Immanuel - Gusti sareng urang

613 dewa immanuel sareng urang Nuju akhir taun urang émut ka penjelmaan Yesus. Putra Allah lahir manusa sareng sumping ka urang di bumi. Anjeunna janten manusa sapertos urang, tapi tanpa dosa. Anjeunna parantos janten hiji-hijina manusa anu sampurna, normal anu normal, sapertos anu parantos direncanakeun ku Gusti sateuacan waktos. Salami kahirupan duniawi anjeunna hirup sacara sukarela gumantung pisan ka Bapana sareng ngalaksanakeun kersa na.

Yesus sareng Bapana salah sahiji anu teu kaalaman ku jalma sanés dugi ka ayeuna. Hanjakalna, Adam anu munggaran milih hirup mandiri ti Allah. Kamerdekaan anu dipilih nyalira ti Gusti, dosa ti lalaki mimiti ieu, ngancurkeun hubungan pribadi anu raket sareng Anu Nyiptakeun sareng Gusti-Na. Tragedi naon ieu pikeun sakumna umat manusa.

Yesus ngalaksanakeun kersa Rama-Na ku sumping ka bumi pikeun nyéépkeun urang tina kakawasaan Sétan. Henteu aya sareng teu aya anu tiasa nyegah anjeunna ngaleupaskeun urang manusa tina maot. Éta sababna dina kayu salib anjeunna masihan kahirupan ketuhanan sareng manusa-Na pikeun urang sareng ngadamel panebusan dosa pikeun sadaya kalepatan urang sareng ngahijikeun urang sareng Gusti.

Kami parantos diangkut sacara rohani kana pupusna Yesus sareng kahirupan dihirupkeun deui. Ieu ngandung hartos yén lamun urang percanten, nyaéta satuju sareng Yesus, dina naon anu anjeunna carioskeun, anjeunna ngarobih kahirupan urang sareng kami mahluk anyar. Yesus muka sudut pandang anyar pikeun urang anu disumputkeun ti urang pikeun waktos anu lami.
Samentawis waktos, Yesus parantos ngagentos tempatna deui di panangan katuhu Rama Rama-Na. Murid-murid henteu tiasa ningali deui Pangéranna.

Maka festival khusus Pentakosta lumangsung. Mangrupikeun waktos nalika garéja Perjanjian Anyar didirikeun sareng kuring negeskeun yén Roh Suci dipasihan ka anu percaya. Abdi hoyong ngagambarkeun kaajaiban ieu ku sababaraha ayat tina Injil Yohanes.

«Sareng kuring hoyong naros ka Bapa sareng anjeunna bakal masihan anjeun komérsial anu sanés supados anjeunna tiasa sareng anjeun salamina: sumanget bebeneran, anu dunya henteu tiasa nampi sabab henteu ningali atanapi terang anjeunna. Anjeun terang anjeunna sabab anjeunna tetep sareng anjeun sareng bakal aya di diri anjeun. Abdi henteu hoyong ngantunkeun anjeun budak yatim; Abdi badé sumping ka anjeun. Masih aya sakedik waktos sateuacan dunya moal ningali deui kuring. Tapi anjeun ningali kuring, sabab kuring hirup, sareng anjeun ogé kedah hirup. Dina dinten anu éta anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama kuring sareng anjeun di kuring sareng Abdi di anjeun » (Yohanes 14,16: 20).

Kanyataan yén Roh Suci hirup di urang sareng urang diijinkeun janten hiji sareng Allah Tritunggal langkung ti naon anu dipikahoyong ku roh manusa. Kami deui nyanghareupan patarosan naha urang yakin ieu sareng naha urang satuju sareng Yesus, anu nyarioskeun kecap-kecap ieu ka kami. Roh Suci Allah anu cicing di urang ngungkabkeun bebeneran anu mulya ieu ka urang. Kuring yakin yén unggal jalma anu ngarti ieu alhamdulillah pikeun mujijat ieu anu kajadian ka anjeunna. Cinta sareng kurnia Gusti pikeun urang kalintang hébatna anu urang hoyong balikeun cinta-Na pinuh ku Roh Suci.

Saatos Roh Suci cicing di anjeun, anjeunna nunjukkeun jalan, hiji-hijina jalan dimana anjeun hirup bagja, sugema sareng kaeusi kalayan sumanget lengkep gumantung ka Gusti. Anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon salian ti Yesus, sapertos Yesus henteu bakal ngalakukeun naon-naon anu teu dipikahoyong ku Rama-Na.
Anjeun ayeuna tiasa ningali yén Immanuel nyaéta «Gusti sareng urang» sareng ngalangkungan sareng di Yesus anjeun diidinan nampi kahirupan anyar, hirup langgeng, sabab Roh Suci cicing di anjeun. Éta alesan cekap pikeun bagja sareng syukur tina jero haté urang. Ayeuna hayu Yesus dianggo di anjeun. Upami anjeun yakin yén anjeunna bakal balik deui ka bumi sareng anjeun bakal diidinan hirup babarengan sareng anjeunna salamina, kapercayaan ieu bakal janten kanyataan: "Kanggo sadaya hal tiasa dilakukeun pikeun jalma anu percaya".

ku Toni Püntener