Beurat beurat dosa

569 beurat beban dosa Naha anjeun kantos heran kumaha Yesus tiasa nyarios yén jodo na nyaéta lemah lembut sareng beban na ningal naon anu anjeunna tahan salaku Anak anu dilahirkeun daging salami ayana di bumi?

Dilahirkeun nabi Al Masih anu diwahyukan, Raja Hérodé narékahan pikeun maéhan anjeunna nalika anjeunna orok. Anjeunna maréntahkeun sadaya murangkalih lalaki di Bètléhét anu yuswa dua taun atanapi langkung ngora dibunuh. Salaku nonoman, Yesus, sapertos unggal rumaja sanés, kakeunaan sagala godaan. Nalika Yesus ngumumkeun di Bait Allah yén anjeunna diurapi ku Gusti Allah, jalma-jalma di sinagari diusir anjeunna ka luar kota sareng diusahakeun nyorong anjeunna ka handap. Cenah anjeunna teu ngagaduhan tempat pikeun sare kana sirahna. Anjeunna ceurik pait upami nyanghareupan kurangna iman Yerusalem urang anu tercinta sareng terus-terusan dilakukeun goréng, diragukeun sareng dipoyok ku pamimpin iman dina waktuna. Anjeunna didadarkeun salaku anak haram, mabok anggur, sareng salah saurang nabi palsu anu kasurupan sétan. Anjeunna ngiringan sapanjang hirupna dina kasadaran yén hiji dinten babaturanana bakal ngahianat anjeunna, ngantunkeun anjeunna, sarta anjeunna bakal keok sareng dikaluarkeun ku pésta. Luhureun anjeunna terang yén éta takdirna nyandak sagala dosa anu nyumputkeun manusa pikeun janten panyumputan pikeun sadaya umat manusa. Nanging, sanaos naon waé anu anjeunna kedah tahan, anjeunna ngumumkeun: "Bélok kuring lembut sareng beban kuring enteng" (Mateus 11,30).

Isa naroskeun ka urang dugi ka anjeunna milarian istirahat sareng kasaimbangan tina beban sareng beban dosa. Isa nyarioskeun sababaraha ayat sateuacan éta: «Sagala parantos diasihkeun ka bapa ku; sareng teu aya anu terang putra tapi ngan ukur bapa; sareng teu aya anu terang bapa sapertos ngan putra sareng ka saha putra hoyong ngungkabkeun » (Mateus 11,27).

Kami kéngingkeun tanggapan anu ageung tina beban jalma-jalma anu Yesus jangji bakal ngaleupaskeun. Yesus ngungkabkeun rupa jantung bapa anu leres ka urang nalika urang sumping ka Anjeunna dina iman. Anjeunna ngajak urang ka hubungan anu saé sareng sampurna anu ngahijikeun anjeunna nyalira sareng Bapa, dimana saluareun henteu ragu yén Bapa tresna sareng urang sareng cinta éta urang teras tiasa satia. "Tapi ieu hirup langgeng anu aranjeunna bakal ngenalkeun anjeun, anu anjeun mangrupikeun hiji-hijina Gusti anu sajati, sareng anu anjeun parantos dikirim, Yesus Kristus" (Yohanes 17,3) Salami hirupna, Yesus sering ngadangu tangtangan pikeun nolak serangan Iblis. Ieu nunjukkeun sorangan dina godaan sareng marabahaya. Namung sanajan dina salib, anjeunna tetep leres kana amanah ilahi-Na pikeun ngahemat jalma nalika anjeunna ngasupan sagala kalepatan umat manusa. Dina beban sadaya dosa, Isa, salaku Gusti sareng dina waktos anu sami janten jalma anu maot, nyatakeun ditinggalkeun manusa ku ngagorowok: "Duh Gusti, Allah abdi, naha anjeun ngantepkeun kuring?" Mateus (27,46).

Minangka tanda kapercayaan anjeunna anu teu kuat dina ramana, anjeunna nyarios sakedap sateuacan pupus: "Rama, kuring paréntah ku sumanget anjeun kana panangan anjeun!" (Lukas 23,46) Anjeunna masihan urang ngartos yén bapa henteu pernah ngantunkeun anjeunna, bahkan nalika anjeunna ngiringan beban dosa sadayana jalma.
Yesus masihan urang kapercayaan yén urang ngahiji sareng anjeunna dina pupusna, kakubur sareng kebangkitan kana kahirupan anu abadi. Ngaliwatan ieu kami ngalaman katengtreman sajati sareng kabébasan tina jambatan rohani spiritual anu dibawa Adam ka urang sareng Jatuh.

Yesus terang terang saurna kanggo naon tujuan sareng tujuan anjeunna sumping ka urang: "Tapi kuring datang pikeun mawa kahirupan - hirup dina pinuh" (Johannes (10,10 Tarjamahan Anyar Jenéwa). Hirup dina kaayaan lengkep yén Yesus masihan kami deui kanyataanana leres ngeunaan sifat Allah anu misahkeun urang tina Anjeunna kusabab dosa. Salaku tambahan, Yesus nyatakeun yén anjeunna "cerminan kamulyaan bapanya sareng gambar hakekatna" (Ibrani 1,3). Putra Allah henteu ngan ukur ngagambarkeun kamulyaan Gusti, tapi anjeunna ogé Gusti sareng ngawasa kamulyaan ieu.

Muga-muga anjeun kenal sareng Bapa, Putra, dina komunikasi sareng Roh Suci, sareng leres-leres ngalaman kana kahirupan anu pinuh ku cinta, anu parantos disiapkeun anjeun ti mimiti dunya!

ku Brad Campbell