Dihapus salamina

640 dihapus salamina Naha anjeun kantos kaleungitan file penting dina komputer anjeun? Sanaos ieu tiasa ngaganggu, kaseueuran jalma anu wawuh kana komputer tiasa hasil ngahanca file anu sigana leungit. Éta saé pisan terang yén sadayana henteu leungit nalika nyobian milari inpormasi anu teu dihaja dihapus. Nanging, nyobaan mupus hal-hal anu ngabeuratkeun anjeun ku kasalahan jauh tina nyenangkeun. Bener henteu raoseun upami terang yén inpormasi ieu masih tiasa didaptarkeun dimana-mana. Ieu sababna aya program komputer khusus dina pasar digital anu nimpa file anu teu dihoyongkeun sababaraha kali sareng ngajantenkeunna teu kabaca. Naha anjeun kantos ngaraosan sapertos kieu ngeunaan dosa sareng kasalahan anjeun? Naha aya rasa sieun anu ngaganggu yén Allah henteu mupus sadaya dosa-dosa anjeun sanggeusna, sareng Anjeunna bahkan tiasa nahan kasalahan anu pang parahna saatos anjeun? «Gusti anu welas sareng maha asih, sabar sareng maha kahadéan. Anjeunna moal sulaya salamina, atanapi henteu tetep ambek salamina. Anjeunna henteu nungkulan urang numutkeun kana dosa-dosa urang sareng henteu males ka kami pikeun kamaksiatan urang. Kusabab saluhur langit aya di luhur bumi, anjeunna ngantep rahmat na ngatur jalma anu takwa ka Anjeunna. Sajauh isuk ti sore, anjeunna ngantepkeun palanggaran urang ti urang » (Jabur 103,8: 12)

Henteu aya bédana anu langkung ageung tibatan siang sareng wengi, tapi sanaos jaminan cinta sareng pangampunan-Na, sesah pikeun urang leres-leres percanten sareng percanten yén Gusti parantos nyiptakeun jarak anu jauh antara dirina sareng dosa-dosa urang.

Ngan manusa anu urang henteu gampang pikeun ngahampura jalma séjén sareng diri urang sorangan sareng mopohokeun kalakuan salah sareng nyeri anu ditimpa ka urang sareng batur. Kami gaduh asumsi samar-samar yén file kami anu dihapus masih disimpen dina hard drive Allah sareng bakal dibuka deui dina layar kami dina waktos anu teu disangka-sangka. Tapi sapertos file digital anu parantos dibaca, Gusti "nimpa" dosa-dosa urang sareng mupus salamina. Nanging, ieu henteu meryogikeun program parangkat lunak khusus, tapi korban anu khusus pisan.

Rosul Paulus, tangtosna, henteu ngagaduhan komputer dina jamanna, tapi anjeunna ngartos yén prasyarat pikeun ngahampura sareng mupus dosa-dosa urang meryogikeun hal anu istimewa. Anjeunna ngabayangkeun yén kasalahan urang parantos ditulis sahingga kedah dihapus atanapi diusap. Dina serat ka Kolosa, anjeunna ngajelaskeun: «Gusti parantos ngahirupkeun anjeun hirup sareng anjeunna, anu maot dina dosa sareng daging anu henteu disunat, sareng parantos ngahampura ka urang sadaya dosa. Anjeunna parantos ngagaleuh catetan hipotek anu ngalawan urang ku klaim na sareng parantos ngukut éta sareng dipasang kana salib » (Kolosa 2,13: 14).

Ngaliwatan pangorbananana Yesus ngahapus hutang hutang sareng nyepatkeun sadaya dosa urang kana kayu salib-Na. Léngkah-léngkah urang henteu deui disumputkeun dina file sawarga, tapi parantos dihapus sakali sareng sadayana. Nalika Gusti nyarios yén dosa urang jauh ti urang sapertos magrib énjing-énjing, Anjeunna hartosna éta. Anjeunna henteu hoyong urang cangcaya kana pangampura urang sareng hirup kalayan teu pasti.

Nalika spesialis komputer mendakan file anjeun leungit deui, anjeun tiasa narik napas lega. Nalika Gusti Allah mastikeun yén sadaya file anu korup dina kahirupan urang bakal dihapus salamina, sigana mah saé teuing pikeun leres. Tapi éta pisan sababna naha Gusti nyandak urang panghampura sareng hirup abadi ngalangkungan Yesus.

ku Joseph Tkach