Hari Raya Paska geus

Naon hartosna sareng pentingna Minggu Suci? Kuring miharep tulisan ieu bakal nulungan anjeun nyiapkeun perayaan Minggu Suci anu langkung kuat dina nyatakeun warta saé ngeunaan Jurusalamet urang Yesus Kristus.

Rincian Minggu Paskah sering janten perdebatan: kronologi sareng patarosan naha éta Paskah (mertimbangkeun yén seueur tradisi pagan di tukang) kedah ngagungkeun atanapi henteu. Garéja Tiyang sepuh Gereja Ti Dunya Ngeunaan (Grace Communion International) tiasa émut yén urang malah ngagaduhan saluran dina éta.

Tapi, kalolobaan sadulur ayeuna percaya yén ngagungkeun jadian Yesus henteu ogé pagan. Ahirna, dina Easter, jantung injil dinyatakeun ku ngagungkeun momen anu paling penting dina sajarah manusa. Kajadian groundbreaking pikeun saha anu kantos cicing. Ieu mangrupikeun kagiatan anu ngajadikeun bédana dina kahirupan urang, ayeuna sareng salamina. Hanjakalna, perayaan Paskah sering mangrupikeun vérsi Injil anu condénsil ngeunaan transaksi anu ngeunaan kapuasan pribadi sareng minuhan individu. Pamendak sapertos kitu nyarios kieu: Anjeun ngalakukeun bagian anjeun sareng Allah bakal ngalaksanakeunana bagéan. Narima Yesus salaku Panebus anjeun sareng nurut ka Anjeunna, sareng dina waktosna Gusti bakal ngabales anjeun di dieu sareng ayeuna sareng masihan anjeun aksés ka hirup anu langgeng. Éta disada sapertos deal anu lumayan saé, tapi éta?

Bener yén Gusti ngaleungitkeun dosa-dosa urang sareng, sakumaha wé, masihan kami kabeneran Yesus Kristus nampi hirup anu langgeng. Nanging, éta teu nanaon, tapi kudu ngarobih barter. Warta anu saé sanés kéngingkeun tukeur barang sareng jasa antara dua pihak. Marketing Injilna saolah-olah perdagangan ngaleungitkeun kesan salah kana jalma. Kalayan pendekatan ieu, fokus kami asup. Naha urang satuju kana urusan atanapi henteu, naha urang tiasa mampuh atanapi henteu, atanapi naha urang heran naha éta patut usaha. Kaputusan sareng tindakan urang aya di tengahna. Tapi pesen Paskah henteu utamina perkawis urang, tapi perkawis Yesus. Éta ngeunaan saha anjeunna sareng naon anu anjeunna lakukeun pikeun urang.

Kalayan sareng perayaan Minggu Suci, Minggu Minggu janten linchpin sajarah manusa. Acara parantos nyandak carita pikeun sanésna sanés. Kamanusaan sareng ciptaan dikirim dina jalur anu anyar. Kalayan maot sareng kebangkitan Yesus Kristus, sadayana dirobih! Paskah langkung seueur tina kiasan pikeun kahirupan anyar anu dikedalkeun ngaliwatan endog, kelenci sareng busana musim semi anyar. Kebangkitan Yesus lir jauh tibatan pungutan karyana di bumi. Acara dina Minggu Minggu Pasundan ngajantenkeun jaman énggal. Fase anyar karya Yesus dimimitian dina Paskah. Yesus ayeuna ngulem saha waé anu mikawanoh anjeunna salaku juru pribadi pikeun janten bagian tina palayanan-Na sareng ngumumkeun warta anu hadé dina kahirupan anyar anu dibawa Kristus ka sadaya umat manusa.

Ieu kecap-kecap Rosululloh Paulus di 2 Korinta:
Éta sababna ti ayeuna urang teu kenal saha waé daging; sareng upami urang terang Kristus saatos daging, urang henteu deui terang anjeunna sapertos kitu. Kukituna: upami aya anu aya dina Kristus, anjeunna mangrupikeun makhluk anu anyar; kolot anu kasorang, lah, anu anyar parantos janten. Tapi sadaya Gusti, anu nyungkeun urang ka dirina ngalangkungan Al Masih sareng masihan kantor anu ngawartakeun rekonsiliasi. Pikeun Allah aya dina Kristus sareng nyampur dunya ka dirina sareng henteu ngitung dosa-dosa ka aranjeunna sareng ngangkat kecap karukuhan di antara urang. Janten urang ayeuna aya duta besar ka Al Masih, sabab Gusti nyarankeun pisan; Janten gantina Kristus urang naroskeun: Hayu urang ngahijina maneh sareng Gusti! Kusabab anjeunna ngadamel anu teu terang dosa kana dosa pikeun urang, ku kituna urang tiasa janten kabeneran sateuacan Gusti.

Nanging, sakumaha karyawan kami ngingetkeun yén anjeun moal nampi nikmat Allah sia-sia. "Kusabab anjeunna nyarios (Yesaya 49,8): "Kuring nguping anjeun dina waktuna rahmat sareng ngabantosan anjeun dina dinten kawilujengan." Tingali, ayeuna mangrupikeun waktuna rahmat, tingali, ayeuna mangrupikeun dinten kasalametan! " (2 Korinta 5,15: 6,2).

Ti mimiti ieu perencanaan Allah pikeun ngénggalan manusa sareng puncak tina rencana ieu mangrupikeun kabangkitan Yesus Kristus. Kajadian ieu kirang langkung 2000 taun ka tukang ngarobih sajarah, ayeuna sareng ka hareup. Dinten ieu urang hirup dina waktos kurnia sareng éta waktos nalika urang, salaku pengikut Yesus, digelar hirup misionaris sareng hirup kahirupan anu bermakna sareng bermakna.    

ku Joseph Tkach


pdfHari Raya Paska geus