Naha Allah cicing di bumi?

696 Gusti hirup di bumiDua lagu injil kuno anu terkenal nyarios: "Hiji apartemen anu teu dicicingan ngantosan kuring" sareng "Harta abdi aya di tukangeun gunung". Lirik ieu dumasar kana kecap Yesus: «Di imah Rama Kami loba mansions. Upami henteu kitu, naha kuring bakal nyarios ka anjeun, 'Kuring badé nyiapkeun tempat pikeun anjeun?' (Yohanes 14,2).

Ayat-ayat ieu sering dicutat dina pamakaman sabab jangji yén Yésus bakal nyiapkeun di sawarga pikeun umat Allah ganjaran anu nungguan jalma-jalma sanggeus maot. Tapi naha éta anu hayang diomongkeun ku Yésus? Lepat upami urang nyobian ngahubungkeun unggal kecap anu anjeunna ucapkeun langsung kana kahirupan urang tanpa mikirkeun naon anu anjeunna hoyong ucapkeun ka anu dituju dina waktos éta. Peuting saacan maotna, Yésus linggih jeung murid-muridna di kamar nu katelah Kamar Jamuan Terakhir. Murid-murid reuwaseun kana naon anu katenjo jeung kadenge. Yesus ngumbah suku maranéhanana sarta ngumumkeun yén aya nu ngahianat di antara maranehna. Anjeunna nyatakeun yén Peter bakal ngahianat anjeunna henteu ngan sakali, tapi tilu kali. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun kumaha nasib para rasul? Anjeunna nyarioskeun kasangsaraan, panghianatan sareng maot. Maranehna mikir jeung miharep yén manéhna téh cikal bakal karajaan anyar jeung maranéhna bakal maréntah jeung manéhna! Kabingungan, putus asa, harepan putus, kasieun sareng émosi anu ogé wawuh ka urang ogé. Jeung Yesus countered sadayana ieu: «Ulah sieun haté anjeun! Percanten ka Allah sareng percanten ka abdi!" (Yohanes 14,1). Yésus hayang ngawangun murid-muridna sacara rohani dina nyanghareupan skénario horor nu bakal datang.

Naon nu hayang diomongkeun ku Yésus ka murid-muridna waktu manéhna ngomong, ”Di imah Bapa Kami loba imah”? Sebutan di imah bapa urang nujul kana Bait Allah di Yerusalem: "Naha anjeun neangan kuring? Naha anjeun henteu terang yén kuring kedah aya dina urusan Bapa?" (Lukas 2,49). Bait Allah ngagentos Kemah Suci, kémah portabel anu dianggo ku urang Israil pikeun ibadah ka Allah. Di jero Kemah Suci (tina basa Latin tabernaculum = tenda atawa gubug) aya hiji kamar, dipisahkeun ku hordéng kandel, anu disebut tempat suci. Ieu teh abode Allah (tabernacle dina basa Ibrani hartina «mishkan» = dwelling place atawa dwelling place) di satengahing umat-Na. Sataun sakali éta ditangtayungan pikeun Imam Agung nyalira pikeun asup ka kamar ieu jadi sadar ayana Allah. Kecap tempat cicing atawa tempat hirup hartina tempat di mana hiji jalma hirup, tapi éta lain tempat cicing tetep, tapi tempat persinggahan dina lalampahan anu geus ngarah ka tempat sejen dina jangka panjang. Ieu lajeng bakal hartosna hal lian ti keur jeung Allah di sawarga sanggeus maot; pikeun sawarga mindeng dianggap salaku abode panungtungan sarta ahir manusa.

Yésus ngomong ngeunaan nyiapkeun tempat pikeun murid-murid-Na. Dimana anjeunna kedah angkat? Jalan-Na lain ngarah manéhna lempeng ka sawarga pikeun ngawangun dwellings aya, tapi ti Room Luhur ka cross. Kalayan maot sareng kabangkitan anjeunna, anjeunna kedah nyiapkeun tempat di bumi ramana pikeun nyalira. Ieu kawas nyebutkeun sagalana dina kontrol. Naon anu bakal kajadian sigana pikasieuneun, tapi éta sadayana bagian tina rencana kasalametan. Lajeng anjeunna jangji yén anjeunna bakal datang deui. Dina kontéks ieu anjeunna teu sigana alluding kana datangna kadua, sanajan urang ngarepkeun Kristus glorious muncul dina poé panungtungan. Urang terang yen jalan Yesus ieu mingpin manéhna ka salib jeung manéhna bakal mulang tilu poé sanggeusna, risen ti nu maraot. Manéhna balik sakali deui dina wujud Roh Suci dina poé Pentecost.

Saur Yesus, "Lamun Kami rek nyiapkeun tempat pikeun maraneh, Kami bakal datang deui jeung mawa maraneh, supaya maraneh oge aya di mana Kami aya." (Yohanes 1)4,3). Hayu urang cicing sakedap dina kecap "candak ka abdi" dipaké di dieu. Maranéhanana kudu dipikaharti dina harti sarua jeung kecap nu ngabejaan urang yen Putra (Firman) jeung Allah: "Dina mimiti aya Firman, sarta Firman éta jeung Allah, sarta Firman éta Allah. Éta sami sareng Allah dina awalna." (Yohanes 1,1-hiji).

Pilihan kecap-kecap ieu ngajelaskeun hubungan antara bapa sareng putra sareng nunjuk kana hubungan intimna. Ieu ngeunaan hiji hubungan raray-to-beungeut intim tur jero. Tapi naon hubunganana sareng anjeun sareng kuring ayeuna? Saméméh kuring ngajawab pananya éta, hayu urang marios sakeudeung candi.

Waktu Yesus pupus, kerudung Bait Allah beulah dua. Retakan ieu ngalambangkeun aksés anyar kana ayana Allah anu dibuka kalawan eta. Bait Allah henteu deui bumi Allah di bumi ieu. Hubungan lengkep anyar sareng Gusti ayeuna dibuka pikeun unggal manusa. Urang geus maca: Aya loba mansions di imah bapa urang. Di Kamar Suci ngan aya kamar pikeun hiji jalma, sataun sakali dina Poé panebusan pikeun Imam Agung. Ayeuna geus aya parobahan radikal. Allah memang geus nyieun kamar pikeun sakabéh jalma di dirina, di imah-Na! Ieu mungkin sabab Putra janten daging sareng nebus urang tina kakawasaan dosa sareng maot. Manéhna balik ka Rama jeung Drew sadaya umat manusa ka dirina di payuneun Allah: «Jeung kuring, nalika kuring diangkat ti bumi, kuring bakal narik dulur ka sorangan. Tapi anjeunna nyarios kieu pikeun nunjukkeun maot naon anu anjeunna bakal maot." (Yohanes 12,32-hiji).

Malem anu sarua Yesus ngadawuh: «Saha-saha anu mikanyaah ka Kami, bakal ngajaga kecap Kami; Bapa Kami bakal bogoh ka anjeunna, sareng urang bakal sumping ka anjeunna sareng ngadamel bumi sareng anjeunna "(Yohanes 14,23). Naha anjeun ningali naon hartosna? Dina ayat ieu urang maca deui ngeunaan mansions. Gagasan naon anu anjeun pakait sareng bumi anu saé? Meureun: katengtreman, istirahat, kabagjaan, panyalindungan, pangajaran, panghampura, rezeki, cinta saratna, ditampa jeung harepan sababaraha ngaran. Yesus henteu ngan sumping ka bumi pikeun nebus urang. Tapi anjeunna ogé sumping pikeun ngabagikeun sareng urang sadaya ide ieu ngeunaan bumi anu saé sareng ngantepkeun urang ngalaman kahirupan anu anjeunna hirup sareng ramana sareng Roh Suci. Hubungan anu luar biasa, unik sareng intim anu ngahijikeun Yesus nyalira nyalira sareng Bapana ayeuna kabuka pikeun urang ogé: "Kuring bakal nyandak anjeun ka diri kuring, supados anjeun ogé aya dimana Kami aya" (Yohanes 1).4,3). dimana Yesus Yesus aya dina dada Rama dina ukhuwah pangdeukeutna: «Taya saurang geus kungsi katempo Allah; Putra hiji-hijina nyaéta Allah sareng aya dina pangkonan Bapa parantos nyatakeun éta." (Yohanes 1,18).

Malah ceuk paribasa: "Ngistirahat dina pangkonan batur téh ngagolér dina leungeun-Na, jadi cherished ku anjeunna salaku objek kaasih deepest sarta sayang, atawa, sakumaha nyebutkeun nyebutkeun, jadi sobat bosom-Na". Éta tempat Yesus hirup. Dimana urang ayeuna? Urang bagian tina Karajaan Sawarga Yesus: "Tapi Allah, anu beunghar ku welas asih, ku asih-Na anu hébat anu anjeunna mikaasih urang, ngajantenkeun urang hirup sareng Kristus sanajan urang parantos maot dina dosa - anjeun ku rahmat disalametkeun - ; Sareng anjeunna ngangkat urang sareng anjeunna, sareng ngadegkeun urang sareng anjeunna di sawarga dina Kristus Yesus." (Epesus 2,4-hiji).

Naha anjeun dina kaayaan anu hese, ngaleueut, atanapi nyusahkeun ayeuna? Yakin: Kecap panglipur Yesus ditujukeun ka anjeun. Sagampil manéhna sakali hayang nguatkeun, ajak jeung ngumpulkeun murid-murid-Na, manéhna teu sarua jeung anjeun jeung kecap nu sarua: «Ulah sieun haté anjeun! Percanten ka Allah sareng percanten ka abdi!" (Yohanes 14,1). Ulah ngantep worries Anjeun beuratna handap, ngandelkeun Yesus jeung ponder naon Anjeunna nyebutkeun-jeung naon Anjeunna ninggalkeun unsaid! Anjeunna henteu nyarios yén aranjeunna kedah wani sareng sadayana bakal leres. Anjeunna henteu ngajamin anjeun opat léngkah pikeun kabagjaan sareng kamakmuran. Anjeunna henteu ngajangjikeun yén Anjeunna bakal masihan anjeun bumi di sawarga anu henteu tiasa diduduki dugi ka anjeun maot, ngajantenkeun sadaya kasangsaraan anjeun. Sabalikna, anjeunna ngajelaskeun yén anjeunna pupus dina kayu salib pikeun nyandak kana dirina sagala dosa urang, nailing eta kalawan dirina dina kayu salib ku kituna sagala hal anu bisa misahkeun urang ti Allah jeung kahirupan di imah-Na bisa blotted kaluar. Rasul Paulus ngajelaskeun hal ieu kieu, ”Dina mangsa urang masih musuh-musuh-Na, urang diangken deui jeung Allah ngaliwatan pupusna Putra-Na. Mangka teu bisa disebutkeun yen urang oge bakal manggihan kasalametan ngaliwatan Kristus ayeuna - ayeuna urang geus reconciled jeung Kristus geus gugah tur hirup "(Rum. 5,10 Tarjamahan Geneva Anyar).

Anjeun ditarik kana kahirupan tritunggal Allah ngaliwatan iman dina cinta ku kituna anjeun bisa partake tina komuni intim jeung Rama, Putra jeung Roh Suci - dina kahirupan Allah - nyanghareupan nyanghareupan. Kahayang haté Daud bakal kacumponan pikeun anjeun: "Hal-hal anu saé sareng rahmat bakal nuturkeun kuring salami kuring hirup, sareng kuring bakal cicing di bumi Gusti salamina" (Jabur 2).3,6).

Gusti hoyong anjeun janten bagian tina anjeunna sareng sadayana anu diwakilan ayeuna. Anjeunna nyiptakeun anjeun pikeun cicing di bumi-Na ayeuna sareng salamina.

ku Gordon Green