Pentecost

538 pentecost Sateuacan Yesus pupus, Yesus ngawartoskeun ka murid yén aranjeunna bakal nampi Roh Suci, naséhat sareng comforter. "Gusti henteu masihan urang sumanget kasieunan, tapi kakuatan sareng cinta sareng prudence" (2 Timotius 1,7). Ieu Roh Suci anu dijangjikeun, kakuatan ti luhur anu dikirim Rama dina dinten Pentakosta.

Dina dinten éta, Roh Suci nguatkeun rasul Pétrus pikeun nganteurkeun salah sahiji hutbah anu paling kuat anu kantos dikabarkan. Anjeunna nyarios tanpa kasieun ka Yesus Kristus, disalib sareng dipaehan ku jalma-jalma anu teu bener. Ieu parantos ditetepkeun ku Gusti sateuacan dunya didirikeun, sapertos anjeunna bakal dihirupkeun ti nu maraot. Kakara leuwih sabulan saacanna, rasul anu sami éta hariwang sareng hanjakal janten anjeunna mungkir Yesus tilu kali.

Dina dinten Pentakosta ieu, aya kaajaiban anu luar biasa pisan. Jalma-jalma nguping yén aranjeunna dipertanggungjawabkeun dina panyaliban Yesus Kristus. Dina waktos anu sasarengan, sakitar 3000 diantara aranjeunna ngagugah manah sareng janten sadar yén aranjeunna berdosa sareng éta sababna aranjeunna hoyong dibaptis. Ieu nempatkeun batu pondasi garéja. Sakumaha ceuk Yesus - anjeunna bakal ngawangun garéja (Mateus 16,18). Leres pisan! Ku narima Yesus salaku Jurusalamet urang, urang nampi pangampunan pikeun dosa-dosa urang sareng kurnia Roh Suci: "tobat (tobat), sareng masing-masing dibaptis nganggo nami Yesus Kristus pikeun pangampunan dosa-dosa anjeun, sareng anjeun bakal nampi kurnia Roh Suci " (Kisah 2,38).

Saperti kolot manusa urang anu masihan kami kado anu saé, Rama Surgawi kami hoyong masihan kado anu paling mulia tina Roh Suci ka jalma anu naros ka anjeunna. "Upami anjeun, anu jahat, terang kumaha masihan kado anu hadé ka murangkalih anjeun, langkung-langkung Rama Surgawi bakal masihan Roh Suci ka jalma anu naros ka anjeunna!" (Lukas 11,13). Rama masihan Putra-Na Roh anu henteu aya ukuran: "Pikeun anjeunna anu parantos dikirimkeun ku Allah nyarioskeun pangandika Allah, sabab Gusti masihan Roh anu teu kaukur (Yohanes 3,34).

Yesus Kristus ngalakukeun kaajaiban anu luar biasa, ngahirupkeun anu maot, nyageurkeun anu gering, masihan paningali ka buta, sareng ngajantenkeun pireu nguping deui. Naha urang tiasa ngartos yén éta téh Roh Suci anu sami anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang anu ngabaptis urang kana hiji awak sareng ngajantenkeun urang nginum roh anu sami? "Kanggo urang sadayana dibaptis kana hiji badan ku hiji roh, naha urang Yahudi atanapi Yunani, budak atanapi bebas, sareng sadayana dihiji sareng hiji roh" (1 Korinta 12,13).

Pangetahuan ieu teuing éndah pikeun dipikaharti: Gusti masihan anjeun Roh Suci anu kuat ieu sahingga anjeun tiasa hirup anu solehah dina Kristus Yesus, Gusti sareng Guru anjeun, sareng milampah jalan-Na. Kusabab anjeun ciptaan anyar dina Kristus anu parantos dipasihan kahirupan ku Roh Suci sahingga anjeun tiasa hirup di Kristus Yesus di tempat-tempat sawarga.

ku Natu Moti