Injil - Undangan anjeun ka Karajaan Allah

492 undangan ka Karajaan allah

Sadayana ngagaduhan pamanggih anu leres sareng salah, sareng sadaya jelema parantos ngalakukeun anu salah sanajan dumasar kana ideu sorangan. "Kaapna mangrupikeun manusa," saur paribasa anu kaceluk. Sadayana parantos kuciwa ka babaturan, ngiringan janji, ngilu parasaan batur. Sadayana terang kasalahan.

Ku sabab éta jalma henteu daék ngagaduhan nanaon sareng Gusti. Aranjeunna henteu kéngingkeun dinten kiamat kusabab aranjeunna terang yén aranjeunna moal tiasa nangtung di payuneun Allah kalayan nurani anu écés. Aranjeunna terang yén aranjeunna kedah nurut anjeunna, tapi ogé terang yén aranjeunna henteu. Anjeun ngarasa isin sareng ngarasa kaliru. Kumaha hutangna tiasa ditebus? Kumaha mupus pikiran? "Pangapunten nyaéta ketuhanan," cik kecap konci. Ieu mangrupikeun Gusti anu miharep.

Seueur jalma terang ieu paribasa, tapi aranjeunna henteu percanten yén Gusti anu cukup ilahi pikeun ngahampura dosa-dosa na. Anjeun tetep ngarasa kaliru. Aranjeunna masih sieun penampilan Gusti sareng dinten kiamat.

Tapi Allah parantos muncul sateuacan - di jalmi Yesus Kristus. Anjeunna henteu sumping pikeun ngahukum, tapi pikeun ngahémat. Anjeunna ngadamel pesen pangapunten sareng anjeunna maot dina salib pikeun ngajamin yén urang tiasa dihampura.

Pesen Yesus, pesen salib, mangrupakeun warta alus pikeun sadaya anu rumasa kaliru. Yesus, Gusti sareng manusa dina hiji, parantos nampi hukuman kami. Pangapunten dipasihan ka sadaya anu ngan ukur hina pikeun percaya kana Injil Yesus Kristus. Urang peryogi warta anu saé ieu. Injil Kristus nggawa karapihan tina pikiran, kabagjaan sareng kameunangan pribadi.

Injil anu leres, wartos anu saé, nyaéta Injil anu diajarkeun ku Kristus. Injil anu sami ogé diajarkeun ku rasul-rasul: Yesus Kristus, anu disalib (1 Korinta 2,2), Yesus Kristus dina urang Kristen, ngarepkeun kamulyaan (Kolosé 1,27), kebangkitan ti nu maot, pesen tina harepan sareng kasalametan pikeun umat manusa. Ieu Injil Karajaan Allah anu diajarkeun ku Yesus.

Warta anu saé pikeun sadayana

"Tapi saatos Yohanes direbut, Yesus sumping ka Galiléa sareng ngawartosan Injil Allah, pokna: parantos sumping na Karajaan Allah parantos sumping. Naha tobat [tobat, péngkolan] sareng percanten kana manéh! » (Markus 1,14:15 ”XNUMX). Injil ieu anu dibawa ku Yesus nyaéta "warta alus" - anu kuat "anu parobihan sareng ngarobih kahirupan. Injil henteu ngan ukur ngarobih sareng parantos ngarobah, tapi tungtungna bakal ngaganggu saha waé anu nolak éta. Injil mangrupikeun "kakuatan Tuhan anu ngajadikeun sadaya anu percaya kana bagja" (Roma 1,16). Injil mangrupikeun undangan Allah pikeun urang hirup tingkat anu béda-béda. Warta anu saé téh nyaéta aya warisan anu ngantosan urang anu bakal dipilampah ku urang nalika Kristus balik. Éta ogé ulem pikeun kanyataan spiritual anu nyegerkeun anu parantos janten milik urang. Paul nyauran Injil "Evan" gelium Kristus " (1 Korinta 9,12).

"Injil Allah" (Roma 15,16) sareng "Injil Damai" (Efesus 6,15). Mimitian ti Yesus, anjeunna mimiti ngahartikeun pendapat Yahudi ngeunaan Karajaan Allah, museurkeun kana arti universal tina datangna Kristus munggaran. Yesus anu leumpang jalan-jalan debu di Yudéa sareng Galiléa, Paulus ngajarkeun, ayeuna "Kristus anu bangkit" anu calik di pananganeun Gusti Allah sareng "kepala kapala kakuatan sareng kakuatan" (Kolose 2,10). Numutkeun Paulus, pupusna sareng kabangkitan Yesus Kristus sumping "mimiti" dina Injil; aranjeunna acara konci dina rencana Allah (1 Korinta 15,1: 11). Injil mangrupikeun warta anu hadé pikeun jalma miskin sareng tertindas. Sejarah ngagaduhan tujuan. Tungtungna, hukum bakal hasil, sanés kakuatan.

Leungeun anu ditusuk meunang kéngingan dompétna. Karajaan jahat méré jalan ka Karajaan Yesus Kristus, tatanan hal-hal anu urang Kristen parantos ngalaman dina sabagian.

Paul negeskeun aspek Injil ieu ka Kolosa: «Sukur sukur ka Bapa anu parantos ngajantenkeun anjeun pas pikeun warisan umat suci dina cahaya. Anjeunna parantos nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nempatkeun urang di karajaan Putra-Na anu dipikacinta, dimana urang ngagaduhan panebusan, nyaéta pangampunan dosa » (Kolose 1,12:14 sareng).

Kanggo sadaya umat Kristen, Injil aya sareng kanyataan sareng masa depan anu harepan. Sang Kristus anu bangkit, Gusti mangrupikeun waktos, rohangan sareng sadaya hal anu kajantenan di dieu, nyaéta juara pikeun urang Kristen. Hiji anu diangkat ka sawarga mangrupikeun kakawasaan anu ageung (Ef3,20-21).

Warta anu saé nyaéta Yesus Kristus parantos ngatasi unggal halangan dina kahirupan dunya-na. Cara salib nyaéta jalan anu susah tapi jago ka Karajaan Allah. Éta naha Paulus tiasa sumanget manéh Injil, "kusabab panginten leres-leres henteu terang nanaon di antawis anjeun kecuali Yesus Kristus, anu disalibkeun" (1 Korinta 2,2).

Ngabalikeun anu hébat

Nalika Yesus némbongan di Galilea sareng ngupayakeun nguarkeun Injil, anjeunna ngantosan jawaban. Anjeunna ogé ngarepkeun jawaban ti kami ayeuna. Tapi uleman Yesus pikeun lebet ka karajaan henteu dilaksanakeun sacara kosong. Seruan Yesus pikeun Karajaan Allah dibarengan ku tanda-tanda sareng kaajaiban anu matak janten nagara anu sangsara dina kakawasaan Romawi linggih sareng perhatoskeun. Ieu salah sahiji alesan Yesus kedah jelaskeun naon anu dimaksud ku Karajaan Allah. Urang Yahudi dina jaman Isa ngantosan pamimpin anu bakal mulangkeun bangsana kamuliaan jaman Daud sareng Suleman. Nanging pesen Yesus mangrupikeun "dua kali répolusionér," salaku panulis Oxford sarjana NT Wright. Mimiti, anjeunna nyandak ekspektasi anu dipikaresep yén hiji superstate Yahudi bakal miceunan kukus Romawi sareng ngajantenkeun hal anu béda pisan. Anjeunna ngajantenkeun harepan anu lega pikeun pembebasan politik janten pesen kasalametan spiritual: injil!

"Karajaan Allah parantos sumping, anjeunna sigana nyarios, tapi éta sanés waé anu anjeun bayangkeun". Yesus ngajempolan jalma sareng akibat tina warta alus na. «Tapi seueur anu mimitina bakal anu terakhir sareng anu terakhir bakal anu munggaran» (Mateus 19,30).

"Aya bakal nangis sareng gencat huntu," saur anjeunna ka sasama nagara, "nalika anjeun bakal ningali Abraham, Ishak sareng Yakub sareng sadaya nabi dina Karajaan Allah, tapi nyorong anjeun kaluar" (Lukas 13,28).

Sakramén anu hébat aya pikeun sadayana (Lukas 14,16-24). Bangsa-bangsa kapir ogé diajak ka Karajaan Allah. Sareng hiji kadua henteu kirang révolusionér.

Nabi Nasaret ieu sigana ngagaduhan seueur waktos pikeun anu teu sopan - ti kusta sareng lumpuh ka kolektor pajeg Irakus - sareng kadang-kadang pisan pikeun para penindas Romawi. Warta anu saé anu diciptakeun ku Yesus dibantah sadaya ekspektasi, bahkan murid-muridna anu satia (Lukas 9,51-56). Kitu deui saurna Yesus nyarios yén karajaan anu diarepkeun ka hareupna parantos naros dina kaayaan padamelan na. Saatos épis anu penting dina anjeunna nyarios: "Tapi upami kuring nyungkeun roh-roh jahat ngalangkungan ramo Allah, maka Karajaan Allah parantos sumping ka anjeun" (Lukas 11,20). Dina basa sanés, jalma-jalma anu ningalikeun karya Yesus ngalaman ka masa depan. Yesus ngancik ekspektasi populér tibalik sahenteuna tilu cara:

  • Yesus ngajarkeun Injil Injil yén Karajaan Allah mangrupikeun kado murni - kawenangan Gusti anu parantos nyageurkeun. Ieu kumaha Yesus dimimitian "Year of Mercy Lord" (Lukas 4,19:61,1; Yesaya 2). Padahal anu rajin sareng dibebaskeun, urang miskin sareng pangemis, murangkalih sareng pungutan pajeg tobat, tukang ngagem tobat sareng pihak luar masarakat "ngaku" kana kakaisaran. Pikeun domba hideung sareng domba anu leungiteun spiritual, anjeunna nyatakeun dirina angonna.
  • Warta Injil Yesus ogé aya pikeun jalma anu siap tobat ka Allah ngalereskeun tobat. Dosa anu tobat ieu bakal mendakan ka Gusti anu bapa anu berehan anu milari cakrawala pikeun putra-putri sareng putri-putri anu ngumbara sareng ningali aranjeunna nalika "masih jauh" (Lukas 15,20). Warta anu saé Injil hartosna yén saha waé anu nyatakeun kalayan haté: «Allah bakal weleh janten jalma anu dosa» (Lukas 18,13) sareng tulus mikir yén Gusti bakal mendakan ceuli anu simpati. Sok. «Menta, sareng éta bakal dipasihkeun ka anjeun; milarian sareng anjeun bakal mendakan; sambel sareng éta bakal dibuka kanggo anjeun » (Lukas 11,9). Pikeun anu parantos percanten sareng ngajauhan ti arah dunya, ieu mangrupikeun warta anu saé anu tiasa didangu.
  • Injil Yesus ogé hartosna teu aya anu tiasa ngeureunkeun kameunangan karajaan anu parantos dibawa ka Yesus - sanaos katingali siga sabalikna. Kakaisaran ieu bakal nyanghareupan résistansi, teu tahan banting, tapi pamustunganana éta bakal kéngingkeun kakuatan kakuatan sareng gaib.

Saur Kristus ka murid-muridna: "Tapi nalika Putra Manusa datang dina kamulyaan na, sareng sadaya malaikat sareng anjeunna, anjeunna bakal calik dina tahta kamulyaan na, sareng sadaya jalma bakal kumpul di payuneun. Sareng anjeunna bakal misahkeun aranjeunna sapertos pangangon misahkeun domba ti embé » (Mateus 25,31: 32).

Janten warta Injil Yesus ngagaduhan tegangan dinamis antara "parantos" sareng "acan". Injil karajaan ngarujuk kana pamaréntahan Allah, anu parantos aya - "Tingali buta sareng leumpang peotis, kusta janten murni sareng ngadangu pireu, mayit nangtung sareng Injil diwartakeun ka jalma miskin" (Mateus 11,5).

Tapi kakaisaran ieu "henteu acan" aya dina harti yén paripurna na masih caket. Ngartos Injil hartosna ngartos aspek dua kali ieu: di hiji sisi, jangji raja anu dijanjikan, anu parantos hirup di umat-Na, sareng sanésna, wangsulna dramatis.

Warta anu saalamanana karahayon anjeun

Misionaris Paulus ngabantosan pemicu Énggal Goréng anu kadua - nyebarna ti Yéhuda leutik ka dunya Yunani-Romawi anu dibudidaya di tengah abad ka. Paul, panyiksa Kristen anu dirobih, ngarah terang manjang anu ngalangkungan Injil ngalangkungan prisma kahirupan sapopoe. Nalika muji ka Kristus anu dimulyakeun, anjeunna ogé museurkeun akibat praktis tina Injil. Sanajan résistansi panatik, Paulus nyaritakeun ka urang Kristen anu lain anu narik ati kahirupan Yesus, maot sareng kabangkitanna: «Malah ka anjeun anu kantos asing sareng musuhan dina karya jahat, anjeunna ayeuna direncanakeun ku maotna awak fana sahingga anjeunna nempatkeun diri anjeun nyanghareupan payuneun anu suci sareng teu sampurna sareng sampurna; upami anjeun ngan ukur iman, diadegkeun sareng teguh, sareng henteu angkat tina pangajaran Injil anu anjeun parantos uninga sareng anu diwartakeun ka sadaya makhluk di handapeun surga. Kuring, Paul, janten abdi-abdi » (Kolose 1,21:23 sareng). Dileupaskeun. Suci beresih. Rahmat. Ngageburkeun. Ampun. Tur henteu ngan di masa depan, tapi di dieu na ayeuna. Éta Injil Paulus.

Mangrupikeunana, klimaks anu dilaksanakeun sareng synoptists sareng Johannes pamiarsa (Yohanes 20,31), ngabebaskeun kakawasaan batin pikeun Injil pikeun kahirupan masarakat Kristen. Kebangkitan Kristus ngajeungitkeun Injil.

Kukituna, sabab Paulus ngajar, éta kajadian di Jauh di Yudéa masihan harepan ka sadayana jalma: «Kuring henteu isin Injil; sabab éta kakuatan Gusti anu ngaberkahan sadaya anu iman, urang Yahudi mimiti sareng Yunani ogé. Kusabab éta nembongkeun kabeneran anu berlaku di payuneun Gusti, anu asalna tina iman dina iman ». (Roma 1,16: 17).

Nelepon pikeun hirup mangsa ka hareup di dieu sareng ayeuna

Rasul Yohanes nambihan ukuran sanésna tina Injil. Eta nembongkeun Yesus kumaha «murid anu dipikacinta» (Yohanes 19,26), émut ka anjeunna, lalaki sareng manah angon, pamingpin garéja kalayan kanyaah anu jero pikeun jalma-jalma ku hariwang sareng kasieunan.

«Aya seueur tanda sanés anu dilakukeun ku Yesus sateuacan murid-murid anu henteu ditulis dina buku ieu. Tapi ieu ditulis supados anjeun tiasa percanten yén Isa nyaéta Kristus, Putra Allah, sareng anjeun tiasa gaduh hirup dina namina ku iman » (Yohanes 20,30: 31).

Pembentangan Injil dina bagian John gaduh inti dina pernyataan anu luar biasa: "ku kituna anjeun tiasa gaduh kahirupan ngalangkungan iman". John milah-milah ngaturkeun aspék sanésna sanésna: Yesus Kristus dina jarak deukeut pribadi anu hébat. Yohanes masihan akun hirup tina pribadi, porsi payuneun Mesias.

Dina Injil Yohanes urang nemokkeun hiji Kristus anu janten khotib umum anu kuat (Yohanes 7,37: 46). Kami ningali Yesus haneut sareng marahmay. Tina undangan na anu ngintun "Hayu sareng tingali!" (Yohanes 1,39) nepi ka tangtangan pikeun Thomas anu ngaragukeun pikeun nempatkeun ramo dina stigmata dina panangan na (Yoh. 20,27), potrét anu janten daging sareng hirup di antawis urang henteu kanyahoan (Yohanes 1,14).

Masarakat karasaeun wilujeng sumping sareng teu nyaman sareng Yesus anu aranjeunna kagungan tukeur meriah kalayan anjeunna (Yohanes 6,58). Aranjeunna bohong di gigireun anjeunna tuang sareng tuang tina piring anu sami (Yohanes 13,23: 26). Aranjeunna dipikacinta anjeunna dugi ka jero nalika ningali aranjeunna aranjeunna swam ka bank dahar lauk anu anjeunna ngagoréng dirina (Yohanes 21,7: 14).

Injil Yohanes ngingetkeun urang tentang kumaha Injil berkilangkung ka Yesus Kristus, conto na, sareng hirup abadi anu nampi ku anjeunna (Yohanes 10,10).

Ngingetkeun yén nginjilkeun Injil teu cekap. Kami kedah hirupna ogé. Rasul Johan nes nyorong urang: Conto urang tiasa ngabantosan batur ngabagi béja Karajaan Allah ka urang. Ieu hal anu kajantenan ka awéwé Samaritan anu patepang Yesus Kristus di sumur (Yohanes 4,27-30), sareng Maria von Magdala (Yohanes 20,10: 18).

Sing ceurik di kuburan Lasarus, abdi anu hina anu ngumbah suku murid-muridna, tetep hirup ayeuna. Anjeunna masihan urang ayana ku ayana indikasi Roh Suci:

«Saha anu mikacinta kuring bakal tetep kecap-Na; sareng bapa kuring bakal nyaah ka anjeunna, sareng urang bakal sumping ka anjeunna sareng hirup sareng anjeunna ... manah anjeun henteu sieun atanapi sieun » (Yohanes 14,23:27 sareng).

Yesus aktip ngalaksanakeun umat-Na ayeuna ngalangkungan Roh Suci. Ondangan na mangrupikeun pribadi sareng ngadorong sapertos anu kantos: "Hayu sareng tingali!" (Yohanes 1,39).

ku Neil Earle


pdfInjil - Undangan anjeun ka Karajaan Allah