urang Kristen nyembah anjeunna?

Yesus tanpa dosa

Boh Gandhi, Martin Luther King Jr, atanapi Nelson Mandela kantos ngaku henteu dosa. Acan dina Perjanjian Anyar seueur anu nyakseni yén Yesus hoyong pisan hubungan anu akrab sareng urang; yén teu aya jalma séjén anu ngajantenkeun atanapi tiasa ayat kanyataan yén Yesus henteu dosa. Dina 1 Pétrus 2,22: 4,15 urang tiasa maca: "Anjeunna anu henteu ngalakukeun dosa sareng anu dina sungutna henteu aya tipu daya" sareng dina Ibrani, "Kusabab urang henteu ngagaduhan imam agung anu henteu tiasa karunya ka kalemahan urang tapi anu parantos kagoda dina sagala hal, sapertos urang, tapi tanpa dosa. " Yesus sampurna sareng, henteu sapertos Mandela sareng anu sanés, henteu kantos ngalakukeun dosa.

Yesus ngaku janten Gusti

Sanes Gandhi, Martin Luther King Jr, atanapi Nelson Mandela kantos ngaku dirina Allah, tapi Yesus ngalakukeun éta. Yohanes 10,30 nyarioskeun "Kuring sareng Rama hiji," ngarujuk ka Gusti nyalira. Kitu klaim anu gagah pisan sareng tapi Isa nyiptakeunana. Kusabab kitu urang Yahudi hoyong nyabit-nyabit anjeunna.

Aya jalma-jalma sanés dina sajarah, sapertos Augustus Caesar sareng Raja Nebukadnesar, anu ngaku-ngaku ilahi. Tapi kakawasaan aranjeunna henteu ditandaan ku katengtreman, kaasih sareng alam anu saé pikeun jalma, tapi dicirikeun ku panindasan, niat jahat sareng sarakah kana kakawasaan. Béda pisan sareng ieu, aya murid Yesus, anu henteu ngusahakeun ngajantenkeun anjeunna kawéntar, beunghar sareng kawasa, tapi ngan ukur nyayogikeun kanyaah Gusti sareng warta hadé ngeunaan kasalametan ngalangkungan Isa Al Masih ka jalma-jalma.

Kapercayaan ku mujijat sareng nubuat

Dina Rasul 2,22: 23-5000, rasul nyerat hal-hal ieu ngeunaan Pentakosta: "Urang Israil, ngupingkeun kecap-kecap ieu: Isa ti Nasaret, ditingalikeun ku Gusti ti antara anjeun ngalangkungan kalakuan sareng kaajaiban sareng tanda-tanda anu ku Gusti dilakukeun ku anjeunna di tengah anjeun Sakumaha anjeun terang - anjeun nyalibkeun jalmi ieu, anu dipasihan ka ditu ku panerapan sareng pangersa Allah, ku tangan bangsa-bangsa sanés sareng tiwas. " Di dieu Pétrus nyarios ka jalma anu masih kenal Yesus sacara pribadi. Aranjeunna ningal kaajaiban anu anjeunna lakukeun sareng sababaraha di antawisna ayaan ogé nalika anjeunna ngangkat Lasarus, lalaki Nyayogikeun tuangeun (henteu kalebet awéwé sareng murangkalih), ngusir roh-roh jahat, sareng nyageurkeun anu gering sareng lumpuh. Seueur jalmi ogé anu nyaksian kabangkitan anjeunna sareng tiasa nyaksianana. Anjeunna sanés ngan lalaki waé. Anjeunna henteu ngan ukur nyarios, tapi bertindak numutkeun kecap na. Sanaos téknologi modéren ayeuna, teu aya anu tiasa ngartos kaajaiban anu dilakukeun ku Yesus. Teu aya anu ayeuna tiasa ngarobih cai kana anggur, ngahudangkeun jalma tina maot, sareng ngalikeun dahareun. Komo upami sadaya hal ieu pikaresepeun pisan, kanyataan yén kuring mendakan paling berkesan ngeunaan kaajaiban anu dilakukeun ku Yesus nyaéta aya langkung ti 700 nubuat anu bakal ditepikeun ku Al Masih sareng Yesus ngalaksanakeun masing-masing. Nubuat ieu dilakukeun langkung ti sarébu taun sateuacan anjeunna lahir. Ngartos pisan kumaha istiméwa yén Yesus ngalaksanakeun nubuat-nubuat ieu, urang ngan ukur kedah ningali kamungkinan statistik yén aya anu minuhan sadaya nubuat ieu. Upami urang ningali kamungkinan saha waé anu minuhan 300 ramalan luhur ngeunaan Yesus, kamungkinan kira-kira 1:10; (Hiji sareng 157 nol). Kasempetan yén Yesus minuhan sadaya nubuat ku ngahaja leutik pisan anu sigana teu mungkin. Hiji-hijina katerangan ngeunaan kumaha mungkin pikeun Yesus pikeun ngalaksanakeun sagala nubuat ieu nyaéta yén dirina nyalira nyaéta Allah sareng ngarahkeun kajadian éta.

Yesus ngaharepkeun hubungan intim sareng urang manusa

sapertos Gandhi, Martin Luther King Jr, sareng Mandela seueur pengikut, tapi mustahil pikeun jalma biasa hubungan sareng aranjeunna. Yesus, di sisi anu sanésna, ngajak urang hubungan pribadi sareng anjeunna. Dina Yohanes 17,20: 23 anjeunna ngadoa kecap-kecap ieu: "Kuring ngadoa lain ngan ukur pikeun aranjeunna, tapi ogé pikeun jalma-jalma anu bakal percanten ka kuring ku pangandika-Na, supados sadayana tiasa janten hiji. Sakumaha anjeun, bapa, aya di kuring sareng Abdi aya di anjeun, aranjeunna ogé kedah aya di diri urang, sahingga dunya tiasa percanten yén anjeun ngutus kuring. Sareng Kami parantos masihan kamuliaan anu anjeun pasihkeun ka kuring supaya aranjeunna tiasa janten sami sapertos urang hiji, kuring di aranjeunna sareng anjeun di kuring, sahingga aranjeunna tiasa sampurna sareng terang dunya, kumargi anjeun ngutus kuring sareng cinta aranjeunna. kumaha anjeun bogoh ka abdi. "

Mandela henteu terang, kumargi kuring aya, ogé anjeunna henteu tiasa. Barina ogé, anjeunna ngan ukur manusa. Nanging masing-masing urang ngagaduhan aksés ka hubungan sareng Yesus. Anjeun tiasa ngabagi kahoyong, kabagjaan, kasieun sareng kahariwang anjeun anu jero. Aranjeunna henteu janten beban anjeunna sareng anjeunna moal capé teuing atanapi teuing sibuk ngadangukeun aranjeunna. Yesus langkung ti jalma penting anu kantos cicing kusabab anjeunna sanés ngan ukur manusa tapi ogé Allah.

singgetan

Sedengkeun dina awal tulisan ieu katingalina siga Mandela tiasa dibandingkeun sareng Yesus, urang terang yén mustahil. Urang tiasa ngabandingkeun Mandela ka Gandhi sareng Martin Luther King Jr, tapi sanés ka Yesus, sabab éta kumaha urang ngabandingkeun setitik cai ka sagara. Anjeun teu tiasa ngabandingkeun saha waé ka Yesus kusabab teu aya anu sapertos anjeunna. Kusabab teu aya anu istiméwa sapertos anjeunna.

ku Shaun de Greeff


pdfNaon kitu husus ngeunaan Yesus?