Cicing di Kristus

463 tetep di Kristus Panulis hébat Mark Twain nyerat carita anu pikaresepeun. Anjeunna nyarios yén hiji dinten nalika raja sareng ratu ti tanah tebih nyangking pangéran énggal-énggalna mulih ka bumi ti rumah sakit karajaan, gerbong na ngempur na karanjang na baramaen anu kirang. Dina kendaraan hina, manusa miskin nyandak pamajikan sareng orok anu nembe lahir ti imah bidan ka bumi. Dina kabingungan tina tindakan éta, dua pasangan teu kahaja ngabantosan orok sareng janten pangeran sakedik asup ka bumi pangemis digedékeun ku anjeunna sareng garwa.

Nalika orok ngantos janten budak lalaki, anjeunna kapaksa jalan kaluar sareng jalan-jalan. Tanpa terang, éta sabenerna jalan-jalanna di mana anjeunna dipénta, sabab éta milik ramana leres, raja. Dinten beurang sareng anjeunna angkat ka benteng sareng ngaliwat pager beusi di budak alit anu nuju aya di teras teras nyarios ka dirina: "Upami kuring ngan ukur pangeran". Tangtos anjeunna pangeran! Tapi anjeunna sadar kana kanyataan ieu Budak lalaki hirup hiji kamiskinan sabab anjeunna henteu terang saha anjeunna leres pisan, kusabab anjeunna henteu terang saha na saha.

Tapi ieu ogé tiasa dianggo pikeun seueur urang Kristen! Éta gampang pisan pikeun ngalangkungan hirup tanpa terang identitas anjeun sorangan. Sawaréh urang anu henteu kantos nyandak waktos pikeun milarian "saha aranjeunna". Kusabab urang lahir lahir spiritual, urang ayeuna putra sareng putri King of King sareng Lord Lords! Kami pewaris karajaan. Kumaha sedih lamun anjeun nganggap yén urang sering hirup dina kamiskinan rohani anu nyalira na nyalira kakayaan rahmat anu éndah. Kabeungharan ieu aya, naha urang ngahaja mikaresep atawa henteu. Seueur anu pitados, sakumaha-sababna, "kafir" lamun datang ka nyandak kecap Gusti nalika anjeunna nyarioskeun ka kami saha kami dina Yesus.

Di momen urang percanten, Gusti masihan urang sadayana anu urang butuh pikeun hirup kahirupan Kristen. Yesus jangji bakal ngirim murid-muridna jadi "pembantuna". "Nanging nalika comforter [pembantuna] saha anu bakal ku anjeun ngirim ti Bapa bakal datang, Roh Kaleresan anu asalna ti Bapa, Anjeunna bakal nyaksian ngeunaan kuring. Sareng anjeun ogé saksi-saksi kuring, sabab anjeun parantos sareng abdi ti mimiti » (Yohanes 15,26: 27).

Yesus nyarios ka murid-murid ngeunaan rusiah kahirupan spiritual anu dirobih: «Kuring mangrupikeun vine, anjeun pangpangna. Saha waé anu tetep di kuring sareng kuring di Anjeunna ngahasilkeun seueur buah; sabab tanpa kuring anjeun teu bisa ngalakukeun » (Yohanes 15,5). Kami tetep dina Kristus, tetep-Na dina kami sareng datangna Roh Suci raket patalina. Urang teu tiasa leres-leres cicing di Kristus tanpa leumpang di Roh. Upami teu aya anu leumpang, teu aya anu tinggal. Tinggal hartosna yén hiji hal anu sok aya. Hirup urang Kristen mimiti sareng sakali sareng sadayana kumawula tina kahirupan urang ka Kristus. Urang hirup kawajiban ieu unggal dinten.

Kecap "pembantuna" (Yunani Parakletos) hartosna "kumisan pikeun ngabantosan". Éta ngarujuk ka jalma anu datang pikeun ngabantosan pengadilan. Duanana Yesus sareng Roh Suci ngajarkeun bebeneran, tetep babarengan sareng murid-murid, sareng janten saksi. Pembantosan henteu ngan ukur dasarna sapertos Yesus, anjeunna ogé ngalaksanakeun sapertos Yesus. Roh Suci mangrupikeun ayana Yesus di urang anu pitados.

Paracletus nyaéta hubungan langsung antara Yesus sareng murid-muridna dina unggal generasi. Ngabukti, pangarep-arep atanapi pembantuna tetep atanapi hirup dina sagala mukmin. Anjeunna nungtun urang ka bebeneran dunya Allah. Saur Isa: «Tapi nalika Roh Kaleresan sumping, Anjeunna bakal nungtun anjeun ka sadaya Kaleresan. Kusabab anjeunna moal bakal nyarios nyalira; tapi naon anu bakal didenge, Anjeunna bakal nyarios, sareng naon anu di hareup, anjeunna bakal ngumumkeun ka anjeun » (Yohanes 16,13). Anjeunna teras nunjukkeun urang ka Al Masih. «Anjeunna bakal ngamulyakeun kuring; sabab Anjeunna bakal nyandakana tina tambang kuring sareng ngumumkeun ka anjeun. Sadayana bapak anu gaduh. Kusabab éta kuring nyarios: Anjeunna bakal nyandak éta tina tambang kuring sareng nyebarkeun ka anjeun » (Yohanes 16,14: 15). Roh Suci henteu kantos muji ka dirina sorangan. Anjeunna ngan ukur hoyong ngamulyakeun Kristus sareng Allah Rama. Sakur gerakan agama anu ngalembetkeun Roh sareng Kristus henteu saluyu sareng ajaran Yesus ngeunaan Roh Suci.

Naon anu diajarkeun Roh Suci bakal saluyu sareng Yesus. Anjeunna moal ngabantah atanapi tukeur naon anu diajarkeun ku Juru Salamet urang. Roh Suci salawasna-dipuseurkeun Kristus. Yesus sareng Roh Suci saluyu satuju.

Asupna Karajaan Allah henteu dumasar kana tarékah urang anu saé, tapi butuh hirup anu béda-béda. Kami ngalahir sacara rohani. Éta mangrupikeun awal, kalahiran énggal. Éta bébas tina kahirupan lawas. Éta pagawéan Roh Suci di urang. Sanés ngalangkungan kakuatan urang nyalira atanapi ngalangkungan kapinteran urang tiasa ngajantenkeun hubungan anu leres sareng Gusti. Urang ngalebetkeun kulawarga Allah nalika Roh Tuhan saatosna ngabagéakeun kami. Tanpa éta teu aya Kristen. Roh Suci ngabantuan kahirupan spiritual. Éta henteu dimimitian ku usaha manusa anu nekad pikeun ngalakukeunana sorangan. Henteu aya hubunganana sareng jasa pribadi. Kami henteu nyiksa diri kami sorangan. Urang moal kéngingkeun nikmat Gusti. Hak istimewa anu tiasa ngawartosan Injil Yesus Kristus. Kami ngan ukur ngumumkeun naon anu parantos dilakukeun ku Gusti Kristus. Roh Suci mangrupikeun Roh Kaleresan, sareng Anjeunna parantos sumping pikeun nembongkeun Yesus salaku Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan. Kami kaberkahan hebat pisan! Gusti aya pikeun urang, sareng urang sareng dianggo ngalangkungan urang.

ku Santiago Lange


pdfCicing di Kristus