Hubungan rusak

564 hubungan rusak Salah sahiji masalah panggedéna di masyarakat Kulon nyaéta hubungan rusak - silaturahim anu parantos ambek, janji-janji anu henteu dijaga, sareng kuciwa harepan. Seueur anu cerai atanapi ngalaman cerai salaku murangkalih. Kami parantos ngalaman nyeri sareng kaributan dina dunya anu teu stabil. Urang kedah diajar, otoritas sareng kantor henteu tiasa dipercaya sareng jalma dasarna ngan ukur ngurus diri.

Seueur anu urang ngarasa leungit dina dunya anu anéh. Kami henteu terang ti mana asalna, dimana kami ayeuna, dimana kami angkat, kumaha ka ditu, atanapi dimana urang leres milik. Urang narékahan pikeun nganapigasi bahaya hirup ku pangsaéna, siga ngalangkungan lapangan tambang, teu nunjukkeun nyeri anu ku urang karasa sareng teu terang naha usaha sareng kahirupan urang pantes.

Urang ngarasa waé nyalira sareng nyobian ngabela diri. Kami cangcaya pikeun komitmen diri pikeun nanaon sareng percanten yén manusa kedah sangsara kumargi Allah bendu. Gagasan Gusti ngajantenkeun teu aya akal di dunya ayeuna - leres sareng salahna mangrupikeun masalah, dosa mangrupikeun ideu baheula sareng parasaan dosa tina éta mangrupikeun khasiat pikeun psikiater.

Jalma maca ngeunaan Yesus dina Kitab Suci sareng nyimpulkeun yén anjeunna hirup hirup gaib, jalma anu disageurkeun ukur ku ngarampa aranjeunna, ngadamel roti tina tempat anu sanés, leumpang dina cai, dikurilingan ku malaikat pelindung sareng sakti nyageurkeun sakedik awak . Henteu aya hubunganana sareng dunya ayeuna. Kitu ogé, carita panyaliban Yesus sapertos sigana ngahapus tina masalah kahirupan ayeuna. Kebangkitanana mangrupikeun warta anu saé kanggo anjeunna, tapi naha kuring kudu mikir éta warta anu hadé pikeun kuring?

Yesus ngalaman dunya

Ngilu anu urang karasa di dunya anu tebih persisna jinis nyeri anu ku Yesus terang. Anjeunna ngahianat ku cium ka salah sahiji murid anu pangdeukeutna sareng dianiaya ku otoritas. Yesus terang sapertos na sapertos janten soré dina hiji dinten sareng dipoyok salajengna. Anu misan Yesus, Yohanes Pembaptis, dibunuh ku pangawasa anu diangkat ku bangsa Romawi kumargi Yohanes ngiringan kakurangan moral pamarentah. Yesus terang yén anjeunna ogé bakal ditelasan sabab anjeunna nanaroskeun ajaran sareng status pamingpin agama Yahudi. Yesus terang yén jalma-jalma bakal na hate anjeunna tanpa alesan sareng réréncangan bakal péngkolan anjeunna. Jinis jalma anu tetep leres ka urang sanajan urang benci mangrupikeun babaturan leres, sabalikna tina pengkhianat.

Kami sapertos jalma anu murag ka walungan anu henteu tiasa ngojay. Isa mangrupikeun jalma anu ngajleng kana cai tiis pikeun ngabantosan urang. Anjeunna terang yén urang bakal ngalakukeun anu pangsaéna pikeun nyekel anjeunna. Tapi dina usaha urang nekad pikeun angkat sirah kami, urang nyorong anjeunna ka cai.

Yesus ngalakukeun ieu pikeun urang sacara sukarela pikeun nunjukkeun urang cara anu leuwih hadé. Panginten urang tiasa percanten ka manusa ieu, Isa - ti saprak anjeunna daék ngorbankeun nyawana pikeun urang nalika urang janten musuhna, langkung-langkung langkung urang tiasa percanten ka anjeunna nalika babaturan urang?

Cara hirup urang

Yesus tiasa nyarios ka kami ngeunaan kahirupan, dimana urang sumping sareng dimana urang angkat, sareng kumaha urang kedah ka ditu. Anjeunna tiasa nyarios ka urang ngeunaan bahya dina hubungan hubungan anu namina kahirupan. Urang henteu kedah percanten ka anjeunna pisan - ngan urang tiasa nyobian sakedik ningali upami leresna. Upami urang ngalakukeun éta, urang bakal tumbuh dina kapercayaan urang. Nyatana, paningali urang bakal mendakan yén Anjeunna sok leres.

Urang biasana henteu hoyong babaturan anu leres-leres. Éta bangor. Isa henteu jinis jalma anu sok nyarios, "kuring bébéja ka anjeun". Anjeunna ngan ukur ngaluncat kana cai, nolak usaha urang pikeun ngalelepkeun anjeunna, sered kami ka tebing walungan sareng ngantosan urang napas. Sareng hayu urang dugi ka urang ngalakukeun anu salah deui sareng tumiba ka walungan. Tungtungna, urang diajar naros ka Anjeunna dimana bahaya anu tita na mana sareng és ipis kitu urang henteu kedah sering disalametkeun.

Yesus sabar. Anjeunna nyababkeun urang ngadamel kasalahan malah ngiringan urang tina kasalahan anu. Anjeunna nyobian urang diajar - tapi anjeunna henteu ngungsi. Urang panginten moal yakin yén éta aya, tapi urang tiasa mastikeun yén kasabaran sareng pangapunten damel langkung saé tibatan amarah sareng ngasingkeun nalika hubungan. Yesus teu diganggu ku rasa mamang sareng urang. Anjeunna ngartos naha urang horéam dipercaya.

Yesus nyarioskeun perkawis kasenangan, kabagjaan, nyata sareng kasumpingan pribadi anu teu luntur, jalma anu bener-bener bogoh ka anjeun, sanajan aranjeunna terang naon sapertos anjeun. Kami diciptakeun hubungan, éta sababna urang hoyong pisan sareng éta naon anu ditawarkeun ku Yesus. Anjeunna hoyong urang tungtungna sumping ka anjeunna sareng nampi undangan gratis pikeun pésta anu rame, santai.

Pitunjuk Ilahi

Kami ngagaduhan kahirupan anu dihareupeun urang anu pantes di tinggal. Éta naha Yesus kéngingkeun kantun nyeri dunya ieu pikeun nunjukkeun ka dunya anu langkung saé. Saolah-olah urang aya dina leumpang sepi sajajalan sareng teu terang jalan anu mana waé. Yesus ngantunkeun kanyamanan sareng kaamanan surga-Na anu mulya tahan rampak pasir sareng nunjukkeun ka urang yén lamun urang ngan ukur ngarobah arah sareng nuturkeun Anjeunna, Anjeunna bakal masihan urang sadaya anu dipikahoyong.
Yesus ogé nyarioskeun ka urang dimana kami. Urang teu asup ka sawarga! Hirupna. Kami terang ieu sareng anjeunna ogé terang. Anjeunna ngalaman nya. Kunaonna anjeunna anu badé ngiringan kami tina huru-hara ieu sareng ngaktifkeun urang hirup hirup anu seueur anu parantos dipikancangkeun pikeun urang ti mimiti.

Ikatan kulawarga sareng silaturahim dua mangrupikeun anu paling bahagia, minuhan hubungan dina kahirupan nalika tiasa didamel saé - tapi hanjakalna aranjeunna henteu salawasna jalan séhat sareng éta salah sahiji masalah panggedéna kami dina kahirupan.

Aya cara anu nyababkeun nyeri sareng aya cara anu ngorong kasenangan sareng kabagjaan. Kadang urang cobaan pikeun nyegah nyeri sareng kabungah. Jadi urang butuh pedoman nalika urang ngalawan jalan ka gurun tanpa jalan. Ngantosan sakedap - aya sababaraha renik - jejak Yesus anu nunjukkeun cara hirup anu béda. Urang bakal meunang ka tempat anjeunna upami urang ngiringan lagu na.

Nu Nyipta hoyong hubungan sareng urang, silaturahim cinta sareng kabagjaan, tapi urang teu aya sareng kasieun. Kami ngahianat panyipta urang, nyumput sareng nolak janten sareng anjeunna. Kami henteu muka serat anu dikirim anjeunna. Janten Gusti sumping kana daging, dina Yesus, ka dunya urang ngawartosan yén urang henteu kedah sieun. Anjeunna ngahapunten urang, anjeunna nyiapkeun anu langkung saé pikeun urang, anjeunna hoyong urang balik ka bumi, dimana karasa aman.

Si anu ngalaksanakeun pesen dipaéhan, tapi ieu henteu ngémutan pesen na. Yesus salawasna nawiskeun silaturahim sareng pangapunten. Anjeunna hirup sareng henteu ngan ukur nawiskeun ka urang pikeun nunjukkeun jalan, tapi ogé pikeun ngarambat sareng urang sareng ngiringan kami kaluar tina cai tiris upami urang labuh. Anjeunna bakal marengan urang ngaliwat kandel sareng ipis. Anjeunna merhatikeun kasabaran urang sareng sabar pikeun pisan-pisan. Urang tiasa ngandelkeun anjeunna, sanaos dulur anu sanés ngabéjaan ka urang.

Warta anu saé

Kalayan réréncangan sapertos Yesus, anjeun teu kedah sieun ka musuh anjeun. Anjeunna ngagaduhan kakuatan sareng kakawasaan di jagat raya. Anjeunna tetep ngajak sadayana ka partéy na. Yesus pribadi ngondang anjeun ka partai-Na di biaya-Nya di surga. Anjeunna kaluar tina jalanna pikeun mawa anjeun undangan. Anjeunna dibunuh pikeun kasulitan anjeun, tapi anu henteu ngeureunkeun anjeunna tina dipikacinta anjeun. Naon ngeunaan anjeun Panginten anjeun teu acan siap yakin yén batur tiasa satia pisan. Anjeunna ngartos yén pangalaman anjeun damel anjeun henteu asa-asa ngeunaan panjelasan sapertos kitu. Anjeun tiasa percanten ka Yesus! Cobaan deui diri anjeun. Meunang kapal na. Anjeun tiasa ngaluncat kaluar engké upami anjeun hoyong, tapi kuring pikir anjeun bakal hoyong cicing sareng dina waktos sanés anjeun bakal ngamimitian ngusir diri anjeun pikeun ngajak ngalelepkeun jalma pikeun meunang dina parahu.

ku Michael Morrison