Ayana hampura

584 perjanjian pangapunten Kumaha anjeun ngahampura batur dina kahirupan sapopoe? Ieu henteu gampang. Sababaraha budaya ngagaduhan upacara pangampura. Maasai di Tanzania, contona, ngalaksanakeun anu disebut Osotua, anu hartosna sapertos «Bund». Dina buku na nyarios Kristen anu Disebut deui (Kapanggihna Kristen deui) Vincent Donovan nyarioskeun kumaha Osotua damel. Kasalahan anu dilakukeun dina kulawarga anu aya dina komunitas tiasa ngagaduhan dampak anu ngahijikeun kana kabisan tina suku nomad. Hirup babarengan aya dina bahaya.

Maka sababna diperyogikeun yén kadua pihak anu kalibet dina sengketa dibawa babarengan dina hiji kalakuan panghampura. Masarakat nyiapkeun tuangeun dimana kulawarga-kulawarga anu terlibat nambihan bahan na. Kadua jalmi anu prihatin sareng dosa anu nyalira kedah nampi sareng neda tuangeun anu disusun. Tuangeun disebut "katuangan suci". Pamanggih dasarna nyaéta pangampura dipatalikeun sareng ngahakan tuangeun anu anyar sareng Osotua dimimitian. Hébat pisan sareng basajan!

Dupi anjeun bagikeun tuangeun suci sareng batur anu anjeun resep atanapi ngalakukeun dosa? Naon ngeunaan sakramén? Naha beungkeut pangampura énggal tiasa dipisahkeun antara anjeun sareng batur anu ku anjeun parantos dosa atanapi anu parantos dosa anjeun nalika ngagungkeun sakramén babarengan? "Kukituna, upami anjeun berkorban di altar sareng aya waé anjeun anu lanceuk anjeun gaduh hal anu ngalawan anjeun, tinggalkeun kado anjeun di payuneun misahkeun altar sareng angkat heula sareng berkorban kado anjeun » (Mateus 5,23: 24)

Kumaha perkawis rapat kanggo duaan tuangeun suci? Atanapi anjeun nyandak duka anu sami ti hiji tuangeun kanggo salajengna? Koméntar Donovan ngeunaan adat Maasai: "Pertukaran saksi kadaharan suci pangampura deui". Naon berkah upami urang tiasa ngadukung telepon dina cutatan di luhur, Gusti sareng Juru Salamet urang.

ku James Henderson