Kumaha Allah?

017 wkg bs allah bapa

Numutkeun kasaksian Kitab Suci, Allah mangrupikeun mahluk ilahi dina tilu jalma anu abadi, idéntik tapi béda - Bapa, Putra sareng Roh Suci. Anjeunna mangrupikeun hiji-hijina Gusti anu leres, langgeng, teu dirobih, maha luarna, terang, Maha Kawasa. Anjeunna mangrupikeun panyipta langit sareng bumi, ngajagaan alam semesta sareng sumber kasalametan pikeun manusa. Sanaos transcendent, Gusti tindakan langsung sareng pribadi ka jalma. Gusti mangrupikeun cinta sareng kahadéan anu terbatas (Markus 12,29:1; 1,17 Timoteus 4,6:28,19; Epesus 1: 4,8; Mateus 5,20:2,11; 16,27 Yohanes 2: 13,13; 1:8,4; Titus 6; Yohanes; Korinta ; Korinta).

«Allah, Rama, mangrupikeun jalma kahiji tina Ketuhanan, jalmi tanpa asal, ti mana Putra lahir taun ka tukang sareng ti mana Roh Suci terus ngalangkungan Putra. Bapa, anu nyiptakeun sadaya anu katingali sareng henteu katingali ku Putra, ngintun Putra kaluar supados urang tiasa ngahontal kasalametan sareng masihan Roh Suci pikeun pembaharuan sareng nampi kami salaku anak-anakna Gusti » (Yohanes 1,1.14, 18; Rum 15,6; Kolose 1,15-16; Yohanes 3,16; 14,26; 15,26; Rum 8,14-17; Kis. 17,28).

Naha urang nyiptakeun Gusti atanapi naha Gusti nyiptakeun urang?

Gusti henteu religius, bageur, "salah sahiji urang, Amérika, kapitalis" mangrupikeun judul buku anu nembé diterbitkeun. Éta ngabahas salah tanggapan ngeunaan Gusti.

Mangrupikeun latihan anu pikaresepeun pikeun nalungtik kumaha konstruksi urang dibentuk ku Gusti Allah ngalangkungan kulawarga sareng babaturan; ngalangkungan literatur sareng ngalangkungan seni; ngalangkungan tivi sareng média; ngalangkungan lagu sareng folklore; ngalangkungan kahoyong sareng kabutuhan urang sorangan; sareng tangtosna ngalangkungan pangalaman kaagamaan sareng filsafat populér. Kanyataanna nyaéta Gusti henteu ngawangun atanapi konsép. Gusti sanés ideu, sanés konsép abstrak tina akal cerdas urang.

Tina sudut pandang Alkitab, sadayana datang, bahkan pamikiran sareng kamampuan pikeun ngembangkeun ideu anu ku Gusti urang henteu nyiptakeun atanapi karakter sareng karakter anu henteu urang ciptakeun (Kolose 1,16-17; Ibrani 1,3); dewa anu ngan saukur dewa. Gusti teu aya permulaan atanapi tungtung.

Dina awalna teu aya konsepsi manusa ka Gusti, tibatan aya di awalna (referensi temporal anu Gusti anggo pikeun pamahaman kawates urang) Allah (Kajadian 1; Yohanes 1,1). Urang teu nyiptakeun Gusti, tapi Allah nyiptakeun urang dina gambar-Na (Kajadian 1:1,27). Gusti sabab kitu urang. Gusti Langgeng nyaéta anu nyiptakeun sagala hal (Kisah 17,24: 25-40,28); Yesaya, sareng sajabana) sareng ngan ukur ngalangkungan kersa sadaya anu aya.

Seueur buku anu spésifikasi naon sapertos Gusti. Henteu cangcaya urang tiasa ngadaptarkeun daptar kecap sipat sareng kecap barang anu ngajelaskeun pandangan urang ngeunaan Allah sareng naon Anjeunna. Nanging, tujuan pangajaran ieu mangrupikeun perhatosan kumaha Gusti dijelaskeun dina Kitab Suci sareng ngabahas kunaon déskripsi ieu penting pikeun urang mukmin.

Alkitab ngajelaskeun anu Nyipta salaku abadi, henteu katingali, maha boga kakuatanssakhir sareng Maha Kawasa

Allah saacan nyiptakeun ciptaan (Jabur 90,2) sareng anjeunna "hirup salamina" (Yesaya 57,15). «Henteu aya anu kantos ningali Gusti» (Yohanes 1,18), sareng anjeunna henteu fisik, tapi "Gusti mangrupikeun Roh" (Yohanes 4,24). Teu dugi ku waktos sareng rohangan, sareng euweuh anu disumputkeun tina éta (Jabur 139,1: 12-1; 8,27 Raja 23,24, Yeremia). Anjeunna "terang sagala hal" (1 Yohanes 3,20).

Dina Kajadian 1: 17,1 Allah ngungkabkeun ka Abraham: "Abdi Gusti Anu Maha Kawasa", sareng dina Wahyu 4,8, opat mahluk hirup ngumumkeun: "Suci, suci, suci, Allah mangrupikeun Gusti Nu Maha Kawasa anu aya di dinya sareng saha anu aya sareng saha anu datang ». «Sora PANGERAN anu kuat, sora PANGERAN anu megah» (Jabur 29,4).

Paulus maréntahkeun ka Timoteus: "Nanging ka Gusti, Raja anu langgeng, anu teu rusak sareng teu katingali, anu ngan ukur Gusti, anu kagungan pujian sareng puji salamina! Amin " (1 Timoteus 1,17). Katerangan anu sami ngeunaan déwa tiasa dipendakan dina literatur kafir sareng dina seueur tradisi kaagamaan anu sanés Kristen.

Paul nunjukkeun yén kadaulatan Allah kedah dibuktikeun ka sadayana nalika saurang ningalikeun mujijat ciptaan. "Kusabab," Anjeunna nyerat, "makhluk anu teu katingali ku Gusti, kakawasaan sareng dewa-Na anu parantos katingal ti karyana ti saprak nyiptakeun dunya" (Roma 1,20).
Pandangan Paulus cukup jelas: jalma "parantos murag kana pamikirannana (Rum 1,21:17,22) sareng maranéhna nyiptakeun agama sareng nyembah berhala. Anjeunna ogé nunjukkeun dina Rasul 31 yén jalma-jalma tiasa leres-leres bingung ngeunaan sifat ilahi.

Naha aya bédana kualitatif antara Tuhan Kristen sareng déwa-déwa séjén? 
Tina sudut pandang Alkitab, para brahala, déwa-déwi kuno Yunani, Romawi, Mesopotamia sareng mitologi sanésna, objék-objék ibadah di jaman ayeuna sareng baheula, teu aya cara anu ilahi sabab "Gusti, Gusti urang, Tuhan nyalira waé" (Deut 5). Teu aya deui allah kecuali Gusti sajati (Keluaran 2:15,11; 1 Raja 8,23:86,8; Jabur 95,3;).

Yesaya ngécéskeun yén dewa sanésna "euweuh" (Yesaya 41,24), sareng Paul negeskeun yén "déwa-déwi anu disebut ieu" teu ngagaduhan ketuhanan sabab "teu aya Tuhan tapi anu Esa," hiji Tuhan Bapa anu ngagaduhan sagala hal ". (1 Korinta 8,4: 6). «Naha urang sadayana ngagaduhan bapa? Naha aya dewa nyiptakeun urang? » Nabi Malachi naroskeun rétorika. Tingali ogé Efesus 4,6.

Penting pikeun para mukmin ngahargaan kamulyaan Gusti sareng janten kagum tina Tuhan Yang Maha Esa. Nanging, hal ieu henteu cekap nyalira. "Tingali, Gusti anu agung sareng teu kahartos, teu aya anu tiasa Pilarian jumlah taun-Na" (Ayub 36,26). Bédana anu luar biasa antara ibadah ti Tuhan Alkitab sareng ibadah anu disebut dewa-dewa anu nyarioskeun yén Gusti Alkitab hoyong urang terang anjeunna sacara leres, sareng anjeunna ogé hoyong terang urang pribadi sareng masing-masing. Gusti Rama henteu kersa ngahubungkeun ka urang tina kajauhan. Anjeunna "caket ka urang" sareng sanes "dewa anu jauh" (Yeremia 23,23).

Saha gusti

Maka Tuhan anu dina gambar na urang diciptakeun mangrupikeun hiji. Salah sahiji implikasi tina didamel dina gambar Allah nyaéta kamungkinan urang tiasa sapertos Anjeunna. Tapi sapertos kumaha Gusti? Tulisan suci bakalan seueur pisan rohangan pikeun wangsit saha Gusti sareng naon anjeunna. Marilah urang nalungtik sababaraha konsepsi Alkitab ngeunaan Gusti, sareng urang bakal ningali kumaha pamahaman naon Gusti sapertos ngarangsang kualitas spiritual pikeun dikembangkeun dina jalma anu percanten hubunganana sareng jalma sanés.

Anu penting, Kitab Suci Suci henteu maréntahkeun ka anu percaya pikeun ngagambarkeun citra Allah dina hal kaagungan, maha kawasa, maha kawasa, jst. Gusti anu suci (Wahyu 6,10:1; 2,2 Samuel 78,4: 99,9; Jabur 111,9;;). Gusti Maha Suci dina kasucian-Na (Nomer 2:15,11). Seueur teolog mangrupikeun kasucian minangka kaayaan kabawa dipisahkeun atanapi dicandak pikeun tujuan ketuhanan. Kasucian mangrupikeun sakumpulan koleksi kualitas anu ngartikeun saha Gusti sareng ngabédakeun anjeunna ka dewa palsu.

Ibrani 2,14 nyarioskeun yén urang tanpa kasucian "moal aya anu ningali PANGERAN"; «... Tapi sapertos anu anu nyebat anjeun suci, anjeun ogé kedah suci dina sadaya parobihan anjeun» (1 Petrus 1,15-16; Imamat 3). Urang kedah "ngabagi kasucian na" (Ibrani 12,10). Gusti cinta sareng pinuh ku rahmat (1Johannes 4,8; Psalm 112,4; 145,8). Die obige Passage im 1. Johannesbrief sagt, dass diejenigen, die Gott kennen, durch ihre ausstrahlende Anteilnahme für andere identifiziert werden können, weil Gott Liebe ist. Liebe blühte innerhalb der Gottheit «vor der Grundlegung der Welt» (Yokanan 17,24) margi kanyaah sipat anu sifatna gusti Allah.

Kusabab anjeunna nunjukkeun rahmat [karep], urang kedah silihasihkeun (1 Petrus 3,8: 7,9, Zakaria). Gusti anu maha welas, welas asih, ngahampura (1 Petrus 2,3: 2; Pangentasan 34,6; Jabur 86,15; 111,4; 116,5).  

Babasan ngeunaan cinta ka Gusti nyaéta «kahadéan-Na» (Cl 3,2). Gusti siap «pikeun ngahampura, anjeunna Maha Alih, welas asih, sabar sareng kebaikan» (Nehemia 9,17). «Tapi sareng anjeun, Gusti, Gusti urang, aya rahmat sareng pangampura. Kusabab urang parantos janten murtad » (Daniel 9,9).

"Tuhan sadaya rahmat" (1 Petrus 5,10) ngarepkeun rahmatna tiasa sumebar (2 Korinta 4,15), sareng anu Kristen nembongkeun rahmat-Na sareng pangampura dina ngurus batur (Epesus 4,32). Gusti anu saé (Lukas 18,19; 1Cr 16,34; Jabur 25,8; 34,8; 86,5; 145,9).

«Sadaya kado anu saé sareng sadayana sampurna ti luhur, ti Bapa Cahaya» (Yakobus 1,17).
Narima kahadean Allah mangrupikeun persiapan pikeun tobat - «atanapi naha anjeun ngiringan kaayaanana-Na… naha anjeun terang yén kahadéan allah ngajurung anjeun tobat» (Roma 2,4)?

Gusti anu sanggup "ngalakukeun kaleuleuwihi saluareun naon-naon anu urang muhun atanapi paham" (Epesus 3,20) ngandelkeun ka sing percaya kana "berbuat alus ka sadaya jalma" sabab saha waé anu ngalaksanakeun kahadéan téh tina Allah (3 Yohanes 11).

Gusti pikeun urang (Roma 8,31)

Tangtosna, Gusti langkung seueur basa fisik anu tiasa ngajelaskeun. «Ukuranna teu tiasa dipedar» (Jabur 145,3). Kumaha urang tiasa kenal sareng ngagambarkeun citra na? Kumaha urang tiasa minuhan kahoyong-Na pikeun suci, maha asih, welas asih, marahmay, welas asih, ngahampura, sareng saé?

Gusti, «sareng saha teu aya parobihan, atanapi robih cahaya sareng gelap» (Yakobus 1,17) sareng karakterna sareng tujuan-rahmat anu henteu dirobih (Times 3,6) muka jalan pikeun urang. Anjeunna kanggo urang sareng hoyong urang janten anakna (1 Yohanes 3,1).

Ibrani 1,3 ngawartosan yén Yesus, Putraning Allah, anu parantos diciptakeun salamina, mangrupikeun cerminan anu pasti tina batin Allah - "gambar jalma-jalma" (Ibrani 1,3). Upami urang peryogi gambar nyata Bapa - Isa nyaéta. Anjeunna mangrupikeun "citra gusti anu gaib" (Kolose 1,15).

Saur Kristus: «Bapa kuring parantos masihan ka sadayana; sareng teu aya anu terang putra tapi ngan ukur bapa; sareng teu aya anu terang bapa sapertos ngan putra sareng ka saha putra hoyong ngungkabkeun » (Mateus 11,27).

Akhirsskacindekan

Cara pikeun terang ka Allah nyaéta ngalangkungan putrana. Tulisan suci ngungkabkeun naon Gusti sapertos, sareng ieu penting pikeun jalma anu iman sabab urang diciptakeun dina gambar Allah.

James Henderson