Ampun: konci penting

376 pangapunten mangrupikeun konci penting Kalayan badé nawiskeun dirina anu pangsaéna, kuring angkat sareng Tammy (pamajikan kuring) pikeun dahar beurang di Burger King (Dumasar rasa anjeun), teras ka Perah Perah pikeun tuang (Hiji hal anu béda). Anjeun tiasa nyangka yén kuring kedah isin ngeunaan paméran slogan perusahaan, tapi sakumaha McDonalds nyarios: "Abdi bogoh". Ayeuna kuring peryogi anjeun (sareng khususna Tammy!) nyuhunkeun pangampura sareng ngantepkeun guyonan anu bodo nyingkir. Pangapunten mangrupikeun konci dina ngawangun sareng nguatkeun hubungan-hubungan anu tahan sareng nyegerkeun. Ieu berlaku pikeun hubungan antara manajer sareng karyawan, salaki sareng istri, ogé sepuh sareng murangkalih - pikeun hubungan manusa tina sagala rupa.

Pangapunten ogé komponén penting dina hubungan Gusti sareng urang. Gusti, anu dipikanyaah, ngaliput umat manusa kalayan simbut pangampunan anu Anjeunna tanpa syarat nyebarkeun ka urang (nyaéta yén kami nampi pangampura anu teu pantes sareng tanpa diperhatoskeun). Ku nampi pangapunten ngalangkungan Roh Suci sareng hirup di dinya, urang nampi pamahaman anu langkung saé kumaha kamulyaan sareng endahna Gusti anu ditingalikeun ku pangampura-Na. Nalika David mikirkeun cinta Allah pikeun umat manusa, anjeunna nyerat: "Nalika kuring ningali langit, ramo, bulan sareng béntang anu anjeun parantos sayogi: naon lalaki anu anjeun émut ka anjeunna sareng anak manusa. anu anjeun paduli anjeunna? » (Jabur 8,4: 5). Kuring, oge ngan saukur tiasa kagum upami kuring nganggap: kakuatan anu hébat sareng luhung agung anu agung dina nyiptakeun sareng ngajaga alam gedé urang, anu kalebet dunya anu, sakumaha anjeunna terang, pupusna putrana, tibatan tétéla teu pati penting jeung pasti dosa Makhluk sapertos anjeun sareng kuring, ngabutuhkeun.

Dina Galatia 2,20, Paul nyerat kumaha bagja anjeunna anu Yesus Kristus, anu dipikacinta urang, nyerah diri kanggo urang. Hanjakalna, bebeneran Injil anu éndah ieu ditelepkeun ku "sora" dunya urang anu gancang-gancang. Upami urang henteu ati-ati, urang tiasa leungit waé pikeun naon anu disarioskeun dina Kitab Suci ngeunaan kanyaah Allah, anu dipidangkeun dina pangampunan anu hébat. Salah sahiji hikmah anu paling maréntahkeun dina Alkitab ngeunaan kanyaah pangampura sareng kurnia Gusti nyaéta nyaéta parumpamaan Yesus ngeunaan putra prodigal. Teolog Henry Nouwen nyarios yén anjeunna seueur diajar ngeunaan éta nalika anjeunna ningal pisan dina lukisan Rembrandt "The Return of Son Prodigal." Éta ngagambarkeun tobat tina maksiat, kasawatuhan teu kaadilan tina timburu duka anu marah, sareng anu teu dipikanyaho dihapunten tina bapa anu ngagambarkeun Allah.

Conto anu sanés ngeunaan cinta pangampura Gusti nyaéta paragraf anu disusun dina Kitab Hosea. Anu kajantenan kana Hosea dina hirupna nunjukkeun cinta saratna pikeun Gusti sareng pangampura anu hébat pikeun Israél, anu sering nekad, sareng janten demonstrasi anu ageung tina pangampunan-Na, anu dipasihkeun ka sadaya jalma. Gusti maringkeun Hosea pikeun nikah ka janggol anu namina Gomer. Sababaraha percaya yén éta hartosna awéwé ti alam kalér rohani kalér Israil. Dina hal naon waé, éta sanés perkawinan biasana biasana dipilampah, sabab Gomer sababaraha kali ninggalkeun Hosea pikeun hirup dina pelacuran. Dina hiji waktos anu nyebatkeun yén Hosea Gomer dipercaya nembé ngagaleuh deui padagang budak, tapi teras ngajalankeun ka pencinta anu ngajanjikeun keuntungan materialna. "Kuring hoyong ngajalankeun para pecinta kuring," saur anjeunna, "anu masihan kuring roti sareng cai, wol sareng flax, minyak sareng inuman" (Hosea 2,7). Sanaos sadaya usaha Hosea pikeun ngaleungitkeun anjeunna tina ngalakukeunana, anjeunna terus neangan ukhuwah dosa sareng batur.

Kéngingkeun pisan kumaha Hosea ngajantenkeun ngabagéakeun pamajikan namina - anjeunna terus bogoh sareng ngahapunten tanpa syarat. Panginten Gomer parantos usaha ngalaksanakeun ayeuna-ayeuna, tapi upami kitu, penyesalan dirina henteu lila. Anjeunna engké murag deui kana cara hirup berzina pikeun dijalankeun ku pencinta anu sanés.

Perawatan anu asih sareng pangapunten pikeun Hosea ngeunaan Gomer nunjukkeun kasatiaan Allah ka urang sanaos henteu satia ka anjeunna. Pangampura saratna ieu henteu gumantung kana kumaha kalakuan urang ka Allah, tapi ka Gusti anu mana. Sapertos Gomer, urang percanten yén urang tiasa mendakan karapihan ku ngalebetkeun bentuk perbudakan anyar; urang nampik cinta Allah ku nyobian angkat cara urang sorangan. Dina hiji waktos, Hosea Gomer kedah mésér kabeungharan material. Gusti, anu dipikanyaah, dibayar tebih anu langkung luhur - anjeunna masihan putra anu dipikacinta Yesus "kanggo sadayana kasalametan" (1 Timotius 2,6). Gusti anu teu stabil, moal gagal, henteu pernah mungkir kanyaah "langgeng sagala rupa, anjeunna percaya kana sagala, anjeunna ngarepkeun sadayana, anjeunna nolak sagala hal" (1 Kor. 13,7). Anjeunna ogé ngahampura sadayana, sabab cinta "henteu ngitung jahat" (1 Kor. 13,5).

Sababaraha anu parantos maca carita Hosea tiasa nunjukkeun yén anu ngulang deui pangapunten tanpa nguatkeun dosa-dosa palaku - jihatna nyaéta paripolah para dosa anu disatujuan. Batur bisa ngabantosan yén pangampura anu diulang deui nyababkeun panyebrangan anu percaya yén anjeunna tiasa ngauyang kalayan naon waé anu dipikahoyong dilakukeun. Nanging, pikeun nampa pangampura anu berehan, perlu ngaku yén pangampura ieu diperyogikeun - henteu paduli biasana dihampura pangampura. Saha jalma anu ngajantenkeun nganggo pangampunan Gusti pikeun menerkeun dosa-dosa anu kantos henteu bakal nampi pangampura kumargi jalmi kirang wawasan yén pangabutuhna diperyogikeun.

Panganggunaan pangampura nunjukkeun panolakan tinimbang nampi rahmat Allah. Prediksi sapertos henteu kantos ngajantenkeun hubungan anu gumbira sareng Gusti. Nanging, tampikan sapertos kitu henteu nyababkeun ka Gusti Allah mundurkeun panawaran pangampura. Gusti maringi pangampura dina Kristus ka sadaya jalma anu saratna paduli saha urang atanapi naon anu urang laksanakeun.

Jalma anu ngagaduhan rahmat saratna Allah (salaku putra prodigal) dianggap, pangapunten ieu henteu nganggap. Nyaho yén aranjeunna bakal dihampura sacara tanpa syarat, réaksina henteu kabangkrutan atanapi tampikan, tapi rada lega sareng syukur, anu nyatakeun kéngingkeun pangampura kalayan kahadean sareng cinta. Nalika urang nampi pangampura, pikiran urang dibébaskeun tina blockages anu gancang ngawangun tembok antara kami, teras urang ngalaman kabébasan kanggo tuwuh dina hubungan urang. Hal anu sami upami urang tanpa syarat ngahampura jalma anu parantos dosa ka urang.

Naha urang kenging teu salamina ngahampura batur anu ngagaduhan anu salah? Kusabab éta pakait sareng kumaha Gusti ngahampura urang dina Kristus. Hayu urang perhatosan pernyataan Paulus:

Nanging janten soméah sareng bageur ka unggal anu sanés sareng silih hampura, sapertos Gusti parantos dimaafkeun ka Kristus (Efesus 4,32).

Maka ayeuna janten umat anu dipilih Allah, salaku umat suci sareng anu dipikacinta, rahmat haneut, kahadean, rendah diri, lembut, kasabaran; sareng tahan karana sareng silih hapunten anu sanés upami batur aya keluhan ngalawan anu sanés; sakumaha PANGERAN ngahampura anjeun, anjeun ogé ngahampura! Tapi luhur sadayana narik cinta, anu mangrupikeun beungkeut kasampurnaan (Kolose 3,12: 14).

Upami urang nampi sareng nampi pangampura saratna anu ku Gusti maparin ka Al Masih, urang tiasa ngahargaan berkah ngabagi-mere kahirupan, hubungan, ngawangun, pangampura teu sarat ka batur dina nami Kristus.

Kabagjaan kumaha pangapunten parantos kéngingkeun hubungan kuring.

Joseph Tkach

presiden
KOMUNITAS GRATIS KOMUNITAS


pdfAmpun: Konci penting pikeun hubungan anu saé