Kalawan kayakinan sateuacan tahta

379 kalawan percaya diri kana tahta Ibrani 4,16 nyarios, "Janten urang angkat ka tahta rahmat kalayan percaya diri supaya urang nampi rahmat sareng milari rahmat nalika urang butuh pitulung." Kuring kantos ngupingkeun khutbah dina ayat ieu sababaraha taun ka pengker. Pendakwah sanés mangrupikeun wawakil Injil kamakmuran, tapi anjeunna khusus negeskeun yén urang kedah naros ka Gusti kalayan percaya diri sareng kepala urang dipangaruhan tinggi pikeun hal anu dipikahoyong. Upami aranjeunna anu saé kanggo urang sareng jalma-jalma di sakurilingeun urang, maka Allah bakal ningali ka éta yén aranjeunna kajantenan.

Nya, éta naon anu kuring lakukeun sareng anjeun terang naon? Gusti henteu masihan hal anu dipenta pikeun kuring. Bayangkeun kuciwa mah! Éta ngeréskeun iman kuring sakedik kumargi parantos karasa ku abdi ngabebaskeun ka Allah anu kabisat iman ku naroskeun anjeunna pikeun hal anu ku sirah kuring dicekel luhur. Dina waktos anu sami, kuring ngarasa yén teu percanten ka sadayana dina ngajaga tina kuring ngajantenkeun anu dilakukeun. Naha kerangka iman urang mimiti runtuh upami Gusti henteu masihan naon anu dipikahoyong, sanaos urang terang yén éta bakal paling saé pikeun urang sareng dulur anu sanés? Naha urang bener terang naon anu paling hadé pikeun urang sareng dulur anu sanés? Meureun urang pikir kitu, tapi kanyataanana urang henteu terang. Gusti ningali sadayana sareng anjeunna terang sadayana. Ngan anjeunna anu terang naon anu paling hadé pikeun urang masing-masing! Naha éta amanah urang anu nyegah Tuhan pikeun meta? Naon hartosna nangtung yakin dina tahta rahmat Allah?

Ayat ieu henteu ngeunaan ngadeg payuneun Gusti kalayan jenis otoritas anu urang terang - hiji otoritas anu wani, ditangtukeun, sareng kurang ajar. Sabalikna, ayat ngagambar gambar naon hubungan intim urang sareng Imam Agung urang, Yesus Kristus, kedahna sapertos anu dipikaresep. Urang tiasa nyarios ka Kristus langsung sareng henteu peryogi jalma sanés salaku panengah - henteu aya imam, pendeta, guru, clairvoyant atanapi malaikat. Hubungan langsung ieu khusus pisan. Teu mungkin pikeun jalma sateuacan maot Kristus. Salami Perjangjian Old, Imam Agung janten mediator antara Pangéran sareng manusa. Ngan anjeunna ngagaduhan aksés ka tempat anu paling suci (Ibrani 9,7). Tempat anu luar biasa di Kemah ieu khusus. Hal ieu dipercaya yén ieu ayana Gusti Allah di bumi. Kain atanapi tirai dipisahkeun anjeunna tina sesa bait, dimana jalma diidinan cicing.

Nalika Kristus maot pikeun dosa-dosa urang, langsir ngagodot dua (Mateus 27,50). Gusti moal aya deui perumahan di kuil anu diciptakeun ku manusa (Kisah 17,24). Bait Allah henteu deui jalan ka Gusti Rama, tapi éta kudu wani. Urang tiasa nyaritakeun Yesus kumaha perasaan urang. Éta henteu ngeunaan pamundut sareng permintaan anu wani dipiharep. Éta ngeunaan jujur ​​sareng tanpa kasieun. Ngeunaan tuangeun ati urang ka jalma anu ngartos urang sareng ngagaduhan kayakinan yén maranéhna bakal ngalaksanakeun anu saé pikeun urang. Kami datang sateuacanna kalayan percaya diri sareng sirah dipayunkeun ku luhur supados urang tiasa milari nikmat sareng kahadean pikeun ngabantosan urang dina waktu susah. (Ibrani 4,16) Bayangkeun yén urang henteu deui kudu hariwang ngeunaan solat kalayan kecap anu salah, dina waktos salah, atanapi nganggo sikep anu salah. Kami ngagaduhan pandita anu ngan ukur ningali haté urang. Gusti moal ngahukum kami. Anjeunna hoyong urang ngartos sabaraha anjeunna mikanyaah ka urang! Sanés iman atanapi henteuna urang, tapi kasatiaan Allah anu masihan artos pikeun doa urang.

Saran pelaksanaan

Ngobrol ka Gusti sadinten. Ngabejaan anjeunna jujur ​​kumaha anjeun lakukeun. Upami anjeun bagja, sebutkeun: «Gusti kuring bagja pisan. Hatur nuhun kana hal-hal anu alus dina kahirupan kuring. ». Upami anjeun hanjelu, saurna: "Gusti, kuring ogé sedih. Punten kanyamanan abdi. ». Upami anjeun teu yakin sareng teu terang naon anu kudu dilakukeun, sebutkeun: «Allah, kuring henteu terang naon anu kudu dilakukeun. Punten bantosan kuring ningali wasiat anjeun dina sagala anu aya di payuneun kuring. ». Upami anjeun ambek, saur, "Gusti, kuring ambek pisan. Punten bantosan abdi henteu nyarios hal anu kuring hanjakal. " Ménta Gusti ngabantosan anjeun sareng percanten ka Anjeunna. Neneda yén pangersa Gusti bakal dilakukeun sareng henteu bérés. Dina Yakobus 4,3 nétélakeun, "Anjeun henteu naroskeun atanapi nampi nanaon sabab anjeun naros kalayan niat jahat, nyaéta ku anjeun tiasa miceunkeun kana kahayang anjeun." Upami anjeun hoyong nampi barang anu saé, anjeun kedah naroskeun kana hal anu saé. Malikan deui ayat-ayat Alkitab atanapi lagu-lagu sadinten.    

ku Barbara Dahlgren


pdfKalawan kayakinan sateuacan tahta